Dyskusja na temat kursu BTC. [Archiwum]

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów

Czy Twoim zdaniem kurs w terminie 04-28 IX

1. Wzrośnie
35
49%
2. Spadnie
23
32%
3. Pozostanie w konsolidacji
13
18%

Liczba głosów: 71
Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 644
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu BTC.

Postautor: baggins » wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:29

Disi pisze:Co do ceny BTC w przypadku upadku dolara jest tylko małe "ale" przez co wyjść z niego żeby móc kupić chleb :) Przez inne krypto? Przez złoto? Za mała infrastruktura, aby bezpiecznie żyć na emeryturze za bicoiny.

Edit:
hahhaha, @Kot telepatia :) o to samo mi chodziło.
to musisz nieć blisko do emerytury jak się o za małą infrastrukturę już martwisz ;)

też kończe off :)
Wszystko co piszę jest jedynie moją opinią. Nie roszczę sobie prawa do głoszenia prawdy objawionej. Mylić się może każdy.
LEWAR TWÓJ WRÓG!!!

NoMoreCore

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2063
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:33

Vampire pisze:
__kot__ pisze:debile sponsorowani przez USA i UE właśnie rozpętują piekło na Ukrainie: http://wiadomosci.wp.pl/lbid,7101,title ... &_ticrsn=3
Co ma niby znaczyć to zdanie? "debile", "sponsorowani przez(...)", "rozpętują"? Jestes powazny lub zdajesz sobie jakakolwiek sprawe z tym co sie dzieje z ich panstwem ze piszesz takie slowa?
Jestem BARDZO poważny. Odpowiedz sobie na pytanie dlaczego skazana prawomocnym wyrokiem kryminalistka nie odsiaduje wyroku w więzieniu ale daje broń ludziom do ręki (i skąd ma tę broń)? Dlaczego ktoś taki kandyduje na prezydenta? Odpowiedz sobie na pytanie kim jest obecny premier i skąd się wziął (słyszałeś o nim jeszcze 2-3 miesiące temu?). Kto sponsoruje pana Kliczko i czyje interesy on reprezentuje? Zachęcam do zapoznania się z materiałami z niezależnych portali a nie tego, co serwuje mainstream.

to znów off-top, więc odpadam i obserwuję kurs

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vampire » wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:48

@up
Ty tak na serio?
Prosze tylko nie kolejny teoretyk spiskowy. Co jeszcze tu uslyszymy? ze na btc mial wplyw 10.IV.2010? albo ze zamach byl.... Przekonujesz mnie ze dobrze ze kotow nie lubie nadal, sa samolubne i nie sluchaja nikogo, jak konie wyscigowe z klapkami na oczy
Czekaj czekaj z niezaleznych portali? Hm np antybitcoin?:D czy o juz wiem fakt.pl:D
My other car would be a Jet Fighter:)

Weteran
Reputacja: 516
Reputacja postu: 
0

Postautor: JacekW_BB » wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:53

W kwestii Ukrainy - już może kończąc temat - polecam powyższy film.
Co do kursu jeśli to nie bull trap będzie dobrze ;-). Ja liczę jednak na korektę w nocy - wyskok był podejrzanie wysoki ;-).

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: fraktal » wtorek, 15 kwietnia 2014, 17:59

@Vampire
Nie musisz się zgadzać z Kotem ale przynajmniej nie wprowadzaj tutaj atmosfery Onetu. Myślałem że choć tutaj ludzie trzymają się od tego z daleka :/
Ja nigdy nie zakładam że wiem wszystko a już na pewno że to co w tv i gazetach to święta prawda objawiona. Lepiej by było żeby to nie była prawda tak jak pisze Kot ale nikt nie wie jak jest na prawdę.

Nie szydź bo będziesz wyszydzany. Polecam więcej pokory co do poglądów innych bo czasem można się zdziwić.
Ostatnio zmieniony wtorek, 15 kwietnia 2014, 18:05 przez fraktal, łącznie zmieniany 1 raz.
Fractals! Fractals everywhere!

