Zonda, zondaglobal.com ( dawniej giełda BitBay ) - Dyskusja ogólna

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

BitBay.pl BTC / LTC / ETH/ PLN / USD / EUR - Dyskusja ogólna

Postautor: Anunaki » wtorek, 6 czerwca 2017, 13:59

Mówiliście, że nie trzeba przechodzić weryfikacji, a widzę, że aby dokonać wpłaty:

"Wpłaty PLN
Twoje konto nie jest zweryfikowane, nie możesz wykonywać wpłat. Aby zweryfikować konto prześlij do nas skan dokumentu tożsamości (dowód / paszport).

Zweryfikuj swoje konto"

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: -91
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » wtorek, 6 czerwca 2017, 14:05

@CMC taki komunikat pojawia się jedynie przy wpłatach przez Pocztę Polską. W tym przypadku faktycznie, konto musi być zweryfikowane. Natomiast wpłaty przelewami zwykłymi oraz wpłaty w Żabce można dokonywać bez zweryfikowanego konta.

Pozdrawiamy
zespół BitBay

Początkujący
Reputacja: 143
Reputacja postu: 
0

Postautor: tarpan » wtorek, 6 czerwca 2017, 15:39

O godz. 14.56 zleciłem wypłatę LTC. 40 minut później widzę, że jej status na Waszej giełdzie. Dlaczego tak długo to trwa?

Z handlem LTC też miałem problemy, zlecenia wisiały, ale się nie realizowały (było to dziś przed godziną 15). Wylogowywało mnie też z giełdy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2772
Reputacja postu: 
0

Postautor: amneziahaze » wtorek, 6 czerwca 2017, 16:05

IlIlIl pisze: PS3. Zgodnie z tym o co prosił BitBay Team, część materiałów, linie czasu oraz powiązania zostały przekazane do ABW oraz KNF.
@IlIlIl, Eckhm, no bardzo ciekawe. Czy mógłbyś coś więcej napisać o tym, bo jakoś ciężko mi w to uwierzyć. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » wtorek, 6 czerwca 2017, 16:12

tarpan pisze: O godz. 14.56 zleciłem wypłatę LTC. 40 minut później widzę, że jej status na Waszej giełdzie. Dlaczego tak długo to trwa?

Z handlem LTC też miałem problemy, zlecenia wisiały, ale się nie realizowały (było to dziś przed godziną 15). Wylogowywało mnie też z giełdy
Tak, zauważaliśmy ten błąd przy wystawianiu ofert. Szybko go naprawiliśmy, ale w związku z koniecznością sprawdzenia wypłaty mogły mieć opóźnienie. Wszystkie są już zrealizowane. Przepraszamy za utrudnienie.

Pozdrawiamy,
zespół BitBay

LSR
Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: LSR » wtorek, 6 czerwca 2017, 19:13

Ludzie piszecie o Żukiewiczu bezsensowne rzeczy że współpracuje z BitBay. Sprawdźcie sobie co się dzieje po wejściu na bitbay.info. Przechodzi na jego reflinka na BitBay.net. Mądrze sobie zarabia w ten sposób, właścicielem domeny jest on bo sobie ją wykupił i informacja jest publiczna.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
-1

Postautor: Wymazywanie » środa, 7 czerwca 2017, 02:30

amneziahaze pisze: @Wymazywanie, bez urazy, w hydeparku napisałeś o Recyclixie i ogółem schemacie piramidy finansowej, na której się rzekomo opierają i kto je promuje. Określiłeś wówczas takich ludzi mianem 'naganiacza', moim zdaniem niepotrzebnie. Są różne programy partnerskie, na których można robić show, zarabiając pieniądze - takie czasy.
Hmm no ale nie zaprzeczysz, że Recyclix to piramida, obecnie upadająca lub upadła? Bajki o śmieciach i zarobek na tym to tylko "fairy tale" dla młotków, którzy w to wkładali kasę sądząc, że to biznes.

