Wpływ Brexitu na bitcoina i nie tylko

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów
Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Wpływ Brexitu na bitcoina i świat finansów

Postautor: maxi82 » piątek, 24 czerwca 2016, 12:48

@domator "jestem eropejczykiem, wszyscy mnie traktuja jak europejczyka i mam prawa jak kazdy europejczyk"

Hehe a masz już bilet do domu https://pl.wikipedia.org/wiki/Europa_(k ... 9%C5%BCyc)
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 12:50 przez maxi82, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 24 czerwca 2016, 12:48

prezes pisze:Brexit coraz bliżej i widać że nie pozostaje obojętny na bitcoina i litecoina. Bitcoin zaczyna być traktowany jako bezpieczne aktywo podobnie jak dolar czy złoto.
Bitstamp BTCUSD 1D.png
Tak? Brexit powiadasz? Jak już masz wstępne wyniki? Dobre. Posłużę się tylko i wyłącznie 3 Twoimi cytatami:

21 czerwca 2016, 12:41
prezes pisze:@Wymazywanie
Szkoda ze nie narysowales tego przed faktem a nie po fakcie ale to taki maly szczegol ;-)

Obserwuje wlasnie wysyp teorii dopasowywanych do rzeczywistosci.
21 czerwca 2016, 17:27
prezes pisze:Widzę że sami starzy wyjadacze na forum ;-) nie to co kiedyś. Kiedyś to by większość pisała że to już koniec bańki, co oczywiście nie oznacza że to nie może być już koniec, zawsze jest 50 % szans że pójdzie w górę lub w dół ;-) Jak dla mnie jest szansa na odbicie, może jeszcze jedno testowanie dna ale litecoin się jakby przebudził, to może być dobry znak.
22 czerwca 2016, 20:36
prezes pisze: Na litecoinie krach jeszcze większy jak na bitcoinie:
Posty są w porządku chronologicznym. Niezły ubaw. ;)

Nie zapomnij odpisać teraz w tym stylu:
prezes pisze: Musisz się liczyć z tym że na Twoją akcje będzie czyjaś reakcje, ktoś może być od Ciebie silniejszy i sprytniejszy, tak wygląda życie, mam wrażenie że o tym zapomniałeś, żyjąc w swoim wyimaginowanym świecie. Oderwij się trochę od kompa, przewietrz się, przejdź się na spacer, dobrze Ci to zrobi.
prezes pisze:
Rumcajs pisze: Ja myslalem ze login Ania to Wymazywanie drugie konto dopoki nie zobaczylem, w jakims watku ze sie ostro klucą.
To może być taka zasłona dymna. Niestety ania78 i Wymazywanie maja bardzo podobny profil psychologiczny zbliżony zresztą do jeszcze jednego gościa ;-) (i oczywiście do kilku wcześniejszych wcieleń na tym i innych forach).

Ktoś ma ostre zaburzenia osobowościowe, na dodatek od dawna nieleczone. Mam tylko nadzieję, że nikomu się krzywda nie stanie, bo na dłuższą metę trudno z tym żyć.
Ten "Ktoś" to chyba Ty, skoro widzisz wszędzie spiski a w ludziach, którzy ci nie odpowiadają/odpowiadali na forum jakiegoś jednego "tego złego".
To są typowe cechy zaburzeń psychotycznych różnego rodzaju.

I patrz pan, i to wszystko w moją stronę tylko dlatego, że otwarcie pisałem wiele razy, że forum LTC to porażka.
Twoja reakcja to jak chłopiec z za dużym ego prezesie.
Wolność słowa, nie ma co: nie można napisać, że jakieś forum na którym admin pisze sam ze sobą to porażka.
Jak napiszesz tak to jesteś z automatu servantesem, ania28 i samym szatanem i to wszystko w 1 osobie. :)
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 13:04 przez Wymazywanie, łącznie zmieniany 5 razy.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » piątek, 24 czerwca 2016, 12:52

