Giełda - Bitcurex.com - bitcurex.pl - polski rynek otwarty !

Orator
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Giełda - Bitcurex.com - bitcurex.pl - polski rynek otwar

Postautor: r50zyry5 » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 17:55

bitkojn1 pisze:Mam pytanie nie znam się ale chciałbym kupić bitcoinów za 7 tys. zł czy macie na stanie tyle bitcoinów na już za cenę nie większą niż 40zł za 1 BTC, bo na intersango widzę oferty drożej niż 40
Jak widać z ofert na rynku do 40 PLN masz ofert na 4K PLN.

My nie jesteśmy kantorem, tylko operatorem giełdy - nie sprzedajemy i nie kupujemy, tylko udostępniamy platformę do handlu dla użytkowników.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
https://bitcurex.com - Polska Giełda Bitcoin
BitMessage: BM-2cTXYRTBw6rptJ2qHqSdQe8tHztRBhYdMA
Moje komentarze na forum

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: KiLeRrosS » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 18:58

r50zyry5 pisze:Nie chesz nie kupuj.
Konkretna odpowiedź na zadane pytania...
the_prince pisze:A skoro juz wiemy, ze karta nie bedzie anonimowa, to czy sa jakiekolwiek szanse, teraz lub w przyszlosci, na powiekszenie limitow?
Hę? Przecież wysyłkę karty możesz poprosić na dowolny adres, gdzie odbiorcą będzie Gertruda von den Glut ;)
Tak przynajmniej zrozumiałem tą metodę "weryfikacji", podobno zgodną z Anti-Money Laundering.

Żeby nie było, bardzo cieszy mnie powstanie kantoru z nieskrępowanym dostępem przez polskie konta bankowe - szacunek Panowie (i Panie, jeśli są w drużynie). Niestety, boli mnie ta blokada prepaid kart. Niczym się nie różni od tej bitcoin-mastercard, a spowoduje zmniejszenie ruchu.

Przed zakupem Waszej karty, chciałbym zapoznać się z umową, jaką z automatu zawrę w momencie jej zamówienia. Nie rzuciła mi się w oczy na stronie kantoru - można prosić jakiś link do niej?
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 20:54

bitkojn1 pisze:Mam pytanie nie znam się ale chciałbym kupić bitcoinów za 7 tys. zł czy macie na stanie tyle bitcoinów na już za cenę nie większą niż 40zł za 1 BTC, bo na intersango widzę oferty drożej niż 40
Tu masz do tego precyzyjny kalkulator - http://bitcoincharts.com/markets/bitcurexPLN_depth.html - zawsze możesz sobie na bieżąco policzyć.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » poniedziałek, 13 sierpnia 2012, 23:20

KiLeRrosS, wchodzisz czasem na kantor ? Jesteś jego użytkownikiem ? Zerkasz na LiveChat ?

Zapewne nie, bo jakbyś zerkał na LC to nie pisałbyś durnego posta że nie widzisz umowy, którą "musisz" zawrzeć z nami.
Jutro na stronie sklepu( https://shop.bitcurex.com) , gdzie można będzie zobaczyć karty i ewentualnie złożyć zamówienie, będzie wszystko opisane.
Taka informacja na naszym LC pojawiła się 14:25.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 14 sierpnia 2012, 20:17

@r50zyry5, on wcale nie napisał durnego posta. Użytkownicy są masą i mogą z nieskończoną cierpliwością zadawać pytania twórcom produktu, z którego korzystają i za który płacą;) Od Ciebie zależy, czy zachowasz cierpliwość przy obsłudze takich nieskończenie dennych pytań, budując swoją reputację i zaufanie w społeczności ;)
1. Gdzie jest ten "wasz" Live Chat? Bo ja takiego nie widzę. W sitemap shopu też żadnego Live Chat nie ma:
Home

