To oznacza ,że żeby dany altcoin szedł w górę potrzebny jest dobry marketing.
W jakie waluty teraz inwestujecie.
-
Strona 342 z 659
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344
- …
- 659
- Następna
- Wygadany
- Reputacja: 79
Postautor: wantwrite2014 » poniedziałek, 17 lipca 2017, 10:36
wantwrite2014
- Weteran
- Reputacja: 2358

Postautor: prezes » poniedziałek, 17 lipca 2017, 10:39
W większości przypadków tak, no chyba że mamy taki przeskok technologiczny jak był na początku z bitcoinem, gdzie bez żadnego marketingu cena szybowała ostro w górę albo jak weszło Ethereum.
Blog prezesa
Youtube
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty
prezes
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 17 lipca 2017, 10:46
Nie zgodzę się. Ten etap był w 2013 i 2014. Czysty hype i klony Doge itd. W 2015 była spora dżuma na altach i BTC. Pod koniec 2015 wyszło ETH i się sporo zmieniło. Widać to w 2016 na wiosnę. Bańki ETH, FCT, Maid, BTS itd. To nie są monety po prostu zareklamowane. Owszem, hype był, ale technologicznie było coś nowego i od tego czasu poziom wzrósł. Sama reklama to znacznie za mało, chyba, że do ICO, a tu też przesilenie widać i rynek zweryfikuje powoli realizowanie projektów a nie plany i dobry pr.
Ps. Popracuj nad gramatyką, za taką formę bełkotu jak w https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... 00#p335977 można łatwo zostać ocenionym negatywnie. Pozdrawiam.

Wymazywanie
- Gaduła
- Reputacja: 223
Postautor: anty » poniedziałek, 17 lipca 2017, 22:15

Ja sobie zagrałem btc na to odbicie które rysowałem, i jescze wszedłem w ETC, ale ten jak na razie idzie bokiem i traci w stosunku do bitcoina
anty
- Wygadany
- Reputacja: 150

Postautor: sud » poniedziałek, 17 lipca 2017, 22:31
Chyba lepiej teraz wchodzić w LTC, może znowu zbliżyć się do $50. Ja na ETC cały czas liczę, ale chyba będzie trzeba jeszcze trochę poczekać.anty pisze: trzeba się liczyć z tym że ta "stara" linia trendu "poza bańkowa" tez może kiedyś paść a wtedy juz był by totalny armagedon z przystankiem przy 900$Ale raczej to w dłuższym terminie.
Ja sobie zagrałem btc na to odbicie które rysowałem, i jescze wszedłem w ETC, ale ten jak na razie idzie bokiem i traci w stosunku do bitcoina
BTW. Orientuje się ktoś jak wygląda aktualnie sygnalizacja BIP? Chyba HF nie będzie co?

sud
- Początkujący
- Reputacja: 32
Postautor: ptr111 » wtorek, 18 lipca 2017, 01:00

"Czas jest przyjacielem znakomitego przedsiębiorstwa, a wrogiem miernego" - (wg mnie iota jest właśnie takim znakomitym przedsiębiorstwem/projektem na tym specyficznym rynku, ale trzeba czasu zanim w pełni rozwinie skrzydła) z tego co się zorientowałem to technologia Tangle/DAG jest sprawniejsza niż blockchain.
"Człowiek posiada pewne przewrotne cechy charakteru, które komplikują najprostsze rzeczy"
Wymazywanie, wydaje mi się że czasami Twój nadmierny sceptycyzm zbytnio przysłania i komplikuje Ci to co proste, jasne i skuteczne. Mam wrażenie że jeśli coś wydaje Ci się zbyt wspaniałe, zbyt piękne, zbyt proste, to już jest to dla Ciebie nierealne albo gdzieś jest tam haczyk. Ale nie zawsze tak jest. Napisałeś wcześniej że już miałeś tyle trafionych typów ale niewykorzystanych na giełdzie, że mógłbyś książkę napisać. Widzisz gdybyś się nie dał wtedy omotać nadmiernemu bezpodstawnemu sceptycyzmowi/pesymizmowi, które przysłoniły Ci wtedy głos zdrowego rozsądku podpowiadający Ci trafne typy, to teraz byś był o wiele bogatszy niż obecnie. Ja też gdybym wtedy półtora roku temu nie przysłonił sobie zdrowego rozsądku, to już na początku tego lata miałbym gigantyczny zysk z eth, bo o wiele bardziej prawdopodobne niż mniej było to, że takowy zysk przyniesie. Ludzie którzy kilka lat temu dostrzegli ogromny potencjał/możliwości w btc i tech blockchain, oraz przeskoczyli mur krótkowzroczności i bezpodstawnego sceptycyzmu/pesymizmu, i konsekwentnie czekali aż przyjmie się na świecie, to właśnie oni megagigantycznie zyskali. Analogicznie z eth. Także warto zwracać szczególną uwagę na projekty z wielkim potencjałem na inwestycje długoterminowe, na te perełki w stosie kamieni, jest ich niewiele, a moim zdaniem i nie tylko moim iota dysponuje tym wielkim potencjałem i jest b prawdopodobne że rozwinie skrzydła w dłuższej perspektywie czasu, co bezpośrednio wpłynie na wzrost ceny i wg mnie nawet taki ogromny wzrost ceny od ico w tym nie przeszkodzi.
Może rzeczywiście trochę mnie poniosło z tymi 10$ na przyszły rok, szczególnie że iota ma aż 2 mld monet w obiegu.... a może i będzie za rok te 10$? nie wiem czas pokaże, w każdym razie bardzo prawdopodobne jest że ten projekt się fajnie rozwinie i da zarobić, jak nie gigantycznie to przynajmniej przyzwoicie

