Lisk dyskusja o cenie - wątek spekulacyjny

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Mnke » piątek, 18 sierpnia 2017, 19:46

@Dovakhiin, Czy ja wiem czy takie ostre.. dużo brakuje do powrotu na przyzwoite poziomy na LSK/BTC.

Początkujący
Reputacja: 13
Reputacja postu: 
0

Postautor: Sliwa07 » piątek, 18 sierpnia 2017, 19:49

BB ma zawsze spózniony zapłon

Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Sliwa07 pisze:BB ma zawsze spózniony zapłon
czuje ze nocka bedzie ciezka

Początkujący
Reputacja: 61
Reputacja postu: 
0

Postautor: sebastian86 » piątek, 18 sierpnia 2017, 19:51

akurat cena na BB jest aktualnie zawyżona ;)

Początkujący
Reputacja: 5
Reputacja postu: 
0

Postautor: mieto » piątek, 18 sierpnia 2017, 21:12

Jakieś prognozy na weekend :)?

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mikael » piątek, 18 sierpnia 2017, 21:35

Jak będzie pompka to wtedy zysk z Bcc przerzucamy na lsk :D A tak na powaznie coś sie powinno ruszyć po wyjściu wersji 1.0.0 i po rebrandingu. Czyli w ciągu miesiąca sytuacja na Lisku powinna się wyklarować, bo jak na razie to dołek dołków i niżej jak 2$, (mam nadzieję juz nie będzie). :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
0

Postautor: l3sny » piątek, 18 sierpnia 2017, 22:17

Mam pewną propozycję. Może ktoś z kolegów biegłych w fachu mógłby wykonac prosta stronke np. z liskiem, sys, eth, cloak i/lub innymi monetami pokazującymi wzajemne ratio? Wielu z nas inwestuje w alty i dobrze jest czasem szybko rzucić okiem i zobaczyć różnice.
Np. ktoś siedzi w lisku i sys zamiast ręcznie przeliczać widzi kurs ratio pomiedzy tymi dwoma wraz z historycznym wykresem. Myślę, że mogliby się znaleźć chętni i możnaby zrobić crowdfunding dla śmiałka a może nawet wyszłaby z tego popularna stronka.
Jestem gotów pierwszy przeznaczyć $20 w BTC na ten szczytny cel.
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1765
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » piątek, 18 sierpnia 2017, 22:56

płotki windują cene na polo :mrgreen:

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
2

Postautor: Wymazywanie » piątek, 18 sierpnia 2017, 23:56

@Dovakhiin, Windują? W dół chyba.
Lisk to padlina, zdycha. Ale już jest poziom, z którego może odbijać. Jak nie odbije, kolejny taki poziom to właściwie cały pasek 27-40k. To powinno się utrzymać. Nie wierzę, że spadnie pod 27k. Ale jeśli, to pozostaje 20k, jak już od tego mocno nie odbije, to już mogiła i krzyżyk na drogę.

Jeśli chodzi o rebranidingi sringi itp., nie łudziłbym się. Śledziłem Liska długi czas i jest to projekt słaby, powolny, nierokujący. Dużo obietnic, mało konkretów i ślamazarność. Typowa cecha drogich ICO: nachapali się kasy znacznie więcej niż w życiu zapracują, to i powolutku będą wszystko robić, na luzie, bo i po co. Nie pracują na kasę, oni już ją mają. I przewyższa ona zarówno ich zdolności i zapał. Sytuacja patologiczna, ale rynek na to pozwala, jest popyt na ICO z obietnicami i materiałami reklamowymi i zazwyczaj niczym więcej, no to z tego skorzystali.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mikael » sobota, 19 sierpnia 2017, 01:37

"Trudna jest ta mowa któż jej może słuchać" J 6,60. Wymazywanie jak zawsze w punkt. To taki zimny prysznic, na rozpalone głowy co poniektórych, także niżej podpisanego :D . Mam nadzieję, że Bioly który też obserwuje ten wątek, przekaże również takie uwagi tam gdzie trzeba... ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 652
Reputacja postu: 
2

