kraken.com - BTC, LTC, NMC, EUR, USD, GBP

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Re: kraken.com - BTC, LTC, NMC, EUR, USD, GBP

Postautor: lenny » sobota, 5 kwietnia 2014, 01:08

A rzeczywiście, czytałem w wątku na btalk, depozyty USD nie działają. Szkoda.
UPDATE 20/Feb/2014 02:24 PST:
USD Deposits Temporarily Disabled

Unfortunately, we've reached the limit of our US bank's capacity to deal with the volume on our account. Many USD withdrawals have been delayed beyond a limit we can accept, and it reflects poorly on our service. Rather than continue to disappoint, we've decided to suspend USD deposits until a more robust banking partner is acquired. In the meantime, USD withdrawals and trading will continue to be available, though we strongly encourage USD traders to shift to our EUR pairs. Most major banks will allow you to send EUR even if your account only holds USD.
EDIT:

Przy wejściu do Funding/USD widać:
USD Deposits Temporarily Suspended

USD deposits are suspended until April 1st, 2014. We encourage you to trade the EUR pairs in the meantime. Most major banks will allow you to send EUR, even if you only hold a USD balance.

USD withdrawals are still being processed
Może niedługo włączą?:)

Weteran
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Postautor: lenny » sobota, 5 kwietnia 2014, 01:21

Przy okazji. Wysłałem im zdjęcie prawa jazdy i rachunek za media przedwczoraj, dobrowolnie zweryfikowałem się na Tier 3. Dzisiaj już weryfikacja zaakceptowana poprawnie i mogę robić depozyty i przelewy w fiat. Limity $20k dziennie, $100k miesięcznie. Nieźle.

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » sobota, 5 kwietnia 2014, 22:01

ekonokomik pisze:Chodzi mi o to czy nie stosują metod takich jak Bitstamp przy wypłacie btc, których nie powstydziło by się niejedno państwo policyjne (zdjęcie użytkownika trzymającego dowód, pytania "po co pan handluje BTC?", żadanie przedstawienia faktur zakupu koparki itd. ).
Chancellor pisze:Możliwe, że to się z czasem zmieniło. Ja rejestrowałem się na Krakenie na początku marca tego roku.
czytałem cały ich wątek na bitcointalk na biężąco i nie przypominam sobie, żeby kiedyś ktoś się na coś takiego żalił
lenny pisze:Przy okazji. Wysłałem im zdjęcie paszportu i rachunek za media przedwczoraj, dobrowolnie zweryfikowałem się na Tier 3. Dzisiaj już weryfikacja zaakceptowana poprawnie i mogę robić depozyty i przelewy w fiat. Limity $20k dziennie, $100k miesięcznie. Nieźle.
też mam Tier3, niestety te ich limity słabo dają radę jeśli ktoś robi arbitrage crypto-crypto
jak ktoś chce wyższe limity to Tier4 jest również dostępne dla prywatnych osób (mimo że jego opis o tym nie świadczy), Tier4 trzeba załatwiać przez ticket w supporcie.

A co do tego że USD jest tam martwe to się cieszę, SEPA wypłaty EUR w strefie UE to zawsze jedno przewalutowanie mniej niż z USD. W przypadku posiadania konta walutowego EUR to zero przewalutowań. I jeśli chodzi o US to sprawa wygląda tak, że w każdym stanie z osobna muszą załatwiać sobie pozwolenie i bynajmniej nie idzie to przez copy-paste, zdaje się coś słyszałem o 1mln USD jako koszty starania się o takie pozwolenie.
Aby prowizja od handlu 0.2% (po obu stronach) zwróciła tą inwestycje to trzeba 250mln USD (tyle co obrót bitstamp z ostatniego miesiąca) w każdym pojedynczym stanie. Nadal może się opłacać, ale pewnie nie trudno o tańsze rynki.
Tak czy siak, widać, że obecny system się broni :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » niedziela, 6 kwietnia 2014, 00:54

W poście powyżej się pomyliłem - zweryfikowałem konto prawkiem a nie paszportem.

Założyłem w tym samym czasie konto na Bitstamp. Niestety z Bitstamp nie poszło tak łatwo: to samo zdjęcie prawa jazdy i skan dokumentu odrzucił z uzasadnieniem:
We regret to inform you that your verification request has been denied.

Reason:
ID document does not meet our verification standards - we are unable to determine the validity of the submitted ID document.

Please submit a high quality (300dpi) color image of your other valid ID document where all the required information is clearly visible. Please submit an image of your passport (double page) or ID card (both sides).

Please resubmit your documents as described on our verification page: https://www.bitstamp.net/account/verify/

If you have any questions regarding Bitstamp exchange service please read our FAQ or use our support form (https://www.bitstamp.net/support/
). Our support staff will be more than happy to assist you.

Best regards,
Bitstamp team
Co za barany :shock: Po co piszą, że prawo jazdy może być, skoro je odrzucają i żądają zdjęcia paszportu?

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: czajaPL » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 07:52

The Kraken website is currently unavailable.

Please try again later.

zapowiadali coś ?

