Dyskusja na temat kursu BTC. [Archiwum]

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów

Czy Twoim zdaniem kurs w terminie 04-28 IX

1. Wzrośnie
35
49%
2. Spadnie
23
32%
3. Pozostanie w konsolidacji
13
18%

Liczba głosów: 71
Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu BTC.

Postautor: scibi » czwartek, 17 kwietnia 2014, 00:52

eko nie bierzesz pod uwage tego ze po tamtych wzrostach wychodzily ciemne , czasem bardzo newsy, a ona olewaja AT
nie zaprzeczam ze korekta sie nalezy, ale ja ja "wróże" dopiero powyzej 600, a teraz ostroznie gram :)

przebicie 3300 cny/ 530 $ będzie dla mnie potwierdzeniem krótko-terminowym że jeszcze mamy lekki marsz w góre
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 kwietnia 2014, 01:10 przez scibi, łącznie zmieniany 2 razy.

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » czwartek, 17 kwietnia 2014, 01:05

konkor pisze:250? Ja też czekam na spadki, ale chyba się zagalopowałeś :)
Poprawiłem :)
scibi pisze: eko nie bierzesz pod uwage tego ze po tamtych wzrostach wychodzily ciemne , czasem bardzo newsy, a ona olewaja AT
Nie biorę pod uwagę, bo AT olewa newsy. Po prostu boję się takiego układu jaki opisałem a jaki się właśnie tworzy. Gdybyśmy byli w czasie bańki to co innego. To by była zwykla korekta i szukałbym dołka żeby w nim kupić. Ale teraz sytuacja jest bardziej niż niepewna.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » czwartek, 17 kwietnia 2014, 01:08

Rozumiem, ale uważam też iż strach jest czymś złym przy graniu na spekulacji. Powinno sie go wyzbyć by mieć zdrowszy pogląd na sytuacje, co nie oznacza ze osoba nie bojąca nie popełnia błędów, ale ta sama osoba bez uczucia strachu moim zdaniem ma większa szanse na podjecie właściwej decyzji

bidy na stampie i btc-e rosną w oczach, tak samo jak przebicie 530$ na stampie, huobia ospale skubie ale nie układa schodków

Wygadany
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: rizar » czwartek, 17 kwietnia 2014, 02:13

scibi a brales pod uwage, ze teraz po oficjalnym ogloszeniu likwidacji mtgoxa - sad moze uznac, ze 200k btc ktore na goxie sie znajduja maja zostac sprzedane celem pokrycia czesci dlugow? do tego mamy jeszcze ponad 100k btc ktore tez mialy byc sprzedane (silkroad)

wiem, ze bysmy juz chcieli widziec btc z przebitym ath ale wg mnie zanim to nastapi to stare brudy musza byc wyczyszczone

jak sam wskazales - volumen jest strasznie niski wiec chyba euforia zakupowa po 15 kwietnia minela
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 kwietnia 2014, 02:15 przez rizar, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » czwartek, 17 kwietnia 2014, 02:14

rizar, a zdajesz sobie sprawe ze taka ilosc btc raczej zostanie wystawiona na licytacje i od razu nie pojawi sie na rynku :).Nie powiedziałem ze juz dosc trupów z szafy

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: rizar » czwartek, 17 kwietnia 2014, 02:17

no i jezeli ktos to kupi to nadal moze to sprzedac czesciowo na gieldach - albo moze nic z tym nie zrobic, nie wiadomo, watpliwosc co do takiej ilosci w obiegu to powod do spadkow

ja sie czuje jakby ostatnio na btc spadly wszystkie plagi, jakos sie trzyma, ale mysle, ze to nie czas na wzrosty, obym sie mylil, bo nadal mam troche btc ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » czwartek, 17 kwietnia 2014, 09:47

