daohub.org - o co chodzi

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: daohub.org - o co chodzi

Postautor: domator » sobota, 28 maja 2016, 21:32

@prezes,
pamietaj tylko prosze ze ETH w zalozeniach NIE JEST kryptowaluta. Przesyl wartosci znany z BTC to tutaj efekt uboczny. Wydaje mi sie ze nie wiemy czego sie po roznych DAO spodziewac i dopiero zycie pokaze czy to beda sukcesy.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » sobota, 28 maja 2016, 21:36

domator pisze:@prezes,
pamietaj tylko prosze ze ETH w zalozeniach NIE JEST kryptowaluta. Przesyl wartosci znany z BTC to tutaj efekt uboczny. Wydaje mi sie ze nie wiemy czego sie po roznych DAO spodziewac i dopiero zycie pokaze czy to beda sukcesy.
Ja to doskonale pamiętam ale mam wrażenie, że większość już o tym dawno zapomniała. Zresztą nie ma znaczenia, co gdzie jak, ważne, że da się na tym zarobić. Tylko takie skakanie po projektach, których się nie rozumie, nie może się dobrze skończyć. Ostatni gasi światło.

Masz racje, że nie wiadomo czego w przyszłości się można po różnych DAO spodziewać ale wiadomo że teraz to jest raj dla spekulantów i hazardzistów.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: Kluka » sobota, 28 maja 2016, 22:48

prezes pisze:Jak na razie to mizeria z tym The DAO, sporo osób jest w plecy ale jest szansa że kurs jeszcze podciągną do góry. Odnośnie ETH zainwestowanych w the DAO to jakby ktoś chciał wyciągnąć z tego realną kasę to sprowadza praktycznie kurs ETH do parteru, czyli teoretycznie zebrali 150 mln $ a praktycznie to będzie z dziesięć razy mniej. Klasyczny zabieg marketingowy, opakowanie produktu w nowe pudełko i sprzedanie 10 razy drożej.

ETH jest takim super projektem ale nawet sobie nie kupisz za nie ciastka na mieście. Wiem wiem, podobnie było na początku z bitcoinem, tylko teraz takich projektów jak BTC mamy na pęczki i mam wrażenie że rozmnażają się przez pączkowanie.

Jeszcze nazwanie projektu The DAO jest chyba jakimś nieporozumieniem, tak jakby Satoshi zamiast nazwy "bitcoin", nazwał bitcoina "kryptowaluta". Nie za bardzo lubię produkty napchane po brzegi chwytami marketingowymi, bo wtedy ulatuje gdzieś pierwotny cel.

Prezes k****co ty z tymi ciastkami ;) co do ostatnirgo akapitu zgodze sie w 100% cale dao jedzie bardziej na hype sloka i tyle. Co moze ale nie musi stac sie pierwszym lacznikiem pomiedzzy real world a krypto.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » sobota, 28 maja 2016, 23:24

Kluka pisze: Prezes k****co ty z tymi ciastkami ;)
Przez tydzień jadłem ciastka i chyba się uzależniłem i teraz podświadomie myślę tylko o słodyczach. Nie wiedziałem że cukier tak szybko uzależnia. Teraz widzę na własnym przykładzie jak to jest ;-)

Dzięki Kluka za wyłapanie przekazu podprogowego.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: afrus » niedziela, 29 maja 2016, 00:52

Zjedz jakieś porządne mięcho to ci przejdzie :D
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » niedziela, 29 maja 2016, 00:56

prezes pisze:
Kluka pisze: Prezes k****co ty z tymi ciastkami ;)
Przez tydzień jadłem ciastka i chyba się uzależniłem i teraz podświadomie myślę tylko o słodyczach. Nie wiedziałem że cukier tak szybko uzależnia. Teraz widzę na własnym przykładzie jak to jest ;-)

Dzięki Kluka za wyłapanie przekazu podprogowego.
To bylo jak dziesiata czesc mgnienia oka, jak napis "sex" w krolu lwie wiec dzieki za dostrzezeniemego sprytu ;) a tak na powaznie to offtopujac btc ciagnie jak oszalaly.. jutro ten halving czy co ;)

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » niedziela, 29 maja 2016, 10:59

~0.017% wszystkich utworzonych tokenow jest w askach na Polo. To jest nic. Jak widac lwia częsc nie kupila tylko po to zeby teraz sprzedac ze stratą, tylko graja na long.
Dla porownania ~0.0023% Dash jest w askach na Polo. Mysle, ze spekulanci sie wyprzedadza, nawet teraz ze stratą a pozniej juz lecimy w gore.

