BitMarket.pl - zaawansowana giełda z dźwignią
-
Strona 90 z 388
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- …
- 388
- Następna
- Dyskutant
- Reputacja: 3

Re: BitMarket.pl - giełda PLN/BTC od AfterMarket.pl
Postautor: ubus » wtorek, 16 grudnia 2014, 16:53
ubus
- Weteran
- Reputacja: 157
Postautor: afrus » wtorek, 16 grudnia 2014, 16:55
http://ethpool.pl
http://etcpool.pl
----------------------------------
Pomogłem?
ETC/ETH: 0xa2eff2cb7cdf1d98b922cffeb35ae88a691da5ef
BTC: 1Hn1wob4uDoFQSiVaUfDZiKkt29xct7YRS
afrus
- Dyskutant
- Reputacja: 3

Postautor: ubus » wtorek, 16 grudnia 2014, 16:58
Ma to naszego kochanego BitMarket.pl?afrus pisze:Ja korzystam z https://play.google.com/store/apps/deta ... inguardian
ubus
- Rozmowny
- Reputacja: 0

Postautor: toomyem » wtorek, 16 grudnia 2014, 17:02

toomyem
- Weteran
Postautor: afrus » wtorek, 16 grudnia 2014, 18:17
ubus pisze:Ma to naszego kochanego BitMarket.pl?afrus pisze:Ja korzystam z https://play.google.com/store/apps/deta ... inguardian
Ma Bitmarket i Bitcurex oraz większość zachodnich/wschodnich giełd które są na BitcoinWisdom
Pomogłem?
afrus
- Początkujący
Postautor: ermak » wtorek, 16 grudnia 2014, 20:00
BitMarket.pl pisze: W odróżnieniu od poprzedniej sytuacji, gdzie nastąpił spadek kursu do zera poprzez lawinowe wykupowanie wszystkich ofert z orberbooka w pętli, wszystkie pozycje zamknęły się prawidłowo na kursach Stop Loss / Margin Call, co można zaobserwować na saldach kont - w przeciwieństwie do poprzedniej sytuacji, na żadnym koncie saldo zabezpieczeń dźwigni nie jest ujemne, czyli wszystkie dźwignie zostały zamknięte prawidłowo.
Rozumiem, że pozycja "Obecna kwota zabezpieczenia: " powinna być u mnie nieujemna?
ermak
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 259
Postautor: BitMarket.pl » wtorek, 16 grudnia 2014, 21:14
BitMarket.pl
- Rozmowny
Postautor: mrosol » wtorek, 16 grudnia 2014, 22:03
Np.: Trading curb - Chodzi w tym o tymczasowe blokowanie tradingu w przypadku spadku kursu o jakiś procent w ciągu określonego przedziału czasu.
A może górny limit pojedynczego zlecenia zależny od aktualnej głębokości rynku?
Takie zjawiska jak dzisiaj rano są raczej niekorzystne, ani dla graczy, ani dla giełdy. Wystarczy spojrzeć na głębokość rynku, zamiast się odbudować to chyba jeszcze się spłyciła. Towarzystwo się przestraszyło i zwinęło kapitał, do lewarów chyba nie prędko powróci.

mrosol
ermak
- Moderator
- Reputacja: 3879

Postautor: Bit-els » wtorek, 16 grudnia 2014, 22:11
Bit-els
- Weteran
- Reputacja: 644

Postautor: baggins » wtorek, 16 grudnia 2014, 23:06
sam straciłem na tym zamieszaniu pewną kwotę, ale uważam, że lekcja cenna i warta zapamiętania na przyszłość
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!
NoMoreCore
baggins
- Weteran
- Reputacja: 6
Postautor: MusX » wtorek, 16 grudnia 2014, 23:39
Problem jednak, że na takiej flash crashowej giełdzie traci sama giełda ponieważ jej ticker robi się nieużyteczny dla rynku.
Jeśli jakiś sklep sobie przelicza ceny PLN-BTC w locie na podstawie tickera największej polskiej giełdy to przez taki flash crash może być w plecy na sprzedaży.
Owszem można używać daily tickera z ostatnich 24h, ale zawsze to jakiś trade-off.
Sam nigdy nie grywam na lewarze, z powodu dodatkowej prowizji za lewar, niby małej, ale jakby się często i długo grało to zapewne odczuwalnej.
MusX
- Weteran
Postautor: afrus » wtorek, 16 grudnia 2014, 23:40
Pomogłem?
afrus
- Weteran
- Reputacja: 6
Postautor: konkor » środa, 17 grudnia 2014, 00:01