Postautor: l3sny » sobota, 19 sierpnia 2017, 07:44

Trudno się nie zgodzic z diagnozą ale ja jeszcze wciąż czekam, że zdarzy się cud. W tej chwili nie mam żadnych lisków i raczej zerkam na kurs z sentymentu tylko. Byc może w pewnym momencie nastąpi jakaś zmiana w zespole, transformacja sam nie wiem. Patrząc na projekty w które się zapakowałem (SYS i Cloak) tam własnie tak się stało i coiny szorujące po dnie, z różnymi problemami w sądach lub z devami przez 3 lata nabrały wiatru w żagle. Lisk jest zbyt dużym projektem żeby tak sobie zdechnąć. Tym devom też musi przecież zależeć na reputacji a jak zaczną uciekać jak szczury z tonącego okrętu to raczej będzie to miało zły wpływ na ich kariery. Z kolei jak zrobią wszystko co trzeba jak trzeba i będa konsekwentni to może to zajmie nieco więcej czasu ale powinien być sukces. Kiedyś pisałem, że projekt potrzebuje 15-18 miesięcy. Teraz to się może nawet jeszcze wydłużyć. Ale też patrze na tę sytuację jak na możliwość i będe uważnie obserwował.
“U.S. Empire will either lose Ukraine to Russia, or fail to win Taiwan from China — or both”

Всем похуй

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: woytek » sobota, 19 sierpnia 2017, 11:35

bioly pisze: Lisk zmarnował parę początkowych miesięcy, niestety, to nie tylko moja opinia, z resztą pisałem to już tutaj. Czasu nie cofniemy ale teraz wszystko się zmieniło, do każdego produktu zatrudnieni są tylko jemu poświęcone osoby (plus ciągle rekrutują). Nikt się nigdzie nie zwija, kasa nie jest przejadana, społeczność również tworzy "zaplecze" (np. nieobecny już niestety na naszym forum karek), organizowane są meetupy np. w Irlandii, Włoszech. Jasne, że zawsze można by szybciej ale to jest operacja na żywej sieci, tutaj nie ma miejsca na błędy, poza tym to też tylko ludzie i nikt nie będzie pracował po 12 godzin cały tydzień. Moim zdaniem wszystko zmierza w dobrym kierunku, ale ile jeszcze czasu potrzeba żebyśmy zobaczyli pierwsze aplikacje oparte o Lisk trudno powiedzieć
Znam kilka osób, które tworzą lub pracują dla strat upów (głównie software) i muszę się z Tobą nie zgodzić - tam zasuwają po 12-15 h dziennie, również w weekendy, bo wszyscy wiedzą że początek jest najważniejszy i jak ich ktoś przegoni to mogą zawijać biznes a jak nie, to za rok max dwa odetną swoje (grube) kupony (praktycznie wszyscy solidni pracusie dostają akcje na zachętę). Z LSK winno być podobnie gdyż konkurencja jest ogromna, wyścig trwa a jak ktoś nagle wyskoczy zza rogu z dużym progresem w podobnym projekcie to po prostu ubije konkurencje tak że tego.... W mojej ocenie, skoro mieli mega ICO a co za tym idzie kapitał to spieprzyli sprawę po całości i to wina tylko i wyłącznie Kordka, który chyba nie ma większego pojęcia o prowadzeniu biznesu. Mając tak duży kapitał winni od razu wystartować na grubo i rozkręcić temat tak aby progres był widoczny z dnia na dzień a nie na przestrzeni miesięcy i to ledwo co. Wystarczy zbudować dobry zespół (było szukać ludzi od początku a nie teraz bo to długotrwały proces) i dać im dobrą motywację do pracy a w tym wypadku należało by karmić ludzi Liskiem aby mieli świadomość że ich praca przełoży się na wartość coina a co za tym idzie na ostateczny zarobek z projektu. Widać tutaj to chyba tak nie działa albo ja jestem ślepy...

BTW, znowu mamy 71%...

Początkujący
Reputacja: -1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Mnke » sobota, 19 sierpnia 2017, 14:35

Zaczynamy jakiś większy spadek? Przebijemy 7zł?

