nowy z paroma pytankami

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

nowy z paroma pytankami

Postautor: jatoja » wtorek, 29 maja 2012, 09:53

witam.
O bitcoin dowiedzialem sie wczoraj od mego brata, ktory przypadkiem gdzies uslyszal od znajomych i kazal mi sie tym zainteresowac. Przebywam w usa a on w PL . zainteresowalo to mnie ze wzgledu ze czesto przesylam pieniadze z usa do pl . brat powiedzial mi ze moze to jest sposob zeby ominac kosmiczne FEE jakie oferuja rozne serwisy . Czasami tez potrzebuje byc anonimowy itp itd.
Moje pytanie brzmi czy moge dodac/zamienic pieniadze poprzez KARTE KREDYTOWA na BTC ?
Na jakiej zasadzie weryfikuja srodki jezeli podam do jakiegos serwisu albo kantoru moj numer konta bankowego USA ?

Moze prosciej zadam pytanie czy moge przelac kase dla kogos w PL uzywajac karty kredytowej ? obojetnie jakby to mialoby wygladac zamienic na BTC czy na cos innego nie ma to znaczenia. Interesuje mnie przelew pieniedzy z USA do PL albo USA do USA uzywajac karty kredytowej. Chyba ze sa serwisy co oferuja wplate karta a potem na jakis serwis i zamienic to na BTC.

Dzieki za pomoc mam nadzieje ze cos z tego zrozumiecie

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0

Re: nowy z paroma pytankami

Postautor: the_prince » wtorek, 29 maja 2012, 12:09

Jeśli chodzi o karty kredytowe, sprawa może być skomplikowana. Dużo prościej było by, gdybyś chciał dokonać depozytu gotówkowego (z tego co rozumiem nie musisz podawać swojego konta bankowego). Jeżeli odpowiadałaby Ci ta druga opcja to: https://www.bitinstant.com/

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » wtorek, 29 maja 2012, 12:51

Bitcoiny idealnie nadają się do tych celów :) Praktycznie bez prowizyjnie i w kilkanaście minut przelew w dowolny zakątek świata.
MtGox główna giełda bitcoin posiada wiele opcji finansowania obok DWOLLA i OKPAY:
https://www.aurumxchange.com/funding/mtgox
Tam coś znajdziesz dla siebie na pewno.

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: jatoja » niedziela, 3 czerwca 2012, 08:54

bitinstant.com jest to stronka gdzie tylko sa opjce CASH deposit z tego co dobrze rozumiem.

Interesuja mnie wszystkie rodzaje depozytow oprcz CASH tj . karta kredytowa/debetowa i poprzez podanie numeru konta bez weryfikacji ( czy jest to mozliwe? ) .

moze mnie ktos poprowadzic jakos :) dzieki

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 178
Reputacja postu: 
0

Postautor: the_prince » niedziela, 3 czerwca 2012, 17:09

Nie wiem co dokładnie masz na myśli mówiąc bez weryfikacji. Chcąc niechcąc robiąc przelew ze swojego konta ślad zostaje. Jeśli chodzi o karty kredytowe to raczej sie nie uda, chodzi chyba głównie o chargebacki, które są niemożliwe w przypadku BTC. Zwykły przelew bankowy za to powinien byc ok, sprawdź https://www.dwolla.com/ . Z tego co wiem ładujesz sobie swoje konto Dwolii z konta bankowego USA, potem te pieniądze możesz przez neta, za symboliczne 0.25$ przesłać na giełdę MtGox i kupić Bitcoiny.

Wróć do „Przedszkole”