Czołem, szanowni kopacze

. To mój pierwszy post na forum, więc ten temat wydał mi się najbardziej stosowny. Tak jak poprzednik dwa posty wyżej, tematem zainteresowałem sie ostatnio przy okazji dyskusji o kartach graficznych. Wcześniej temat również mignął mi już na innych formach, ale niestety nie pamiętam, gdzie dokładnie. A szkoda, bo można by szybciej wskoczyć do tego rozpędzającego się pociągu. Do tej pory komputery mieliły od dłuższego czasu przede wszystkim różne projekty BOINC-owe (
i swoje namieliły), no ale chyba powoli przyszedł czas na zmiany, przynajmniej w przypadku GPU.
Wczoraj wieczorem postawiłem testowo pierwsze minery, aktualnie pool deepbit, chyba nawet działa

. Maszyny na razie tragicznie słabe (2x HD47XX/48XX), ale mocniejsze zabawki w drodze, więc może poza rachunkiem za prąd na jakieś waciki nakopią. Również testowo zainwestowałem kilka złotych na bitomacie, świetna sprawa, pozdrawiam autorów. No i po prostu cieszy mnie mozliwość obserwacji, co będzie działo się z kursem na tak płytkim rynku. Do usłyszenia!