zyski-polmine.pl-największy polski pool-BTC|NMC|LTC|DOGE

Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: zyski na polmine.pl - 350Gh/s, ponad 100000 milibloków B

Postautor: dublet » środa, 14 września 2011, 03:33

Nie wiem co ma tutaj do rzeczy moc polmine (inflacja zależy od mocy polmine ? potrafisz to jakoś uzasadnić ???)
megavega, może (co mi się czasami zdarza) piszę niejasno i używam nadmiernie skrótów myślowych, ale chyba tym razem napisałem jasno.

... to co sprzedają górnicy w stosunku do sprzedawanych ogólnie nie ma dużego wpływu na kurs
Miałaby duży wpływ na kurs masowa wyprzedaż bitcoinów przez wszystkich górników w sieci, gdyby takowa była. To chyba oczywiste, zważywszy że wywalaliby prawie 50 tysięcy BTC tygodniowo PKC (po każdej cenie).

Do reszty postu nie mogę się odnosić ponieważ najwyraźniej nie zrozumieliśmy się.
Więc może kilka wyjaśnień mam nadzieje klarownych:

Nie ma to jak prawdziwy entuzjasta bitcoinowej krypto-waluty
Sarkazm, oznaczający entuzjastę waluty, którego entuzjazm polega na kopaniu czegoś, czego można się jak najszybciej pozbyć za papierową kasę.
bitcoinowa krypto-waluta = bitcoinowa waluta = bitcoin

Jakby nie było, im więcej wykopiecie i sprzedacie BTC, tym niższy będzie kurs i tym więcej bitcoinów trafi tym samym pod strzechy

Kolejny sarkazm i ironia, nawiązująca do wspomnianego przez Ciebie promowania bitcoina i zaangażowania w promocję rzeczonego.
trafić pod strzechy z literatury, trafić do każdego domu, najczęściej biednego = obniżać kurs przez ciągłą sprzedaż = promować i być zaangażowanym

ale gdyby wszyscy górnicy w sieci
Tryb przypuszczający, hipotetyczna możliwość. Nawiązujący do Twoich motywacji kopania btc, oraz Twojego twierdzenia to co sprzedają górnicy w stosunku do sprzedawanych ogólnie nie ma dużego wpływu na kurs, które jak uzasadniałem powyżej - jest imho nietrafione, w świetle wizsji masowego szybkiego wywalania BTC przez wszystkich górników.

Na koniec dodam, że na szczęście nie wszyscy górnicy w sieci bitcoina myślą w takich kategoriach:

Kopie się waluty, które trzeba od razu sprzedawać, bo a następy dzień mogą być już niewiele warte.

Natomiast z pewnością będą niewiele warte, jeśli podzielą Twój sposób podejścia do tej kryptowaluty i tym samym trafią niczym papier toaletowy pod strzechy w efekcie specyficzej promocji (na) bitcoina.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » środa, 14 września 2011, 07:55

to może konkretnie i po wojskowemu:

1) na temat dziwnej sytuacji chodziło mi tylko o inne waluty niż BTC i tutaj ciężko się nie zgodzić (solidcoin wyłączony na 2 tygodnie ? jak wyłączyć system p2p ? to jest to p2p czy nie ? wyłączanie systemu na 2 tygodnie po to aby wprowadzić nowe opcje ? to nie można robić testów na oddzielnej sieci ? zamknięcie kodu do modyfikacji ? to kurka jest to opensorce ? czy tylko zabawka właściciela solidcoina i naganiaczka do frajerów ?) podsumowując BTC jest ok i ma szanse przebić, pozostałe waluty tylko szkodzą i ewidentnie służą do nabicia kasy twórcom.

2) co do mojego udziału w promocji wirtualnych walut w Polsce to nie chciał bym się sam chwalić, popatrz na ten wątek kto go założył

3) jak rozumiem skoro innym wypominasz brak zaangażowania to sam masz czym się pochwalić ? podziel się swoimi zasługami chętnie po podziwiam.
Darmowy ESCROW: https://polmine.pl/?action=escrow
Kopalnia BTC, NMC, LTC, DOGE: https://polmine.pl

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » środa, 14 września 2011, 09:58

A ja mam pytanie odnośnie systemu antyskoczkowego.

Jak dokładnie działa?

