Solo

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Solo

Postautor: zaufany » niedziela, 12 sierpnia 2012, 22:57

Witam.
Mam Phoenixa i chcę kopać solo, nie mogę znaleźć na tym forum informacji jak się za to zabrać.
co prawda nie interesuje mnie jakiś realny zysk, raczej dla zabawy, lubię ryzyko, może akurat się trafi to 50btc.
1.Jak używając Phoenixa się zabrać za kopanie solo?
2.Czy da się jakoś sprawdzić ile Mh/s wyciąga mój sprzęcik przy kopaniu?
3.Czy muszę mieć portfel ten standardowy zainstalowany czy może być jakiś online, a może nie muszę mieć w ogóle?
Aha system jaki mam to fedora.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Re: Solo

Postautor: cezary188 » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 21:53

Ja się w sumie podepnę pod temat. Jak najlepiej kopać solo ? Czy znacie kogoś komu się poszczęściło solo ? Jakie sa szanse trafienia ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 22:31

cezary188 pisze:Ja się w sumie podepnę pod temat. Jak najlepiej kopać solo ? Czy znacie kogoś komu się poszczęściło solo ? Jakie sa szanse trafienia ?
A czym chcecie kopać?
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: zaufany » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 23:13

maky pisze: A czym chcecie kopać?
Powiedzmy, że mam jakąś tam kartę graficzną, jakie to ma znaczenie ? Chyba żadne, mając na uwadze to, że dla mnie to tylko zabawa a nie prawdziwe kopanie. Chcę tylko zaspokoić swoją chorą ciekawość i spełnić się w roli górnika, chociaż miałbym nic nie wykopać przez całe życie. Więc ktoś mi pomoże ? i odpowie na moje pytania ?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

Postautor: maky » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 23:18

zaufany pisze:
maky pisze: A czym chcecie kopać?
Powiedzmy, że mam jakąś tam kartę graficzną, jakie to ma znaczenie ? Chyba żadne, mając na uwadze to, że dla mnie to tylko zabawa a nie prawdziwe kopanie. Chcę tylko zaspokoić swoją chorą ciekawość i spełnić się w roli górnika, chociaż miałbym nic nie wykopać przez całe życie. Więc ktoś mi pomoże ? i odpowie na moje pytania ?
Prawdopodobnie nic nie wykopiesz przez najbliższe kilkanaście/kilkadziesiąt lat...
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: zaufany » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 23:33

maky pisze: Prawdopodobnie nic nie wykopiesz przez najbliższe kilkanaście/kilkadziesiąt lat...
Dobrze napisane :D "Prawdopodobnie" ale równie dobrze może mi się trafić zaraz po rozpoczęciu kopania. Ale tak jak piszę nie dbam o to i nie zależy mi na tym to ma być zabawa. Czekam na odpowiedzi.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 14 sierpnia 2012, 00:31

Odpalasz Xcoind (piszę X bo nie wiem co chcesz kopać) z opcją -daemon a w pliku .config musi być server=1, rpcuser i rpcpass.
W minerze dajesz http://127.0.0.1 rcpuser rcppass i czekasz.
W przypadku solo będziesz miał TYLKO prędkość, każde "share" zaakceptowane w tym przypadku to znalezienie bloku.
Pogooglaj za kalkulatorem liczącym sznase/trudność/wydajność.
Powodzenia w loterii :)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jerry » wtorek, 14 sierpnia 2012, 00:38

@rav3n_pl
Udało się trafić blok?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » wtorek, 14 sierpnia 2012, 01:45

Z kopaniem solo jest taki problem, ze jest ryzyko ze jak juz po dlugim czasie trafisz blok to moze byc sytuacja, ze cos zle ustawiles albo sie cos zesralo i blok Ci przepadnie :) Dlatego ja kiedys jak o tym myslalem to zrezygnowalem z kopania solo.

Jezeli jednak myslisz, ze jestes urodzony pod szczesliwa giwazda to zamiast trafiac blok za 50BTC to lepiej trafic za 500000 BTC a jest to blok, ktory sie nazywa klucz prywatny do adresu: 1DkyBEKt5S2GDtv7aQw6rQepAvnsRyHoYM :) Zapusc bruteforce na ten klucz i czekaj :)
Albo lepiej nie bo jak trafisz to pewnie sprzedasz bitcoiny i kurs poleci w dol :)

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » wtorek, 14 sierpnia 2012, 08:37

W sumie do szukania privkeya nawet bitcoina nie trzeba instalować, wystarczy vanitygen ;]
No ale trudność jest "nieco" większa... ale jak ktoś i tak liczy na łut szczęścia... :)
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jerry » wtorek, 14 sierpnia 2012, 09:41

Adres szacowany przez vanitygen na 50% w 12 godzin miałem po zrobieniu herbaty :)

Wróć do „Kopacze (miners)”