Marudzisz domator
Nie jestes islamista ani chociaż uchodźca
Po cholera chcesz gdzies wyjezdzac? ZNAJDŹ sobie kobietę zróbcie dziecko albo dwojke to jeszcze kasę dostaniesz
Powierzchnia Polski 312k km2 mamy gory laki lasy i nawett morze po cholera sie pchac "za granice?
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » piątek, 24 czerwca 2016, 12:54

domator, ależ topnetdeal właśnie Ci przecież napisał że są państwa, które nie są w Unii i nie dotyczy ich to o czym piszesz.
– Apelowałbym do rządu i przedstawicieli PiS, aby jednoznacznie określili swoje stanowisko wobec Unii Europejskiej – powiedział na konferencji prasowej Ryszard Petru, domagając się od rządu deklaracji, że nigdy nie poprze referendum ws. opuszczenia przez Polskę unijnych struktur. – Spodziewam się, że tego typu żądania pojawią się dzisiaj ze strony partii nacjonalistycznych i eurosceptycznych – przekonywał polityk.
Ależ to demokratyczne. ;)

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » piątek, 24 czerwca 2016, 12:56

domator pisze: I bedziemy znowu stali w kolejkach na lotniskach do okienek dla gorszego sortu?
Wole stać w kolejkach i na granicy niż za oknem lub innych krajach europy oglądać **** które nie akceptuje naszej kultury i zwyczajów.

Weteran
Reputacja: 646
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 13:10

domator pisze:@zbiges
pisze o wartosciach przeciwnych PIS.
Jesli musisz - nazywaj je lewackimi.
Ja do Ciebie poważnie a Ty se jaja robisz. Z może jednak nie. Co prawda trudno sobie wyobrazić, że wspólną wartością w EU jest negacja PiSu (PiS powstał kilka lat temu a EU istnieje dłużej więc trochę się mylisz, ale nie całkiem)
Wbrew pozorom napisałeś prawdę. Wartością wspólną powszechnie lansowaną i dominującą w EU jest teraz negacja wszystkiego co da się zanegować.
Negacja rodziny. Negacja płci. Negacja uczciwości. Negacja prawdy. Negacja dobra.
Nie wiem dlaczego wplątałeś w to PiS (ja uważam ich również za, w pewnym stopniu zlewaczałych) no ale gdyby wyrzucić z Twojego wpisu te trzy litery, to masz wiele racji. Tylko, że takie "wartości" prowadzą prostą drogą do zagłady, co chyba zaczyna właśnie się realizować.
Na takich "wartościach" nie da się zbudować żadnej wspólnoty. To utopia, albo raczej antyutopia.

Ciekawe czy napisałeś to świadomie czy tylko Twoja lewacka podświadomość tak zadziałała.

Jeszcze coś: Chętnie zmienię to słowo (mam na myśli: lewactwo) jeśli tylko podpowiesz mi jakieś inne, które określa te "europejskie wartości"
Potrafisz sam nazwać to, czego jesteś wyznawcą?
Prawda istnieje!
Problem w tym, że ja jej nie znam :(
Nie znam jej, choć przez całe życie staram się do niej dotrzeć.
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 13:24

adam1226 pisze: Po cholera chcesz gdzies wyjezdzac? ZNAJDŹ sobie kobietę zróbcie dziecko albo dwojke to jeszcze kasę dostaniesz
Powierzchnia Polski 312k km2 mamy gory laki lasy i nawett morze po cholera sie pchac "za granice?
Jesli to zart to rozumiem. Ale nie mam dzisiaj nastroju.
Ale jesli piszesz powaznie - to co ja sie dziwie ze PIS ma takie poparcie. Prezes tez nie lubi za granice. Ani prawa jazdy, ani komorki. No i konta bankoweg tez nie.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 13:27

bl4ck pisze: Wole stać w kolejkach i na granicy niż za oknem lub innych krajach europy oglądać **** które nie akceptuje naszej kultury i zwyczajów.
A ja nie wole. Po to jezdze po Afryce, Azji czy Am Poludniowej zeby wlasnie ich ogladac. Po to sie uczylem jezykow i po to zarabiam pieniadze.

Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 13:36

@domator
Przykro mi ale nie dam Ci spokoju w tej kwestii bo to ważne (przede wszystkim dla Ciebie!)
To co? Nie potrafisz nazwać zbioru wartości, które wyznajesz? a może ich po prostu nie ma? a Ty tylko oszukujesz samego siebie, że żyjesz wg jakiś wartości?
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 13:38 przez zbiges, łącznie zmieniany 1 raz.
Prawda istnieje!
Jeśli więc chcesz skorzystać np z moich prognoz prawdopodobnego ruchu ceny, to musisz to zrobić na własną odpowiedzialność.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » piątek, 24 czerwca 2016, 13:37

Panowie nie róbcie wycieczek osobistych.
Słoń a sprawa polska. Taki jest temat tego wątku ;-)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 24 czerwca 2016, 13:39

@Wymazywanie
Tym swoim wpisem utwierdziłeś mnie tylko w przekonaniu, że masz niskie poczucie własnej wartości i niestety spore problemy osobowościowe żeby nie napisać psychiczne. Trudne dzieciństwo, a może coś innego, nie interesuje mnie to ale chłopie weź Ty się wreszcie ogarnij jakoś, bo poziom Twoich wypowiedzi zaczyna sięgać dna. Jak nie masz nic merytorycznego do napisania to nie pisz nic, ulżysz nie tylko sobie ale i innym.

Przez chwilę nawet myślałem, że zrozumiałeś to co chciałem Ci przekazać i pewno nawet tak przez chwilę było ale niestety efekt był krótkotrwały.

Nie podoba Ci się to co piszę to po prostu tego nie czytaj, nie podoba Ci się mój blog, to tam nie wchodź, nie podoba Ci się forum.litecoin to go nie czytaj. Po co sam sobie robisz krzywdę, nie rób rzeczy których nie lubisz a zobaczysz, że życie będzie weselsze. Jeżeli nadal będziesz się tak katował to będę musiał potraktować Cię jak rasowego trolla, ze wszystkimi tego konsekwencjami, który czerpie radość tylko i wyłącznie z najeżdżania na innych. To są niestety objawy braku akceptacji samego siebie, już niedługo będzie post o tym na blogu, mam nadzieje że przyda się Tobie i Tobie podobnym.

PS
Popatrz ile trudu musiałeś sobie zadać, żeby pozbierać te wszystkie cytaty. Naprawdę chcesz przez całe życie karmić swoje ego i żyć życiem innych ludzi, czy może najwyższy czas zacząć żyć samodzielnie? (pytanie retoryczne)
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 13:40

Bit-els pisze:Panowie nie róbcie wycieczek osobistych.
Słoń a sprawa polska. Taki jest temat tego wątku ;-)
Oczywiście masz rację, ale @domator (moim zdaniem przypadkowo) dotknął samego sedna tego sporu.
Pech chciał, że akurat w tym wątku.
Prawda istnieje!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » piątek, 24 czerwca 2016, 13:41

@Domator wez sobie filmy wlacz a nie jakieś wyjazdy wymyslasz.
Wróca ci co nie dostana prawa pobytu też na pewno będziesz miał atrakcje!
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 13:48

zbiges pisze:@domator
Przykro mi ale nie dam Ci spokoju w tej kwestii bo to ważne (przede wszystkim dla Ciebie!)
To co? Nie potrafisz nazwać zbioru wartości, które wyznajesz? a może ich po prostu nie ma? a Ty tylko oszukujesz samego siebie, że żyjesz wg jakiś wartości?
Juz ci pisalem - lewactwo. Tak bedzie najprosciej. Zwolennicy PIS lubia uproszczenia to pasuje jak ulal.

Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: AdamM » piątek, 24 czerwca 2016, 13:54

domator, rozumiem że do tych wartości o których mówisz nie należy uczciwa dyskusja. Trochę to dziwne że piszesz o wspólnocie wartości a nie potrafisz wskazać tych wartości.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: zbiges » piątek, 24 czerwca 2016, 13:58

@domator
No i po co te nerwy.
Napisałem, że chętnie przestanę używać określenia "lewactwo" (bo wcześniej odniosłem wrażenie, że go nie akceptujesz)
Podsuń mi tylko jakieś lepsze wg Ciebie.