Z tego co rozumiem to:

- użytownik o ile nie ma 3 workerów - system wirtualnie przypisuje mu workery?
- za blok jest nagroda tylko z jednego workera?
- reszta wypłacana jest po 3 blokach?

I teraz nie rozumiem skoro co runde wypłaca się z jednego workera to czy:

I w1-0 w2-0 w3-0.1BTC
II w1-0.1+0.1BTC w2-0 w3-0
II w1-0 w2-0.1+0.1BTC w3-0
itd.?

czy też po 3 rundzie wypłacane są odrazu zaległe z I rundy ?
Jest to dla mnie zawiłe i nie przejżyste, nie widać ile zarabiam na daną rundę i nie wiem ile zarabiam wogóle.

Czy mógłbym prosić o wyjaśnienie systemu antyskoczkowego?
Czy kopiąc jeden blok - cały jeden blok - i wyłaczenie koparek, to jest to skoczek?
Co się dzieje z osobą która wykopie cały blok po czym opóści poola? Co się dzieje ze zgromadzonymi BTC skoro są wypłacane po 3 rundach? Czy one są wypłacane nawet jak workerku już nie pracują?

I pytanie radiowe:

Jak zmieniła się częstotliwość wpadania bloków - po wprowadzeniu systemu antyskoczkowego.
Inaczej.
Czy możecie podać statystyki - częstotliwość wpadania bloków przed systemem i po, oraz jak to przedłożyło się na zarobki ?
Odnośnie zarobków nie mam na myśli że ktos wiecej zarabia za blok bo im mniej Giga to większa nagroda ale chodzi mi o :
- czy 2xBlok dziennie po 0.2 jest mniejszym zarobkiem niż 1xblok dziennie z zarobkiem 0.30 / 0.35 ?
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » środa, 14 września 2011, 11:54

@LouiseHagstrom jakiś spam się zapałętał ??

@Havamal (było już to opisywane wielokrotnie, i zachęcam do sięgnięcia i zapoznania się z forum polmine tam jest wszystko )
co do tematu systemu antyskoczkowego to:

Opcja obrony przeciw skoczkowa jest prosta jak drut, zaproponował ją jeden z naszych górników i doskonale się sprawdza.
Po prostu informacja o wpadnięciu bloku jest opóźniona o 30 potwierdzeń czyli kilka godzin.
Jednocześnie działają dwa mechanizmy, jeden pokazuje udziały przesyłane na serwer. Drugi ten nie opóźniony oblicza zyski każdego uczciwego kopacza, który nie próbuje załapać się na początek rundy.
Efekty działania tego prostego i genialnego pomysłu widać jak na dłoni, czyli widoczny wzrost zysków po jego wprowadzeniu.

Zachęcamy do spróbowania i porównania z teoretycznymi zarobkami. (oczywiście o odpowiednim okresie czasu)

w razie dalszych wątpliwości zapraszam na forum kopalni tam jest wszystko wyjaśnione

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Havamal » środa, 14 września 2011, 12:39

megavega pisze:@LouiseHagstrom jakiś spam się zapałętał ??

@Havamal (było już to opisywane wielokrotnie, i zachęcam do sięgnięcia i zapoznania się z forum polmine tam jest wszystko )
co do tematu systemu antyskoczkowego to:

Opcja obrony przeciw skoczkowa jest prosta jak drut, zaproponował ją jeden z naszych górników i doskonale się sprawdza.
Po prostu informacja o wpadnięciu bloku jest opóźniona o 30 potwierdzeń czyli kilka godzin.
Jednocześnie działają dwa mechanizmy, jeden pokazuje udziały przesyłane na serwer. Drugi ten nie opóźniony oblicza zyski każdego uczciwego kopacza, który nie próbuje załapać się na początek rundy.
Efekty działania tego prostego i genialnego pomysłu widać jak na dłoni, czyli widoczny wzrost zysków po jego wprowadzeniu.

Zachęcamy do spróbowania i porównania z teoretycznymi zarobkami. (oczywiście o odpowiednim okresie czasu)

w razie dalszych wątpliwości zapraszam na forum kopalni tam jest wszystko wyjaśnione

Zapoznałem się lekturą jednak nadal nie rozumiem systemu antyskoczkowego który u Was funkcjonuje. Być możę poprostu jestem za głupi i chciałbym aby ktoś w prosty i sęsowny sposób przedstawił go tutaj na forum, lub podał konkretny link odnośnik gdzie byćmoże moje pytanie zostanie wyjaśnione i wątpliwości rozwiane.

