daohub.org - o co chodzi

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1194
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: daohub.org - o co chodzi

Postautor: Kluka » wtorek, 17 maja 2016, 10:33

Szkoda ze tak wczesnie.. I naprawde jestem ciekaw jak to wszystko sie dalej potoczy. Ida ciekawe czasy :)

jpr
Orator
Reputacja: 221
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » wtorek, 17 maja 2016, 16:58

WSJ, CBNC, techcrunch, NYTimes ma byc niebawem. Czy dobijemy do 200mln? :D

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » środa, 18 maja 2016, 04:07

A ja przez brak czasu na research nie dokupilem w koncu nic :(
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Reputacja: 157
Reputacja postu: 
0

Postautor: afrus » środa, 18 maja 2016, 07:30

karek314 pisze:To raczej zwiastuje zbliżajacy sie koniec bańki na eth, przynajmniej na jakiś czas :D
Widać od rana ten koniec :P
https://www.bitmarket.pl/charity/
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » środa, 18 maja 2016, 09:51

jpr pisze:WSJ, CBNC, techcrunch, NYTimes ma byc niebawem. Czy dobijemy do 200mln? :D

Widac ze ilosc wymienianych dao po wzroscie ceny spadla dosc znacznie ale eth caly czas toczy glaz pod gorke i glownie dlatego mamy juz 140mln (!) Ciekawe jak bedzie z cena gdy wejdzie na gielde bo wiekszosc w tym momencie juz zarobila kilkadziesiat procent na samym wzroscie ceny eth. Ciekawe na jakim poziomie bedzie cena eth jak The DAO stanie sie handlowalne wgl ktos sie orientuje kiedy to nastapi? A co do artykulow to dobrze, niech pisza, ja nie doszukuje sie teorii spiskowych ;) zawsze to przyciagnie jeszcze jakis kapital..

Dyskutant
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: filipej » środa, 18 maja 2016, 11:28

The Dao ma finansowac rozne projekty, ale powiedzcie mi na czym ma zarabiac, bo z tego co wiem nie bedzie otrzymywac udzialow w tych projektach, chyba ze sie myle to poprawcie mnie.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » czwartek, 19 maja 2016, 16:44

filipej pisze:The Dao ma finansowac rozne projekty, ale powiedzcie mi na czym ma zarabiac, bo z tego co wiem nie bedzie otrzymywac udzialow w tych projektach, chyba ze sie myle to poprawcie mnie.
Kazdy zasponsorowany projekt jak juz ruszy pełną parą bedzie wyplacal jakas czesc z powrotem do udzialowcow wiec kazdy posiadacz dao ktory zaglosuje na dany projekt bedzie otrzymywal dywidendy. Takich projektow jak np. slockit prawdopodobnie powstanie wiele bo juz zaczynaja sie sypac propozycje o finansowanie. Wiec to taka wielka zdecentralizowana korporacja, ktora bedzie inwestowac swoje pieniadze w startupy, a pozniej czerpac z nich zyski.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » piątek, 20 maja 2016, 16:10

http://coinmarketcap.com/assets/the-dao/
https://www.worldcoinindex.com/coin/thedao

juz jest pierwsza cena ;) ciekawe do kad dobije po skonczeniu przedsprzedazy.

edit:
Pospekulujmy, na jakim poziomie cana bedzie wg Was? Ja mysle o poziomie 1.5-2.5 100dao/eth
Ostatnio zmieniony piątek, 20 maja 2016, 16:17 przez Kluka, łącznie zmieniany 1 raz.

Wygadany
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » piątek, 20 maja 2016, 16:14

Nieźle jeżeli się potwierdzi to jest blisko 100% zwrot przy zakupie w trakcie pierwszych dni ICO. Z tym, że większość tej ceny jest wynikiem bardziej wzrostu wartości samego ETH niż DAO.
Sprzedajecie po końcu ICO i wejściu DAO do obrotu na innych giełdach jak np. Polo czy trzymacie dalej?