Wszyscy, którzy czytają wątki polityczne i jeszcze bardziej ogólne wiedzą doskonale, że ja jestem rzymskim katolikiem. Te dwa słowa powodują, że każdy kto zechce ze mną dyskutować wie z góry czego może się spodziewać z mojej strony. To bardzo pomaga w dyskusji. Ja nie wstydzę się tego kim jestem.
A Ty?

--edit--
Dobra. Jeśli nie chcesz, to nie musisz tego pisać. Jeśli jednak modowie nie wkurzą się i nie wyrzucą tego wątku do śmieci to każdy kto tu wejdzie odniesie wrażenie (moim zdaniem prawdziwe), że obecne "elity" europejskie nie wyznają żadnych pozytywnych wartości, bo za takie nie da się uznać negowania wszystkiego.
Smutne to :( bo ja również uważam się za europejczyka. Za spadkobiercę starożytnej Grecji, Rzymu i Chrześcijaństwa. To są prawdziwe wartości Europy i Europa do nich wróci... albo ulegnie zniszczeniu, taka jest prawda.

A PiS nie ma tu nic do rzeczy. Jest jedynie malutkim kamyczkiem, być może zapowiedzią lawiny, której wyczekuję, skoro nie ma innego lepszego wyjścia.

--edit2--
Przebacz, ale muszę jeszcze coś napisać, bo nie potrafię Cię zrozumieć, chociaż bardzo się staram: Piszesz, że jesteś globtroterem... ale myślenie masz wąskie jakbyś nigdy za swój płot nie wychodził. Tego właśnie nie rozumiem.
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 14:15 przez zbiges, łącznie zmieniany 3 razy.
Prawda istnieje!

Oficjalny przedstawiciel projektu
Awatar użytkownika
Reputacja: 1135
Reputacja postu: 
0

Postautor: FlyingAtom » piątek, 24 czerwca 2016, 14:00

Za interia.pl , więc pewnie coś jeszcze pozmieniają i nie wyjdą... Jak wyjdą to znaczy że USA nie tylko powoli traci znaczenie na świecie ale już jest to w zaawansowanym stadium.

Procedura wyjścia z UE

Sam wynik brytyjskiego referendum w sprawie Brexitu nie wystarczy, by uruchomić procedurę wyjścia Wielkiej Brytanii z Unii Europejskiej. Rząd w Londynie musi najpierw oficjalnie poinformować o tym zamiarze Radę Europejską, czyli przywódców państw UE.

Brytyjski premier David Cameron zapowiedział w piątek, że nie stanie się to wcześniej niż w październiku - wtedy to odbędzie się konwencja Partii Konserwatywnej, na której, po dymisji Camerona, miałby zostać wyłoniony nowy szef brytyjskiego rządu. Cameron uważa, że to nowy premier powinien zainicjować procedurę wyprowadzania Wielkiej Brytanii z UE.

Po otrzymaniu notyfikacji od Londynu Rada Europejska sformułuje wytyczne do negocjacji z Wielką Brytanią. Efektem pertraktacji ma być umowa opisująca warunki wystąpienia z UE i ustalająca podstawę przyszłych relacji między Unią a Wielką Brytanią.

Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/raporty/raport- ... gn=firefox
Kantor Bitcoin FlyingAtom kupno, sprzedaż, Bitcoin F2F, bitomaty 3% Prowizji lub mniej przy większych wolumenach
Kryptowaluty informacje BitHub.pl Bitcoin, poradnik, wiadomości, blockchain, kryptowaluty
Portfele sprzętowe Trezora, Ledger Nano
FlyingAtom-Facebook

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 24 czerwca 2016, 14:03

AdamM pisze:domator, rozumiem że do tych wartości o których mówisz nie należy uczciwa dyskusja. Trochę to dziwne że piszesz o wspólnocie wartości a nie potrafisz wskazać tych wartości.
Nie nalezy. Sorry. Jestem zmeczony walka z kursem btc od 10 dni. Chodze jak zombi. Wole pozostac lewakiem i nie dyskutowac.
Do tego brexit mnie dobił.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » piątek, 24 czerwca 2016, 14:08

OK, jestem w stanie to zrozumieć. Ale w takim razie może po prostu nie wrzucaj tego typu zaczepek. Bo to normalne że jak na forum dyskusyjnym rzucasz jakiś temat to ktoś chce dyskutować.