konkor
- Oficjalny przedstawiciel projektu
- Reputacja: 259
Postautor: BitMarket.pl » środa, 17 grudnia 2014, 11:00
Nie jestem przekonany, czy takie narzędzie byłoby odpowiednie do giełdy bitcoinów. Kurs BTC może zmieniać się bardzo szybko i w dużym przedziale, takie narzędzie spowoduje że w przypadku szybkiego wahnięcia kursu inwestorzy nie będą mogli realizować zysków i nie będzie to na pewno dla nich korzystne.mrosol pisze:Może przydałoby się rozważyć wprowadzenie jakichś mechanizmów minimalizujących skutki flash crashy, podobnie jak to czyni wiele dużych giełd.
Np.: Trading curb - Chodzi w tym o tymczasowe blokowanie tradingu w przypadku spadku kursu o jakiś procent w ciągu określonego przedziału czasu.
A może górny limit pojedynczego zlecenia zależny od aktualnej głębokości rynku?
Mam inny pomysł na narzędzie, które może spowolnić ewentualny Flash Crash - wymuszone opóźnienie pomiędzy wysłaniem emaila z wezwaniem do uzupełnienia pozycji a zamknięciem pozycji użytkownika, na przykład 30 sekund. Spowoduje to że spadek kursu będzie się rozwijał wolniej, co zapewni inwestorom możliwość podstawiania zleceń Bid.
Takie rozwiązanie wg. mnie ma zalety, ponieważ nie wprowadza blokady na cały rynek, tylko na każde konto osobno. Ponieważ poziomy na których dochodzi do Margin Call na każdym koncie są różne, to spowoduje spadek kursu wywołany zamykaniem pozycji będzie się rozwijał wolniej. Z drugiej strony, jeśli kurs naprawdę spadnie z przyczyn zupełnie niezależnych, to wszystkie pozycje i tak się zamkną po tych 30 sekundach. Czyli w zasadzie powinien być to dobry kompromis dla wszystkich użytkowników rynku.
BitMarket.pl
- Wygadany

Postautor: papaxpapa » środa, 17 grudnia 2014, 11:25
Jakiekolwiek manipulacje przy dobrze dzialajacych mechanizmach giełdowych doprowadza do jednego, czyli zmniejszenia znaczenia giełdy.
Rynek sam potrafi zweryfikowac zachowania graczy.
Nie rozumiem co niektórych. Jak sie boisz ze wszystko stracisz to nie graj. Jesli nie jestes pewien swoich ruchów to najpier sie doucz a pozniej bierz sie za giełde.
Powtarzam raz jeszcze to nie zabawa dla gimbusów, wczoraj co niektórzy sie o tym dosc dobitnie przekonali.
Teraz rozlewa sie fala lamentu i szukanie na siłę metody ogarniecia mechanizmów giełdowych.
A ja wam mówie ze sie nie da i już . Tak jest ten swiat skonstruowany ,zeby ktos mógł zarobic 5 innych musi stracic.
Koniec i kropka
Pozdrawiam
Papa
Ps.
Dlatego sprzeciwiam sie jakimkolwiek regulacjom!!!!! Liberum Veto!!!
Giełda ::: https://vircurex.com/welcome/index?refe ... =659-35853
Kupię stare monety ---oferty na priv
1NjN2dcvunAACrzcBpUGxoEw8Gpb7VAneP
papaxpapa
- Weteran
Postautor: SkyValley » środa, 17 grudnia 2014, 14:40
Póki co to nieporównywalnie więcej głosów typu jak wyżej czyli rozsądny, mądry głos niż tego lamentu o którym piszeciepapaxpapa pisze: Teraz rozlewa sie fala lamentu