Wiem Wymazywanie że Twoje intencje są dobre i chcesz pomóc, doceniam poświęcony czas/energie, wiem że masz dużo wiedzy i doświadczenia i pomogłeś wielu tutejszym forumowiczom, ale też czasami popełniasz błędy
I kilka innych fajnych cytatów Buffetta:
"Dużo lepiej jest kupić wspaniałą firmę za przeciętną cenę, niż przeciętną firmę za wspaniałą cenę."
"Patrz na rynkowe zmiany raczej jak na przyjaciela, a nie wroga – korzystaj z szaleństwa, ale nie bierz w nim udziału"
"Wielkie okazje inwestycyjne pojawiają się, gdy wspaniałe spółki są dotknięte przez niespodziewane okoliczności, które powodują przecenę akcji." a ten mi się szczególnie podoba w kontekście obecnej sytuacji z btc

Kiedyś jak WB kupował akcje Coca Coli, w której wówczas udziały mocno spadały, to prawie każdy tamtejszy trader, inwestor pukał się w czoło, a 10 lat później CC uczyniła go milionerem

Możliwości ogromnego zarobku na tym rynku w obecnych czasach boomu cyfrowych technologii są w pełni realne, ale dla niektórych zbyt piękna to wizja by mogła być prawdziwa. Tak mam wielkie marzenia i nigdy się ich nie wyzbędę, ale przy tym wiem, że żyjąc w czasach ogromnego popytu na cyfrowe technologie, rynek kryptowalut daje mi szansę ich spełnienia i jeśli będę się mądrze/odpowiednio poruszał na tym rynku, to nadejdzie kiedyś taki czas, że zrealizuję owe marzenia o gigantycznych zyskach, czego życzę sobie i wam wszystkim

ptr111
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 18 lipca 2017, 01:24
Tak, ale miałem też sporo bardzo trafionych, bez obawy.ptr111 pisze: Wymazywanie, wydaje mi się że czasami Twój nadmierny sceptycyzm zbytnio przysłania i komplikuje Ci to co proste, jasne i skuteczne. Mam wrażenie że jeśli coś wydaje Ci się zbyt wspaniałe, zbyt piękne, zbyt proste, to już jest to dla Ciebie nierealne albo gdzieś jest tam haczyk. Ale nie zawsze tak jest. Napisałeś wcześniej że już miałeś tyle trafionych typów ale niewykorzystanych na giełdzie, że mógłbyś książkę napisać. Widzisz gdybyś się nie dał wtedy omotać nadmiernemu bezpodstawnemu sceptycyzmowi/pesymizmowi, które przysłoniły Ci wtedy głos zdrowego rozsądku podpowiadający Ci trafne typy, to teraz byś był o wiele bogatszy niż obecnie.

Dodano po 10 minutach 14 sekundach:
1000% racji. Ale Iota taką perełką była w ICO, nie teraz po tak ogromnym wzroście (patrz na https://icostats.com/roi-since-ico jakim).
Wymazywanie
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » wtorek, 18 lipca 2017, 10:35
Jestem też ciekaw Waszego zdania na temat scenariusza odbicia na altach spadków w mid, który, trochę w nieodpowiednim wątku, opisałem tutaj: https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php?p=336387#p336387
ekonokomik
jpr
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » wtorek, 18 lipca 2017, 11:53
Dlatego skupiam się na innych altach.
Tym niemniej z przypadku Stratisa płynie ważna nauka: nawet jak coś spadło o połowę (z 0.0046 do 0.0023) to zamiast odbić może spaść jeszcze o połowę (do 0.001).
ekonokomik
- Początkujący
- Reputacja: 53
Postautor: crone » wtorek, 18 lipca 2017, 12:42
crone
- Weteran
- Reputacja: 2772

Postautor: amneziahaze » wtorek, 18 lipca 2017, 12:49
z wyjątków to tylko IOTA i zombie DOGE, z którym jak zwykle nie wiadomo o co do końca chodzi.
amneziahaze
jpr
- Wygadany
Postautor: wantwrite2014 » wtorek, 18 lipca 2017, 13:20
wantwrite2014
- Wygadany
Postautor: wantwrite2014 » wtorek, 18 lipca 2017, 18:25
wantwrite2014
- Początkujący
- Reputacja: 193

