Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH - ARCHIWUM (2015-2017)

Twoim zdaniem kurs w terminie do 5.I.2018 znajdzie się w przedziale:

Czas głosowania minął niedziela, 31 grudnia 2017, 00:10

<12000
82
34%
12000-14000$
41
17%
14001-16000$
49
20%
16001-18000$
42
17%
>18001
30
12%

Liczba głosów: 244
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 24 stycznia 2017, 01:19

Uwaga, wychodzi lekko w dół, pod obie wersje dolnej linii kanału (ja to traktuję nie tylko jako kanał ale pseudo-klin). Jeszcze nie ma tragedii dla byków, ale czujność wzmożona na pewno się przyda. Co ciekawe równo z zakończeniem świeczki dziennej, czyli ewidentnie rysowanie świeczek dziennych mamy.
Ps. Jeśli chodzi o dzienne świeczki, to po wspomnianym ostatnio bearish spinning topie, mamy raczej kontynuację niepewności i raczej bearish niż bullish to wygląda (zobaczcie dzienne, już nie wrzucam i tak za dużo spamuje: ).

Obrazek

Dodano po 15 minutach 5 sekundach:
EDIT

Ojojoj, zmierza własnie na spotkanie z 100 i 200 EMA na 4h (zasupportują?: ). Dzienne dość bearish. Wtapia się w dzienne Ichi (chmurka), do tego 21 EMA blisko, pisałem jakos ostatnio o potencjalnym tescie 21 i 50EMA na dziennym.
4h: https://www.tradingview.com/x/P4woAdBJ/
1d: https://www.tradingview.com/x/ub56YXna/
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 245
Reputacja postu: 
3

Postautor: novymivo » wtorek, 24 stycznia 2017, 08:53

@Wymazywanie, Ten zjazd w nocy i piekne odbicie bylo zajebiste, a w pierwszym momencie jak ktos to spuscil to pomyslalem "koles wcisnal zly guzik". Jak grales w ultrashort to bravo bo mogles to wylapac. Ja jestem za kierunkiem UP, a na kurs to patrze raz na pare godzin.

Dodano po 9 minutach 51 sekundach:
btw : wzrost hahrate na bitku o 14-15 % wow, co sie dzieje ??
I drugie pytanie inwestowal ktos w te akcje Bitstampa, 48 h do konca crowdfundingu. ???

Dodano po 6 minutach 47 sekundach:
A to wczoraj lecialo w chinskiej tv wowow : Debata o btc ponad 40 min z NAPISAMI
[youtube][/youtube]

Dodano po 1 minucie 48 sekundach:
@Wymazywanie, NIE, tylko nie short bo az parzy rece, nie warto

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » wtorek, 24 stycznia 2017, 09:48

@Wymazywanie - gratuluję wyczucia nocnego spadku. Choć ten okazała się epicką zmyłką. Sam dałem się nabrać i sprzedałem wszystko jak kurs wypadł dołem z klina, a potem odkupiłem ze stratą. Gdybym spał jak zwykle, wyszedłbym na tym lepiej ;)

A teraz ta nocna przygoda układa się w eleganckie klasyczne "V" i pytanie: co dalej?
Narysować dokładnie dolnej linii klina rozszerzającego już się raczej nie da.
Jesteśmy jeszcze w klinie i "V" zadziała jak powinno, czy też jesteśmy już pod kreską i tylko odwlekamy spadek do 5700?

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: fraktal » wtorek, 24 stycznia 2017, 09:50

@novymivo Chętnie bym obejrzał ten film, ale nie widzę nigdzie napisów po angielsku lub innym zachodnim języku. Da się to jakoś włączyć czy miałeś na myśli napisy po chińsku?
Fractals! Fractals everywhere!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » wtorek, 24 stycznia 2017, 09:59

Też się dałem podpuscic :/ a staram sie grac ostrożnie.. póki co czekam z odkupem .. bo chciałbym odkupić i zapomniec.. ale wydaje mi sie ze jesteśmy jeszcze wysoko wysoko ponad dnem...
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wespa » wtorek, 24 stycznia 2017, 10:00