Nie ma dla mnie czegoś takiego jak konstrukcja "nasze czasy" (w domyśle, to normalne by taki Recyclix działał, bo ktoś chce zarobić). Ludzie siedzący w takich pseudobiznesach będących jakąś formą piramidy/scamu dzielą się na 2 grupy: 1) idiotów, którzy łyknęli bajkę i sądzą, że to biznes; 2) świadomych schematu ludzi. Pierwszych cechuje naiwność, drugich wyrachowanie. Pierwsza grupa wciąga innych nie mając złych intencji, druga wciąga innych, bez względu na to, że jest świadoma oszustwa.
Pierwszą grupę nie nazwę inaczej jak "naiwniacy" lub "głupcy", a drudzy to właśnie naganiacze i świadomi oszuści.

Co do BB - zgoda i podobnie rozumujemy. Powiązania z mlmami są, reklamowanie jest, prywatnie S.Suszek niech sobie robi co chce a jeśli są dowody przestępstwa, niech ludzie zgłoszą. Samo powtarzanie wiele razy tego samego typu Rzukiewicz poleca BB itd. jest już znane i nudne i pisałem, by albo zgłaszać konkrety do organów albo dać spokój trolowaniu po raz 20 tego samego. :)

Dodano po 3 minutach 4 sekundach:
IlIlIl pisze: PS3. Zgodnie z tym o co prosił BitBay Team, część materiałów, linie czasu oraz powiązania zostały przekazane do ABW oraz KNF.
No i spoko, o to chodzi. Dobrze. Jeśli są dowody przestępstwa to prawidłowo zrobiłeś. Bo samo rozgrzebywanie tematu Rz., Dascoin, futurenet, BB, zamieniło się tu w trolowanie bez konkretów, że się lubią itd., a to już nudne czytać o tym co drugi dzień 10 razy. :)

Dodano po 51 minutach 7 sekundach:
@scryptominer,
Ciekawe co piszesz, jest w tym jakiś pomysł.:) Tylko że ja nie czuję obowiązku zgłaszania każdej podejrzanej rzeczy do organów. Tylko, jeśli bym był poszkodowany, czuję, że to "moja sprawa" i ją bym zgłosił. No i tutaj nie mam żadnych dowodów i nie wiem czy są. Fakt, że nie zgłaszam spraw które uważam za scam (np. recyclix, dascoin), nie odmawia mi prawa do posiadania zdania na dany temat. ;)

Kolegę ilililili pochwaliłem że zgłosił bo on żył/żyje tą sprawą bardzo aż do niepewności czy troluje, czy coś może stracił przez BB/MLM itp. Ktoś, kto tyle pisał i pisze o BB jako on po prostu lepiej żeby te rewelacja (a może nawet dowody) przedstawiał organom, nie tylko na forum. Niech organy to zweryfikują, skoro uważa że ma jakieś dowody i tak dużo energii i czasu poświęca na tą sprawę.
Pozdrawiam również. ;)
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Początkujący
Reputacja: 11
Reputacja postu: 
0

Postautor: Anunaki » środa, 7 czerwca 2017, 07:07

Można kupować na bitbay za euro?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » środa, 7 czerwca 2017, 08:36

@CMC, Jak najbardziej można :) Na naszej giełdzie umożliwiamy handel na trzech walutach fiat - PLN, USD i właśnie EUR.

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: twofreckles » środa, 7 czerwca 2017, 14:41

Miała być przywrócona możliwość wypłaty w bankomatach na dokładnie takich samych zasadach tymczasem:
Błąd: Musisz się zweryfikować, by zlecić wypłatę w bankomacie | You must be verified in order to make a withdrawal at an ATM.
Czy to niedopatrzenie, czy już nie będzie opcji wypłaty bez weryfikacji konta?

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » środa, 7 czerwca 2017, 15:49

@twofreckles, usługa wypłat z bankomatów bez karty została wznowiona, zmienił się jednak operator i w związku z tym obowiązują nas nowe warunki współpracy. W niewielki stopniu różni się również sam proces wypłaty. Wszystko opisaliśmy w naszym FAQ;
https://bitbay.freshdesk.com/pl/support ... ankomacie-

Pozdrawiamy

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Madryt » środa, 7 czerwca 2017, 17:48

A możecie wytłumaczyć co oznaczać ma "Abonent musi mieć włączoną usługę przyjmowania smsów Premium" ? Bo domyślam się że normlanie sms mi nie przyjdzie gdy zlece wypłatę !?

