Pokaż proszę taki kraj.
W jakie waluty teraz inwestujecie.
-
Strona 287 z 659
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- …
- 659
- Następna
- Weteran
- Reputacja: 11213
Postautor: ekonokomik » sobota, 20 maja 2017, 17:10
ekonokomik
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » sobota, 20 maja 2017, 18:49
to chyba była ironia do tego na co odpisywał ale z drugiej strony dużo osób faktycznie w Polsce weszło w crypto jako "spekuła" jak pisał żeby zarobić a nie na zasadzie adaptacji i uzywanie tylko jako środka płatniczego i interesowania się samą technologią.
Anyway odnośnie Twojego pytania o pokazanie kraju - Japonia ... a to dopiero poczatek. Mozna płacić bitcoinami w najwiekszych sieciach sklepów, no dopiero wdrazają więc na pewno jeszcze nie we wszystkich ale czytałem juz o ogromnej popularnosci a azjaci uwielbiają elektorniczne zabawki i nawet nastolatek a moze zwłaszcza nastolatkowie z młodego pokolenia bez problemu płacą btc w japoni. Do tego system płatnosci jest kompatybilny z jakimś chińskim i kto wie jak to się na dalekim wschodzie rozejdzie to moze byc rewolucja w ciągu paru lat. No i nie powiesz że w japoni koncerny (np. banki:P) nie interesują się technologią blockchain.
Do tego dodaj w europie wielka siec handlu detalicznego przyjmuuje platnosci w BTC i rozwaza jeszcze ltc i eth (niestety tylko w e-sklepach czyli tych przez internet ale to tak jakbys na allegro za kazdy towar mogl placic btc, fajnie by bylo):
http://bitcoin.pl/wiadomosci/akceptacje ... bitcoinach
do tego ma stawiać bitomaty obustronne.
Rumcajs
- Początkujący
- Reputacja: 4
Postautor: mackukawski » niedziela, 21 maja 2017, 00:22
mackukawski
- Weteran
- Reputacja: 2063

Postautor: __kot__ » niedziela, 21 maja 2017, 00:58
Dash jest obecnie na poziomie 100USD - trudno to nazwać dnem z jakiejkolwiek perspektywy

__kot__
- Początkujący
- Reputacja: 0
Postautor: Mim » niedziela, 21 maja 2017, 01:33
Co myślisz o Doge? Ja się w dobrym momencie zainteresowałem altami o niskiej cenie i bardzo dobrze na tym wyszedłem, szczególnie po tym jak rośnie DGB.Smule pisze: Bitek rośnie. Ponad 2000$ na większości giełd.
A alty? Altów to nie obchodzi
Chciałem zrobić starą dobrą sztuczkę i załadować się w alty podczas wzrostu BTC. Niestety, to więcej nie działa
PS polecam się przyjrzeć PINK. 45m. Ostatnio panuje moda na pompowanie coinów o wartości rzędu kilkaset satoshi. Pink jest chyba następny w kolejce. Mój faworyt na najbliższe dni to jeszcze SYS.
Mim
- Weteran
- Reputacja: 912