Postautor: Gromix » wtorek, 18 lipca 2017, 18:54

Gromix
- Wygadany
- Reputacja: 150

Postautor: sud » wtorek, 18 lipca 2017, 18:56
Mnie to nie było jeszcze w temacie crypto wtedy (2015?), ale z tego co wyczytałem to nie było takie ICO jakie mamy dzisiaj. Społeczność zebrała wtedy 1337 BTC na depozyt i to były jeszcze jakieś old IOTA. Później było przekonwertowanie, przez długi czas tokeny handlowane "pod stołem" zanim niedawno weszły na giełdę. Generalnie pachnie to manipulacją, chociaż założenia projektu są bardzo ciekawe i z dużym potencjałem. Myślę, że to x1400 to zarobiło może parę osób.wantwrite2014 pisze: Podczas ICO , sprzedano 999 999 999 tokenów IOTA za 434 000 $ , teraz 1 token kosztuje 0.30 $ , a po pojawieniu się na giełdzie kosztował 0,62 $ czyli jak ktoś kupił na ICO i sprzedał od razu po wejściu na giedłę zarobił 1428 razy na 1 tokenie czyli jak ktoś kupił tokeny za 1000 zł to sprzedał za prawie 1,5 miliona złotych i nikt z tego forum nie skorzystał z takiej okazji zarobienia tyle kasy?
sud
- Weteran
- Reputacja: 360

Postautor: tonyxxl » wtorek, 18 lipca 2017, 19:21
jakby ktoś trzymał od ICO to by zarobił srogo (kto trzyma coiny po wzrostach 10-20x? najwięksi otymiści?)wantwrite2014 pisze: Podczas ICO , sprzedano 999 999 999 tokenów IOTA za 434 000 $ , teraz 1 token kosztuje 0.30 $ , a po pojawieniu się na giełdzie kosztował 0,62 $ czyli jak ktoś kupił na ICO i sprzedał od razu po wejściu na giedłę zarobił 1428 razy na 1 tokenie czyli jak ktoś kupił tokeny za 1000 zł to sprzedał za prawie 1,5 miliona złotych i nikt z tego forum nie skorzystał z takiej okazji zarobienia tyle kasy?
https://icostats.com/roi-since-ico
tonyxxl
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » wtorek, 18 lipca 2017, 19:22
Nie moge się powstrzymać sory jeśli oftopuje ale WTF ? niedawno na bittrexie mialem dzienny limit 100 btc bo dawno temu sie zweryfikowałem a oni te limity zwiększyli, zmienili w któryms momencie z limitu w USD na 100 btc. Ale od jakiegoś czasu patrze i mimo że NIC nie robiłem na bittrexie, ani nie upgrejdowałem konta ani nic nagle z 100 btc daily limitu na koncie pojawił mi się dzienny limit wypłat uwaga: 1337 BTC !!!sud pisze:Mnie to nie było jeszcze w temacie crypto wtedy (2015?), ale z tego co wyczytałem to nie było takie ICO jakie mamy dzisiaj. Społeczność zebrała wtedy 1337 BTC na depozyt i to były jeszcze jakieś old IOTA. Później było przekonwertowanie, przez długi czas tokeny handlowane "pod stołem" zanim niedawno weszły na giełdę. Generalnie pachnie to manipulacją, chociaż założenia projektu są bardzo ciekawe i z dużym potencjałem. Myślę, że to x1400 to zarobiło może parę osób.wantwrite2014 pisze: Podczas ICO , sprzedano 999 999 999 tokenów IOTA za 434 000 $ , teraz 1 token kosztuje 0.30 $ , a po pojawieniu się na giełdzie kosztował 0,62 $ czyli jak ktoś kupił na ICO i sprzedał od razu po wejściu na giedłę zarobił 1428 razy na 1 tokenie czyli jak ktoś kupił tokeny za 1000 zł to sprzedał za prawie 1,5 miliona złotych i nikt z tego forum nie skorzystał z takiej okazji zarobienia tyle kasy?
Cieżko w tej sytuacji nie zauważyć zbieżności liczby BTC ... Jaki ma związek Bittrex z IOTA i czy to w ramach żarciku taki limit dali teraz ??
Alez drugiej strony Bittrex nie ma IOT'a , jest tylko na Bifinexie... Jeśli Richi jest fanem Iota to czemu jej nie dodał na giełde ?
Rumcajs
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » wtorek, 18 lipca 2017, 19:30
Ponieważ byłem w pracy i też spałem w nocy czy ktoś ma wiedzę co sie stało z sell wallem na SONM na Liqui tym za 18 btc na 1800s ?
Został wycofany czy zjedzony ? z wykresu nie wynikałoby że ktoś kupił bo nie ma świeczek i tak wysokiego wolumenu na jakiejs, chyba ze został wyskubany w dłuższym okresie czasu więc mogł się rozejsc po wykresie. niestety nie ma na tej gieldzie dostępu do starszej histori transakcji zeby to sprawdzić ale może ktoś widział.
Rumcajs
-
Strona 342 z 659
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 340
- 341
- 342
- 343
- 344