Electrum odcięło się od forka BCC, więc zaradni panowie zmienili nazwę na Electron Cash.

Postautor: nekotribal » sobota, 29 lipca 2017, 13:57
nekotribal
Postautor: Wymazywanie » sobota, 29 lipca 2017, 13:58
Wymazywanie
Postautor: Chancellor » sobota, 29 lipca 2017, 14:10
Tak samo jak w przypadku BTC, kilka dni. Dysk SSD trochę przyspiesza, ale zależy to też od łącza i procesora (natomiast w ogóle nie zależy od grafiki). O wiele łatwiej jest, jeżeli masz pełnego klienta BTC – przed forkiem robisz kopię łańcucha i odpalasz na niej Bitcoin ABC (albo po forku, ważne, żeby kopia była sprzed).
Tak, tak, tak.
Chancellor
Postautor: MaciekM » sobota, 29 lipca 2017, 15:25
MaciekM
Postautor: nekotribal » sobota, 29 lipca 2017, 15:31
Najprościej, niekoniecznie najszybciej:
nekotribal
Postautor: rav3n_pl » sobota, 29 lipca 2017, 16:21
rav3n_pl
Postautor: Chancellor » sobota, 29 lipca 2017, 16:34
Chancellor
Postautor: nekotribal » sobota, 29 lipca 2017, 17:43
Fakt.
nekotribal
Postautor: adam1226 » sobota, 29 lipca 2017, 17:45
Czyli jak to będzie wygladac lopatologicznie?rav3n_pl pisze: Zmiana trudności faktycznie jest przewidziana... Nie chcą umierać w mękach... przegapiłem :/
https://github.com/Bitcoin-ABC/bitcoin- ... f1b74d6cce
adam1226
Postautor: Chancellor » sobota, 29 lipca 2017, 17:51
Chancellor
Postautor: wind » sobota, 29 lipca 2017, 20:08
wind
Postautor: Chancellor » sobota, 29 lipca 2017, 20:15
Tak. Osoby niezainteresowane BCC, a mające bitcoiny w portfelu nie muszą nic robić w sprawie forka. Co więcej, nawet jeżeli nie podejmiesz żadnych działań, to te Twoje BCC w łańcuchu będą leżeć i jeżeli np. za pół roku zmienisz zdanie, to możesz wtedy dopiero podjąć działania.
Chancellor
Postautor: ekonokomik » sobota, 29 lipca 2017, 21:54
Nie mam takiej mocy aby zmienić temat, jestem tylko szeregowym użytkownikiem
ekonokomik
Postautor: ekonokomik » sobota, 29 lipca 2017, 21:54
Dzięki, to logiczne. W momencie pożycenia BTC aby otworzyć longa, to Ty ryzykujesz i Ty jesteś chwilowym, ale właścicielem tych BTC, więc to Ty powinieneś dostać za nie BCC.domator pisze: Jest jeszcze jedna dosc skuteczna metoda otrzymania nowych BCC. Na krakenie mozna zalozyc longa 1:5 - za kazdego BTC dostaniemy BCC.
Zaleta jest - jak rozumiem - najkrotszy mozliwy okres czasu trzymania BTC (jesli ktos sie tego boi). W teorii wystarczy trzymac longa kilka minut - jak rozumiem opis Krakena. No i lewar pozwala otrzymac wiecej BCC za kazdego posiadanego BTC.
Ja i tak zostawiam tam czesc BTC wiec napewno tak zrobie ze zalonguje na czas forka.
ekonokomik
Postautor: bitloteiros » sobota, 29 lipca 2017, 21:59
bitloteiros
Postautor: domator » sobota, 29 lipca 2017, 22:05
Nie czytalem zupelnie co robi finex. Jestem na Krakenie, tam mam troche btc i to mnie interesowalo. Uwazam ze to fajna metoda na zdobycie bcc.
domator
Postautor: Chancellor » sobota, 29 lipca 2017, 22:09
Na ile dobrze zrozumiałem, to BCC „z longów” będą wypłacane przez BitFinex zgodnie z przelicznikiem, który zależy od stosunku longów do shortów. W związku z tym giełda zadbała, żeby ten stosunek nie był zbyt wysoki, dzięki czemu wypłaci mniej BCC.
Chancellor
Postautor: jacek-g » niedziela, 30 lipca 2017, 09:10
jacek-g
Postautor: bartek1988 » niedziela, 30 lipca 2017, 09:23
bartek1988
Postautor: Chancellor » niedziela, 30 lipca 2017, 09:25
Niespecjalnie. Najważniejsze to musisz wiedzieć kiedy Twoja giełda wstrzymuje depozyty i wypłaty. Lipiec ma 31 dni, więc hardfork jest we wtorek o 14:20 naszego czasu. No i transakcja musi się potwierdzić przed hardforkiem, żeby mieć BCC.
Chancellor
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).