Bitcoin Cash - dyskusja ogólna
-
Strona 26 z 96
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- …
- 96
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 19:59
Oj będzie się działo w najbliższym czasie.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Zawsze mam rację
- Reputacja: 4513

Postautor: ShadowOfHarbringer » sobota, 19 sierpnia 2017, 20:22
Grubo !
Ocenzurowane i zmanipulowane fora: /r/Bitcoin, /r/CryptoCurrency, BitcoinTalk
ShadowOfHarbringer
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » sobota, 19 sierpnia 2017, 20:56
Cena bcc w góre, btc w doł. I proprcje po całej tej burzy ustawia się np na 4000 $ bcc i 500 btc.
Jakas szansa na taki scenariusz jest. Jak duża... nie wiem. Ale ten Btc.top tobi wtażenie
Bit-els
- Weteran

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 20:59
Na razie wygląda to tak jakby wielkie korpo przejęło Bitcoina i reszta miała to gdzieś, na dłuższą metę raczej to nie przejdzie.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
prezes
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:09
Bitmar
- Zawsze mam rację

Postautor: ShadowOfHarbringer » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:10
Dla mnie wygląda to zupełnie odwrotnie - tj. jakby wielkie korpo 2 lata temu przejęło Bitcoina zmieniając jego ideały, założenia, budowę i konstrukcję na całkowicie sprzeczną z oryginalnym whitepaperem, a teraz Bitcoin właśnie uwalnia się z cenzurowanego jarzma reżimu.prezes pisze:Na razie wygląda to tak jakby wielkie korpo przejęło Bitcoina i reszta miała to gdzieś, na dłuższą metę raczej to nie przejdzie.
No ale chyba punkt widzenia zależy od tego jakie fora czytasz. Ja czytam tylko i wyłącznie te niecenzurowane.
EDIT:
No i nareszcie korekta. Przez chwilę było już ponad $1000, zaczynałem się martwić że coś jest nie tak bo za szybko idzie. Ale wszystko w normie, zgodnie z normalnym funkcjonowaniem Bitcoina.
ShadowOfHarbringer
- Weteran

Postautor: prezes » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:12
ale ja pisałem o tym korpo 2 lata temu, a nie że teraz korpo przejęło Bitcoina.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
prezes
- Weteran
- Reputacja: 88
Postautor: grzem » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:13
grzem
- Zawsze mam rację

Postautor: ShadowOfHarbringer » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:14
O to przepraszam, przeczytałem bez zrozumienia. Zwracam honor.
ShadowOfHarbringer
- Moderator
- Reputacja: 5811
Postautor: koparki » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:14
Te interwencyjne skupy bcc dają do myslenia
koparki
- Zawsze mam rację

Postautor: ShadowOfHarbringer » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:20
Wiesz, do niedawna ta ekhm "gównażeria" stanowiła 90% głosów. Także na tym forum. Nie wiem czy było ich faktycznie 90%, ale z całą pewnością robili szum jakby było ich co najmniej 95%.
Przez to popierający Bitcoin Cash byli uważani za oszołomów, bo przecież "tylko SegWit ma poparcie społeczności".
A tutaj klopsik. Okazuje się, że to wszystko gówno prawda i jednak Cash również ma ogromne poparcie społeczności.
Dodano po 1 minucie 34 sekundach:
Nie masz absolutnie żadnych dowodów na to, że są jakiekolwiek interwencyjne skupy.koparki pisze:drugiego "chińskiego" bitka mogą się starać azjatyckie strefy wpływu. Te interwencyjne skupy bcc dają do myslenia
No chyba że nazywasz early adopterów takich jak ja sprzedających ogromne ilości CoreCoinów na giełdach i kupujących za to BCH "interwencyjnym skupem".
Może więc przystopuj trochę z tym Core'owym FUDem, ok ?
ShadowOfHarbringer
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 1135

