Dash wydaje się stawać... no właśnie, czym? Moim zdaniem przestaje być na pewno zwykłą kryptowalutą, no ale skoro tak, to czym będzie w przyszłości?
Ja analizuję ten projekt z punku widzenia spekulanta. Interesuje mnie tylko i wyłącznie cena i jej projekcja w przyszłości, nic więcej.
Dla ceny, takie... niedookreślenie nie jest korzystne. Dash niewątpliwie jest pewnym narzędziem (jak wszystkie kryptowaluty) Ma sporą szansę stać się czymś więcej niż pozostałe krypto. Od dawna czytam o możliwościach bardzo szerokiego wykorzystania blockchaina, ale jakoś nikt go do niczego na razie nie wykorzystuje.
Być może nie wiem o wszystkim, ale próba wykorzystania głosowania masternodów do podejmowania kolektywnej (nienawidzę tego słowa ale nic lepszego nie przychodzi mi do głowy) decyzji jest pierwszą poważną próbą wykorzystania możliwości blockchaina. Kłopot polega na tym, że ta próba prowadzi do... niczego

Każde narzędzie (jak sama nazwa wskazuje) służy do czegoś.

Jak napisałem wyżej, to i tak jest chyba pierwsza tak poważna próba wykorzystania blockchaina i to się chwali Dashowi

@Rumcajs

Ja w każdym razie już jestem załadowany pod korek

Reasumując: Prawdziwą wartość Dash (i pozostałe alty) może zyskać wtedy (i tylko wtedy) gdy znajdzie dla siebie prawdziwe zastosowanie. Gdy przestanie być jedynie zabawką dla Geeków wtedy będzie mieć szansę na wzrost ceny. Na razie jest do tego daleko, choć możemy być trochę bliżej gdy okaże się, że np głosowanie masternodów działa poprawnie i to może być jakaś wartość dodana.