Postautor: Rumcajs » niedziela, 21 maja 2017, 08:25

Z tanich po sprzedaży dgb nie mam już nic a widze że jest mania jakas na pompowanie tanich, Sia coin szaleje, dgb szaleje, nie zdziwilbym sie jakby doge oszalał i dostał wścieklizny, az sprawdziłem na polo, doge w top 6 volumenow i cena ponad 100s omg.
Niemam bitcoina niestety zeby coś kupić. Czekam w kilku altach na wzrosty. Np:
21 maj - Aktywacja segwita NAV coin (ma anon i pos) jak teraz wstałem to już wzrosł troche bo to dziś ma być.
22 maj - podobno ma być pełna wersja SYS blockmarket (8 maja była beta, blockmarket jest zakładką w wallecie) też cena wzrosła ostyatnio , zobaczymy jak wyjdzie pełna wersja co bedzie z ceną. EDIT: jednak przesuwają full wersje, bedą wyższe poziomy bety narazie, wynajeli firme do auditu calego Blockmarketu. "The initial final release of Blockmarket for Desktop will include arbitrated escrow functionality, fixes for all critical and high-priority issues, and will likely undergo a Beta 5 (final beta) before final release of Blockmarket Desktop v1.0.0. We will deliver the final release as soon as possible and are targeting early to mid June 2017." Czyli środek czerwca dopiero.
Dodano po 29 minutach 52 sekundach:
Ale dodam jeszcze że NAV od wczoraj wzrósł już o 30% więc cena dzisiejszego segwita może być już wliczona.
Ja kupiłem wczoraj na szczescie jak był po 16k on od dluzszego czasu (okolo 1,5 tygodnia) byl w miare stabilny w okolicach 15k s więc mimo wzrostu o te 30% juz w nocy to podejrzewam że będzie hype i pompka na nim po aktywacji segwita, ma być dzisiaj ale nie wiem o ktorej godzinie hm 10.45 GMT+2 ? https://navcoin.org/segwit/
Niestety od wczoraj jest wallet maitenance na polo u Nava, mam nadzieje ze to zakończą zanim się zacznie, na btct w Navie piszą że 40-50ks bedzie na pompce i już ją nawet zapowiadają. Ale ja bym nie liczył na to 50k, raczej dojdzie max do 40k i wtedy bym już sprzedawał, o ile faktycznie bedzie zorganizowany hype i pompka, ale po ostatniej ciszy w Navie a bylo na nim kilka pompek to nie wierze zeby ktos (whalesi/grupy pompujace) aktywacje segwita na pierwszym pos coinie i do tego anon przepuścił bez pompki. jedynie ten maitenance walleta na polo przeszkadza ale jak trwa od wczoraj to moze to ogarną niedlugo zanim sie zacznie, bo ludzie nie mogą wysłać swoich nav na polo, a sam bitrex troche malo. Nie żebym kogoś namawiał bo ja mam kupione taniej troche i wczoraj tez dokupilem jeszcze przed wzrostem o 30% więc jestem w miare bezpieczny.
Gorzej że wcale go nie chce sprzedawać bo go lubie stakowac i bo to konkurent bedzie po segwicie takich anon coinow jak Dash, Monero, Zec z cenami:
XMR - $30+
DASH - $100+
ZEC - $100+
Więc obecna cena nawet 20k s wiele osob twierdzi że jest bardzo niska i atrakcyjna bo sam market cap to ledwie o dzis wzrosl z 17 mln do 26 mln ale to ciągle mało wobec innych coinów więc ten market cap to i tak 51 miejsce na top 100 market capow.
Rumcajs
- Weteran
Postautor: ekonokomik » niedziela, 21 maja 2017, 08:28
Ja nie lubię za bardzo tego coina, bo jest dla mnie ciut zbyt zmienny i nieprzewidywalny

SYS, GNT i AMP się przyjrzę, dzięki za namiary.
Niestety, brew temu co napisałeś wyżej, alty jednak w większości tąpnęły koło północy w czasie wzrostów BTC. Widać to było na STEEM, DASH i inych.
ekonokomik
- Początkujący
- Reputacja: 4
Postautor: mackukawski » niedziela, 21 maja 2017, 08:33
mackukawski
- Weteran
Postautor: ekonokomik » niedziela, 21 maja 2017, 08:39
W każdym razie, imho warto wejść albo w lokalnym dołku za parę godzin, albo jeśli ładnie przebije ten sufit.
Dodano po 55 sekundach:
@Smule, prośba - jak robisz rysunki to z jakimiś osiami. Thx.
ekonokomik
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » niedziela, 21 maja 2017, 08:47

