http://www.coindesk.com/microsoft-ether ... lockchain/
asanbab
Postautor: markla » wtorek, 1 marca 2016, 17:59
markla
Postautor: index333 » wtorek, 1 marca 2016, 19:36
index333
Postautor: l3sny » wtorek, 1 marca 2016, 20:15
l3sny
Postautor: pael » wtorek, 1 marca 2016, 20:20
pael
Postautor: maky » wtorek, 1 marca 2016, 22:03
Problem w tym, że ETH jest walutą inflacyjną a więc z definicji nie trzyma wartości. Mnie to skutecznie "odstrasza" od zakupów.Adun pisze:Przecież ether, czyli kryptowaluta Ethereum jest i będzie wykorzystywana jako 'paliwo' dla zdecentralizowanych aplikacji, zatem ma BEZPOŚREDNIE powiązanie z platformą. Można by wręcz kusić się o twierdzenie, że ta cecha sprawia, że inherentna wartość etherów jest większa niż BTC, które w swoim łańcuchu nie ma takich funkcji. Atakując token ethereum atakuje się jednocześnie token bitcoina... No ale rozumiem, że niektórych boli, że ominął ich ostatni rajd 600++%
maky
Postautor: prezes » wtorek, 1 marca 2016, 22:17
pael pisze:hazardzisci maja uzywanie na eth...
przy 0.004 sadzilem ze za pozno zeby wejsc, przy 0.007 to juz w ogolem eh....![]()
dojna krowa w tym roku
Larry WilliamsPierwsza lekcja stawania się skutecznym traderem giełdowym uczy, aby nigdy nie sprzeczać się z tym, ile naprawdę wynosi wartość danego produktu.
prezes
Postautor: Adun » środa, 2 marca 2016, 13:17
Adun
Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 2 marca 2016, 13:38
Załadowałeś się walutą stricte inflacyjną ?Adun pisze:Mamy no ETH. Ja załadowałem, mam nadzieję, że nie rypnie
ShadowOfHarbringer
Postautor: markla » środa, 2 marca 2016, 13:45
markla
Postautor: Adun » środa, 2 marca 2016, 14:17
Jestem zdania, że mam znacznie większe szanse na dalsze wzrosty i zysk rzedu 5-10% na eth niż 1/14000000 szansy na wygranie w totka.ShadowOfHarbringer pisze:Załadowałeś się walutą stricte inflacyjną ?Adun pisze:Mamy no ETH. Ja załadowałem, mam nadzieję, że nie rypnie
Czy to nie jest ta sama waluta, której developerzy robią forka i dodrukowywują więcej w razie potrzeby ? Czy to nie jest ta sama waluta, której główną funkcją nie jest bycie walutą, a turing-kompletnym kryptograficznym tokenem stworzonym do aplikacji na blockchainie ?
W jaki sposób przewidzisz kiedy zacznie spadać, skoro ETH jest chyba jeszcze bardziej nieprzewidywalne od BTC ?
Ktoś tutaj lubi ryzyko. Moim zdaniem to się niczym nie różni od hazardu. Równie dobrze mógłbyś puścić los w totka.
Adun
Postautor: markla » środa, 2 marca 2016, 14:26
markla
Postautor: fajnyseziomek » środa, 2 marca 2016, 16:39
Mówisz o tym inflacyjnym charakterze już chyba od ceny około 1$ i tak w kółko... A czy Tobie nie przeszkadza, że dokładnie rok temu Bitcoinów dostępnych na rynku było prawie półtora miliona mniej niż obecnie? Jakie to ma znaczenie, skoro Bitcoinów w ujęciu procentowym przybywa więcej niż Etheru? A to, że w odległej przyszłości zostanie wykopany ostatni BTC i nie będzie ich już więcej to fakt ten ma w tym momencie wpływ na cenę jedynie sentymentalno-teoretyczny.ShadowOfHarbringer pisze:Załadowałeś się walutą stricte inflacyjną ?Adun pisze:Mamy no ETH. Ja załadowałem, mam nadzieję, że nie rypnie
Czy to nie jest ta sama waluta, której developerzy robią forka i dodrukowywują więcej w razie potrzeby ? Czy to nie jest ta sama waluta, której główną funkcją nie jest bycie walutą, a turing-kompletnym kryptograficznym tokenem stworzonym do aplikacji na blockchainie ?
W jaki sposób przewidzisz kiedy zacznie spadać, skoro ETH jest chyba jeszcze bardziej nieprzewidywalne od BTC ?
Ktoś tutaj lubi ryzyko. Moim zdaniem to się niczym nie różni od hazardu. Równie dobrze mógłbyś puścić los w totka.
To naprawdę nie chce się tego komentować. Jeśli o czymś nie macie pojęcia, to chociaż nie mieszajcie w głowie innym swoimi 100% prognozamifaktomix pisze:powiedzmy sobie to jasno i wprost: ostatnia zwyżka ceny to tzw faza "return to the normal" CEL: odbudować zaufanie niedoświadczonych inwestorów. Temat etherum do inwestycji na long w tym momencie to GŁUPOTA. wszystko z mojej strony...
fajnyseziomek
Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 2 marca 2016, 17:08
Chodzi mi tutaj o to, że ETH nie zostało zaprojektowane jako waluta, na której będzie się zarabiać kupując/sprzedając czy grając jej kursem.fajnyseziomek pisze:Mówisz o tym inflacyjnym charakterze już chyba od ceny około 1$ i tak w kółko... A czy Tobie nie przeszkadza, że dokładnie rok temu Bitcoinów dostępnych na rynku było prawie półtora miliona mniej niż obecnie? Jakie to ma znaczenie, skoro Bitcoinów w ujęciu procentowym przybywa więcej niż Etheru? A to, że w odległej przyszłości zostanie wykopany ostatni BTC i nie będzie ich już więcej to fakt ten ma w tym momencie wpływ na cenę jedynie sentymentalno-teoretyczny.
ShadowOfHarbringer
Postautor: ania78 » środa, 2 marca 2016, 17:35
ania78
Postautor: markla » środa, 2 marca 2016, 17:38
markla
Postautor: l3sny » środa, 2 marca 2016, 18:59
l3sny
Postautor: Adun » środa, 2 marca 2016, 19:33
Tymczasem kapitalizacja ETH jest większa niż wszystkie alty razem wzięte.ania78 pisze:Mysle, ze w miare popularyzacji projektu, maks. liczba tokenow bedzie odpowiednio powiekszana. Tak wiec kurs nigdy nie osiagnie liczby na jaka maja szanse inne krypto.
Adun
Postautor: ShadowOfHarbringer » środa, 2 marca 2016, 22:51
Nie sądzę, że jest to naprawdę.Adun pisze:Tymczasem kapitalizacja ETH jest większa niż wszystkie alty razem wzięte.
ShadowOfHarbringer
Postautor: __kot__ » czwartek, 3 marca 2016, 08:50
__kot__
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 10 gości
Polskie Forum Bitcoin skupia miłośników Bitcoina w Polsce. Tu możesz zadać pytania odnośnie Bitoina lub podyskutować na ciekawe tematy.
Treści na tym forum mają charakter wyłącznie informacyjno-edukacyjny, a posty są wyrazem osobistych poglądów ich autorów. Treśći na forum ani w całości ani w części nie stanowią "rekomendacji" w rozumieniu przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19 października 2005 r. w sprawie informacji stanowiących rekomendacje dotyczące instrumentów finansowych, lub ich emitentów (Dz.U. z 2005 r. Nr 206, poz. 1715).