Blockchain.info ---- poważny problem....

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Blockchain.info ---- poważny problem....

Postautor: roslinpl » wtorek, 25 marca 2014, 00:28

rav3n_pl pisze:No to niezła jazda...
niezła jazda to mało powiedziane.

Muszę nawiązać kontakt z tym 'Dorian Loser' . Jak dotąd od wczoraj go nie było na forum. Jak będzie tylko online to może mi coś odpisze. Mam nadzieję, że umie angielski :)

jeżeli udowodnimy, że oboje mamy konta (portfele) na blockchain.info z tym samym adresem publicznym to będzie gruba jazda.
Bitcoin Online Embassy - www.btc-embassy.com

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 194
Reputacja postu: 
0

Postautor: hanti » wtorek, 25 marca 2014, 14:19

minerek pisze:Ostatnio blockchain zwalnial wiele razy - czasem mial opoznienia po 2 godziny. To jest bardzo szacowny i ambitny projekt - analiza lancucha - taintsow , pelnych statystyk dla klientow plus api. Tylko ze wybor bazy mysql nie jest chyba najleszym wyborem - albo trzeba nauczyc sie ja skalowac albo przejsc na oracle a nawet postgresqla. Oni maja juz pewnie pare terabajtow - i kazda zwałka zwiazana z jakims generycznym nawet bledem bazy spowoduje kataklizm.
albo chociaz zmienic na mariadb wtedy oprocz instalacji nic by nie musieli nawet robic
@_# :P ;) :D
Polecam giełdę kraken.com

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: roslinpl » wtorek, 25 marca 2014, 19:28

Problem zamknięty!!! Przypomniałem sobie, że kiedyś importowałem klucz prywatny podany przez jakiegoś użytkownika! Wtedy tam było 0 btc i zupełnie o tym zapomniałem.... ktoś też mógł ten klucz importować i go potem używać, albo i on sam mógł zapomnieć o procederze podania komuś klucza i zaczął portfel używać! :)

Nie jestem w stanie odnaleźć linku na forum do jego wiadomości z kluczem - pewnie została już kiedyś usunięta (bitcointalk)..

znalazłem :)
https://bitcointalk.org/index.php?topic=516987.0

Myślę, że to jest rozwiązanie... przepraszam za zamieszanie :)

przynajmniej udowodniliśmy, że Blockchain.info jest (nawet) bezpieczny! :)

A ja mam totalną sklerozę.

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: kactech » wtorek, 25 marca 2014, 20:11

Ouu, a robiło się tak ciekawie, Zdrowie Blockchain!
DISTbIT - prywatny punkt błyskawicznej sprzedaży kryptowalut
bitowe.info - agregator wiadomości ze świata BTC
ToxID: 8013F26F9CFE8B3B979EE313EBD866D9D4F1D426501711C1CC80A14B7031EF53092C1A2B3C9A

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucky777 » wtorek, 25 marca 2014, 20:29

roslinpl pisze:Przypomniałem sobie, że kiedyś importowałem klucz prywatny
:shock: Coś tak czułem, że ta afera się tak skończy
Hmmm... też mi się zdarza po sobocie spojrzeć na swój portfel (ten prawdziwy) i być lekko zdziwionym co do jego zawartości ale żaby aż tak, nieźle. Przecież to nie było wieki temu a sobota w zeszłym tygodniu.

pm7
Weteran
Reputacja: 969
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » wtorek, 25 marca 2014, 22:13

roslinpl pisze: przynajmniej udowodniliśmy, że Blockchain.info jest (nawet) bezpieczny! :)
Niestety, nie :)
To, że w tym konkretnym przypadku wina nie była po stronie Blockchain.info, nie znaczy, że są bezpieczni.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 385
Reputacja postu: 
0

Postautor: minerek » wtorek, 25 marca 2014, 22:26

Rownie dobrze mozna napisac ze w takim razie support tez jest w porzadku :mrgreen:
Make Bitcoin great again

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: roslinpl » wtorek, 25 marca 2014, 23:03

lucky777 pisze:
roslinpl pisze:Przypomniałem sobie, że kiedyś importowałem klucz prywatny
:shock: Coś tak czułem, że ta afera się tak skończy
Hmmm... też mi się zdarza po sobocie spojrzeć na swój portfel (ten prawdziwy) i być lekko zdziwionym co do jego zawartości ale żaby aż tak, nieźle. Przecież to nie było wieki temu a sobota w zeszłym tygodniu.

No wiem ... :) to przez to, że nie używam tego portfela w gruncie rzeczy, wybrałem więc jego na wrzucenie tego pvt key ... i początkowo nic się nie stało ... nie zauważyłem żadnych zmian .. pomyślałem, że to jakiś kawał z tym kluczem i wyszedłem zapominając o sprawie ...

Całe wpisanie tego zajeło mi pewnie parę sekund ... więc po sprawie moja pamięć przepełniona wieloma zdażeniami wyrzuciła to - jako nieistotne..