Nadal nie uzyskałem odpowiedzi na częstotliwość wpadania bloków i ich charakterystyki. Takich informacji nie ma na Waszym forum. Tymsmamym o wzroście w "zarobkach" pytałem jak realnie zwiększył się zarobek popprzez zmniejszenie liczby skoczów, a nie poprzez zmniejszenie ilości całkowitych udziałów do podziału.

Czy bloki wpadają częściej czy nie? I jak to się przedkłada na zarobki biorąc pod uwagę częstotliwość w padania bloku przed i po systemie dla np 1Gh@sh mocy.
Czy jest większy? Czy jest mniejszy?

Oczywiście testowałęm Wasz pool nawet podczas wprowadzenia systemu antyskoczkowego i dla mnie "wynagrodznie" było nie jasne dlateo też pytam o to aby tą kwestię wyjasnić, bo być może ja coś źle zrozumiałem.

Nie chcesz chyba powiedzieć mi żebym przeczytał wszystkie posty w tym dziale? Prawda? Bo to by było unikanie odpowiedzi. A posty są mi znane.
Sie podoba sie? WANT MORE ?!! = 1DvbyXGx3ajC2qDKayK5FmuxmqCTLK25cw

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Boyd » środa, 14 września 2011, 12:56

Zapewne nikt nie chcial pisac o tym, ale ze zeby komus dac wiecej to trzeba najpierw komus wziac... Wiec system anty-skoczkowy powinien sie raczej nazywac robo-skoczkowym ;). No bo jesli dobrze to rozumiem ... kiedy tych biednych skoczkow zabraknie to znikna zwiekszone zyski osob kwalifikowanych przy podziale jako nie-skoczkow :)))

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » czwartek, 29 grudnia 2011, 20:00

Witajcie Górnicy Komputerowi !

Aby nie było, że u nas nic się nie dzieje w kopalni to przekazuje skrót wiadomości z największej kopalni w Polsce polmine.pl !

- wprowadziliśmy PPS na bitcoiny (gdzie 2% przeznaczamy na zabezpieczenie serwera, co jest jedną z najniższych działek na serwer, przy PPS)
- wprowadziliśmy merged mining (to już od dawna)
- u nas można kopać, BTC, NMC a także niech będzie ... I0C oraz IXC (reszty nie wspieramy nie dlatego, że nie potrafimy , ale dlatego, aby nie mnożyć śmieciowych walut)
- forum działa i w sprawach bezpośrednio związanych z kopalnią można pisać u nas,
- serwer działa i na razie będzie działał do końca świata.

Wszelkie pomysły i uwagi mile widziane, w miarę skromnych możliwości postaramy się zadowolić każdego górnika (w sprawach informatycznych mamy wysoko wykwalifikowaną kadrę informatyczną, w sprawach poza górniczych zajmie się tematem grono zaprzyjaźnionych hostess :P )

Dużego wydobycia i wszystkich najlepszych samorodków w zbliżającym się Nowym Roku
życzy obsługa techniczna kopalni

Weteran
Reputacja postu: 
0

Re: zyski na polmine.pl - największy polski pool

Postautor: Rafi » wtorek, 24 kwietnia 2012, 18:59

Jak jest z tym kopaniem btc/nmc bo pomimo takiego ustawienia nmc się nie kopie?

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » sobota, 28 kwietnia 2012, 01:10

Rafi pisze:Jak jest z tym kopaniem btc/nmc bo pomimo takiego ustawienia nmc się nie kopie?
Nikt nie wie?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 09:39

A wystarczy, zajrzeć do forum kopalnianego :) wszystko jest opisane.
Chwilowo wyłączony jest merged, ale za to mamy PPS gdzie 100% idzie dla kopiących.

Nie długo przywracamy merged jak tylko uda się uporządkować kod serwera co mam nadzieje dodatkowo uatrakcyjni wydobycie nowych świecących BitCoinów i NameCoinów.

