Moj wlasny Altcoin - wymagania

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Moj wlasny Altcoin - wymagania

Postautor: lukoo » piątek, 4 kwietnia 2014, 14:24

Witam!

Tworze swojego własnego altcoina. Kod ustawienia etc. zastało już wykonane..
Moja wiedza teoretyczna o coinach jest na średnim poziomie.

Co jest mi potrzebne żeby zapewnić "byt" tej monecie? Pomnimy sprawy marketingu.
Chciałbym w pierwszej kolejności po testować jego działanie przed oficjalnym startem.

Czy mogłyby ktoś po krotce mi opisać jak sprawa wygląda?
Prosiłbym o dość szybka odpowiedz(w tej chwili dysponuje wolnym czasem i chciałbym sobie coś podziałać w tym kierunku )

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony piątek, 4 kwietnia 2014, 17:46 przez lukoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Re: Moj wlasny Altcoin - wymagania

Postautor: gsmstudio » piątek, 4 kwietnia 2014, 14:27

na szybko - odpuść sobie
serwer za 5$ - bez komentarza

mcb
Wygadany
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: mcb » piątek, 4 kwietnia 2014, 14:35

@lukoo ale 1 kwiecień już był ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukoo » piątek, 4 kwietnia 2014, 14:43

Nie orientuje się w sprawach serwerów dla coinów i nie wiem jakie muszą spełniać wymagania, dlatego pytam.. Z tego co widziałem są poradniki jak ustawić węzeł na digitalocean i korzystają z najtańszej opcji stad moja sugestia... bez waszych obaw kupie odpowiedni serwer tylko czekam na uzasadnione rady..

Wiec proszę o jakieś rady i na szersza odpowiedz a nie tylko komentarz w sprawie servera i jego ceny..

Chce się dowiedzieć co jest wymagane do powstania coina i zapewnienia bytu etc.. a nie słyszeć "odpuść sobie"..

pohejtujcie sobie na youtube :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukoo » piątek, 4 kwietnia 2014, 14:47

@mcb ciesz sie ze masz dobry humor :) rownie dobrze by bylo jak bys odpowiedzial na jakies pytanie wnoszace cos do tematu :)

Weteran
Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » piątek, 4 kwietnia 2014, 15:39

lukoo, może na początek coś takiego?

http://coincreator.net/

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukoo » piątek, 4 kwietnia 2014, 16:33

ok nie doczytalem dokładnie - tak to jest jak sie chce szybko cos zrobic.. :oops:

A moze ktos polecic jakis hosting pod bitcoind?
I ile wezłow powinienem ustawic na samym poczatku zanim siec sie rozwinie?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » piątek, 4 kwietnia 2014, 18:03

Nikt nie wie co chcesz stworzyć. Także nikt nie jest Ci w stanie odpowiedzieć na tak zadane pytanie. Nawet nie wiadomo jakiego obciążenia się spodziewasz...

Jeśli chcesz się pobawić i potestować to po prostu postaw coś na próbę i zobacz jak chodzi i wyciągnij wnioski.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lukoo » piątek, 4 kwietnia 2014, 20:00

Ogolnie ten altcoin nie jest dla mnie..
Zostałem poproszony przez znajomego żebym zrobil clona pewnej monety i wprowadził pewne zmian.. a ze troche znam C++ wiec sie zgodziłem i w wolnym czasie grzebałem.. Zmiany zostały wprowadzone, do testowania monety uzylem zmodyfikowanego bitcoin-testnet-box, wygenerowalem genesis block .. kopie sie wszystko ladnie transakcje smigaja etc. wiec jest ok .. zostalo zrobic paczki na dane platformy.. z tym nie ma zbytnio problemu..

Gorzej sprawa wyglada gdy trzeba wystartowac z ta moneta..(moja wiedza co do coinow jest na srednim poziomie i z sieci jest nie za wielka , staram sie douczac ale na to tez potrzeba czasu i w sumie nie wiem czy chce sie tym interesowac na dluzsza mete.. )

Nie wiem jakiego obciazenia mozna sie spodziewac.. moze to byc na poczatku 200 userow a moze byc i 2000 .. Nie wiem jak on sobie to wypromuje etc..

Jezeli ktos jest w stanie cos doradzic odnosnie hostingu, konfiguracji , etc. to bede wdzieczny.

Ogolnie to chcialbym domknac to sprawe i miec z głowy.. a nad dalsza przygoda z coinami zastanowie sie gdy bede mial mniejsze urwanie glowy w codziennym zyciu i wiecej zcasu na to..

Tak wiec jezeli ktos jest zaznajomiony w temacie i moze cos pomoc to bede wielce wdzieczny! :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » piątek, 4 kwietnia 2014, 20:11

Są tutaj na forum autorzy trzech polskich walut. Spróbuj ich podpytać, może coś podpowiedzą. Ale nie wiem czy nie łatwiej by Ci było uzyskać jakieś informacje na bitcoin talk. Tutaj chyba niezbyt wiele osób stawiało swoją walutę.

Wróć do „Pozostałe”