Temat Bitcoinów jest mi znany od.. no od ich początku. Jednak ostatnio z chęci "hobby" i nie ukrywam zarobku, zainteresowałem się nim bardziej. Czytam i czytam forum (tutaj niektóre posty są z 2011 roku, albo 2014, można by dać info, czy wypowiedzi wciąż są aktualne). Nasuwają mi się pytania, bo rozumiem że kopanie się już nie opłaca.
Zostaje zwykła giełda (kup, sprzedaj...) Tylko ona?
Ewentualne kraniki jak to nazywacie (zrób coś, by dostać walutę). - Tutaj boty wchodzą w grę tylko, tak?
Tyle zrozumiałem, nie jest to złośliwość czy brak aktualności postów, tylko fakt ?
Bez własnego udziału nie da się zarobić, mimo pracy, tak?
Do czego zmierzam... i tutaj proszę osoby które się tym zajmują, czy moje myślenie jest dobre. Ostatnio na telefonie trafiłem w play store na apke, prostą i dość jasną "Satoshi every 30 min" (linku nie wstawię bo regulamin też czytałem,wole nie ryzykować, zrozumiałem że wstawiłbym link do zarabiania, a to nie ten dział, każdy może sobie znaleźć). Co o niej myślicie ? System prosty, oglądaj reklamy co 30 min i dostań 250 Satoshi za każdą, całość wypłacana do portfela co niedziela. Jak to się ma do innych sposobów? Myślałem nawet o zautomatyzowaniu tego procesu, programem typu "repetitouch" , który co 30 min kliknie nam w ad, a później je wyłączy. Zakładam też zabawę w kilka kont na gmail i odpalonych kilka emulatorów androida na kompie. Czy nawet postawienie kilku systemów na telefonach (walających się,nie używanych). W opcji mam też ustawienie możliwości "ładuj gdy..." by zmniejszyć używanie prądu (jeśli mówimy tutaj o telefonach).
Czym to się różni od systemu zwykłych reklam, nie podawaniem danych... większą anonimowością. W przypadku normalnych reklam, czy wypełnianiem ankiet, nie oszukujmy się... sprzedajemy w większości swoje dane po prostu. Tutaj (w przypadku apki) to chyba nie ma miejsca? Kwota też jest stała (przynajmniej na tę chwile). Domyślam się że to działa na zasadzie zarobku na reklamie i konwersji do coinów przez właściciela apki i że ma przebitkę pewnie sporą, ale... co mnie to, umie, kombinuje... daje możliwość innym. Drugie co mi pasuje, to że nie jest to piramida, bo nic prócz czasu nie poświęcamy, nie ma "wykup by mieć", inaczej nic z tego. Fakt dodał opcje zmniejszenia czasu reklam za kwotę 500 S, ale jest to opcja.
Pewnie piszę strasznie chaotycznie :/ niestety nigdy nie byłem dobry z wylewania myśli na papier. Może trochę matematyki...
liczmy że teraz jestem leniwy, odpalę 3 maszyny z 3 programami odpalającymi reklamy co 30 min, doba ma 1440 min. Więc mamy 48 odpaleń x 3 to 144 na 3 urządzenia. czyli x 250 S to mamy 3600 Satoshi na dobę. Czyli 0,000036 BTC (dobrze to liczę? ). Nie wiem ile zje to prądu (zakładam że komórki będą ładowane przy 15% do 100% i później odcięcie) czyli przeciętna komórka niech trzyma 6h ze stale włączonym wyświetlaczem.. a ładuje się 3h (no liczę tak, ale przy tych 2 czy 3 A ładowarkach jest to szybciej) czyli pobierać będzie prąd 2 (zaokrągliłem) razy przez 3 h czyli 6h...nie wiem ile zjada prądu taka ładowarka (nie pokusiło mnie zliczyć) znalazłem że 0,015 kWh (przy 3h ładowania) x 3 to jest 0,045 kWh i dwukrotnie to jest 0,09 kWh. Nie wiem czy dobrze rozumiem liczenie zarobku... 1 kWh to koszt około 50gr (jakoś tak mam), więc wydam na to 3600S około nie całych 5gr? Czy jest to coś co się kalkuluje ? Czy dobrze obliczyłem? Jakiś błąd? Złe pojmowanie? (nie liczę sprzętu i konfiguracji bo to mam/zrobię sam) Co myślicie?
Z góry dziękuję za info, szukałem o androidzie, ale nie znalazłem tego tematu (bo w sumie program jest dość nowy,chyba). Jeśli temat się powtarza, gdzieś już było o tej apce, to śmiało usuwać temat (prosiłbym o odnośnik do tematu w np pw) bo moim celem nie jest zaśmiecanie, a dowiedzenie się, kiedy nie mogłem już znaleźć odpowiedzi samemu.