Patrząc na wykres H12, lub D1 jesteśmy na 5 fali wzrostów, od 4885 (12 stycznia). Jeśli przyjdzie teraz korekta ABC to całkowicie wychodzimy z klina. Ale wtedy głowa z ramionami widoczna na H12, o której niektórzy pisali będzie bardziej symetryczna. Niektórzy się do tego przyczepiali :)
Ja na nocnym spadku też część sprzedałem, reszta czeka na rozwój wydarzeń. Jest dość mały wolumen na OKCoin...
Ostatnio zmieniony wtorek, 24 stycznia 2017, 22:03 przez Wespa, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: novymivo » wtorek, 24 stycznia 2017, 10:02

fraktal pisze: @novymivo Chętnie bym obejrzał ten film, ale nie widzę nigdzie napisów po angielsku lub innym zachodnim języku. Da się to jakoś włączyć czy miałeś na myśli napisy po chińsku?
Hej, niestety tylko po chinsku, ale mamy tu kolezanke Lorraine i moze ona nam cos przetlumaczy jak koledzy z dzialu dla zaawansowanych ja o to poprosza. Z tego co wiem bardzo pozytywne show z finalnym twierdzeniem ze btc to przyszlosc.
@ekonokomik, Kto jak kto, ale po Tobie nie spowiedzialbym sie sprzedazy bitow, dobrze ze odkupiles, btw jestes tutaj dla mnie i nie tylko takim Guru, dzieki za wszystkie poprzednie analizy i licze na kolejne.

Weteran
Reputacja: 1369
Reputacja postu: 
0

Postautor: sha256 » wtorek, 24 stycznia 2017, 10:42

Panie i Panowie. poprzewracało sie na świecie. Węgrzy będą mieć juanową kartę debetową!
Bank of China zawarł porozumienia z Węgrami.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: novymivo » wtorek, 24 stycznia 2017, 11:38

Mnie bardziej smieszy jak volumen im spadl o ponad 80 % . Rozumiem ze inna gielda przejmie paleczke, moze to i lepiej.
ps- zobaczcie na order book, paranoja, to co Bitstamp czy Bitfinex bedzie teraz przewodzic ?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: sha256 » wtorek, 24 stycznia 2017, 11:46

Wolumen spadł tez ze względu na święta w Chinach. Oni naprawdę dają sobie spokój ze wszystkim. Po 5 lutym zobaczymy.

Początkujący
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: monocykl » wtorek, 24 stycznia 2017, 11:49

sha256 pisze: Panie i Panowie. poprzewracało sie na świecie. Węgrzy będą mieć juanową kartę debetową!
Bank of China zawarł porozumienia z Węgrami.
to jest tylko konsekwencja umow podpisanych w grudniu dotyczacych bezposrednich rozliczen w cny. Polska tez podpisala taka umowe, wiec nie zdziwi mnie taka karta w PL

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » wtorek, 24 stycznia 2017, 11:51

A ja tę całą zmyłkę przespałem jak człowiek...

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 9409
Reputacja postu: 
1

Postautor: Fibo » wtorek, 24 stycznia 2017, 12:01

bez prawidłowego zniesienia pięciofalówki od 13.01 byczki wiele nie zdziałają... prawdziwe kłopoty dopiero przed nimi

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
3

Postautor: Wymazywanie » wtorek, 24 stycznia 2017, 13:14

@ekonokomik, Dzięki. No ktoś to ratuje (edit: ratował), ale nie wiem, czy się uda i czy to dobre miejsce na ratowanie i że da to pociągnięcie typu 6600cny+. Raczej widzę to dziś/jutro na 100/200ema na 4h, a potem pewnie pod tymi ema. Tyle, że mi zależy na spadku, więc mogę nie być obiektywny w ocenie. :mrgreen:

Dodano po 5 minutach 12 sekundach:
Więc raczej kierunek jak dla mnie 5800-6000 a najpewniejsze wejście to koło 5600cny. 6150 to dobry stop imo. Jak to jednak nie zejdzie poniżej 6150, no to pewnie boczniak i potem znów bullish. Tak na 70% jestem jednak pewny spadku.