scibi pisze:Rozumiem, ale uważam też iż strach jest czymś złym przy graniu na spekulacji. Powinno sie go wyzbyć by mieć zdrowszy pogląd na sytuacje, co nie oznacza ze osoba nie bojąca nie popełnia błędów, ale ta sama osoba bez uczucia strachu moim zdaniem ma większa szanse na podjecie właściwej decyzji
Oj nie bierz wszystkiego tak dosłownie, nie mam lęków nocnych związanych z kształtem wykresu ;)
Po prostu taka formacja jaka się zrobiła nie jest dla mnie oznaką wzrostów. Także nawet w przypadku rozpoczęcia nowych wzrostów wstrzymuję się z zakupem do przebicia 550-560.
scibi pisze: bidy na stampie i btc-e rosną w oczach, tak samo jak przebicie 530$ na stampie, huobia ospale skubie ale nie układa schodków
Zacytuję ponownie siebie: jeśli bidy stoją na drodze trendu, to tym gorzej dla bidów ;) Niezależnie od ich wielkości. Do 480 mamy 3,5K z czego 1k to ścianka. Wiesz, że to może polecieć w kwadrans.

Na razie korekta jest dużo płytsza niż oczekiwałem, co jest prognostykiem wzrostów, i już trwa dobę, co też jest dobre dla ustalenia trendu. Najpóźniej jutro się wyjaśni w jakim kierunku z niej wyjdziemy.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: M4v3R » czwartek, 17 kwietnia 2014, 10:21

W zasadzie to chyba już się wyjaśnia powoli. Lecimy w dół panowie.
Bitalo - bezpieczniejsza giełda i portfel Bitcoin.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 1737
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » czwartek, 17 kwietnia 2014, 10:30

Aaalbooo "utwardzamy" poziom 500$ pod kolejne wybicie :), Pożyjemy.....

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » czwartek, 17 kwietnia 2014, 10:34

ekonokomik pisze: Zacytuję ponownie siebie: jeśli bidy stoją na drodze trendu, to tym gorzej dla bidów ;) Niezależnie od ich wielkości. Do 480 mamy 3,5K z czego 1k to ścianka. Wiesz, że to może polecieć w kwadrans.
To ja też Ciebie zacytuję (strona 207 tego wątku):
grzem pisze:
ekonokomik pisze:Zawsze to ja piszę, że jeśli bidy stoją na drodze trendu i panicznej wyprzedaży to tym gorzej dla bidów, ale jednak 14K broniące $400 na stampie robi wrażenie.
Trendu to nie zatrzyma jeśli Chińczycy spanikują, ale chociaż będzie czas się wyprzedać z akceptowalną stratą ;)
Chyba, że to są te same środki, które stały na drodze trendu na 1000$ i rzeczywiście zostały ROZJECHANE.

Edit: jeśli TAK, to nawet życzę im żeby zostały STRATOWANE.
Czy te rozjechane BIDy na 400$ też uważasz za przegrane?
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: konkor » czwartek, 17 kwietnia 2014, 10:47

maxi82 pisze:Aaalbooo "utwardzamy" poziom 500$ pod kolejne wybicie :), Pożyjemy.....
Tiaaa ;) Sponsor nie będzie wiecznie ciągnął. Widać, że kurs opada za każdym razem jak nie ma pompy. Sorry, ale ja tu siły do wzrostów med term nie widzę...

Nawet nie ma na czym lecieć do góry. Ostatnie newsy negatywne (Amazon, Australia, Chiny). Może to producenci ASICów robili ten rozpaczliwy zryw :D Nie wiemy... W każdym razie oni są chyba najbardziej w lesie z powodu kursu... :twisted: Plus właściciele nowo postawionych dużych kopalni, które się jeszcze nie zwróciły. Reszta sobie poradzi przez jakiś czas.

