Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4002
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: bitloteiros » piątek, 1 września 2017, 13:56

Wszyscy czekają co się stanie za 5min. Wczoraj Citron Research zashortował GBTC a notowania otwierają o 14 naszego czasu.
No i gdzieś tam ta prognoza GS ze szczytem w okolicach 4800 z tyłu głowy
EDIT
Pomyłka, otwarcie za 1,5h o 9:30 NY time, u nas 15:30
BTC 201x - mBTC 202x - satoshi 20xx

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 1 września 2017, 14:16

ekonokomik pisze: Na finex kurs wyszedł minimalnie powyżej górnego ograniczenia klina, tworzącego się od 20 sierpnia.
Tylko o parę dolarów, ale do tej pory trzymał się bardzo precyzyjnie tej linii.
Tez to widze. Rano sie wydawalo ze jednak sie odbije i ja troche sprzedalem. Ale teraz kurcze nie wiem co robic. Jest jeszzce ten wiekszy klin po szczytach teraz ok. 4835. Moze dopiero przebicie nad niego (ewentualne) doda dynamiki?
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: szawel » piątek, 1 września 2017, 14:24

domator pisze:
ekonokomik pisze: Na finex kurs wyszedł minimalnie powyżej górnego ograniczenia klina, tworzącego się od 20 sierpnia.
Tylko o parę dolarów, ale do tej pory trzymał się bardzo precyzyjnie tej linii.
Tez to widze. Rano sie wydawalo ze jednak sie odbije i ja troche sprzedalem. Ale teraz kurcze nie wiem co robic. Jest jeszzce ten wiekszy klin po szczytach teraz ok. 4835. Moze dopiero przebicie nad niego (ewentualne) doda dynamiki?
no na finexie wlasnie zjadaja sciane na 4800$

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 7104
Reputacja postu: 
0

Postautor: anagamidev » piątek, 1 września 2017, 14:31

Chwila prawdy czy goldmany miały rację ; )

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 1 września 2017, 14:34

anagamidev pisze: Chwila prawdy czy goldmany miały rację ; )
Ścianek jakichś szczególnych nie widać ale kurs faktycznie stanął.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
3

Postautor: fusywszklanejkuli » piątek, 1 września 2017, 14:35

Górna linia klina jest wyraźnym oporem. Wybicie w górę, które niby nastąpiło, ciągle mieści się jeszcze w marginesie błędu.

Obrazek

Gdyby klin się jednak zrealizował pesymistycznie i wybicie było w dół, wbrew aktualnemu rozwojowi sytuacji, pasowałoby to falowo, bo fala 1 byłaby wtedy mniej więcej równa fali 5 (czarny poziom 100% na wykresie niżej). Gdyby wyszło górą z klina, jest kilka mniej lub gorzej pasujących poziomów docelowych. Pierwszy (5132) wynika z niedoskonałego połączenia dużego kanału, linii trendu (założenie utrzymania szybkości wzrostu) i długości fali 5 pomiędzy 100-162% fali 1 (czarne poziomy) oraz 62% zakresu fal 1-3 (niebieskie poziomy). Drugi (6383) wynika z małego kanału i długości fali 5 równej 262% fali 1 (czarne) oraz 100% zakresu fal 1-3 (niebieskie). Trzeci (7901) wynika z niedoskonałego połączenia małego kanału, linii trendu (założenie utrzymania szybkości wzrostu) i długości fali 5 pomiędzy 362-424% fali 1 (czarne) oraz 162% zakresu fal 1-3 (niebieskie).