W każdym razie ... dobrze, że to się wyjaśniło :)

no a co dziwne - aplikacja android i tak nie pokazywała mi salda, no ale to już mi wyjaśnil ich support - jako, że były problemy z aplikacją android. Połączenie problemów z aplikacją i moja pamięć + ktoś podający swój private key...

Swoją drogą, nie róbcie takich rzeczy - wpisywanie nieznanych provate keys jest niebezpieczne.

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » środa, 26 marca 2014, 10:16

roslinpl pisze: Swoją drogą, nie róbcie takich rzeczy - wpisywanie nieznanych provate keys jest niebezpieczne.
Zabrzmiało, jakby można było wirusy przesyłać przez private key :)
Jak już ostrzegasz, to dopisz dlaczego. Chodzi Ci o ryzyko, że reszta z transakcji z innego adresu pójdzie na ten?
Bo raczej nie o to, że podamy komuś jako nasz adres ten "niebezpieczny" - o ile będziemy pamiętać, by go odpowiednio opisać :)

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: roslinpl » niedziela, 6 kwietnia 2014, 17:47

pm7 pisze:
roslinpl pisze: Swoją drogą, nie róbcie takich rzeczy - wpisywanie nieznanych provate keys jest niebezpieczne.
Jak już ostrzegasz, to dopisz dlaczego. Chodzi Ci o ryzyko, że reszta z transakcji z innego adresu pójdzie na ten?
Bo raczej nie o to, że podamy komuś jako nasz adres ten "niebezpieczny" - o ile będziemy pamiętać, by go odpowiednio opisać :)

A powiem Ci dlaczego :) jeżeli dwie osoby używają tego samego klucza: Wysyłasz z apki BTC z adresu, którego używasz tylko ty, ale na tym samym portfelu masz wpisany klucz, któego używa też ktoś inny- przelewasz pewną kwotę, "reszta" może trafić na Twój drugi adres (ten, który jest w posiadaniu innej osoby), pieniądze znikają :) są przelane przez kogoś innego na jego inny adres. :)

Ot dlaczego używanie cudzych kluczy prywatnych i ich importowanie może być niebezbieczne.

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » poniedziałek, 7 kwietnia 2014, 06:23

roslinpl pisze:
pm7 pisze:

A powiem Ci dlaczego :) jeżeli dwie osoby używają tego samego klucza: Wysyłasz z apki BTC z adresu, którego używasz tylko ty, ale na tym samym portfelu masz wpisany klucz, któego używa też ktoś inny- przelewasz pewną kwotę, "reszta" może trafić na Twój drugi adres (ten, który jest w posiadaniu innej osoby), pieniądze znikają :) są przelane przez kogoś innego na jego inny adres. :)

Ot dlaczego używanie cudzych kluczy prywatnych i ich importowanie może być niebezbieczne.
Wystarczyło powiedzieć "tak" :)
Blockchain przy importowaniu kluczy ostrzega, że jest to niebezpieczne i zamiast tego proponuje "Sweep key" - przelanie zawartości na jeden ze swoich adresów bez importowania go na stałe do portfela.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bajtcoin » wtorek, 9 września 2014, 16:55

Jest jakaś alternatywna strona dla zniszczonych dni oraz najwiekszych transakcji? Dziś coś blockchain.info niedomaga pod tym względem.

Gaduła
Reputacja: 28
Reputacja postu: 
0

Postautor: doooku » wtorek, 9 września 2014, 21:00

roslinpl pisze: A powiem Ci dlaczego :) jeżeli dwie osoby używają tego samego klucza: Wysyłasz z apki BTC z adresu, którego używasz tylko ty, ale na tym samym portfelu masz wpisany klucz, któego używa też ktoś inny- przelewasz pewną kwotę, "reszta" może trafić na Twój drugi adres (ten, który jest w posiadaniu innej osoby), pieniądze znikają :) są przelane przez kogoś innego na jego inny adres. :)

Bredzisz kolego. Reszta zawsze trafia na czysty adres BTC.

pm7
Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: pm7 » wtorek, 9 września 2014, 21:37

Rozmowa była o portfelu na Blockchain.info. Mógłbym powiedzieć, że to Ty bredzisz, ale jakoś niegrzecznie tak pisać...

Gaduła
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: satriani » czwartek, 20 listopada 2014, 12:30

widzieliście że blockchain został dokapitalizowany kwotą ponad 30mln$:

7-Oct-2014
Blockchain Wallet
30.50 mln $
First

Lightspeed Ventures, Wicklow Capital, Mosaic Ventures, Prudence Holdings, Future Perfect Ventures, Rafael Corrales, Amit Jhawar, Nat Brown, Individual Investors

źródło:
http://www.coindesk.com/bitcoin-venture-capital/

Wróć do „Bezpieczeństwo”