POCZĄTEK POMOCY

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

POCZĄTEK POMOCY

Postautor: dammm » piątek, 25 maja 2012, 18:35

Witam
jak widaćjestem tu nowy
o bitcoinach uslyszałem gdy byly warte ok 4$ za 1 , obecnie są warte ok 5-5,5$
sprawdziłem statystyki i zdziwiłem się gdy ujżałem ze w tak którkim czasie z 0,2$ warte są 5 .

Chciałbym w to zainwestować ale nie wiem jak się do tego zabrac ??

Na mtgox jest mozliwosc zakupu bitcoinów , podająkonto w inowrocławiu na jakie wpłacic im złotówki ?? czy tak kupić początkowe bitcoiny czy polecacie jakiś inny sposó ?? czy za zakup bitcoinów ( za zlotówki ) mtgox pobiera prowizje ?? czy za pożniejsząwymiane bitcoinów na zł też ??

czy zakup samych bitcoinów i czekanie az ich cena podrośnie jeszcze ma sens ( w ostatnim roku sporo narosło) ??

czytalem też ze jest sposób na mnożenie sobie samemu bitcoinów ?? mógłby ktośwytłumaczyćo co w tym chodzi ?? jak do prostego człowieka , zielonego w temaci ???

na początek chcialbym tam wpłacic ok 2000zł , czy możę zacząćod wiekszej lub mniejszej kwoty ???

ktos kto tam zainwestował z 100000 rok temu terażnapewno dobrze się czuje :)

pozdrawiam
prosze o odpowidzi

może dla was te pytania sąidiotyczne ale w goszczu tematów na tym forum i chaotycznych opisów naprawde prosze o wybaczenie i rozjasnienie od podstaw

pzdr

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: POCZĄTEK POMOCY

Postautor: Bitmar » piątek, 25 maja 2012, 19:20

Na początek poczytaj trochę http://bitcoin.pl/ tam znajdziesz kilka odpowiedzi na swoje pytania.
Co do "możenia" bitcoinów to jak chcesz zainwestować kilka/kilkanaście tys zł i masz tani/darmowy prąd to sens jest.
Czy czekanie ma sens... wszyscy chcielibyśmy wiedzieć bo teraz od kilku miesięcy kurs stoi w miejscu. Ale jakby nie patrzeć na główny trend od początku istnienia BTC to kurs rośnie.

Wróć do „Przedszkole”