Dodano po 4 minutach 45 sekundach:
3 ostatnie świeczki dzienne są 100% bearish, nie ma co się łudzić. 2x bearish spinning top + 1x shooting star (bearish). Jedyny plus, że nie było jeszcze dużej czerwonej z dużym body ("Marubozu" candle).

https://www.tradingview.com/x/JOcspEHA/
http://www.babypips.com/school/elementa ... sheet.html

Dodano po 37 minutach 8 sekundach:
Warto patrzeć też na dzienny Stoch Rsi, jest na górze, ew. przecięcie w dół może być bardzo dobry sygnałem, ostatnio było kilka razy dobrym wygnałem, a ponieważ Stoch jest dynamiczny, to niekoniecznie jest to wygnał następujący po spadku, ale raczej lekko go wyprzedzający (dlatego jest lepsze od np Rvi czy rvgi, które daje fajny sygnał, ale tuż po ruchu jak już widać że spadło). Zaznaczyłem gwiazdkami kiedy był dobrym sygnałem ostatnio dzienny Stoch (tylko o bearish przecięcia mi chodzi): https://www.tradingview.com/x/vpetpYEu/

Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Ofc lekkie przecięcie już było chyba wczoraj, ale przecięcie+zjazd wskaźnika z wykupienia, dopiero jest mocnym sygnałem.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: sha256 » wtorek, 24 stycznia 2017, 14:31

Jak na razie nie widzę potrzeby gwałtownych ruchów. Tak na szybko wygląda to na korektę abc poprzednich wzrostów. Nie wygląda również na to abyśmy zdecydowanie musieli testować 6000CNY. Prawdopodobnie zatrzymamy sie nad tym poziomem i powoli ruszymy w górę, możliwa szybka szpilka w dół pod ten poziom. Wydaje się, że to na tyle.

No ale to tak na szybko moje spojrzenie.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
1

Postautor: koparki » wtorek, 24 stycznia 2017, 15:22

obecnie wykresy 12h sugerują możliwość zawinięcia się bitcoina w dół przez następne dni, ja nawet jestem przekonany że tak będzie
---

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 41
Reputacja postu: 
0

Postautor: space_invader » wtorek, 24 stycznia 2017, 15:30

Kurs na BTC-e, Bitstampie i Bitfinexie praktycznie się zrównał a nawet chwilami btc-e ma najwyższy, co może wskazywać, że jednak zjazdu nie będzie.

Początkujący
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vrozatrejder » wtorek, 24 stycznia 2017, 15:57

@koparki
Zgadzam się z Tobą, natomiast nie rozumiem dlaczego większość z użytkowników tak szuka tutaj wzrostów.
Mam wrażenie że jest 80% za wzrostami i 20% za spadkiem podczas gdy sytuacja wyglada całkowicie odwrotnie,
chyba że forum ma charakter poglądowy dla leszczy aby napędzali machine? :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1042
Reputacja postu: 
0

Postautor: wrip » wtorek, 24 stycznia 2017, 16:08

Cóż, koparki proponuje jednemu z forumowiczów poczekać na taką okazję by móc zainwestować na zasadzie "kup i zapomnij". Niby jest to realne i prawdopodobne chociaż faktycznie wyłamuje się z całej forumowej gromadki ;)
koparki pisze: sprawa jest prosta: poczekaj aż btc będzie po ok 650$-580$ i kup (drożej nie kupuj),
Dodano po 5 minutach 14 sekundach:
Vrozatrejder pisze: chyba że forum ma charakter poglądowy dla leszczy aby napędzali machine?
Cóż, biorąc pod uwagę nasze poletko i rodzime giełdy to te forum jest jednym z niewielu miejsc, gdzie typowy kowalski może znaleźć opinię dot. wzrostów lub spadków. Ale nie uważam oczywiście, by ktoś z forumowiczów świadomie i premedytacją napędzał "leszczy" na kupno swoich bitków na bitmarkecie w ostatnim momencie przed zjazdem :D
NANO - zdecentralizowana i ultraskalowalna kryptowaluta z błyskawicznymi i darmowymi przelewami.

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » wtorek, 24 stycznia 2017, 16:08

Vrozatrejder pisze: Mam wrażenie że jest 80% za wzrostami i 20% za spadkiem
Nie mówię że potrafię przewidywać przyszłość i że to ja mam rację ale obecna sytuacja na wykresie daje większe prawdopodobieństwo spadku niż wzrostu tak jak na wykresie litecoina jest większe prawdopodobieństwo wzrostu niż spadku.
Moim zadaniem nie jest wyrobić sobie rację na forum , zadaniem jest dać stop loss tak aby ewentualne mylenie się co do przewidywanego ruchu było w miarę bezbolesne oraz ustawienie take profit na takim poziomie abym zarobił trzykrotność tego co byłem gotów stracić na stop loss gdybym ewentualnie miał rację. Taki układ sprawia że nawet można się częściej mylić a i tak zarabiasz. Teraz akurat gram na spadek btc
---

Wróć do „Przedszkole”