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » wtorek, 15 kwietnia 2014, 18:00

@Vampire
Mainstream prawdę Ci powie. O BTC też ;)

Ją również obstawiam korekte

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vampire » wtorek, 15 kwietnia 2014, 18:02

Ja nie zaczalem o sponsorach USA i UE. Nie lubie jak ktos szerzy bzdury w dodatku tam gdzie gina ludzie i obcy kraj sie rozpada!
My other car would be a Jet Fighter:)

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » wtorek, 15 kwietnia 2014, 18:24

Panowie idźcie do hyde parku, tu jest dyskusja o kursie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: __kot__ » wtorek, 15 kwietnia 2014, 19:40

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » wtorek, 15 kwietnia 2014, 19:47

Vampire pisze:
__kot__ pisze:debile sponsorowani przez USA i UE właśnie rozpętują piekło na Ukrainie: http://wiadomosci.wp.pl/lbid,7101,title ... &_ticrsn=3
Co ma niby znaczyć to zdanie? "debile", "sponsorowani przez(...)", "rozpętują"? Jestes powazny lub zdajesz sobie jakakolwiek sprawe z tym co sie dzieje z ich panstwem ze piszesz takie slowa?
W tym tamacie zdecydowanie warto zapoznać się z tym artykułem: http://wolnemedia.net/media/gdy-slysze- ... -rewolwer/
(długie, ale od dawna nie czytałem czegoś równie dobrego)
Jakbyśmy w polsce nie mieli u stołków takich pupili US to zapewne działo by się to samo u nas.

A co do kursu... jeden ze wskaźników, który śledzę chciałby kupować, rekordowego zwrotu on nie wyciągał ale nadal nie był zły:

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: fraktal » wtorek, 15 kwietnia 2014, 20:08

Przecięcie się średnich kroczących można brać jako potwierdzenie ale raczej nie jako sygnał do zakupu sam w sobie.
Nawet po tym wycinku widać że nie radzi sobie najlepiej :)

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » wtorek, 15 kwietnia 2014, 20:11

fraktal pisze:Przecięcie się średnich kroczących można brać jako potwierdzenie ale raczej nie jako sygnał do zakupu sam w sobie.
Nawet po tym wycinku widać że nie radzi sobie najlepiej :)
bo to wycinek downtrendu, ciężko mieć sygnał który w downtrendzie Ci zarobi i oprócz tego zarobi również w uptrendzie ;)
a czy coś się nadaje na sygnał czy nie to zależy od stopy zwrotu, i powiem Ci, że to się nadaje na sygnał :)

zresztą nawet ema21/ema10 zarabia, więc jak komuś nie chce się wymyślać nic głębszego to i taki popularny sygnał by się jako tako nadawał (chociaż to już przegrywa z buy&hold, ale nie każdy ma nerwy do buy&hold).

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: fraktal » wtorek, 15 kwietnia 2014, 20:20

Chodziło mi o to bardziej że nie brałbym tylko i wyłącznie tego sygnału pod uwagę. Zresztą ty też nie bierzesz bo sam się zastanawiasz nad tym czyli twoja głowa dodatkowo obrabia te sygnały.
To jest narzędzie które czasem działa czasem nie a ja polecam używać go jako jedno z wielu. Pewnie i tak o tym wiesz a ja nie potrzebnie śmiecę.

Co do kursu:
Jeżeli po nocnej korekcie (zakładam ją) jutro nie odzyskamy pędu to będzie to po raz kolejny odbicie od linii trendu spadkowego w mid a to może nam wrzucić kurs na prognozę wg DanV.
Tak czy owak lepiej moim zdaniem siedzieć na fiatach z bitków sprzedanych po ~500$ niż trzymać kciuki za kurs w górę jak ktoś kupił rano po 460$.