Jeden chciał iść do sądu i szybko zamilkł, jeden założył temat o BM no i w zasadzie tyle lamentu.
Inni liczyli na odkręcenie i też po decyzji zamilkli. Koniec.
Ale oczywiście teraz każdy użytkownik po kolei musi coś skrobnąć nt lamentu którego nie ma i tego, że ktoś tam stracił przez lewary,
by się zdystansować i postawić po właściwej stronie hehe.
Najlepszy był chyba Chancellor, który zamieścił spokojny post-tutorial, a la dla niepełnosprawnych jak założyć lewara, jaką taktykę obrać, mimo, że nigdy tego nie robił (sic!).
Ciekawe co by pisał, jakby miał 40 sekund na zmiany w opcjach na mulącej na crashu giełdzie

No ale oczywiście "wujek dobra rada" jest zawsze w modzie i fajnie się dowartościować

SkyValley
- Weteran
- Reputacja: 428
Postautor: Chancellor » środa, 17 grudnia 2014, 14:58
Te docinki są trochę nie na miejscu... Z kilku powodów. Po pierwsze osobom, które potrafią na nieumiejętnym stosowaniu lewara np. stracić 25 BTC, taki tutorial na pewno nie zaszkodzi. Po drugie, mimo, że do wczoraj nigdy w praktyce nie zastosowałem lewara, to dobrze się do tego przygotowałem teoretycznie. Jeżeli wiem jak działa lewar, z jakim wiąże się ryzykiem, co to jest stop-loss, margin call, jakie są prowizje i jak są liczone, to kwestia w co kliknąć w interfejsie BitMarketu jest sprawą wtórną. Po trzecie wreszcie i ostatnie, od wczoraj na krótkich pozycjach zarobiłem całkiem przyzwoitą gotówkę.SkyValley pisze:Najlepszy był chyba Chancellor, który zamieścił spokojny post-tutorial, a la dla niepełnosprawnych jak założyć lewara, jaką taktykę obrać, mimo, że nigdy tego nie robił (sic!).
Nic bym nie pisał, bo bym nie wpadł na taki znakomity pomysł, żeby otwierać longa, gdy kurs cały czas spada i wszyscy piszą, że dalej będzie spadał. A nawet gdybym postanowił zaryzykować i zagrać wbrew trendowi, to przecież ustawiłbym stop-lossa na te 1000 PLN... Prawda?SkyValley pisze:Ciekawe co by pisał, jakby miał 40 sekund na zmiany w opcjach na mulącej na crashu giełdziePewnie spojrzałby do tutoriala:)

Mam zatem nadzieję, że pisząc swojego posta udanie się moim kosztem dowartościowałeśSkyValley pisze:No ale oczywiście "wujek dobra rada" jest zawsze w modzie i fajnie się dowartościować

Chancellor
- Weteran
Postautor: SkyValley » środa, 17 grudnia 2014, 15:20
To tak jakby mądra dziewica pouczała jak nie zajść w ciążę:)
Piszę o zakładaniu longów na crashu a Ty mi odpowiadasz jakbym miał na myśli te longi co tak długo leżały założone przy 13xx-14xx.
Nie znam szczegółów kolegi który 25btc stracił. Ja mówiłem o np.mojej sytuacji, long przy 560zł

Wracając do tematu wątku - swapy na granicy opłacalności;/
Czy nie lepiej jeśli wszyscy by się umówili na najwyższy %?
SkyValley
- Weteran
- Reputacja: 428
Postautor: Chancellor » środa, 17 grudnia 2014, 15:47
To nie był tutorial. Po prostu podzieliłem się przemyśleniami. Widzisz, nie mam przekonania o własnej wszechwiedzy i zawsze ktoś z doświadczonych graczy mógłby mi wytknąć jakiś błąd w założeniach – czegoś bym się nauczył. Jeżeli widzisz to jako dowartościowywanie się, cóż, nie będziemy się przecież o to spierać.SkyValley pisze:Po prostu tutorial kogoś kto nie grał na lewarach by pouczać innych po crashu to naprawdę było zabawne i wyraźny przykład dowartościowania się:)
Po prostu wolę najpierw poczytać, a potem przejść do działania, niż zrobić odwrotnie. Pisząc tego „tutoriala” uporządkowałem sobie wiedzę, którą od wczoraj stosuję w praktyce.SkyValley pisze:To tak jakby mądra dziewica pouczała jak nie zajść w ciążę:)
Ale przecież wtedy ludzie otwierali by mniej lewarów...SkyValley pisze:Czy nie lepiej jeśli wszyscy by się umówili na najwyższy %?
Chancellor
-
Strona 90 z 388
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- …
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92