Postautor: FlyingAtom » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:22
Jest to nierealne i nie popieram żadnej z opcji każdej się przglądam.Bit-els pisze:@prezes, czarny scenariusz dla bitcoin core to kolaps systemu w kilka dni. Mechanizm jak mówisz, plus niemożność zamiany btc na bcc, dla tycg co maja bity w portfelach, bo bloki beda wpadac coraz rzadziej (co 5 g.np) mempol spuchnie, fee ponad 100$ za transakcje z 1 inputem.
Cena bcc w góre, btc w doł. I proprcje po całej tej burzy ustawia się np na 4000 $ bcc i 500 btc.
Jakas szansa na taki scenariusz jest. Jak duża... nie wiem. Ale ten Btc.top tobi wtażenie
Każda inna krypto by zastąpiła btc jest potrzebny proces około 2 lat i będzie to widoczne mniej więcej 2 lata wcześniej, oceniam że realnie ekstremalnie bitcoin cash jest wstanie zastąpić btc w ciągu 6 miesięcy, bo jest to "inny bitcoin".
- cały ekosystem jest oparty na btc a nie bcc
- wszystkie oferty na rynkach płynność giełdowa na btc
- localbitcoins jeszcze nie przyjmuje bcc
tak mógłbym wymieniać w nieskończoność pojedyncze elementy.
Więc co by się nie działo cena btc nie spadnie poniżej 2500-2200 bo braknie płynności, a mainstrem który używa btc do przenoszenia wartości nie bardzo interesuje się tą walką i wie o co chodzi.
Edycja : dodatkowo przy takiej nagłej zamianie proporcji btc do bcc , odbyłoby to się ze szkodą dla oby dwu monet, a zyskałby bardziej stabilne eth, dash, itp.
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Portfele sprzętowe Trezora, Ledger Nano
FlyingAtom-Facebook
FlyingAtom
- Moderator
Postautor: koparki » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:26
koparki
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:27
A ewentualny szybki wstrząs to proporcje 60 do 40 na korzysć bcc.
Z tym że przejscie biznesow to banał raczej. Z technicznego punktu widzenia.
Zobacz jak szybko zaimplementowały bcc te projekty, które chciały to zrobić. Portfel coinomi czy Falcon Bank
Bit-els
- Zawsze mam rację

Postautor: ShadowOfHarbringer » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:32
Też wydaje mi się to mało prawdopodobne, oceniam prawdopodobieństwo wystąpienia takiego nagłego scenariusza na 25%. Siła inercji ekosystemu jest raczej zbyt duża aby z dnia na dzień mógł runąć tak nagle.FlyingAtom pisze:Jest to nierealne i nie popieram żadnej z opcji każdej się przglądam.Bit-els pisze:@prezes, czarny scenariusz dla bitcoin core to kolaps systemu w kilka dni. Mechanizm jak mówisz, plus niemożność zamiany btc na bcc, dla tycg co maja bity w portfelach, bo bloki beda wpadac coraz rzadziej (co 5 g.np) mempol spuchnie, fee ponad 100$ za transakcje z 1 inputem.
Aczkolwiek Bitcoin już nie raz mnie zaskoczył i jeszcze nie raz mnie zaskoczy, więc nie będę też zdziwiony, jeżeli taki scenariusz JEDNAK wystąpi.
Cóż... na pewno nie będę stratny ani w jednym ani w drugim przypadku. Core umiera i czy będzie to nagły scenariusz kilkudniowy, czy też rozciągnięty na kilka tygodni lub miesięcy, małą mi to robi różnicę.
Dodano po 1 minucie 28 sekundach:
Z tym się mogę zgodzić, z całą pewnością ktoś pompuje BCC dodatkowo żeby rozkręcić interes bardziej.koparki pisze:widzę dość nietypowe zachowanie na BCC a na giełdach siedzę na tyle długo że identyfikuję nietypowe skumulowane skupy "na pewniaka". Ale nie mam dowodów, to jest tylko moja hipoteza że robi to zorganizowana grupa kapitałowa która dysponuje dużą kasą. Nigdy nie dostaniesz dowodów na poparcie takiej hipotezy bo to się robi niejawnie.
Zobaczymy jaka cena się ustabilizuje po korekcie.
Żyjemy w ciekawych czasach.
ShadowOfHarbringer
- Moderator
Postautor: koparki » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:37
wg. mnie marne szanse na przejecie marki BTC przez BCC juz szybciej przyjmie sie jakis doskonalszy alt dlatego ze jest bardziej innowacyjny i lepiej rozwijany
koparki

