W jakie waluty teraz inwestujecie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: Kluka » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 18:33

@Wymazywanie, nie nie, zle sie wyrazilem, jaka byla ilosc btc w obiegu gdy wystapila byla pierwsza banka btc
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 16 stycznia 2017, 18:48 przez Kluka, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 18:37

Nie wiem, poszukaj, ile monet było wykopanych jak była pierwsza bańka. No i która to pierwsza, ta do 32$ czy coś przed nią?
Wtedy łatwo policzysz.
Ps. Dziwne schodki na ETH na poloniexie...
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 821
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bagder » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 18:43

Devsi Expanse przygotowują system obligacji (bond). Link do newsa.

Trochę to mało profesjonalne, ale internet już nie takie rzeczy łykał... Przypomina niedawny Hodlcoin...
Sic semper evello mortem tyrannis

Gaduła
Reputacja: 182
Reputacja postu: 
0

Postautor: scryptominer » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 18:53

EXP udało się dołożyć po 21, a tu taki miły news ;) Przy jego bieżącej kapitalizacji i algorytmie, przy sporym wzroście może stać się konkurencyjny do kopania, jakby ktoś tam chciał zrobić jakąś banię. A rosnąć ma gdzie.

STEEM odjeżdża powolutku.

SYS niczego sobie wjechał znów powyżej 1000sato. Chciałoby się rzec pakuj się kto...:D

@Wymazywanie, bardzo sztucznie to wygląda, jakby ktoś chciał stworzyć wrażenie większej podaży. Jak dla mnie sygnał pro-wzrostowy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 19:41

scryptominer pisze: bieżącej kapitalizacji i algorytmie, przy sporym wzroście może stać się konkurencyjny do kopania, jakby ktoś tam chciał zrobić jakąś banię
Raczej to ma za małe plecy żeby stać się alternatywą dla zec/eth... chociaż w sumie M$ kiedyś cośtam. Niemniej ja po 28k+ sprzedałem tylko 10%. Myślę że nawet jeśli spadnie to niewiele a wzrosty powyżej 40k prawdopodobne..

Tymczasem w górę poszło Nexium.
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 19:45

@scryptominer, a ta ten news sie nie zrealizowal 2 dni temu przypadkiem? Wczoraj ogloszony a przedwczoraj i wczoraj byl wzrost, hmm?
@Wymazywanie, chodzilo Ci o te schodki po stronie popytowej chyba czy o sellwalla?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 19:50

@Kluka, Na askach straszaki.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: scryptominer » poniedziałek, 16 stycznia 2017, 19:52

@adam1226, Bywały chwile, gdzie warto się było przełączyć ;)

Na opłacalność kopania długoterminową w porównaniu ZEC/ETH raczej nie liczę, niemniej jednak czasem szybkie strzały są opłacalne, żeby włączyć na chwilę. Nawet miner ten sam;)

@Kluka, owszem, dziś już to mamy w cenie.
Co do ETH to chodziło o aski, choć trochę się już wygładziły teraz.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » wtorek, 17 stycznia 2017, 04:45

scryptominer pisze: Nawet miner ten sam;)
Przydałby się miner w którym można walute przyłączyć w locie.. ja się chyba jednak dzisiaj zbiore i zakupie trochę IOTA

Gaduła
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » środa, 18 stycznia 2017, 09:39

Nie wiem czy ktoś obserwuje megashitcoiny (takie na początku życia projektu, o niedużej kapitalizacji ;)) ale ZClassic (ZCL) ma duży potencjał na bańkę moim zdaniem*).

*) Może też spaść do 1 satoshi - każdy podejmuje ryzyko na własną odpowiedzialność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » środa, 18 stycznia 2017, 10:15

Zapomnialem o IOTa.. czy ktoś byłby tak dobry i chciałoby mu się wejść na ich slacka sprawdzić cenę? :p
Tymczasem pompuja BCY oraz NXC natomiast aktualnie zawodzi niestety XEM :(

Moderator
Reputacja: 5811
Reputacja postu: 
0

Postautor: koparki » środa, 18 stycznia 2017, 11:00

xem,lisk,steem,sys to coiny bez pleców z bardzo cieniutkim popytem na orderbooku - gdyby bitcoin mocno wzrósł to te waluty w moim odczuciu mogą być liderami spadków. Zupełnie inaczej zachowuje się monero, dash eth, nawet lbc daje radę ;)
---

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
1

Postautor: Kluka » środa, 18 stycznia 2017, 13:27

roman1959 pisze: Nie wiem czy ktoś obserwuje megashitcoiny (takie na początku życia projektu, o niedużej kapitalizacji ;)) ale ZClassic (ZCL) ma duży potencjał na bańkę moim zdaniem*).

*) Może też spaść do 1 satoshi - każdy podejmuje ryzyko na własną odpowiedzialność.
A prrzypadkiem nie mamy juz tam banki? Cena wzrosla kilkukrotnie przez ostatnie dni. obroty na bittrexie ma wieksze niz zec. Cena juz ponad dolara, chyba nie myslisz ze dojedzie duzo wyzej, no ale kto wie. Wgl cos wiecej na temat tego projektu? Ja to z tego co wiem to sie rozni tym ze nie ma prowizji dla tworcow, i co za tym idzie nie ma plecow, ale wgl to bedzie jakos rozwijane czy to scam to nie wiem. Jak zec odnioslby sukces to i zcl ma szanse wg mnie podobnie jak eth i etc.. wiem to nie taka sama sytuacja ale classic to classic, pojdzie hype i ludzie moga sie rzucic. Ciekawe czy polo to kiedys doda, wg mnie jezeli zec ma plecy to taki twor jak zcl bedzie tlamszony, ale tez nie koniecznie, oni tez na zcl zarobic moga...