Obrazek

Oczywiście takie prognozowanie to raczej ciekawostka i sam jestem ciekaw, czy którykolwiek z tych scenariuszy się sprawdzi. Łatwo też będzie aktualizować w miarę rozwoju sytuacji. ;)

Tempo wzrostu małego kanału wydaje się mało prawdopodobne do utrzymania, więc im wyższy poziom docelowy z poprzednich szacunków, tym mniej pewny.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 1 września 2017, 14:43

minerek pisze: Ostatni gasi światło ale narazie trwaj hosso. Widać że rzeczywiście tethery napędzają rynek i to na zasadzie synergii. Chcesz kupować rosnące btc kup tethery. Jeżeli istnieje metoda ich dodruku to ten mechanizm można łatwo użyć nie tylko do wyprowadzenia wartości z giełdy ale również dalszych oszustw. Btc będzie rosło póki będzie to w interesie dystrybutorów. Potem oni sami mogą uruchomić źródło złych newsów aby zregenerować rynek. Grubasy zawsze wygrają
Dodruk tetherów (od początku tego roku z 6.95m do 319.5m, czyli aż +4600% więcej w obiegu!) bez pokrycia to jest o zgrozo typowy mechanizm z fiat money. Co za ironia losu, że wzrost Wielkiego BTC, ponoć genialnej alternatywy dla fiatów, sponsoruje dodruk crypto-fiata metodą "wrogów". :mrgreen:
Niby crypto crypto pitu pitu rewolucja a jednak same shit, przynajmniej jeśli chodzi o zachowanie Finexa z tetherem.

Dodano po 2 minutach 56 sekundach:
anagamidev pisze: napływ nowych zainteresowanych BTC jest liniowy albo nawet wykładniczy
Na podstawie czego tak piszesz? Wzrost ilości userów na giełdach/redditach czy może google trendy? Bo chyba właśnie na tej bańce nie ma aż takiego potężnego przyrostu jak pisał jeden z użytkowników jakiś czas temu (ten, co pisał, że mocno bazuje na google trendach itp. wskaźnikach zainteresowania Bitcoinem).
Ostatnio zmieniony piątek, 1 września 2017, 14:47 przez Wymazywanie, łącznie zmieniany 3 razy.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: Witek_64 » piątek, 1 września 2017, 14:43

O 14:30 BTC przebił 4800 USD, a USD względem JPY, CHF, PLN, a pewnie i innych walut zanurkował. Ktoś potrafi wyjaśnić zależność? Co było przyczyną, a co skutkiem?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 1 września 2017, 14:44

domator pisze: Ale teraz kurcze nie wiem co robic. Jest jeszzce ten wiekszy klin po szczytach teraz ok. 4835.
4850-60$ to już chyba jednak sufit, od którego się odbije gdzieś tak do 30-60 min.

Pewnie może to być błędne założenie, ale wnioskuję z prawdopodobieństwa zdarzeń.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 1 września 2017, 14:45

Smule pisze: Wątpię, o goldmanach jest głośno jedynie tutaj na forum tam gdzie ja siedzę (wykop twittery i tego typu stronki) jeszcze nie słyszałem od nikogo o analizach goldmana
Na reddicie przecież jest to raczej znany topic, analizy Goldmanów. Na btctalku w wątku wall observer raczej też.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
1

Postautor: ekonokomik » piątek, 1 września 2017, 15:00

Smule pisze:
anagamidev pisze: Chwila prawdy czy goldmany miały rację ; )
Wątpię, o goldmanach jest głośno jedynie tutaj na forum :) tam gdzie ja siedzę (wykop twittery i tego typu stronki) jeszcze nie słyszałem od nikogo o analizach goldmana
Z całym szacunkiem, ale to o niczym nie świadczy. Myślę, że ci, którzy mają największy wpływ na kurs to pare procent graczy i oni zapewne liczą się z analizami goldmana bardziej niż z naszymi teoriami z forum ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 1 września 2017, 15:01

Odbijamy sie teraz od gornej lini duzego klina po ostatnich ATH. Na razie nie wyglada to zle.
Dla mnie - jak wyjdziemy gora - to bedzie mega byczy sygnal i wejde all-in
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 3903
Reputacja postu: 
0

Postautor: fusywszklanejkuli » piątek, 1 września 2017, 15:05

Smule pisze: Ze górnego ograniczenia kanału log (https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 00#p359579) i górnego ograniczenia klina wzrostowego poprowadzonego przez szczyty z 15 i 17 sierpnia wychodzi dzisiejszy maksymalny target 4916$ (finex).