Postautor: FlyingAtom » sobota, 19 sierpnia 2017, 21:43
Człowiek jest jednym wielkim zbiorem przyzwyczajeń , chwilę potrzeba by oswoić się z nowym , ja rozumiem że dla każdego informatyka to nie będzie problem ; )Bit-els pisze:@FlyingAtom, możesz miec racje, że to proces na miesiace.
A ewentualny szybki wstrząs to proporcje 60 do 40 na korzysć bcc.
Z tym że przejscie biznesow to banał raczej. Z technicznego punktu widzenia.
Zobacz jak szybko zaimplementowały bcc te projekty, które chciały to zrobić. Portfel coinomi czy Falcon Bank
Uważam że dużo większa szansa jest na zyskanie sumarczyne 2 coinów niż zamianę 60 na 40% na rzecz bcc, tak czy siak w ciągu 3 miesięcy nie widzę ceny btc poniżej 2200-2500$ nawet przy występowaniu jakiś dziwnych uwarunkowań.
Tak pisałem 24 marca na publicznym FB, w największej panice na rynku że bitcoin się kończy.
Sytuacja Bitcoin Core i Bitcoin Unlimited.
Co się może stać jak Bitcoin się "rozdwoi".
Proszę sobie zadać takie pytanie czy przerobienie aktualnej infrastruktury do "drugiego Bitcoina" jest prostsze niż robienie jej pod nową kryptowalute, więc "drugi bitcoin" powinien zacząć funkcjonować w świecie kryptowalut jako drugi cyfrowy pieniądz, przebijając kapitalizację wszystkie pozostałe używane do płatności.
Widzę dwie możliwości cenowe po wprowadzeniu na rynek "drugiego Bitcoina"
Gdy jest to robione źle i cena po zmianach jest 10-20% niższa dwóch razem.
Gdy będzie to zrobione dobrze cena idzie do góry 30-50%.
Uważam że w ciągu miesiąca od wprowadzenia "drugiego Bitcoina" Cena dwóch będzie wyższa niż wcześniej jednego.
Dodano po 2 minutach 30 sekundach:
Wydaje mi się że strasznie się dystansuje od tego by popierać którąkolwiek ze stron, a rozmawiam z jedną i druga, więc wypowiadam się bez emocji.koparki pisze: Flying m.zd. ma rację. Bitcoin który ma markę BTC i oznaczenie BTC na giełdach jest dla zwykłego niezorientowanego usera nadal bitcoinem , no i stoi za nimi kapitał korporacyjny - czyli mogą utrzymać ludzi w takim przeswiadczeniu. Mają w kieszeni nawet główne forum (cenzura)
wg. mnie marne szanse na przejecie marki BTC przez BCC juz szybciej przyjmie sie jakis doskonalszy alt dlatego ze jest bardziej innowacyjny i lepiej rozwijany
Pozycji też nie mam i taka sama ilość btc co bcc więc finansowo nie ma to znaczenia dla mnie.
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
FlyingAtom-Facebook
FlyingAtom
- Admin
- Reputacja: 5211

Postautor: Bitmar » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:03
Bitmar

Postautor: FlyingAtom » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:13
Większość funduszy zapewne trzyma btc i bcc czyli "bitcoin z 31 lipca"Bitmar pisze: Przejście z BTC na BCC jest mało realne. Byłby to zamach na społeczność, coś czego wielu by nie wybaczyło i sparzyło się na kryptowalutach. Byłoby to też bardzo nie etyczne. Od czasu forka, wielu ludzi zrobiło już miliony transakcji w BTC, wielu zainwestowało itd. Dużo ludzi, a nawet teraz coraz więcej to osoby "nie techniczne", nie mające pojęcia co to jest ten "blok" czy fork. Teraz pomyślcie co by się działo, gdyby kopalnie i infrastruktura odeszły od BCC. BTC leci na pysk, ludzie, firmy, fundusze itd. tracą setki milionów $. Media nie zostawiają suchej nitki na kryptowalutach, przez skalę poszkodowanych rządy zaczynają przyglądać się krypto chłodnym okiem i myśleć nad ostrymi regulacjami. Jednym słowem kryptowalutowa katastrofa gorsza niż GOX. Przecież nie wyrolują swoich klienów czy ludzi od których zależy ich zysk. BCC nie jest forkiem który jest oparty na konsensusie, to taka samowolka jednostek. Konsensusem jest Segwit2x. Przed nami pewnie będzie jeszcze jeden fork, który zgodnie poprą zarówno kopalnie jak i infrastruktura. No chyba, że i z tego nic nie wyjdzie. Bitcoin Core może upaść, ale jak już to wątpię, aby zastąpił go BCC, stawiam, że to będzie inny fork. Oczywiście różnie to może być.... w tym światku wszystko się może zdarzyć.
Co do mainstreamu to był się posunął dalej, przy etc podziale nie rozumiałem nic, mimo że siedzę w krypto, przy tym podziale już było dla mnie to zrozumiałe.
Osoba która zna btc od roku pytała mnie dziś czy ma bcc, a siedzi dość blisko krypto ; )
Więc nie tylko sam mainstream.
Miałem w tym tygodniu 2 grubych klientów na przelewy bankowe i pytali o btc a nie o bcc, więc nie ma możliwa jest ekstrema którą opisał bit-els i tak mocne perturbacje które ty napisałeś, przy cenie 2200-2500 nie uważam by takie wystąpiły a rynek nie pozwoli spaść niżej.
FlyingAtom-Facebook
FlyingAtom
- Bardzo Zły Moderator
- Reputacja: 2683

Re: RE: Bitcoin Cash - dyskusja ogólna
Postautor: rav3n_pl » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:16
Debile.Bitmar pisze:Corowi szubrawcy sami sobie dołek kopią: https://bitcoincore.org/en/2017/08/18/b ... tatements/.
Btc1 zrobiło im segwita, kopalnie 100% NYA a oni że nie popierają.
Mam tylko nadzieję że kopalnie będą konsekwentne i core będzie musiało zmergować hardforka.
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty
rav3n_pl
-
Strona 26 z 96
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 24
- 25