Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
2
Napiwki za post: 0 BTC
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » piątek, 1 września 2017, 07:44

Zgadza się, teraz panikarze się wyprzedają, więc chwilowo stoimy ale zaraz ruszy maszyna :D ja już załadowany zaraz chyba będę do pełna :D

No to pompka :D tylko wentyli nie pogubić :D

Dodano po 7 minutach 22 sekundach:
Na bittrexie opór pokonany

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zabor » piątek, 1 września 2017, 07:50

jakie jest ath dla liska?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
0

Postautor: benq » piątek, 1 września 2017, 07:51

Zabor pisze: jakie jest ath dla liska?
30,5

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Parasol77 » piątek, 1 września 2017, 07:54

Truth pisze: Kim kolwiek jesteś dzięki za cynk!
6 zł na każdej akcji, miesięczna pensja w jeden dzień
czemu ktoś ich nie pobanuje? to widać z daleka, że to multikonto jednego typka, który między wierszami nakręca innych..

PS. fajna sciana na BB na 30.0 zobaczymy, czy szybko padnie
Ostatnio zmieniony piątek, 1 września 2017, 07:55 przez Parasol77, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: vego » piątek, 1 września 2017, 07:55

Ooo Lisek rośnie znaczy się, że zaraz zrobi się tu gwarno i znów będzie "tu de mun" a potem smutek jak spadnie po załadowaniu się na maxa przy >30 zł. :D Jestem tu nowy tylko pozornie, czytam od dawna ale w końcu się zarejestrowałem, tak więc akurat w tym temacie wiem co mówie. Nie dajcie się nowi ponieść emocjom. Lepiej żałować potencjalnego zysku niż stracić już zainwestowane pieniądze i potem się szarpać żeby wyjść choćby na swoje. Lisek to nie jest dobra waluta dla początkujących. Pompka z okolic 8 zł. do obecnego poziomu była zbyt szybka. Poziomy wsparcia są na glinianych nogach. Krótko mówiąc jak grubym się odwidzi mogą w ciągu kilku h zbić kurs znów pod 10 zł. To gra dla ryzykantów i ludzi o mocnych nerwach i do tego z przynajmniej jakimś tam doświadczeniem, żeby potrafić wyczuć moment na wysiadkę.

Tak czy owak życzę wszystkim zysków na poziomie co najmniej kilku pensji w 1 h:)

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: argo » piątek, 1 września 2017, 07:56

Jak tam weterani ? :mrgreen: Wczoraj przed pójściem spać spojrzałem na wykres i wiedziałem, że chce up. Zaryzykowałem bo stwierdziłem, ze decyzje się powinno samemu podejmować. Także więcej pokory wielcy znawcy bo w .. byliście i nie widzieliście nic tylko Wam się wydaję jak pokazało i zweryfikowało życie.

Cieszy mnie to bardzo! :mrgreen:

i jednak nie kontynuacja fal Eliotta a wyłamanie jak wcześniej zostało zauważone, takie lekcje życia to lubię.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: exevan » piątek, 1 września 2017, 07:59

No ja wszedłem na pociąg 27 sierpnia przy cenie 27.20 więc czekałem kilka dni żeby mieć zysk. Powtórzę moją historię. Kupiłem za 7.20 kilka tysięcy liska, czekałem z tym kilka tygodni, nic się nei działo. Sprzedałem za 8,50 w dzień w ktorym kurs poszybował nma 10 potem 13 a potem juz 30 :p moze nie straciłem, ale przeszło mi koło nosa kilkadziesiąt tysięcy zł. Więc wszystko jest mozliwe.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: -34
Reputacja postu: 
0

Postautor: Nulizmatyk » piątek, 1 września 2017, 08:00

Taa dla wielu lisk juz sie w poniedziałek skończył na tym forum, ze juz tylko w dół poleci.
Dlatego nikogo nie słuchajcie i obserwujcie sami.

Początkujący
Reputacja: -6
Reputacja postu: 
0

Postautor: heliox » piątek, 1 września 2017, 08:02

a co tu obserwowac - tanczymy jak grubasy zagrają - jednej nocy lisek w dol drugiej do gory - fajnie analizowac jak wykres jest juz namalowany. Pomijam temat ze na bittrex albo polo to mozna cos wyczytac ze swieczek ale na BB to nic nie widac :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Parcatras » piątek, 1 września 2017, 08:05

Jak porównywać bittrex do bb skoro na bb jest o 1 zł wyżej kurs, jest jakaś korelacja?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 5091
Reputacja postu: 
0

Postautor: benq » piątek, 1 września 2017, 08:05

vego pisze: Lisek to nie jest dobra waluta dla początkujących. Pompka z okolic 8 zł. do obecnego poziomu była zbyt szybka. Poziomy wsparcia są na glinianych nogach. Krótko mówiąc jak grubym się odwidzi mogą w ciągu kilku h zbić kurs znów pod 10 zł. To gra dla ryzykantów i ludzi o mocnych nerwach i do tego z przynajmniej jakimś tam doświadczeniem, żeby potrafić wyczuć moment na wysiadkę.

