Radeon 480 MSI Gaming X 8 Gb BIOS problem

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Galson » czwartek, 11 maja 2017, 20:17

Witam.
Mam chyba poważny problem... flashowalem dzisiaj kartę jak w tytule. Zmieniłem TYLKO timingi z 1750 na 2000. Po wgraniu biosa (a wcześniej już flashowalem nitro karty tak samo, czyli jakieś tam pojęcie o tym mam) karta nie wstaje... a raczej komputer nie wstaje wcale,nawet nie da się wejść do biosa,ponieważ nic nie widać ( z karty zintegrowanej,po podłączeniu innej karty przez riser,oraz owej karty w slocie...)
Jako że nie ma tam dual biosu czy to oznacza że muszę wysłać kartę na gwarancję i modlić się o pozytywne rozpatrzenie ? Czy jest jakakolwiek szansa na zflashownie tego ?
Na youtube jest poradnik jak z tego programu RUFUS za pomocą atiflash to zrobić. Tylko że nawet nie puszcza do bootowania kompa z tą kartą w środku....
Ktoś ma jakiś pomysł ?!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » czwartek, 11 maja 2017, 22:08

:shock: tzw hotplug czyli podlaczasz karte po odpaleniu kompa ..
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Galson » piątek, 12 maja 2017, 14:37

@adam1226 ty z tym hotplugiem tak na poważnie?! Bałbym się tego :shock:
Na szczęście udalo się, miks riserow, odinstalowanie ddu, instalacja od nowa i połączenie jej jako 4 ostatniej karty w gpu0 w końcu ją pokazało... Ale teraz chodzi jako najwolniejsza (480 wśród 470tek...) stracha mam ją teraz flashować znowu bez tego dual biosu...

Wróć do „Pomoc”