Wygadany
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » niedziela, 29 maja 2016, 11:18

Nie byłbym tego taki pewien ... spora część osób, które nabyło DAO w późniejszym etapie jest pod wodą z inwestycją w tym momencie i jak tylko cena nieco skoczy i będą nad kreską to pojawi się potężna czapa podażowa właśnie z ich strony. Nadal podtrzymuję, że przy takiej kapitalizacji jak mają nie będzie prosto jej zwielokrotnić i raczej jakiś spektakularnych wzrostów bym się nie spodziewał.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » niedziela, 29 maja 2016, 13:02

Hmmm...
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » niedziela, 29 maja 2016, 19:57

Wyglada na to, ze mamy nie małe problemy:
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 11355
Reputacja postu: 
0

Postautor: Wymazywanie » niedziela, 29 maja 2016, 21:14

Ja out of DAO, mój psychologiczny SL to było 20k.
Pewnie zjedzą te 20 w ciągu godziny, ale sprzedając BTC po tej cenie mam mniejszą stratę,
bo BTC na nieuDAO miałem taniutkie.
Powodzenia kto trzyma, możliwe, że odkupię jeśli uderzy ostro w dół.
Póki co wygląda to źle i ogólnie zaczyna być ciężki temat z DAO dla ekipy shortterm tradersów.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » niedziela, 29 maja 2016, 21:32

Ja na szczęście wyszedłem po 25.2k, a później dwa razy podbierałem po 20.4k na tych korektach i od razu z zyskiem wyrzucałem, ale chwilowo też nie zamierzam się tego tykać.

Orator
Reputacja: 279
Reputacja postu: 
0

Postautor: Awesomist » wtorek, 31 maja 2016, 17:15

Czy mógłby ktoś napisać jaka była cena ICO (średnia) w BTC? Obecnie handlujemy na granicy ICO czy już poniżej?

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » wtorek, 31 maja 2016, 17:30

21k na początku.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 31 maja 2016, 17:39

nie umiem wyliczyć średniej all coinów bo niemam takich danych i to zalezało od okresu wymiany bo pierw bylo 1eth = 100 dao, ale potem coraz wiecej az do ostatnich 4 dni gdzie bylo 1,5 eth = 100 dao.
Tylko że nie pamietam od kiedy jest dostepna ta wymiana eth za DAO bo pierw bylo na stronie dao chyba a dopiero potem gieldy dolozyly. I na poczatku WYDAJE MI SIE ze jak bylo 1eth=100 dao to cena eth byla po 0.020-0.03 (stale rosła bo był popyt bo wymieniali je na DAO) a na pewno jak byla koncowka czyli 1,5eth = 100 dao to cena eth wtedy spadla bo juz nikt po tym przeliczniku nie chcial wymieniać na 0.021-0.22 i mimo ze 1,5 eth = 100 dao nadal bylo to jakos chyba podobnie wyszlo.
Ktoś pisał że dla tych co wymieniali eth na dao na początku czyli 1eth=100 dao to cena ico wynosila więc 0.0002 bo cena eth wtedy była jakoś po 0.02 a potem zaczela rosnac az do 0.03 i wtedy tez bylo coraz drozej. Wiec dla niektorych cena ico to 20k dla innych i 30k. Ale to na oko mówie ale cos w tym przedziale. Dlatego niektorzy moga sobie pozwolic na dump DAO bo i tak sa na plusie a inni nie bardzo, no chyba ze uwzględnić do tego wzrost ceny samego BTC to moze tez sa na plusie we fiatach. Ale ja tam nie wiem mam kilka coinów i nie przeliczam kazdego co zmiana kursu ile + ile - :P
Ja kupiłem akurat w ostatni dzień wymiany jak eth spadl do 0.022 i wymienialem 1,5 eth za 100 dao. Ale start był słaby i jak widać zysków nie widac u mnie raczej.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » wtorek, 31 maja 2016, 17:47

Zyski dało się złapać jak brało się DAO tuż na samym początku ICO i wywalało od razu jak tylko pojawił się obrót na Polo.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » wtorek, 31 maja 2016, 18:11

Panowie nie wywalajcie bo za pol roku cena bedzie x5

Dyskutant
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: filipej » wtorek, 31 maja 2016, 20:03

Dzis pierwszy raz glosowalem ( https://www.myetherwallet.com/#dao-proposals ). Gdyby ktos nie wiedzial to:
- mozna glosowac tymi samymi tokenami na kilka roznych propozycji ( niby oczywiste, ale osobiscie nie bylem pewny )
- po zaglosowaniu tokeny sa zablokowane czyli nie da sie ich wyplacic ( prawdopodobnie do konca glosowania )
- po zaglosowaniu tokeny mozna wplacac do walleta i glosowac na kolejne propozycje, wtedy nasze glosy to "zamrozone" tokeny z poprzednich glosowan + nowe wplacone

Generalnie ma to "cholerstwo" potencjal :). Czekam na sensowna prop z ktorej bedzie cos mialo the dao, tak mi sie zrymowalo :)

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » wtorek, 31 maja 2016, 20:27

Potencjal jest przeogromny, spolecznosc rownie duza i rosnie w ogromnym tempie. To cos ma dopiero 3 dni a juz powstala masa stron ulatwiajacych glosowanie, przegladanie proposali czy wszelkie info na ten temat. Informacji i nowinek jest tyle, ze ja nie nadazam z czytaniem i ogarnianiem tego co sie dzieje.

Obrazek

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » wtorek, 31 maja 2016, 22:02

Sory że spytam ale myetherum wallet jest do eth czy do DAO ?? bo mowimy o DAO chyba ? głosuje sie dao nie eth , tak ?

Wróć do „Ethereum”