Delivery
Legal Notice
Terms and conditions of use
About us
Secure payment
Privacy policy
FAQ
Contact
Na stronie kantoru https://bitcurex.com/ też nie ma LiveChatu, jest tylko:
Market
Orders
Account
Statistics
Market PLN
2. Dlaczego https://shop.bitcurex.com/ nie jest częścią strony https://bitcurex.com/? Nie prowadzą ze strony kantoru żadne odnośniki do podstrony sklepu.
3. https://shop.bitcurex.com/ na tej stronie mamy 2 wielkie loga z napisem bitcurex. Jedno prowadzi do tej samej strony głównej sklepu, a drugie do strony https://bitcurex.com/. Po co tak mieszać?
4. https://shop.bitcurex.com/ powinna mieć taki sam interfejs i wygląd jak strona kantoru, z menu z lewej strony i dużymi, widocznymi linkami. Bo narazie są nawrzucane przypadkowo jakieś loga, tak jak opisałem powyżej.
5. Literówka na stronie https://bitcurex.com/reading-room/BCC, jest tam link do https://bitcurrex.com/483-bitcurexcard-prepaid-eur.html, co prowadzi do:
To połączenie jest niezaufane
Program Firefox został poproszony o nawiązanie bezpiecznego
połączenia z serwerem bitcurrex.com, ale nie można potwierdzić bezpieczeństwa tego połączenia.
6. Market EUR i market PLN. Przy rejestracji nie ma ŻADNEGO info, że prowadzicie DWA kantory i trzeba się DWUKROTNIE rejestrować, aby korzystać z obu walut. Dla mnie to jest bez sensu. Zresztą nie tylko dla mnie, nawet oprogramowanie LastPass proponuje mi i wpisuje automatycznie hasło z kantora EUR na stronie https://pln.bitcurex.com/logowanie (dla menadżera haseł LastPass jest to ta sama strona *.bitcurex.com, dlatego wpisuje mi hasło), co oczywiście kończy się błędem:
Logowanie niepoprawne, lub konto nieaktywne.
Napisałem Ci o tym ostatnim problemie parę dni temu na e-mail.

Mam nadzieję, że moje uwagi pomocą Ci w dalszym rozwijaniu serwisu. Pozdrawiam

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 14 sierpnia 2012, 20:33

1.LiveChat jest dostępny dla zalogowanych użytkowników kantoru, dlatego pytałem, czy jest zarejestrowanym/zalogowanym użytkownikiem i spoglądał na LC.
2.Shop korzysta z innego oprogramowania, znajduje się na innym serwerze, możesz zobaczyć, że są różne IP.
3.To nie jest jakiekolwiek mieszanie, sklep jest osobnym tworem, nie powiązanym z kantorem, ze względów bezpieczeństwa,
nawet jak ktoś jakimś códem włamie się na sklep, to i tak dane użytkowników kantoru są bezpieczne.
4.Nie powinien. Przecież ktoś może wejść na sklep i kupić kartę i nie używać jej do kantoru.
5.Poprawione
6.Nie ma też ŻADNEJ informacji że prowadzimy jeden kantor. Natomiast na forum jest opisane dokładnie,
że sa uruchomione dwie niezależne instancje kantorów ze względu bezpieczeństwa. Co do samego logowania, nie wiem czemu LastPass tak działa(by może jest to spowodowane certyfikatem).

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: KiLeRrosS » wtorek, 14 sierpnia 2012, 20:43

lenny, LiveChat jest widoczny w prawym dolnym rogu, po zalogowaniu:

Obrazek

Problem z SSL również niepotrzebnie podważa zaufanie do giełdy.

A w sprawie karty będę konsekwentny - niechęć do mnie jest oczywista:

Kod: Zaznacz cały

Terms and conditions of use:

The Card will be issued by Bank Zachodni WBK S.A. (the “Bank”) in exchange for funds in the amount equal to at least the Card issuance fee.
Terms and conditions of use
Jak podejrzewałem, niczym nie różni się (poza logo) od zwykłej prepaidówki za 15zł, nawet bank ten sam (!WBK). Stąd zapewne niekulturalne zachowanie w stosunku do mojej osoby i brak odpowiedzi na zadane pytania. Nie wygląda to profesjonalnie :?

edit. Coraz mniej mi się podoba to forum - posta napisałem PRZED r50zyry5, a nawet nie widać w żadnym miejscu, że go w tym czasie edytował...
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 14 sierpnia 2012, 20:59

[quote="KiLeRrosS"]lenny, LiveChat jest widoczny w prawym dolnym rogu, po zalogowaniu:

Obrazek

To nie jest problem z SSL.
Domena bitcurex.pl miała być i jest tylko aliasem na pln.bitcurex.com.
Być może teraz jest (chwilowy) błąd w konfiguracji serwera upstreamowego i nie przekierowywuje poprawnie domeny.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: misiek » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:11

r50zyry5 pisze:
KiLeRrosS pisze:lenny, LiveChat jest widoczny w prawym dolnym rogu, po zalogowaniu:

Obrazek

To nie jest problem z SSL.
Domena bitcurex.pl miała być i jest tylko aliasem na pln.bitcurex.com.
Być może teraz jest (chwilowy) błąd w konfiguracji serwera upstreamowego i nie przekierowywuje poprawnie domeny.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Proszę, nie karm papką w stylu "serwer upstreamowy", bo nie ma to tutaj sensu. Po prostu przekierowanie w konfiguracji albo przez PHP zrypane. Serwery upstream dostają już gotowe żądania, więc najwyżej nie 1, a wielu serwerów upstreamowych.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:20

misiek pisze: Proszę, nie karm papką w stylu "serwer upstreamowy", bo nie ma to tutaj sensu. Po prostu przekierowanie w konfiguracji albo przez PHP zrypane. Serwery upstream dostają już gotowe żądania, więc najwyżej nie 1, a wielu serwerów upstreamowych.
hmm, ciekawe, nie ma przekierowania przez PHP, tylko właśnie pzrez serwer upstreamowy.
Ale dziękuje przez 15 lat, nie nauczyłem się poprawnie konfigurować serwerów.
Poprawię na przekierowanie domeny przez PHP.

//EDIT.
Jednak zostanie UpStream :)
Upstream źle rozsyłał zapytania, temu, czasem można było wejść na bitcurex.com przez bitcurex.pl, czasem na pln.bitcurex.com a czasem maskowało domenę.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:22

Drogi KiLeRrosS

No właśnie a propo pytań, to znalazłeś już karty z logiem bitcoina po 15 zł? A no i czy już się może dowiedziałęś ile kosztowało ich wydanie takiej karty? Lub jaką umowę bitcurex ma z bankiem i Visą?
Bo z tego co pamietam to jak narazie wszystkie giełdy borykają się z problemem zamykania kont jeżeli w nazwie jest bitcoin, a tutaj jest obok znaczka VISA, to jest jakiś progres jeżeli chodzi o bitcoina.

Ale masz zupełną rację ta karta jest za tania, powinniscie sprzedawać ją 2x drożej.
Z resza bzwbekówke za 15 zł można kupić wszędzie i tak samo wszędzie się jej pozbyć, a tutaj możę przynajmniej taka karta będzie szanowana przez użytkownika.
A może własnie dlatego jest taka cena, żeby nie każdy sobie kupił i wykorzystał ją do niewiadomo czego.

Ale tak włąsciwie to w czym rzecz? Tzn chcesz narzucić żeby taka karta kosztowała 15 zł? Tylko po co? Bo ja tak naprawdę nie rozumiem dyskusji, jest coś co kosztuje x jest coś co kosztuje y.
Tzn wiesz jeżeli Ciebie na nią nie stać, a bardzo byś chciał taką kartę to wtedy taka dyskusja ma sens, żeby obniżyli cenę.
No ale skoro bardzo chcesz to może koledzy i koleżanki pomogą.
Sam

"Akcja" Karta dla KiLeRrosSa - zbieram datki które w całości przekaże na zakup karty dla ww. użytkownika wpłąty przyjmowane są na adres btc: 1387DesbtbS7GdQnNXLewW2vQsPuDUtnDJ
Oficjalną stronę akcji można znaleźć tutaj: http://kartadlakilerrossa.host77.pl/

Oficjalny slogan ackji : DAJ PIĄTAKA, WSPOMÓŻ RODAKA.

Panie i Panowie ... pomożecie?
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:26

A u mnie LiveChat jest lewej strony, a nie z prawej. Czemu u jednych jest z lewej a u innych z prawej? :shock: I do tego ni z tego niz owego, na środku strony pomiędzy transakcjami i innymi informacjami, mam dane:
Bitcurex live - users online: 2
Po co mi tam to? :D
zrzut_ekranu-Buy and Sell BTC - Bitcurex.com the Bitcoin exchange - Mozilla Firefox-1.png
Nie widziałem wcześniej wogóle tego LiveChatu, bo nie byłem zalogowany. A jak zalogowałem się na kantor EUR, to nie dostrzegłem tego, bo jestem na urlopie i mam mobilny sprzęt (niski kontrast i jasność ekranu).