PS mysle ze z 5000$ się trochę pomęczymy

Obrazek
Jedyny kłopot, to trudno zgadnąć jak "prawidłowo" poprowadzić ten kanał. Niedokładność to nawet 100 punktów, jak teraz popatrzyłem. Pozostaje uważnie śledzić zachowanie kursu w górnych okolicach - powinno być widać, jeśli kanał "zadziała".

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 1 września 2017, 15:08

domator pisze: Odbijamy sie teraz od gornej lini duzego klina po ostatnich ATH. Na razie nie wyglada to zle.
A ja nadal trzymam shorta ;)
Jeszcze trochę wytrzymam.

Ciekawa jest sytuacja na altach, bo nie reagują jakoś panicznie na wzrosty BTC. Jestem zaangażowany niewielkimi sumami w STR, ZEC, ETC i BTS i na razie nie wygląda to źle.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 4404
Reputacja postu: 
0

Postautor: kozaki_wiesi » piątek, 1 września 2017, 15:19

Zdziwię się jak z marszu pokonamy 5k$.
Moim zdaniem potrzeba teraz uspokojenia, zrzutu kilku setek i schłodzenia nastrojów bo się zbyt euforycznie zrobiło.

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: szawel » piątek, 1 września 2017, 15:24

kozaki_wiesi pisze:Zdziwię się jak z marszu pokonamy 5k$.
Moim zdaniem potrzeba teraz uspokojenia, zrzutu kilku setek i schłodzenia nastrojów bo się zbyt euforycznie zrobiło.
wydaje mi sie ze wszystko rostrzygnie sie w ciagu 15 minut najblizszych. moze nie 5k ale pod 4,9k

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 4002
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitloteiros » piątek, 1 września 2017, 15:28

ekonokomik pisze: A ja nadal trzymam shorta
No powiem ci że ja też ale pospieszyłem się i jakbym wyczekał to uważam, że dopiero teraz jest idealny moment. Wszyscy czekają na 5k$, spora część po to żeby wtedy sprzedać/zashortować. Na finexie co ktoś podstawi większego bida to zrzucają w niego longi. Notowania GBTC za 5m, myślę że będą miały wpływ na kurs
BTC 201x - mBTC 202x - satoshi 20xx

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 305
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoinek » piątek, 1 września 2017, 15:30

ekonokomik pisze:
domator pisze: Odbijamy sie teraz od gornej lini duzego klina po ostatnich ATH. Na razie nie wyglada to zle.

Ciekawa jest sytuacja na altach, bo nie reagują jakoś panicznie na wzrosty BTC. Jestem zaangażowany niewielkimi sumami w STR, ZEC, ETC i BTS i na razie nie wygląda to źle.
Btc stoi tak wysoko ze niewielu gra pod zysk z btc. Raczej gracze wchodza w alty z ktorych mozna cos ugrac i dzieje sie to glownie od 2tyg od kiedy kurd btc wychamowal.

Wiec wydaje mi sie ze alty reaguja i to ladnie na rosnacy kurs btc. Leca do gory razem z btc a sporo z nich o wiele szybciej.

Widze znowu ta sama zasade co w maj/czerwiec. Kazdy alt ktory jeszcze nie wystrzelil zaraz wystrzeli bo ludzie latwiej w niego zainwestuja.

Dzis etc zaczal spozniony rajd. Nxt jedyny z poloniexu jeszcze w miare plaski na dniach wystrzeli.
Jednym slowem wszystko uroslo i puchnie jak placek drozdzowy. A na to co w tyle zaraz sie przerzuca.
Ostatnio zmieniony piątek, 1 września 2017, 15:39 przez Bitcoinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Z_boku_patrze » piątek, 1 września 2017, 15:33

ekonokomik pisze:

Też siedzę twardo na shorcie, wierzę że nie wyjdziemy za wysoko. Na jakim pułapie wchodziliście na shorta?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » piątek, 1 września 2017, 15:40

ekonokomik pisze: Ciekawa jest sytuacja na altach, bo nie reagują jakoś panicznie na wzrosty BTC.
LTC wzrósł właśnie 3$.

Wróć do „Przedszkole”