Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: Wymazywanie » piątek, 1 września 2017, 22:52

ekonokomik pisze: Ale faktycznie: wejść teraz to odważny pomysł.
Wejście teraz jest głupie, bo masz raczej ratio risk/reward bardzo niekorzystne, hazardowe. No chyba, że ktoś zakłada, że będzie kilkaset $ wyżej łatwo. Jeśli Domator pisze, że w long wchodzi teraz to musi być żart, on przecież raczej stary wyjadacz.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 1 września 2017, 22:54

@soulnecturn, @domator, - kreśliłem na stampie, kreśliłem na finexie i ta linia jest mocno naciągana. Tzn te szczyty nie za bardzo układają się w punkty na prostej...
Ja bym jej nie brał jako opór.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1323
Reputacja postu: 
0

Postautor: soulnecturn » piątek, 1 września 2017, 22:59

ekonokomik pisze: @soulnecturn, @domator, - kreśliłem na stampie, kreśliłem na finexie i ta linia jest mocno naciągana. Tzn te szczyty nie za bardzo układają się w punkty na prostej...
Ja bym jej nie brał jako opór.
Nom ja to wykreśliłem jakiś czas temu.... teraz jak poszło up to sprawdziłem tylko jak to wygląda w różnych wielkościach czasowych... I raczej ma to znaczenie ... skoro akurat tak dokładnie się ułożyło... tak dokładnie zaczęło korektę teraz (mówię o tej mini chwilowej żeby nie było ;)).
Więc na pewno rozsądnie jest brać to pod uwagę - zerknij na drugi rysunek w M30 .... to chyba nie zbieg okoliczności że wszystko powyżej linii wygląda jak szpila ...
Dlatego napisałem żeby nie kusić się jeszcze bo to może być zgubne.... Ale każdy ma swój rozum i zrobi co uważa ;)

pozdrowionka ;)

P.S.
ja używam algo bo wtedy większość jest jak od linijki w takich odstępach czasowych - a to nie mogą być zbiegi okoliczności :(

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 358
Reputacja postu: 
0

Postautor: discipuli » piątek, 1 września 2017, 23:07

Panowie ale czy tether który nie ma pokrycia bądź jest ono troche wątpliwe nie spowodował "fałszywego" dokapitalizowanai rynku bitcoina oraz innych walut które są na bitfineksie ? Moim zdaniem przypomina to poczatki kryzysu z ameryki gdzie za 1/10 można było kupić akcje jakby się posiadało cały kapitał wówczas też każdy zarabiał tylko NIKT nie wiedział kiedy będzie koniec takiego przedstawienia. Moim zdaniem piramidy pokroju bitcluba naganiają tzw. "ulice", coraz więcej ludzi interesuje sie krypto więc moim zdaniem stosując się do zasady że gdy taksówkarz chwali Ci się że jego akcje wzrosły 15% Ty powinieneś je sprzedać i ja na ten moment wysiadam.

Ktoś tu pisał że obecną bańke bedziemy nazywac bańką bitfineksową, a czy nie powiniśmy tetherową ?

Tak z czystej ciekawości chętnie spytałbym o statystyki nowo zarejestrowanych uzytkowników moim zdaniem byłby to zaraz po google trend b. dobry wskażnik odnośnie napływu nowych ludzi na rynek. Oczywiście z pewnym przymrużeniem oka. ;)
Ostatnio zmieniony piątek, 1 września 2017, 23:11 przez discipuli, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » piątek, 1 września 2017, 23:10

Ocieramy się o horyzont zdarzeń - tam dalej coś jest - tylko że odkrycie może być bardzo drogie dla śmiałka . 2.618 to mediana małego kanału tej małej fali od małej 1-dynki. Tylko że teraz musimy szlifować górę aż przez 300 dol. No nie wiem czy starczy paliwa.

Dodano po 1 minucie 29 sekundach:
Wymazywanie pisze: Jeśli Domator pisze, że w long wchodzi teraz to musi być żart, on przecież raczej stary wyjadacz.
Murawa ...ona czasem przeszkadza najlepszym
Make Bitcoin great again

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
1

Postautor: amneziahaze » piątek, 1 września 2017, 23:17

Moment kiedy świeczki najdłużej wychodziły poza obszar obu wstęg - Bollingera/Ketlera - to mniej więcej naliczyłem, w najgorszym przypadku 6, 8 świec na turbo wzrostach bodajże na Litecoinie. Z reguły po 2,4 świecy jest niemal pewne, że zaraz kurs przykorekci, przy bardzo mocnym wybiciu ponad wstęgi nawet nie ma czego liczyć. Różnica taka, że BTC całkiem inaczej zachowuje się na wykresie aniżeli na przykład Litecoin czy Bitcoin Cash. Obrazek

Dodano po 1 minucie 6 sekundach:
Trochę paradoksalnie, bo tam na MACd pojawiła się drugi dzień zieleń. Więc nie wiadomo.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 2 września 2017, 01:18

Na razie muli przy tym szczycie i żadna większa cegła nie poszła, więc w sumie tragedii nie ma ; )

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » sobota, 2 września 2017, 02:07