Początkujący
Reputacja: -12
Reputacja postu: 
0

Postautor: P1R4T3 » sobota, 19 sierpnia 2017, 17:23

Potwierdzone info przez kumpla, rebranding został przesunięty na 7 września. Proponuję do jakiegoś 1 września wyjść z LSK i przerzucić się na BCH - prawdopodobnie będzie rósł, m.in. dlatego że zaczynają się dyskusje o tym, że on jest prawowitym Bitcoinem i role cenowe powinny zostać odwrócone. Dodatkowo coraz szybsze kopanie i nagonka na BCH może przez najbliższe godziny-dni wywindować cenę. Ja na razie skok na jakiś czas znów z LSK na BCH, potem wracam.

Początkujący
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
1

Postautor: lukasrap » sobota, 19 sierpnia 2017, 18:01

P1R4T3 pisze: wyjść z LSK i przerzucić się na BCH
Nie czujesz na plecach takiego zobowiązania i brania odpowiedzialnosci za takie słowa/propozycje? Wchodzenie na BCH przy obecnym kursie jest moim zdaniem bardzo ryzykowne a moze nawet lekkomyślne. To ze poszedł w ciagu 2 dni o 100% nie znaczy ze kolejne dni/godziny tez takie bedą. Jeden ruch ręką i kurs moze spasc o 20-40%.
Osobiscie bałbym sie naganiac do tego typu inwestycji.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: dziadeck » sobota, 19 sierpnia 2017, 18:09

Przecież do zera lsk nie spadnie, ja zostaję z lisk i czekam przynajmniej na podwojenie kursu, wtedy wypłata kapitału a reszta niech leży.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » sobota, 19 sierpnia 2017, 18:18

Jak ktoś kupował w okolicy 8 zł to bez sensu jest teraz sprzedawać przy niepewności BCH i go kupować....

czekać i tyle nie próbować na siłę z longterma robić DT.

poza tym btc spada a lisk nieznaczny UP, jak btc wróci powyżej 4300 to lisek z automatu też droższy będzie.

Początkujący
Reputacja: 9
Reputacja postu: 
0

Postautor: splatt91 » sobota, 19 sierpnia 2017, 19:25

Moim zdaniem, patrząc od strony czysto inwestycyjnej, nie widać dużej dodatniej korelacji z kursem BTC, a więc można traktować LSK jako dobre zabezpieczenie i dodać do portfela inwestycyjnego w ramach dywersyfikacji ryzyka :) widzę większą korelacje liska z ethereum. to jest duży plus tego krypto i projektu. Kolejnym plusem jest to że kurs nie ma nagłych zmian i jest w miarę przewidywalny. A teraz mam pytanie, czy ktoś wie czy hindusi którzy wejdą na BB są zainteresowani kupnem lsk ?
Bo przecież to może wywnidowac kurs:) czy raczej będą atakować btc ltc eth i nowe coiny ??

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Maniek_93 » sobota, 19 sierpnia 2017, 19:29

Dovakhiin pisze:
poza tym btc spada a lisk nieznaczny UP, jak btc wróci powyżej 4300 to lisek z automatu też droższy będzie.
skoro LSK stoi w miejscu, BTC spada to BTC/LSK będzie szło w górę.
BTC powyżej 4300 to lisek będzie droższy... Czyli zakładasz że jeżeli BTC idzie w górę to LSK idzie w górę?
Świetny przykład mieliśmy w ostatniej hossie jak BTC osiągało ATH, a nasze kochane LSK stało w miejscu.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dovakhiin » sobota, 19 sierpnia 2017, 20:28

@Maniek_93,
Lsk w tej chwili na polo to 0.00051242 btc....
Z kolei btc to 4042 $.
Z kolei dolar tez ma jakas wartosc na plny

Jezeli btc Gwaltownie teraz podskoczyloby to przy jednoczesnym utrzymaniu pozycji przez lsk rownaloby sie wyzszym kursem jezeli chodzi o zlotowki :) inaczej wyglada 0.00051242 przy 4042 a inaczej przy np. 4300....

edit/ ładnie kurs up idzie, oby zaraz się nie wyprzedawali ludziska

Początkujący
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Dakoosw » sobota, 19 sierpnia 2017, 22:01

Coś się dzieje na poloniexie :D

Wróć do „Lisk”