Wszystkie newsy w temacie kopalni na bieżąco są publikowane na forum kopalnianym,a w miarę możliwości będą także wpisywany tutaj.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 14:19

A ten PPS 100% zostanie czy nie? Bo to wazne dla ludzi :)
Widze teraz nie pobieracie oplat, wczoraj jeszcze bylo okolo 3%

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 14:33

Zostanie raczej bezpłatnie, a konkretniej to przez większość czasu było bezpłatnie, tylko przez jakiś czas od wprowadzenia PPS było 2%.
Teraz jest całkowicie darmowo!

Wprowadzona jest też najnowsza wersja serwera bitcoind (rozpracowujemy merged do najnowszej wersji 0.6 bo w sieci raczej nie ma gotowych patch'y, ale jak by ktoś widział to chętnie użyjemy co na pewno wszystkich ucieszy :) )

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 15:28

A to kopanie btc+nmc to jak wyglądało?
Ilosc wykopanych btc byla taka sama niezaleznie czy wybralem opcje btc//btc+nmc?
I to samo na przy kopaniu samego nmc w przy opcjach btc+nmc//nmc

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 16:26

skrzypu pisze:A to kopanie btc+nmc to jak wyglądało?
Ilosc wykopanych btc byla taka sama niezaleznie czy wybralem opcje btc//btc+nmc?
I to samo na przy kopaniu samego nmc w przy opcjach btc+nmc//nmc
oczywiście ilość BTC jest niezależna od tego jaką opcję wybierzesz

NMC są doliczane bonusowo (po prostu serwer sprawdza dodatkowo czy to co liczysz dla BTC pasuje też przypadkiem do NMC, jeśli tak i trafi się blok to rozdziela go zgodnie z algorytmem)

Przy aktualnej cenie NMC jest to w sumie niewielki bonus na zarobku, bardziej chyba chodzi o wspieranie sieci NMC, która sama w sobie jest (może będzie w przyszłości) całkiem przydanym mechanizmem.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 17:02

Inaczej mówiąc niezależnie od tego, którą opcję wybiore ilość wykopanych btc jest zawsze taka sama?

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » poniedziałek, 30 kwietnia 2012, 23:05

Przy mergu jeżeli hash BTC pasuje do innego łańcucha jest tam dosyłany. Nie liczysz "tylko" dla innych. Zawsze liczysz dla BTC.
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » piątek, 10 sierpnia 2012, 09:55

Witajcie górnicy !

Żeby nie było, że o polmine cisza i nic się nie dzieje :)

To działamy, nadal jesteśmy najwięksi w naszym kraju. Wprowadzamy nowe rzeczy. Działamy i zapraszamy !

adres wiadomo polmine.pl

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » piątek, 10 sierpnia 2012, 11:09

A czy na pewno nie oszukujecie? (tak wiem, zaraz beda teksty, że zamiast oskarżać może spróbuję najpierw napisać na forum polmine - tak więc próbowałem http://forum.polmine.pl/index.php?topic=959.0)

Wcześniej pisałem na priv do ciebie i do tej pory nie wiadomo dlaczego btc które rzekomo wykopałem znikają. Próbuję się dowiedzieć co się dzieje?

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: megavega » piątek, 10 sierpnia 2012, 12:04

Przeczytaj dokładnie wyjaśnienie które dostałeś na forum.

Więc nie wiem czy nie powinieneś zatytułować posta, "dostaje za dużo BTC o 0,03 " co potem jest wyrównywane? czy to nie było by uczciwsze ?
zamiast pisanie, że jesteś oszukiwany :P

zresztą co tu dużo pisać, moc rośnie ludzi co raz więcej więc nie sądzę , że czują się oszukiwani
świadczy to raczej o atrakcyjności kopalni

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » piątek, 10 sierpnia 2012, 12:24

Przeczytałem na twoją prośbę, a teraz prosze ciebie o ponowne przeczytanie tego co sam napisałeś.

A może powinienem zatytułować post, dostaje tyle btc ile powinienem a potem mi zabieraja 0,03?

Sam się przyznajesz, że nie wiesz w czym tkwi dokładnie problem a jedynie domniemywasz.

Skoro płacicie za udział określoną kwotę i ja przesyłam go do was to powinienem dostać konkretną ilość btc i tak za każdym razem. Rozumiem więc, że przychodzi więcej udziałów a potem sobie odliczacie? - dla mnie to bardzo dziwne, coś w stylu jakby księgowali ci kase na koncie w banku więcej, a potem sprawdzili, że jednak przelew nie doszedł i zabierają kase.

Wróć do „Mining pools”