edit: BIDy na 400$ rozjechane? :) Trzeba było oglądać to na żywo... Więcej niż połowa zniknęła od razu, jak tylko zrobiło się ciepło.
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 kwietnia 2014, 11:16 przez konkor, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » czwartek, 17 kwietnia 2014, 11:00

grzem pisze:Czy te rozjechane BIDy na 400$ też uważasz za przegrane?
Pisząc "tym gorzej dla bidów" nie miałem na myśli, że to strata dla ich właścicieli. Tylko, że bidy nie odwracają trendu niezależnie od ich wielkości.
Ścianki czasem to potrafią w short. Ale nic więcej.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » czwartek, 17 kwietnia 2014, 11:19

@konkor wg mojej logiki "sponsor" powinien pociągnąć do momentu aż tą siłę do wzrostu zobaczysz i wtedy powolutku ubierać owieczki w swe "nikczemne sponsorskie bity" :):) A jak to będzie, wkrótce się okaże :)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » czwartek, 17 kwietnia 2014, 11:20

Moze byc kilku sponsorow - kto pierwszy ten lepszy :) - no i wygral szybszy dump z sila wodospadu - tak na szybko korekcja o minimum -30
Make Bitcoin great again

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: alex69 » czwartek, 17 kwietnia 2014, 11:50

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: maxi82 » czwartek, 17 kwietnia 2014, 11:51

@minerek jako wychowanek goxa to ci powiem że dla mnie to jest powolne i w pełni kontrolowane upuszczanie powietrza, ech zatęskniłem za czasami -20% w 3 min później szybkie odbicie itd..:( No ale faktem jest, że dreptamy coraz niżej i teorie o ubijaniu 500$ mogę już sobie w buty wsadzić.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » czwartek, 17 kwietnia 2014, 12:31

@maxi82 - faktycznie :) To były czasy... Rok temu korekty były tak szybkie, a sprzęt Goxa tak niewydajny, że w zasadzie trzeba było przed korektą przewidzieć poziomy i ustawić odpowiednie poziomy. Lagi były parominutowe.
Ale wtedy można było ustawić kilka zleceń kupna i sprzedaży nie posiadając jeszcze bitów. Wchodziły automatycznie po kolei.
Hehe, niedługo powstanie pewnie wątek sentymentalny na forum.

Kurs na razie zgodnie z planem. Teraz małe odbicie i najpewniej trochę głębszy spadek.
I z niecierpliwością czekam co będzie dalej.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vampire » czwartek, 17 kwietnia 2014, 13:38

@ekonokomik
Chyba dobrze zrobilem ze posluchalem sie innych stad opinii(przewazajaca wiekszosc sugerowala spadek) sprzedajac po 1625 gdzie kupilem za 1400:)Czekam na zjazd do 1300-1400 i wzrosty
My other car would be a Jet Fighter:)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » czwartek, 17 kwietnia 2014, 13:57

Kurs wyszedł z trójkąta i dołem i górą i wrócił do niego z powrotem, teraz trzeba poczekać jakie będzie ostateczne rozwiązanie.
1.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » czwartek, 17 kwietnia 2014, 14:10

Vampire pisze:@ekonokomik
Chyba dobrze zrobilem ze posluchalem sie innych stad opinii(przewazajaca wiekszosc sugerowala spadek) sprzedajac po 1625 gdzie kupilem za 1400:)Czekam na zjazd do 1300-1400 i wzrosty
Nie rozumiem
A to ja gdzieś zasugerowałem wzrosty? :shock: Wydawało mi się, że byłem jednym z bardziej zdecydowanych zwolenników korekty. Nawet podałem dość dokładnie kiedy nastapi ile potrwa i jakie bedzie miała wartości.
Większość sugerowała spadek (czy ja wiem czy większość... imho mniejszość raczej) i masz spadek :)

BTW pomysł kupienia w przedziale jaki podałeś uważam za dość egzotyczny. Chyba, że ustawisz się potem na bardzo szybką sprzedaż na odbiciu...
No ale może na curexie są inne zasady. Ja tam nigdy nie zaglądałem i nie analizowałem kursu.
Ostatnio zmieniony czwartek, 17 kwietnia 2014, 14:12 przez ekonokomik, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”