1. Wrzucenie jasnego przycisku na jasnym tle jest bez sensu. Przycisk LiveChat oraz status, ile osób jest tam online powinien normalnie znaleźć się w menu po lewej strony obok innych przycisków, tj. Market, Orders, Account itd. Ponadto, przyciski w tym menu są dobrze skontrastowane i mają ciemną niebieską ramkę, tylko ten LiveChat jest taki z d..y.
2. Przycisk LiveChat powinien być widoczny cały czas, niezalogowany użytkownicy powinni zostać poproszeni najpierw o zalogowanie się i tyle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:33

lenny pisze:A u mnie LiveChat jest lewej strony, a nie z prawej. Czemu u jednych jest z lewej a u innych z prawej? :shock: I do tego ni z tego niz owego, na środku strony pomiędzy transakcjami i innymi informacjami, mam dane:
Bitcurex live - users online: 2
Po co mi tam to? :D
Nie widziałem wcześniej wogóle tego LiveChatu, bo nie byłem zalogowany. A jak zalogowałem się na kantor EUR, to nie dostrzegłem tego, bo jestem na urlopie i mam mobilny sprzęt (niski kontrast i jasność ekranu).

1. Wrzucenie jasnego przycisku na jasnym tle jest bez sensu. Przycisk LiveChat oraz status, ile osób jest tam online powinien normalnie znaleźć się w menu po lewej strony obok innych przycisków, tj. Market, Orders, Account itd. Ponadto, przyciski w tym menu są dobrze skontrastowane i mają ciemną niebieską ramkę, tylko ten LiveChat jest taki z d..y.
2. Przycisk LiveChat powinien być widoczny cały czas, niezalogowany użytkownicy powinni zostać poproszeni najpierw o zalogowanie się i tyle.
Lenny proszę Cię nie szukaj błędów na siłę.
Jest Ok, większości się podoba, na EUR LC jest po lewej, na PLN dla testu jest po prawej.

Co do Bitcurex Live zostanie to tam gdzie jest.
Co do LC, link/przycisk będzie widoczny tylko dla zalogowanych, taki ukłon w stronę zarejestrowanych i zalogowanych.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:42

O no i proszę,

Pojawiły się pierwsze bitcoiny.
http://blockexplorer.com/q/addressbalan ... QsPuDUtnDJ

Już niedługo karta dla KiLerrossa zostanie zakupiona.
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:46

@r50zyry5, ja Ci pomagam ulepszyć twój serwis, każde pierdułki Ci wypisuję, abyś mógł poprawić w wolnym czasie. Żeby twój serwis był bardziej spójny i czytelny dla każdego użytkownika, i tego mądrzejszego i tego trochę mniej. Nie są Ci potrzebne uwagi użytkowników? Twierdzisz, że szukam błędów na siłę? No to spoko.
Pozdrawiam i powodzenia z kantorem, ja podziękuję grzecznie za korzystanie z niego.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:56

lenny pisze:
@r50zyry5, ja Ci pomagam ulepszyć twój serwis, każde pierdułki Ci wypisuję, abyś mógł poprawić w wolnym czasie. Żeby twój serwis był bardziej spójny i czytelny dla każdego użytkownika, i tego mądrzejszego i tego trochę mniej. Nie są Ci potrzebne uwagi użytkowników? Twierdzisz, że szukam błędów na siłę? No to spoko.
Pozdrawiam i powodzenia z kantorem, ja podziękuję grzecznie za korzystanie z niego.
Jak chcesz. Mnie po prostu denerwuje "a może LC po prawej" lub "kolory są złe".
To są idewidualne odczucia każdego użytkownika.
Ty zgłaszasz błędy widziane twoimi oczami, nie oczami większości.
Nie widziałem, żeby tak bardzo narzekał na bnitchange jak był.

