Brak "accepted shares"

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Brak "accepted shares"

Postautor: jooni22 » niedziela, 12 czerwca 2016, 03:03

Cześć,
Mam problem z nową koparką, stoi na lubuntu 15.10 asus x380. Odpalam stratum proxy oraz ethminera ethminer zbiera plik DAG potem zaczyna kopać, wchodzi na swoją pełną moc i co jakiś czas wyskakuje że zebrałem share w oknie z ethminerem, zaś w oknie z stratum proxy nic nie widać nie wyskakuje "share accepted" ani "share rejected" po prostu cały czas pokazuje NEW_JOB_MAIN_POOL. Ma ktoś pomysł co jest nie tak ?.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Re: Brak "accepted shares"

Postautor: adam1226 » niedziela, 12 czerwca 2016, 09:26

Tak. Idz do wróżki., tudzież jasnowidza.

Pokaz konfigi..
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: jooni22 » niedziela, 12 czerwca 2016, 15:48

problem występuje tylko na ethminerze (cpp-ethereum), qt-miner działa prawidłowo. Wszystko jest dobrze ustawione na swojej poprzedniej maszynie mam takie same ustawienia i kopie dobrze. Tylko na nowej, nie wiem może na starej mam starszą wersję ethminera a na nowym aktualną i w nowej wersji jest jakiś błąd.
@edit
Problem z nową wersją ethminera, podpiąłem dysk z poprzedniej koparki i działa. Nie radzę aktualizować cpp-ethereum z nowego repozytorium.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rewi » poniedziałek, 20 czerwca 2016, 17:27

jooni22 pisze:problem występuje tylko na ethminerze (cpp-ethereum), qt-miner działa prawidłowo. Wszystko jest dobrze ustawione na swojej poprzedniej maszynie mam takie same ustawienia i kopie dobrze. Tylko na nowej, nie wiem może na starej mam starszą wersję ethminera a na nowym aktualną i w nowej wersji jest jakiś błąd.
@edit
Problem z nową wersją ethminera, podpiąłem dysk z poprzedniej koparki i działa. Nie radzę aktualizować cpp-ethereum z nowego repozytorium.
Raczej nie tu tkwi przyczyna.
Testuję każdą nową wersję ethminera i nie zauważyłem takich anomalii.
Z opisu wynika że ethminer nie wysyła zapytań do proxy ale bezpośrednio do poola (skoro tworzy DAGa).

Pokaż konfig ethminera to będzie można coś doradzić.

A i jeszcze jedno. Jak odpalasz minera ? Z ręki czy z jakiegoś skryptu ?

Wróć do „Ethereum”