EDIT:
Zaczepka - złe słowo. Nie wiem, opinii prowokujących do dyskusji - może to by lepiej pasowało.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » piątek, 24 czerwca 2016, 14:11

@prezes

Jest coś takiego jak prawo Godwina - nie będę opisywał, pewnie znasz, jak nie, wygoglujesz.
W Twoim przypadku (tzn. dyskusji z tobą), formalnie jego mechanizm realizuje się poprzez psychologizowanie.
Odpowiadasz jak terapeuta, pożal się Boże psycholog analizując druga osobę - mnie.
Tym samym (raczej celowo) popełniasz jakby odwrotność jednego z błędów argumentacyjnych, który odwołuje się
od autorytetu. Odwrotność, bo po prostu robisz ze mnie czuba swoimi pseudo psychologicznymi wypocinami.

Dlaczego? Bo nie masz nic więcej do powiedzenia.

A sprawa jest bardzo prosta. Ponieważ NIGDY nie mieliśmy ze sobą nic wspólnego ani żadnych zgrzytów, jedyne,
o co może ci chodzić to moje krytyczne uwagi, docinki nt. forum LTC. Nie ma innej możliwej linii zgrzytu.

I właśnie dlatego, wszystkie Twoje ostatnie chamskie docinki w moja stronę (nawet na wykopie zauważyli że prezentujesz
chamstwo jak z elektrody:), biorą się tylko i wyłącznie z tego powodu, że masz żal, że robiłem mocno krytyczne
uwagi co do forum LTC, fakt, często złośliwe, ale wg mnie nie bez uzasadnienia. To jest proste jak budowa cepa.

Natomiast te Twe pomysły, że w takim razie ja to jakaś emanacja servantesa, a może i ani28 i kogo tam jeszcze nie lubisz,
to już jest działka typowo psychologiczna, żeby nie powiedzieć psychiatryczna.

Jeśli - i to piszę poważnie - tworzysz sobie jakąś konstrukcję swojego zunifikowanego wroga internetowego w której znajdują się
wszyscy, których nie lubisz/którzy ci podpadli, to szczerze obawiam się, że bardzo sobie szkodzisz, bo to już jest miejsce, gdzie
rzeczywistość się oddala a zaczynają się własne twory.

Dlatego tylko o tym piszę, bo obawiam się o Twoje zdrowie, choć nie jesteś ani moja rodzina, ani kolegą ani nikim dla mnie ważnym.
I tu jest clue problemu, nie twórz sobie urojeń i konstrukcji, w których łączysz kilka znanych z internetu osób w jedną osobę.

Żyj i daj żyć innym.
Nawet jeśli dogadali ci być może i chamsko (przyznaję) kilka razy, że forum LTC puste, to nic strasznego umieć znieść krytykę
lub ja olać i robić swoje dalej.
Miłego dzionka (szczerze).

/sorry za ot/ a piszę oficjalnie nie w pw, bo on też publicznie się mnie czepiał ostatnio
Ostatnio zmieniony piątek, 24 czerwca 2016, 14:13 przez Wymazywanie, łącznie zmieniany 1 raz.
d4d5 c4dxc4 Nc3Nc6 d5Ne5 e4Nf6 b3cxb3 Qxb3e6 Nge2Nd3+ Kd2Nxf2 Rg1N6g4 h3Nh2 Ng3exd5 exd5g6 Ba3Qg5+ Kc2 Bf5+ Kb2Qd2+ Qc2Qxc2#

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”