Serwis w obecnej funkcjonalności jest przejrzyst i intuicyjny, łatwo się po nim poruszać, takie jest moje zdanie i zdanie większości ze 160 użytkowników.

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Gaduła
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: DavidPL » wtorek, 14 sierpnia 2012, 21:59

Sorry, że się wetnę, ale czy zapisałeś o opinię tych 160 użytkowników, czy może takie wnioski wyciągasz tylko na podstawie tego, że tych 160 użytkowników nie odezwało się, że coś im się nie podoba?
Z idiotą się nie dyskutuje - sprowadzi Cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 14 sierpnia 2012, 22:03

LC po lewej w EUR, a po prawej w PLN - bo tak chcę i koniec. Ładne menu z lewej, ale przycisk LiveChat sobie jebniemy gdzieś w jasnym tle na dole. A co. Można? Można.
To jest twoja niekonsekwencja, a nie moje czepialstwo. Zresztą, rób jak uważasz, odrzucasz moje sugestie.
Twój serwis jest niespójny, masz osobne konta do EUR i PLN, "shop" jest też jakimś osobnym, zakopanym głęboko tworem (dostępnym tylko z linka), nie mówiąc o LiveChat tylko dla zalogowanych. Serwis funkcjonalność podstawową ma, ale daleko mu do wygody i profesjonalizmu innych, starszych kantorów. Sorry, że przeciągam, EOT z mojej strony.

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: r50zyry5 » wtorek, 14 sierpnia 2012, 22:08

DavidPL pisze:Sorry, że się wetnę, ale czy zapisałeś o opinię tych 160 użytkowników, czy może takie wnioski wyciągasz tylko na podstawie tego, że tych 160 użytkowników nie odezwało się, że coś im się nie podoba?
hmm, pomyślmy logicznie, skoro nikt oprócz lennego nie zgłasza zapotrzebowania na inne kolory lub coś w tym stylu, to chyba podoba im się ten wygląd i obecna funkcjonalność tak ?
Chyba to są dosyć logiczne wnioski.
lenny pisze:LC po lewej w EUR, a po prawej w PLN - bo tak chcę i koniec (i tak dalej...). To jest twoja niekonsekwencja, a nie moje czepialstwo. Zresztą, rób jak uważasz, odrzucasz moje sugestie.
Twój serwis jest niespójny, masz osobne konta do EUR i PLN, sklep jest też jakimś osobnym, zakopanym głęboko tworem, nie mówiąc o LC. Powodzenia z serwisem tak czy siak - funkcjonalność podstawową ma, ale daleko mu do wygody i profesjonalizmu innych, starszych kantorów.
Akurat się mylisz LC po prawej na PLN jest na wniosek użytkowników.
Serwis jest spóny, ale skoro nie są dla Was jasne argumenty o względach bezpieczeństwa, to nie za bardzo Was rozumiem, chcecie bezpieczną czy jaką giełdę.

Starsza i prefesjonalna giełda Mt.Gox zalicza włamy co kilka tyogdni i to się Wam podoba ?

Pozdrawiam
CTSIO Sebastian Woźniak
Zespół Bitcurex
Moje komentarze na forum

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Factor » wtorek, 14 sierpnia 2012, 22:16

r50zyry5 pisze:
DavidPL pisze:Sorry, że się wetnę, ale czy zapisałeś o opinię tych 160 użytkowników, czy może takie wnioski wyciągasz tylko na podstawie tego, że tych 160 użytkowników nie odezwało się, że coś im się nie podoba?
hmm, pomyślmy logicznie, skoro nikt oprócz lennego nie zgłasza zapotrzebowania na inne kolory lub coś w tym stylu, to chyba podoba im się ten wygląd i obecna funkcjonalność tak ?
Chyba to są dosyć logiczne wnioski.
Przepraszam, że się wtrącę ale tutaj Twoja logika akurat Cie trochę zawodzi. Pamiętaj, że ludzie są z definicji leniwi i przynajmniej 90-95% po prostu nie będzie się chciało nawet szukać kontaktu aby wysłać swoje sugestie. Po prostu ugryzą się w język i będą się "męczyć" z tym co jest. No chyba, że problem będzie się dotyczyć ich samych (kasa, konto itp) wtedy od razu otrzymasz wysyp zgłoszeń ;)

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”