"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 19:40

@edbog uważaj, za takie insynuacje o grzechu pierworodnym (zresztą większości alltów) można zostać zjechanym w tym wątku ;)
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: redbog » środa, 1 marca 2017, 19:45

baggins pisze: @edbog uważaj, za takie insynuacje o grzechu pierworodnym (zresztą większości alltów) można zostać zjechanym w tym wątku ;)
Przez kogo?
Ja tam sadze ze wszystkie brudy trzeba wyłożyć na stół żeby później nie było nie domówień. Do tego najlepiej żeby to opisały osoby związane bezpośrednio z dash.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 20:17

@edbog, Oj było już o tym, to stary temat, znany od początku waluty. DRK (jeszcze jako Xcoin chyba na samym początku) był instaminowany i nie ma wątpliwości, że tak było. W tym wątku np. tu poczytaj posty o tym:
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... ne#p243966
https://forum.bitcoin.pl/viewtopic.php? ... ed#p263900
W sumie ciężko coś dodać nowego, jednym to przeszkadza, innym nie i tyle. Ale jest to fakt.

Dodano po 1 minucie 17 sekundach:
@edbog, To są wszystko znane rzeczy, nikt nic nie ukrywa, to stare sprawy, znane od 2014, nic nowego. :)
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: redbog » środa, 1 marca 2017, 21:17

@Wymazywanie, Rzeczywiście było omówione, nawet sam tam sie udzielałem zapomniałem o tym.
Wymazywanie pisze: Super, że Dash to poważny projekt a Dev jest dobrym DEVem, ale nie ma to żadnego przełożenia na to, że instamined 10-15% monet w ciągu 24h to był WAŁEK, łatwe zdobycie dużej części monet przez Evana/jego ekipę, obcykanych co i jak i to przed launchem.
Czy ktoś wie ile dokładnie wydobył Evan czy tam jego ekipa w początkowej fazie? Ok przez 24h 10-15% to i tak bardzo dużo a jak później to sie kształtowało następny dzień, tydzień i miesiąc?
Chodzi o to ile mniej więcej monet po taniości posiada Evan z ekipa żeby czasem nie okazało sie że grubo ponad 30%.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 21:25

tak właśnie zastanawiam się nad tą kapitalizacją... może osiągnięta została, bo w "mocnych rekach" jest większość monet, a w rzeczywistym handlu tak naprawdę niewiele... taka kapitalizacja na sterydach :P
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 21:39

@baggins, Tak, kluczem jest zawsze podaż i popyt. W MN trochę jest zamrożonych coinów na długie inwestycje, więc podaż jest mniejsza niż po prostu total supply.
Dokładniej, to jeśli znalazłem aktualne dane, to jest 4100 MN, co oznacza 57.5% Dashy w MN.

@splawik, czy mam dobre dane :?: https://chainz.cryptoid.info/dash/masternodes.dws
Na http://dashmasternode.org/ nie mogę tego znaleźć.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: baggins » środa, 1 marca 2017, 21:49

tylko jak to się skończy dla ceny... albo wystrzałem i kosmiczną kapitalizacja projektu (co z tego, że teoretyczną), albo totalnym załamaniem jak zacznie się realizacja zysków, jak w końcu ktoś grubszy spęka, bo policzy, że już no końca dni swoich jest ustawiony sprzedając co ma, nie licząc się z tym, że zczyści orderbook do zera
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Wymazywanie » środa, 1 marca 2017, 22:01

@baggins, Jakby nałożyć wykres ceny i ilości MN, to by było wiadome jak dużo MN jest "ruchomych" a jak dużo na stałe, bez względu na cenę. Podejrzewam, że DASH jest już w miejscu, w którym te 0.025 i okolice będą supportem. Raczej nie spodziewam się krachu, nawet jeśli takie -30% by przyszło, to popyt będzie spory na kupienie korekty.

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
@splawik21, Dałbyś rade podrzucić wykres alltime ilość MN w czasie? Nie wiem gdzie to znaleźć, a Ty jesteś w temacie cały czas od lat. :) Dzięki.

Gaduła
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: roman1959 » środa, 1 marca 2017, 22:21

Wołam @edek biodro, dołącz do tematu. Nie chcę zaśmiecać sąsiedniego tematu, a chętnie przeczytam co masz na myśli:
edek biodro pisze:
roman1959 pisze: DASH?
Pfff.....Nie chce się wypowiadać żeby nikogo nie urażić....ale DASH nie jest i nigdy nie będzie używany poza gronem pasjonatów. Spekulantom gratuluje, wyszedłbym póki cienki orderbook pozwala.

Edit:
Słaby jestem w grafice, czy ktoś może dorysować dla mnie rakietę z napisem DASH lecącą z ziemi na Neptuna?
Obrazek
;)

Mimo, że posiadam Dash i ten wzrost mnie cieszy, to uważam to za czyste wariactwo...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1663
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: maky » środa, 1 marca 2017, 22:57

Patrząc na aktywność w temacie to wkrótce korekta. ;)
Bądź zmianą, którą prag­niesz uj­rzeć w świecie.