Weteran
Reputacja: 428
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 08:18

Zapowiedzi raczej nie było (chyba, że przegapiłem). Wyłączona jest nie tylko strona WWW, ale także system transakcyjny (ostatnia transakcja była o 6:30 naszego czasu). Na bitcointalk.org na razie ludzie zauważają, że wyłączone, z Krakena nikt nie skomentował. Na szczęście, odpukać, mam akurat zerowe salda na wszystkich walutach.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 09:46

Na ich twiterze/facebooku ostatnie wpisy 1 kwietnia. Że coś się popsuło, to normalne, ale żeby nawet nie napisać "pracujemy nad tym"?

Początkujący
Reputacja: 26
Reputacja postu: 
0

Postautor: czajaPL » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 10:11

no ja też nauczony Mgoxem przeniosłem z krakena do portfela na kompa .

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 10:12

pm7 pisze:Na ich twiterze/facebooku ostatnie wpisy 1 kwietnia. Że coś się popsuło, to normalne, ale żeby nawet nie napisać "pracujemy nad tym"?
Pewnie śpią, jak się obudzą to napiszą i rzucą się do roboty ;)

To jeszcze nie jest taka duża giełda, żeby był admin 247, a powiadomienia-budziki to nie to samo.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 10:56

System transakcyjny ruszył o 10:37. Na stronę jeszcze nie mogę wejść w tej chwili.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 11:39

przerwa w transakcacj była następująca:
2014-04-07 04:30:06
2014-04-07 08:37:52
w UTC.
pozostaje czekać na wyjaśnienia supportu.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » wtorek, 8 kwietnia 2014, 20:20

UPDATE - Our website is not vulnerable to the Heartbleed ssl bug.
Kraken.com was unavailable for a few hours yesterday because Cloudflare (part of our ddos protection arsenal) was notified about the vulnerability and fixed it before it went public. Access to our site was affected for a while from the fix.
Ripple (XRP) funding has been taken offline temporarily as a precaution. We'll let you know when it's back up.
z fb krakena

i kolejny update również z fejsa, już nie taki różowy
More on the "Heartbleed" SSL vulnerability:
Kraken wasn't vulnerable to this threat because we had a patch in place before news of the bug went public. Although there are no signs our site was compromised, it's possible that passwords were leaked prior to the patch. As a precaution, we're recommending that you change your password.
Next, Cloudflare will be revoking and reissuing certificates. The hope here is that once this step is complete, the Internet will be safer than it's ever been. We'll let you know when they do this, because you should probably change your password again once the new certificates are up.
We'd also like to take this opportunity to invite you to secure your Kraken account with some of our advanced security features, such as two-factor authentication, master keys, and global settings lock. If you haven't done so already, adding an extra layer of security is a great way to gain peace of mind.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 4 maja 2014, 10:56

Mam pytanie bo nie wyplacałem z Krakena bitków, nie rozumiem czegos, w opcji "withdraw" pojawiają mi się 2 pola do wypełnienia, drugim polem jest adres mojego portfela ale co mam wpisac w to dziwne pierwsze pole, ma opis "Unique description used to identify this address." i jest polem obowiązkowym. I nie mam pojecia co tam sie wpisuje, jak wypłacałem z innych gield to tylko wklejalem adres portfela i tyle. Co tu mam wpisac ???

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: Chancellor » niedziela, 4 maja 2014, 11:07

Rumcajs pisze:I nie mam pojecia co tam sie wpisuje, jak wypłacałem z innych gield to tylko wklejalem adres portfela i tyle. Co tu mam wpisac ???
Tam się wpisuje po prostu jakiś opis transakcji, na przykład "wypłata do zimnego portfela". Przy późniejszych wypłatach możesz wybrać adres z listy posługując się tą właśnie nazwą, zamiast po raz kolejny kopiować adres, łatwiej też uniknąć pomyłek, chociaż i tak zawsze warto adres do wypłaty dokładnie sprawdzić.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 912
Reputacja postu: 
0

Postautor: Rumcajs » niedziela, 4 maja 2014, 11:11

Dzieki, czyli to tylko nazwa mojego portfela, gdybym mial kilka to by to bylo wazne (w sensie jakiegos porządku itp)
Dzieki bo nie wiedzialem co wpisac i czekalem z wyslaniem tych paru LTC.
Dziala, widze juz jak ida na portfelik.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: biolo » poniedziałek, 12 maja 2014, 17:08

Czy komuś działa kraken??

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » poniedziałek, 12 maja 2014, 17:50

Strona działa, o co dokładnie ci chodzi?

Wysłane przez Tapatalk
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: akendrju » poniedziałek, 12 maja 2014, 18:05

U mnie strona dziala ale jak sie probuje zalogowac to dostaje:
500
Application Error
An application error has occurred.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: biolo » poniedziałek, 12 maja 2014, 18:07

No właśnie u mnie to samo :( A na bitcointy od 2h nic nie pokazuje żeby się działo :/
Edit
Działa :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » poniedziałek, 12 maja 2014, 19:09

co do api, publiczne działało cały czas, prywatne nie działało 17-18, zwracało wymowny komunikat
EService:Unavailable
w tej chwili działa i prywatne i publiczne

edit: z fb sprzed 3h: "The website is offline temporarily while we investigate an apparent hardware failure. Nothing to be concerned about."

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”