Tak czy owak życzę wszystkim zysków na poziomie co najmniej kilku pensji w 1 h:)
Nie do konca sie zgadzam, wielu poczatkujacych ma zupelnie inne cele niz typowy daytrading, kiedy zaczynalem wplacilem symboliczne 500 zl i kupilem kazdej waluty dostepnej na BB za 100 zł, mimo ogolnej hossy lisek zapewnil mi najwyzszy zysk.
Wszystko zalezy od czyichs celow, niektorzy graja na stabilne 1-5 % zysku dziennie na plus, a inni wola zamrozic nieistotny kapital na dluzszy okres liczac na zloty strzal - bitcoin nawet gdyby skoczył do 20 k nie daje takiej stopy zwrotu jaka lisek zapewnil w ciagu tygodnia

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: argo » piątek, 1 września 2017, 08:06

@heliox, jest co obserwować. To logiczne, że narzędzia trzeba mieć najlepsze. Już namalowany? Nie kolego heliox, trzeba zrobić jedną rzecz. Myśleć. Ot co.
Ostatnio zmieniony piątek, 1 września 2017, 08:07 przez argo, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: vego » piątek, 1 września 2017, 08:06

I jeszcze jedno dla nowych. Popatrzcie jak fajnie idzie LTC. Według mnie w najbliższej perspektywie 300-350 zł. bez problemu osiągalne. LTC nawet jak korekci to nie tak że idzie od razu posiwieć ze stresu. Jak w sierpniu na krypto były spadki wszystkiego po 50% i więcej (BTC pod 7000 zł, ETH po 700 zł, LSK nawet poniżej 4 zł) LTC spadł z okolic 180 do skrajnie 140 zł. Do tego warto patrzeć teraz na BCH. Jak tylko BTC zacznie korektę, a jest już blisko, bardzo możliwa jest pompka na BCH pod 1000$, kto wie może nawet w ten weekend bo czuć pewne podrygi od wczoraj. Nie tylko LSK jest na świecie. Przepraszam za lekki offtop :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: argo » piątek, 1 września 2017, 08:08

@vego, on idzie po $100

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » piątek, 1 września 2017, 08:11

@vego, na lsk można więcej zarobić w krótkim czasie. Ltc-owcy mają zarobek raz na kwartał porządniejszy.

Początkujący
Reputacja: -6
Reputacja postu: 
0

Postautor: heliox » piątek, 1 września 2017, 08:14

vego pisze: I jeszcze jedno dla nowych. Popatrzcie jak fajnie idzie LTC. Według mnie w najbliższej perspektywie 300-350 zł. bez problemu osiągalne. LTC nawet jak korekci to nie tak że idzie od razu posiwieć ze stresu. Jak w sierpniu na krypto były spadki wszystkiego po 50% i więcej (BTC pod 7000 zł, ETH po 700 zł, LSK nawet poniżej 4 zł) LTC spadł z okolic 180 do skrajnie 140 zł. Do tego warto patrzeć teraz na BCH. Jak tylko BTC zacznie korektę, a jest już blisko, bardzo możliwa jest pompka na BCH pod 1000$, kto wie może nawet w ten weekend bo czuć pewne podrygi od wczoraj. Nie tylko LSK jest na świecie. Przepraszam za lekki offtop :)
to powiedz mi w takim razie - z twojego myslenia wynika ze mozna teraz kupic czy juz bedzie spadac ???

Początkujący
Reputacja: 94
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 3HQyQZm9h7Qbed3WgcWdUhMzEmCKUPPPXD

Postautor: tygrysek195 » piątek, 1 września 2017, 08:15

Mała czerwona świeczka się zrobiła. Ciekawe do ilu zejdzie :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: vego » piątek, 1 września 2017, 08:21

@Dovakhiin Tak to prawda, LSK jest tani i nawet złotówka w górę stanowi już istotny zysk. Dlatego tak przyciąga ale i dlatego jest tak niebezpieczny, bo w jednej chwili można za zysk kupować wczasy na Krecie dla całej rodziny, wyjść z psem na spacer, wrócić i zobaczyć spadek o 30% i tylefon do rodziny żeby jednak olejków do opalania i slipków kąpielowych jeszcze nie kupowali :). Według mnie na początek takie przeżycia warto sobie darować. Naprawdę LSK jest ciężki. Ale oczywiście każdy sam decyduje, rozumiem doskonale siłę pokusy szybkiego zysku :)

@argo
Dokładnie tak to właśnie zmierza. Wystarczy spojrzeć na orderbooki na takim BB żeby zobaczyć że droga do 300 zł. nie ma specjalnych przeszkód.

Wracając do LSK i ceny obstawiam nie więcej jak 33-35 zł i potem spadek znów pod 20-parę złotych. Nie liczyłbym także na taki kilkudniowy rajd jak ostatnio. Tym co grają radziłbym trzymać rękę na pulsie i już dzisiaj realizować zyski, już od okolic 30 zł. Inne alty też ładnie idą i cały czas mam przeczucie że w weekend może być wystrzał BCH, co odciągnie kapitał m.in od LSK.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Parcatras » piątek, 1 września 2017, 08:28

Opór na 28.50 zł już pękł, ciekawe czy zrobi dzisiaj nowe ATH

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: vego » piątek, 1 września 2017, 08:29

@Heliox
A co chcesz osiągnąć, w sensie jaki zysk?. Gdybym ja miał teraz wchodzić za 28 zł. to tylko na bardzo krótko. Już przy 29.50 zł bym sprzedawał a przy 30 zł to z pocałowaniem ręki i ta gra odbywała by się na dużym ryzyku że to tylko bull trap i zaraz spadnie do 20 i niżej. Warto tak się męczyć?Ja nie ufam LSK, mam do niej dystans bo wiem co potrafi ta waluta. Ale nie wykluczam że jak porządnie przykorekci to kupię trochę. Sam musisz podejmować decyzję. Sam widzisz że przewidywali tutaj spadek ostatnio pod 12 zł, sam myślałem że takie 15 zł. powinien spaść a nie spadł. Lisek żyje własnym życiem i nawet AT nie ma za bardzo co robić bo pada w minutę jak domek z kart. Grając tą walutą trzeba obserwować emocje bo ona tutaj głównie grają.

Wróć do „Lisk”