Sprawdzilem na whattomine i w tym momencie jest najbardziej oplacalnym coinem do kopania wiec chyba banka trwa juz w najlepsze

Z drugiej strony musimy ufac tym co go stworzyli ze zniszczyli klucze, w przeciwnym razie z tego co czytalem beda mogli sobie produkowac coiny z powietrza (jak to nie prawda to poprawcie mnie bo tez oiedys czytalem ze to chodzi o anonimowosc transakcji) Wierzycie im? Ja wierze ze ludzka chciwosc nie ma granic..

Gaduła
Reputacja: 95
Reputacja postu: 
0

Postautor: roman1959 » środa, 18 stycznia 2017, 16:26

Te obroty na BIttrex o których piszesz to 28BTC. Przy takim wolumenie, to moim zdaniem nikt jeszcze na nim kokosów nie zarobił. Wiadomo, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ale jak dla mnie to bańki tam nie było.

Muszę poczytać o tych kluczach o których piszesz, bo jeśli to prawda to w takim razie ryzyko spekulacji jeszcze bardziej wzrasta i raczej nie warto się pakować.

Na takim etapie projektu trudno stwierdzić z dużą dozą prawdopodobieństwa czy się przyjmie czy nie, czy będzie w przyszłości popularny i czy developerzy nie okażą się złodziejami- ryzyko jest duże ale premia za owe ryzyko również.
Ja traktuję ten wątek jako miejsce gdzie dostawałem sygnały w rodzaju- zwróć uwagę na X, dzieje się coś ciekawego. Decyzję zawsze i tak podejmuję sam. Nie naganiam ani nie odradzam. Po prostu zerknijcie, przeanalizujcie, wyrzućcie z pamięci albo podzielcie się przemyśleniami. Na chwilę obecną @Kluka, dorzucił kamyk do ogródka niepewności ;)

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » środa, 18 stycznia 2017, 18:15

Byteball, ciągle jeszcze trwa darmowa dystrybucja. Coin bardzo ciekawy IMHO.
https://byteball.slack.com
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » środa, 18 stycznia 2017, 18:40

@roman1959, kto nie ryzykuje ten nie pije szampana... czy jakos tak ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » środa, 18 stycznia 2017, 19:32

gdzie wszystkich wymiotło? takie ciekawe ruchy na altach a nikt nic nie pisze?:P

ja aktualnie najbardziej czaje się na XEM..
nie wiem jak to wygladalo poprzednio
ale orderbook sie chyba poprawił?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » środa, 18 stycznia 2017, 20:15

@adam1226, ja jestem :) ten wyglada jakby mogl urosnac ale do mnie bardziej przemawia lbc w ktorym siedze i zobaczymy co bedzie. Wg mnie ma miejsce na wzrosty jeszcze potezne, zakladam ze to co bylo kilka dni temu to dopiero preludium. Cap jest jeszcze bardzo niski, a pomysl wydaje mi sie naprawde fajny. Co prawda dopiero 1/10 coinow wykopana. Ale mysle ze bedzie jeszcze pompa, narazie niesmiale wzrosty i wykres wyglada dobrze. Przed 8k nie sprzedaje :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » środa, 18 stycznia 2017, 20:22

Kluka pisze: @adam1226, ja jestem :) ten wyglada jakby mogl urosnac ale do mnie bardziej przemawia lbc w ktorym siedze i zobaczymy co bedzie. Wg mnie ma miejsce na wzrosty jeszcze potezne, zakladam ze to co bylo kilka dni temu to dopiero preludium. Cap jest jeszcze bardzo niski, a pomysl wydaje mi sie naprawde fajny. Co prawda dopiero 1/10 coinow wykopana. Ale mysle ze bedzie jeszcze pompa, narazie niesmiale wzrosty i wykres wyglada dobrze. Przed 8k nie sprzedaje :)
masz portfel?

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: scryptominer » środa, 18 stycznia 2017, 20:29

Ze znaczących walut to fajny ruch widzę na DASH, konsekwentnie i powolutku up. To jest zdrowsze niż pompka 200%/dzień. Faktycznie robi się zielono na altach, ale wg mnie wzrosty dopiero przed nami, jeśli btc nie będzie szarpać w górę. Nawet takie EXP już podryguje w górę:)

ETH w przedziale 11-12 się kisi, ETC podobnie 13-14. Na MAID była zmyłka 2 dni temu i można było longa ładnego łapnąć jak się obserwowało orderbook, ale też bez szaleństw procentowych. ZEC w miejscu, STEEM również.
LSK akumuluje przed wzrostem :mrgreen:

W obserwacji XEM i NXT. NXT może być dobre na szybki up, nie zaliczyło jeszcze solidnej pompki po spadku BTC. Fundamentalnie niekoniecznie, ale kto by się przejmował fundamentami w P&D :) STEEM również może być pompowany, pierwsza próba została zniesiona przez wzrosty BTC. Okres akumulacji był dość krótki (w cenie 14-17), niemniej jednak dużo krótsze okresy akumulacji na tej walucie już bywały i przynosiły niezłe, choć nagłe i krótkie wzrosty.

W niedługim czasie launch ARK, zobaczymy co przyniesie nam ten debiut i czy na jakiejś rozsądnej giełdzie będzie obrót.

@adam1226, kupiłeś tę IOTA'ę?

Ktoś wziął udział w II dystrybucji ByteBalli (teraz się tylko rejestruje adresy, tak?)?

Wróć do „Pozostałe”