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: bumbumroom » środa, 7 czerwca 2017, 21:49

BitBay ale lipę odstawiacie. Co ma nowy operator wypłat w bankomacie do weryfikacji konta w bitbay? Poszukajcie w takim razie innego operatora.
Czyli rozumiem że u Was już nigdy nie będzie możliwości wypłaty kodem w bankomacie bez weryfikacji konta?
Proszę o konkretną odpowiedź TAK lub NIE

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
0

Postautor: grabollo69 » środa, 7 czerwca 2017, 22:01

Halcash leży i kwiczy więc to nie od BitBay zależy,
generalnie mi to nie przeszkadza bo jestem zweryfikowany natomiast i tak nie udało mi się wypłacic gotowki w euronecie przez Skycash - ze niby jakis limit przekroczylem podczas gdy z tej uslugi skorzystalem pierwszy raz. Na pewno uda sie to rozwizac ale bylem przygotowany na gotowke a tu zonk.

Początkujący
Reputacja postu: 
1

Postautor: karaluch » środa, 7 czerwca 2017, 22:18

AMATORKA
jak się zmienia warunki to trzeba było to napisać w banerze u góry, a nie radośnie "Wypłaty PLN z bankomatu bez karty są ponownie dostępne."

Nie nie są. Bankomat wymagający weryfikacji traci jakikolwiek sens, równie dobrze mogę sobie na konto wypłacić.

Poprawny komunikat to byłoby "Wypłaty PLN z bankomatu bez karty są dostępne dla użytkowników zweryfikowanych".

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bumbumroom » środa, 7 czerwca 2017, 23:57

No dokładnie. Jak już mam robić procedurę weryfikacji konta to wypłaty mogę wówczas robić na konto. Szybciej, większe kwoty i bez tak WYSOKIEJ prowizji, bo przypomnijmy że prowizja to aż 1% (10zł do 1000zł wypłacanego i 20zł w przedziale 1000-2000zł) Więc nie jest to tania usługa, ale teraz i tak mało kto będzie z tego korzystał.
Chyba że BitBay pójdzie po rozum do głowy i przywróci usługę do takiego stanu jaki był jeszcze tydzień temu lub może wprowadzą jakąś alternatywę.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: karaluch » czwartek, 8 czerwca 2017, 01:37

bumbumroom pisze:wprowadzą jakąś alternatywę.
Imo najlepszy byłby BLIK

Początkujący
Reputacja: 24
Reputacja postu: 
-1

Postautor: grabollo69 » czwartek, 8 czerwca 2017, 08:35

bumbumroom pisze: Szybciej, większe kwoty i bez tak WYSOKIEJ prowizji, bo przypomnijmy że prowizja to aż 1% (10zł do 1000zł wypłacanego i 20zł w przedziale 1000-2000zł) Więc nie jest to tania usługa, ale teraz i tak mało kto będzie z tego korzystał.
Jak widze takie posty to nie wiem czy sie smiac czy plakac :D 10 pln za 1k pln to dla ciebie duzo? Jesli tak to faktycznie lepiej nie korzystaj z tej uslugi bo zbankrutujesz ...

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » czwartek, 8 czerwca 2017, 08:38

grabollo69 pisze: 10 pln za 1k pln to dla ciebie duzo?
On chyba nie wie ile teraz kosztuje wysłanie jakiejkolwiek sumy btc :D napisz skargę do bitcoina czemu tak drogo.

Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Zonda » czwartek, 8 czerwca 2017, 08:45

@Madryt smsy Premium są domyślnie włączoną usługą u wszystkich operatorów. Informacja dotyczy więc sytuacji, gdy ktoś sobie tą funkcję sam zablokował. Jeśli tego nie robiłeś, sms przyjdzie bez problemu i dodatkowych kosztów.

@bumbumroom @karaluch warunki współpracy oraz dostępności usługi wypłat z bankomatu narzucił na nas nowy operator i nie mamy tu wiele do powiedzenia. Nas również taki obrót spraw nie zadowala.

Pozdrawiamy,

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”