W temacie jestem od czerwca - stąd ani nie jesteś świeżakiem ani guru świata bitcoina.
Za to BARDZO ciekawi mnie jak potoczą się jego losy..
niestety z tego co obserwuję w tej sytuacji i co obserwowałem już w nie jednej ciekawej inicjatywie - mam za to wrażenie, że my, biedni Polacy znów możemy wyjść na całym projekcie jak "zawadzki na mydle"..
co mam na myśli? nie zdziwiłbym się gdyby projekt "bitcoin" był tak naprawdę dziełem Polaka (nawet mam typy;) - wszak są w naszym kraju tęgie mózgi, które z różnych względów specjalnie nie ujawniają tożsamości..
niestety charakter naszych rodaków jest jaki jest, i kiedy "my" ciułamy koparkami żeby wykopać bitcoiny i je sprzedać za grosze.. a w Stanach jakiś ziomek pomału sobie je skupuje, żeby zostać za kilka lat kolejnym Gates'em, Buffetem czy Zuckerbergiem. Po czym my będziemy kupować o nim gazety, książki i dziwić się jaki on jest zajebisty że do tego doszedł co ma.
> Nie twierdzę że Bitcoin to 100% sukces - tyle, że nikt tego nie wie - liczą się ci, którzy zaryzykują
Nie zrozumcie mnie źle, cieszę się jak widzę że tu ktoś uruchomił radio bitcoin, tu ktoś założył kantor, tu ktoś próbuje wdrożyć przyjmowanie bitcoinów w swoim sklepie.. smuci natomiast kiedy ktoś chciał coś zdziałać..założył kantor-poszło nie tak jak trzeba-.. nie dość że zebrał nagonkę, groźby, etc - po czym został wyruchany i przejęty po raz kolejny przez kogoś lepiej zorganizowanego
szkoda że tylko tyle na nas stać
do czego zmierzam i dlaczego zamieszczam post w tym dziale...
namawiam Was abyście poszukiwali ludzi podobnych do Was samych.. ciekawych projektu Bitcoin, widzących w nim zarówno biznes jak i przewrót na skale kart kredytowych, internetu, samochodu... być może w gronie takich osób powstanie wielka inicjatywa, ciekawy pomysł, faktyczne działania..
>>> sam osobiście chętnie spotkałbym się z ludźmi ze Śląska gdzieś przy piwku.. porozmawiał o projekcie, wymienił poglądy, kto wie jaki pomysł bądź inicjatywa wyszłaby z takiego spotkania - współpraca tylko to się liczy.. gdyby Bartek miał pomoc ze strony informatyków, może bitomat istniałby do dziś - łatwo zamiast tego go oceniać.
Kto wie czy dwa bloki dalej od Ciebie, w Twojej miejscowości nie mieszka ktoś kto ma 10x5830

przenieśmy bitcoina w realny świat, wyjdźmy z piwnic;)
kto chętny na spotkanko gdzieś na Śląsku? Katowice/Gliwice/Ruda Sląska ?

może odezwą sie też inne województwa w których powstanie jakieś spotkanie