LTC siadł o 21:30, wstał o 1:00,
BTC siadł o 22:30, wstał o 0:00,

na Bitfinex. Wygląda na to, że ludzie mają gdzieś czy to jest Bitcoin, Litecoin czy Bitcoin Cash. Biorą co market daje. Zastanawiające zaś jak grają grubasy. Czy gromadzą okrągłą pulę po dołkach na portfelach, by puścić cegłę na szczycie, czy może spekulują całą giełdą, obracając największym kapitałem powiedzmy dobę, grając pod wykres. Skoro na jednym trejdzie można wyciągnąć w trakcie godziny x to rozumiem, że przy potrojeniu zer można wyciągnąć 300x. I nieważne wówczas czy masz gdzie gromadzić jednostki, bo wystarczy Ci jeden dzień, by mieć święty spokój przez następny miesiąc. W przypadku kryptowalut tym bardziej na górce stopa zwrotu jest nieporównywalna do obrotu na przykład SDR'ami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
1

Postautor: minerek » sobota, 2 września 2017, 02:18

Cos mi sie wydaje że to takie przesilenie przed-korekcyjne. Ale to wygląda zdrowo - nie ma żadnych dywergencji czy ubierania. Kto ma zaakumulowany duzy kapital to juz chyba ma - chyba dochodzimy powoli do sytuacji (ale to jeszcze sie nie zaczęło/zaczyna) jak z 6 sierpnia gdzie widać w skali 4 h rosnącą pozrzutową dywergencję RSI kiedy cena odbija się i rośnie dalej ale RSI już spada.
Make Bitcoin great again

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 2 września 2017, 02:24

Na 4h i na 1d jest bardzo dobry moment na sprzedaż jeśli chodzi o świece : ) RSI też już 80 ładnie : ) Ja bym to shortował gdybym nie był już na shorcie ; )

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » sobota, 2 września 2017, 02:26

Na 5M wbijamy w czerwień MACD.

Dodano po 27 sekundach:
BCH 620$.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 184
Reputacja postu: 
1

Postautor: aprojection » sobota, 2 września 2017, 02:33

anagamidev pisze: Na 4h i na 1d jest bardzo dobry moment na sprzedaż jeśli chodzi o świece : ) RSI też już 80 ładnie : ) Ja bym to shortował gdybym nie był już na shorcie ; )
Tak odnosnie shortowania. Zastanawiam sie, jak zareaguje dzisiaj/jutro rynek, jesli BTC-e uruchomi obiecana mozliwosc wyplaty czesci srodkow swoim uzytkownikom. Podejrzewam, ze bardzo duzo osob spieniezy swoje srodki i ciekawe czy nie spowoduje to jakiejs mniejszej/wiekszej lawiny.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 2 września 2017, 02:37

@aprojection, cenna uwaga, właśnie wczoraj widziałem coś na ten temat na twitterze. To byłby dobry przyczynek do spadków : ) W końcu ludzie stamtąd mają 100% zysku co najmniej : ) Czasem dobrze jest kiedy giełda pada i gra prolongowo Twoimi coinami - ogólna myśl ; )

Chyba będzie jeszcze atak na 5k-5100$ ; )

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 410
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jazda » sobota, 2 września 2017, 04:45

Sądząc po skali i prędkości zjazdu z poziomu 4970$ to chyba na obecną chwilę więcej nie zobaczymy.
Ta długa czerwona świeca raczej dobrze nie wróży. Ci co puścili shorta zapewne na nim nie stracą.
Nagły wzrost BTH chyba także nie jest bez przyczyny.

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
1

Postautor: AniaS » sobota, 2 września 2017, 07:52

Miedzy Bitfinex a Poloniex 100$ różnicy w cenie BTC... było przez ponad 1h. Na Poloniex taniej...

Dobrze, że zdązyłam wszystko sprzedać o 5-ej rano. ;-) Cena BTC wynosiła 4850$...

p.s. Godz.8:00 ,póki co jesteśmy po korekcie... BTC po 4600$. Mozna odkupic...idziemy "up", przynajmniej na chwile. :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » sobota, 2 września 2017, 08:58

czyli co to był pojedyńczy pik sprzedażowy a nie korekta ?
tak mi się smacznie spało, a myślałem że jeszcze mam czas przed spadkami...

ciekawy jest ten GBTC, 1 udział oznacza 0,09 BTC, Rynek wycenia według ceny tego narzędzia BTC na 8800 USD dziś... bo udział jest po 800 USD.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
1

Postautor: rav3n_pl » sobota, 2 września 2017, 09:46

Korekta 8% i natychmiastowe odbicie do połowy wysokości spadku.
Przygotowania do kolejnego zrzutu czy wracamy na górę?
Zawsze fajnie się analizuje co było... ;]
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 309
Reputacja postu: 
0

Postautor: wizardking76 » sobota, 2 września 2017, 10:05

póki co to jest tylko zanegowanie wczorajszej świeczki dziennej, na razie oceniłbym to 50 : 50.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 2 września 2017, 10:16

Wygląda prawie jak pęknięcie poprzedniej bańki, na pewno będzie większa korekta : )

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » sobota, 2 września 2017, 10:25

@Smule, być może, w sumie nie wiem czy liczyć to jako koniec piątej fali czy dopiero trzeciej, eksperci od fibo mogliby się wypowiedzieć : ) BCH i LTC też ładnie przykorekciło razem : ) Ale na 1h ta czerwona świeczka ma niezły wolumen, na takiej wysokości to nic dobrego : ) Chociaż jak tak patrzę to prawie było 5k$, czyli znowu rozbudzenie apetytów na przełamanie bariery psychologicznej i łubudu ; )

Wróć do „Przedszkole”