KURSYBTC - kursy BTC przeliczone na PLN/USD/EUR + alarmy; vultr.com - serwery pod masternody

Gaduła
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: AniaS » środa, 1 marca 2017, 23:04

Spławik 21 , przewidywaliśmy ze Dash będzie kosztował około 100$ dopiero na koniec roku, widzisz jakimi byliśmy pesymistami... ;-)))

Od początku twierdziłam, ze król jest tylko jeden...;-) !

Koparki, 3mam za Ciebie kciuki i za Twoje wybory (jesli wiesz o czym mówię;-)) !!
Mimo wszystko wróć do nas kiedyś, bo Cię potrzebujemy!!! ;-))

Gaduła
Reputacja: 40
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Lordzik92 » środa, 1 marca 2017, 23:10

A ja glupi sie cieszylem ze kupilem dasha za 34 i sprzedalem po 36,5... Potem obstawialem spadek przy 45, ale to wybicie na polo mnie zaskoczylo (chwile przed nim mialem otwartego malego shorta, ale zamknalem go na czas ;o ). Stawialbym na scenariusz podobny jaki przytrafil sie ltc gdy przebijal 4x$ i potem korekcil mocno, no ale tutaj zlekka inna sytuacja. Jednakze bede zdziwiony jesli jutro (jak nie dzis heuh) powroci do wzrostow.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1038
Reputacja postu: 
5

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: splawik21 » czwartek, 2 marca 2017, 02:44

Ahhh sory chlopaki, nie nadazam wyrabiac z ogarniamiem informacji :)
Sprawa Instamine, byla juz omawiana tyle razy, ze nie bede jej kolejny raz przytaczac, w kazdym badz razie gdy nie ma sie czego czepiac no to eee hmmm Instamine?
Evan z teog co wiadomo i mozna wyczytac z historii powyprzedawal sie na starcie, potem zaczal skupowac i pisal publicznei o tym.
Zreszta, @edbog przeczytaj koniecznie: https://dashpay.atlassian.net/wiki/disp ... rification
Wczytaj sie takze w ten wykres, tez duzo moze ci wyjasnic: https://bitinfocharts.com/darkcoin/visualization.html

@wymazywanie zerknij tutaj na ilosc MN i i wiele innych danych http://178.254.23.111/~pub/Dash/Dash_Info.html
ostatnie 7 dni w MNs to:
Obrazek
Ta duza krecha w dol to Enforcment gdzie stara wesja masternodow zrobila wylot z sieci i nie jest oplacana przez kopaczy juz wcale.

@AniaS no widzisz nie docenilismy biegu zdarzen :) rok jest jeszcze dlugi, wszystko sie moze zdarzyc, aczkowleik duzo pozytywnych wydarzen przed nami.

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -30
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: amnesia » czwartek, 2 marca 2017, 10:13

poleciłby mi ktoś działający portfel pod xp?

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: Bit-els » czwartek, 2 marca 2017, 10:32

Multiwallet na multi platformy :-)
https://jaxx.io
Ma błogosławieństwo @Kot -a ;-)

Orator
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: MegaMol » czwartek, 2 marca 2017, 13:00

Czy ktoś jest jeszcze zaskoczony kolejnym skokiem ceny?

Przyznam, że przez ostatnie dni sprzedałem 2/3 Dashy które miałem od ponad roku, ale teraz nie wiem czego oczekiwać.

Weteran
Reputacja: 2238
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: miso20 » czwartek, 2 marca 2017, 13:05

@MegaMol, jak 50 sie ukonsoliduje to stawiam jazdę pod 100$. Taka psychologiczna bariera i cel rownocześnie. Przy założeniu ze bitek bedzie stabilny lub bedzie rósł
Jak zjedziemy pod 40 to impreza sie rozgoni

Czarna Owca
Awatar użytkownika
Reputacja: -30
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: amnesia » czwartek, 2 marca 2017, 15:13

Bit-els pisze: Multiwallet na multi platformy :-)
https://jaxx.io
Ma błogosławieństwo @Kot -a ;-)
panie moderatorze, a coinomi moze byc? tam jest exchange, kurde.. czyje to ??

czekam na potwierdzenie tranzakcji aktualnie wyslalem kilka groszy by rozpracowac ów mechanizm, natomiast poz. dasha i wynik zgładził mi mózg.

Orator
Reputacja: 62
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: MegaMol » czwartek, 2 marca 2017, 15:21

Błagam Cię, jakie 100$, tempo jest za szybkie i za mocne. Jeszcze miesiąc temu rosło spokojnie i bardzo solidnie. Teraz to jest zwykła bańka by kupić, potrzymać 2 dni i sprzedać. Nie radziłbym nikomu teraz kupować, a ja sam wyprzedaje moje ostatki (zostawie sobie tylko na waciki).

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

"DASH" - OGOLNA DYSKUSJA

Postautor: baggins » czwartek, 2 marca 2017, 15:29

co tu gadać... jest bania i może dojść do kosmicznych poziomów, ale niewielu uda się na nich opchnąć towar
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Wróć do „Dash”