Bit-els
- Gaduła
- Reputacja: 95
Postautor: roman1959 » niedziela, 21 maja 2017, 09:27
Inne waluty chociaż udają, że noszą jakieś znamiona innowacyjności. Na czym polega hype na Doge?
roman1959
- Początkujący
- Reputacja: 23
Postautor: nztcaps » niedziela, 21 maja 2017, 10:15

nztcaps
- Początkujący
- Reputacja: 29
Postautor: hazi » niedziela, 21 maja 2017, 10:17

hazi
- Gaduła
Postautor: roman1959 » niedziela, 21 maja 2017, 10:26
roman1959
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » niedziela, 21 maja 2017, 11:15
Ale jest marka i sentyment.
Spokojnie taki doge mógłby się stać moneta dzieciaków na fejsie.
Nie chce mi się szukać tych postów z jesieni zeszłego roku, ale @Koparki wszystko ładnie przewidział. Wyraźne pomnożenia kapitalizacji crypto i początek zaintetesowania mainstreamu.
Przecież w końcu wejdą ETFy na bitcoina a potem na cały rynek crypto.
Bit-els
- Gaduła
Postautor: roman1959 » niedziela, 21 maja 2017, 11:31
Czyli tak jak podejrzewałem:

OK, ale tutaj już mówisz o całym rynku krypto. Ja to wszystko wiem i bez Koparki. Nie bez powodu jestem od grudnia w zasadzie tylko w wątku o altach.Bit-els pisze: Nie chce mi się szukać tych postów z jesieni zeszłego roku, ale @Koparki wszystko ładnie przewidział. Wyraźne pomnożenia kapitalizacji crypto i początek zaintetesowania mainstreamu.
Przecież w końcu wejdą ETFy na bitcoina a potem na cały rynek crypto.
roman1959
- Weteran
- Reputacja: 1607

Postautor: blink » niedziela, 21 maja 2017, 11:34
Może po prostu http://wgrajo.pl/
blink
- Weteran
- Reputacja: 11355

Postautor: Wymazywanie » niedziela, 21 maja 2017, 12:54
Niekoniecznie, a nawet jeśli tak by się stało, to być może nie jest dobra droga dla crypto...
Dodano po 3 minutach 25 sekundach:
Tzn. Daszu w /$ - dobrze, ale w /Btc marnie i słabo. Cenę w $ ratuje wzrost BTC. Wykres /btc potencjalne dno w rejonie 0.04-0.05. Zejście pod 0.04 bez szybkiej kontry - źle. Okolice 0.03-0.035 jakby żelazny support, poniżej 0.03 - tragedia.
Jak będzie? Obstawiam albo powolną akumulację w rejonie 0.04-0.05 i powolny wzrost potem, albo powolne i nudne opadanie nawet do 0.03-0.035. Z drugiej strony warto też poważnie rozważać całkiem możliwą 3 opcję: nadchodzące niebawem wybicie, czego znakiem byłoby trwałe przebicie 0.053-54. Wtedy czas do zakupu teraz wydaje się atrakcyjny. Wtedy ta akumulacja 0.04-0.05 już byłaby prawie za nami. Nie mam Dasha ale nawet bym zaryzykował tylko średnio mi się chcę.

Wymazywanie
- Początkujący
- Reputacja: 34
Postautor: Lamar » niedziela, 21 maja 2017, 14:37
roman1959 pisze: Inne waluty chociaż udają, że noszą jakieś znamiona innowacyjności. Na czym polega hype na Doge?
A na czym polega hype na Clam? Co ta waluta wnosi "innowacyjnego"?roman1959 pisze: Ja znowu zapakowałem się w Clam
Lamar
- Początkujący
- Reputacja: 11
Postautor: lukasz8917 » niedziela, 21 maja 2017, 15:27
Ten wzrost na Nav-ie to może być tylko chwilowa pompka spowodowana zablokowany portfelem na polo.Smule pisze:Zgodzę się, NAV ma naprawdę duży potencjał.
Tutaj jest odliczanie
https://navtechservers.com/
Na 21.8k jest duży sell wall, a sam NAV wpadł w klin znizkujacy, z którego swoją drogą powoli wychodzimy. Jak to fake wall albo uda się go zdjąć to te 40k jest możliwe.
Mam tego sporo z tanich czasów i bardzo by mi było na rękę gdyby wzrost był "naturalny".
lukasz8917
-
Strona 287 z 659
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289