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » wtorek, 15 kwietnia 2014, 22:31

ja mysle ze noc czeka nas spokojna, jutro dalsze wzrosty po ktorych nastapi korekta, lub nie nastapi ;), ktos ladnie podtrzymuje kurs :) i to on zdecyduje o korekcie, ot takie odczucia po obserwacji rynku

Dyskutant
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: 11111111 » wtorek, 15 kwietnia 2014, 23:04

Trochę nie chce mi się wierzyć, że to czas na kolejną pompę...
Możliwe, że to ostatnie większe wybicie przed [jakimś] spadkiem i stabilizacją/powolnym wzrostem?

Weteran
Reputacja: 287
Reputacja postu: 
0

Postautor: scibi » wtorek, 15 kwietnia 2014, 23:15

to jest btc, tu jest wszystko na razie mozliwe :)

Orator
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: fonetic » wtorek, 15 kwietnia 2014, 23:50

dokładnie tutaj wszystko jest możliwe, jutro zarówno możemy rąbnąć o glebę lub przebić $600, większość zakłada spadki więc mogą być wzrosty :P teraz to zwyczajna loteria,
Za spadkami stoją kreski i analizy Danego za wzrostami fakt że jeśli po pierwszych wzrostach od xx czasu nie poszliśmy ostro w glebę i był 2 up to i 3 up może być no i to jest btc jednak nie forex
http://flyingatom.com Stacjonarny kantor wymiany bitcoina w Warszawie Złota 59 nad złotymi tarasami
kupno/sprzedaż bitcoin, szkolenia, konsultacje

https://localbitcoins.com/accounts/profile/flyingatom
https://www.facebook.com/FlyingAtom-1512992832345302

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 698
Reputacja postu: 
0

Postautor: Jahu » środa, 16 kwietnia 2014, 00:42

Bez przesady, chyba wystarczy tych wzrostów prawda? Przynajmniej ja na nie nie liczę. Teraz raczej czeka nas mniej lub bardziej powolna obsuwa. Żeby liczyć na cokolwiek więcej musimy wyraźnie opuścić trend spadkowy bokiem. To była tylko korekta spadków i właśnie skończyła się kolejną nieudaną (póki co) próbą przebicia 515$. Nie rozumiem tylko tych dużych zakupów w okolicach 500$ skoro dwa dni wcześniej można było kupić po 400$. To już lepiej poczekać na korektę, albo w ogóle na rozwój sytuacji. Kogo stać na wywalanie pół miliona $ ot tak sobie na fali euforii? Szaleniec, albo.... :)

Dodatkowo bidy właśnie zaczęły szybko narastać, a aski znikają, wygląda na przygotowanie do nocnych spadków. Dobranoc.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » środa, 16 kwietnia 2014, 00:47

A mi wydaje sie ze moze byc wzglednie duza pompa - pojawiaja sie takie mikrodywergencje w trendzie wzrostowym - zobaczymy - teraz to jak wrozenie z fusow ale obraz nie wyglada pro-korekcyjnie. Jest potencjalna moc na conajmniej 30 dolarowy wzrost.

UWAGA: posiadam plakietke UCZE SIE :)
Make Bitcoin great again

Wygadany
Reputacja: 400
Reputacja postu: 
0

Postautor: Yoda » środa, 16 kwietnia 2014, 01:04

Kluczowe będzie przebicie poziomu około 3400 CNY na Huobi. Jeśli to się uda, faktycznie możemy na fali euforii polecieć w okolice 600-700 USD. Jeśli nie, wtedy czeka nas obsuwa. Jednak nawet wyjście z trójkąta (na Huobi) górą nie implikuje automatycznie zmiany trendu spadkowego trwającego od grudnia. Szczególnie, jak się spojrzy np. na ten kanał spadkowy, wyznaczony przez regresję liniową ;) :

Obrazek

Tak więc pozycja długa, ale z zachowaniem ostrożności... już raz wszyscy uwierzyli w zmianę trendu przy skoku kursu na początku marca :D

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”