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2731
Reputacja postu: 
0

Postautor: domator » piątek, 20 maja 2016, 16:30

Jesli ma byc 100% zysku to nawet nie pomysle o sprzedaniu. To bez sensu. Ja sadze ze przy odrobinie szczescia powinna byc na dzien dobry przyjemna banka i dopiero potem jakies szukanie realnej wartosci.
***** *** i konfederacje i kukiza
ONR to organizacja faszystowska
Ordo Iuris to finansowani przez Kreml fundamentaliści

BitFilar - kryptoemerytura.
quark.house - Twój własny, stacjonarny kantor krypto.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » piątek, 20 maja 2016, 16:34

domator pisze:Jesli ma byc 100% zysku to nawet nie pomysle o sprzedaniu. To bez sensu. Ja sadze ze przy odrobinie szczescia powinna byc na dzien dobry przyjemna banka i dopiero potem jakies szukanie realnej wartosci.
No tak ale wcale nie jest powiedziane, że bańka pojawi się od razu. W przypadku ETH trzeba było czekać prawie pół roku na nią. Choć faktycznie sprzedawanie zaraz po wejściu na giełdy nie jest chyba optymalnym rozwiązaniem.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » piątek, 20 maja 2016, 17:27

Poprawcie mnie jak jestem w bledzie: dao bedzie wymieniane tylko na eth i nie bedzie tego mozna kupic bezpośrednio za btc lub fiaty. Przez to nie moze osiagnac cap wiekszej niz eth.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: cryptotrader » piątek, 20 maja 2016, 17:38

Kluka pisze:Poprawcie mnie jak jestem w bledzie: dao bedzie wymieniane tylko na eth i nie bedzie tego mozna kupic bezpośrednio za btc lub fiaty. Przez to nie moze osiagnac cap wiekszej niz eth.
Na BTERze już można kupić i za BTC i za CNY więc jakoś to rozwiążą. Nie wierzę, żeby na takim Polo nie było rynku DAO/BTC.

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » piątek, 20 maja 2016, 19:19

Poloniex potwierdzil ze bedzie DAO/BTC napewno. Jak tylko zakonczy sie presale.
Ja osobiscie uwazam ze jak kupilem DAO po $0.1 za sztuke to pomysle o sprzedaniu jak zaleci na $1.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 20 maja 2016, 19:51

Czy to nie jest trochę postawione na głowie bo głosować mogą Ci co zakupili The Dao z własnego portfela ETH, czy to czasem nie oznacza że Ci co kupią The DAO poprzez giełdę czy to za ETH czy BTC to tak naprawdę mają nic nie warty token? Czy może jednak nie ma znaczenie jak kupimy The DAO a ma znaczenie że je posiadamy?
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » piątek, 20 maja 2016, 19:53

prezes pisze:Czy to nie jest trochę postawione na głowie bo głosować mogą Ci co zakupili The Dao z własnego portfela ETH, czy to czasem nie oznacza że Ci co kupią The DAO poprzez giełdę czy to za ETH czy BTC to tak naprawdę mają nic nie warty token? Czy może jednak nie ma znaczenie jak kupimy The DAO a ma znaczenie że je posiadamy?
Moge przeslac DAO z gieldy na Mist i glosowac.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » piątek, 20 maja 2016, 20:06

prezes pisze:Czy to nie jest trochę postawione na głowie bo głosować mogą Ci co zakupili The Dao z własnego portfela ETH, czy to czasem nie oznacza że Ci co kupią The DAO poprzez giełdę czy to za ETH czy BTC to tak naprawdę mają nic nie warty token? Czy może jednak nie ma znaczenie jak kupimy The DAO a ma znaczenie że je posiadamy?
Wg mnie to chodzilo o to zeby nie kupowac w daohub przesylajac eth bezpośrednio z portfela gieldowego bo nie daloby sie tego obserwowac albo nawet i nic z tym zrobic. Kupowanie na polo/bittrex to co innego. Rozwiazali to tak ze tokeny sa widoczne na koncie a potem bedzie mozna je ruszyc. Ktos sie orientuje kiedy ruszy tym handel?

jpr
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: jpr » piątek, 20 maja 2016, 20:46

Kluka pisze:
Wg mnie to chodzilo o to zeby nie kupowac w daohub przesylajac eth bezpośrednio z portfela gieldowego bo nie daloby sie tego obserwowac albo nawet i nic z tym zrobic. Kupowanie na polo/bittrex to co innego. Rozwiazali to tak ze tokeny sa widoczne na koncie a potem bedzie mozna je ruszyc. Ktos sie orientuje kiedy ruszy tym handel?
28 maj.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1069
Reputacja postu: 
0

Postautor: adam1226 » sobota, 21 maja 2016, 01:02

gorzej jesli gielda sie zawinie.. juz byly przypadki wyciekow itp... zanim sie zdazy przeslac dao na mista :P
:arrow: [Binance]- Giełda kryptowalut bez weryfikacji
[Algory.io] - Agregator newsów i Skaner tradingowy

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kluka » sobota, 21 maja 2016, 01:09

adam1226 pisze:gorzej jesli gielda sie zawinie.. juz byly przypadki wyciekow itp... zanim sie zdazy przeslac dao na mista :P
Raczej watpie zeby sie Polo "zwinelo"

Wróć do „Ethereum”