bitorado.com - nowa polska giełda BTC,LTC,DOGE,FTC

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: bitorado.com - nowa polska giełda BTC,LTC,DOGE,FTC

Postautor: buckar2o » piątek, 14 marca 2014, 12:20

Widzę, że Bitorado usilnie unika pochwalenia się swoim numerkiem KRS. To podam życzliwie za nich: 0000494208. Kapitalik 5.000 PLN - oj cieniutko... A ile tam działalności, łącznie ze spożywką :shock:

@jata - jeżeli możesz to luknij co sobą prezentują i napisz. Choć pewno teraz wiedząc o możliwym "nalocie" przynajmniej posprzątają w biurze :D Bo tak na marginesie, byłem kiedyś w curexie - małe wynajęte biuro na piętrze 3 na 3 m kw., burdel, siedzą tam razem z jakąś inną firmą reklamową lub coś takiego itd. - w ogóle nikt by nie powiedział, że to największa giełda w PL, dlatego z drugiej strony to nie świadczy o niczym.

@bitorado - na Firefoxie nie da sie otworzyć Waszej strony:
"Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia. Podczas łączenia z serwerem http://www.bitorado.com wystąpił błąd. Odpowiedź OCSP nie jest jeszcze ważna (zawiera datę z przyszłości). (Kod błędu: sec_error_ocsp_future_response)"

Oficjalny przedstawiciel projektu
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado-sysadm » piątek, 14 marca 2014, 12:38

Ktoś ewidentnie się nas przestraszył i przez chwile próbował DOSować :)

proszę nie sugeruj, że jesteśmy złodziejami jeśli nie masz dowodów,
osobiscie nikomu nic nie ukradlem i nie planuje,
harujemy po kilkanascie godzin dziennie miedzy innymi po to zeby zrobić
BEZPIECZNĄ i niezawodną platforme może także dla Ciebie

Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado » piątek, 14 marca 2014, 17:06

@buckar2o:
"Nie udało się nawiązać bezpiecznego połączenia. Podczas łączenia z serwerem http://www.bitorado.com wystąpił błąd. Odpowiedź OCSP nie jest jeszcze ważna (zawiera datę z przyszłości). (Kod błędu: sec_error_ocsp_future_response)"
Nie masz problemu z certyfikatami na innych stronach? Na pewno masz ustawioną aktualną datę i godzinę ?

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 145
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitcoiniak » sobota, 15 marca 2014, 11:12

buckar2o pisze:

@bitorado - na Firefoxie nie da sie otworzyć Waszej strony:
Bez problemu otwiera się w FF.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: blueshark » niedziela, 16 marca 2014, 10:40

@buckar2o też mnie dziwi (a może raczej po zapoznaniu się z danymi tej firmy nie dziwi) to że nie podają tych danych na stronie. Zgodnie z polskim prawem spółki kapitałowe są zobligowane do publikowania danych rejestrowych, a w szczególności nr NIP, KRS oraz Kapitału Zakładowego łącznie z informacją o sądzie rejestrowym. Za niedopilnowanie tych rzeczy grozi mandat karny.

@jata jeśli piszesz o tym biurze św. Marcin 29/8 61-806 Poznań, to powodzenia szukania tam firmy bitorado.com (DRAXIS sp. z o.o.). Ten adres to adres biura wirtualnego http://www.biuro29.pl/oferta.php za 49 zł/ miesiąc.

Dlatego raczej bym się zastanowił nad tą giełdą. Jeśli nie mają biura to gdzie pracują i piszą kod? Pewnie jest to jednoosobowa firma i p. Paweł Piecewicz (Prezes Zarządu tego imperium) pracuje w domu i tam klepie sobie kod PHP.

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » niedziela, 16 marca 2014, 10:53

arturus pisze:Kupowałem przed chwilą u Was litecoin. Były oferty sprzedaży po 50 51 51.4 Wybrałem kup za 51.4 i policzyło mi wszystko po 51.4 również to co było wystawione za 50 i 51.
bitorado-sysadm pisze:dzięki za uwage, zweryfikujemy przypadek,
To taki żart?
Czy może jeszcze projektujecie silnik giełdy?
Zapraszam na https://cryptox.pl

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bambak » niedziela, 16 marca 2014, 12:11

Ja tutaj widzę ostrą konkurencję po padzie (chwilowym mam nadzieje) bitcurexa
każdy szuka teraz na siłę dziury w całym, konkurencja między sobą jak widzę próbuje się zwalczać i wyszukiwać haki. Więc pojawia się trochę postów od "klientów" którzy niby przypadkiem dopytują się o różne rzeczy , próbując dokopać konkurencji. Takie posty i pytania sponsorowane przez konkurencję. :P

Ale to dobrze bo dzięki temu już na starcie wzajemnie wyłapią sobie wszystkie sprawy i mam nadzieje ulepszą.

Moim zdaniem tak na prawdę nie ma znaczenia ile dana firma ma kapitału zakładowego. Obroty na giełdzie i tak przewyższają znacznie to co każda firma ma wpłacone. Ważniejszy jest sposób działania i zabezpieczenia którymi dysponuje giełda, a nie to gdzie jest zarejestrowana (chociaż chyba lepiej w polsce niż na cyprze- ale to jest tylko moje zdanie) i ile ma kapitału zakładowego (bo to i tak nie pokryje ewentualnych strat)

Dziwi mnie też to , że ludzie sami trzymają kasę na giełdach, a potem narzekają.
Giełda jest do handlu, a nie do trzymania kasy, jak ktoś tego nie rozumie to niech ma pretensję do siebie.

Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado-sysadm » niedziela, 16 marca 2014, 17:58

blushark, sprawdz kapitały innych giełd, (nie przekraczają wartości lepszego samochodu osobowego),
pozatym z zagranicy trudno coś ściągnąć ... jeśli masz wątpliwości co do silnika sam przetestuj,
jaki problem, wpłać 1000 dogecoinów wartość +- 3 pln i poszukaj dziury w całym
a jak potrafisz to spróbuj sie włamać
co do tego gdzie i kto pisze kod, wybacz ale to nie Twoja sprawa i nie bedziemy sie z tego tłumaczyć
btw konto z 2 postami tez jakos nie imponuje

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: endrju » poniedziałek, 17 marca 2014, 11:03

A myśleliście może o zrobieniu chatu na stronie ?
takie live chat ? albo coś podobnego ?
do obsługi użytkowników i ogólnie porozmawiania o kursie,

Zrobiłem kilka operacji na LTC i całkiem szybko zadziałało, ale miał bym prośbę o te kody w mailach , może udało by się to zrobić jako linki ? Nie jest źle teraz (cryptsy ma to jeszcze bardziej zamieszane , a ludzie i tak sobie chwalą) , ale z linkami mogło by być trochę wygodniej.

Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado-sysadm » poniedziałek, 17 marca 2014, 14:05

Co do czata też o tym myślimy, pomysł niezły i jak czas pozwoli zrobimy,
kody potwierdzeń możemy zamienić na linki, ale w sumie planujemy wkrótce uruchomić autoryzacje SMS (jako opcje)
więc i tak trzeba by w tym przypadku wpisywac

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: blueshark » poniedziałek, 17 marca 2014, 23:49

@bitorado-sysadm czy ja gdzieś pisałem o kapitale Twojej giełdy? Napisałem tylko do użytkownika @jata żeby sobie nie obiecywał za wiele po wizycie w Waszym biurze ponieważ może się mocno zdziwić.

Nie wiem czemu piszesz, że z zagranicy trudno coś 'ścignąć'? Jesteś za granicą? Wiem, że nie chcesz nic ujawniać, ani tego gdzie pracujecie ani tego kto i gdzie przygotowuje kod. Jednak zastanów się jaki przekaz dajesz "co do tego gdzie i kto pisze kod, wybacz ale to nie Twoja sprawa i nie bedziemy sie z tego tłumaczyć" - ufajcie w moja firmę i w moja giełdę, a jak ktoś chce się zapytać co i jak działa lub jak pracujecie to pocałujcie się tam gdzie słońce nie dochodzi. Tak samo napiszesz jak obrobią giełdę? "To nie Twoja sprawa"?

Silnika giełdy nie będę testował za darmo za Ciebie. Jeśli kiedykolwiek, zbierze się na niej większy kapitał ktoś na pewno z radością i chęcią to przetestuje.

Natomiast co najlepiej obrazuje profesjonalność Twojej giełdy oraz Twojej firmy to ta nerwowość, którą wykazałeś w tym postcie. Moje konto i moje posty nie są po to żeby Tobie imponować, a tego typu osobista wycieczka świadczy tylko o niedojrzałym podejściu do tematu. Tak jakbyś napisał mi: "wiem, że masz rację, pokazałeś jak działam, ale Tobie śmierdzą nogi." To nie ja mam imponować, ja tylko piszę swoje uwagi odnośnie Twojej firmy i giełdy. Nigdzie nie mijam się z prawdą i wszystko co napisałem ma pokrycie w faktach. To raczej Ty prędzej niż ja powinieneś imponować, ponieważ to nie ja mam ambicje do tego żeby ludzie powierzyli mi swoje pieniądze, ale Ty.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: AigaSuomi » wtorek, 18 marca 2014, 00:05

@bambak +1, dobrze powiedziane - nic dodać, nic ująć.

Gratuluję wam pomysłu i inicjatywy za wprowadzenie altów, zdrowa konkurencja podniesie jakość usług, a na rynku jest miejce dla kilku giełd. Mam nadzeję że dobrze odrobiliście lekcje historii :D .

A teraz trochę konstruktywnej krytki: blueshark i buckar2o mają racje. Zgodnie z art. 206 § 1 kodeksu spółek handlowych macie obowiązek umieszcczać następujące informacje:
1) firma spółki,
2) siedziba i adres spółki,
3) oznaczenie sądu rejestrowego, w którym przechowywana jest dokumentacja spółki,
4) numer pod którym spółka jest wpisana do rejestru,
5) numer identyfikacji podatkowej spółki - NIP,
6) wysokość kapitału zakładowego
na należącej do spółki stronie internetowej, pismach i zamówieniach handlowych składanych przez spółkę z formie papierowej i elektronicznej. Obowiązek podawania wymaganych ustawą informacji na temat spółki obejmuje także pisma kierowane do nowych jak i stałych kontrahentów - czyli nas - nawet w mailach. Grzywna jest wysoka, ale nie słyszałem by sąd rejestrowy kiedykolwiek ją nałożył. No cóż Stultus lex, sed lex.....

Powodzenia

Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado-sysadm » wtorek, 18 marca 2014, 00:41

AigiSuomi dzieki za uwagi i dobre slowo, uzupelnimy wpis o kapitale, nieco histerycznego wpisu kolegi wczesniej pozwole sobie nie komentowac :)
ewidentnie komus wydajemy sie groźnym konkurentem, naiwnie wydawalo mi sie ze "wystarczy" skupic sie na dobrym poziomie uslug oraz stabilnej i bezpiecznej platformie :)

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: jata » wtorek, 18 marca 2014, 07:28

Tu nie chodzi o konkurencje tylko o bezpieczeństwo naszych środków.. Na razie opisujemy to, co nam się rzuca w oczy i wzbudza kontrowersje..
I po tym co się ostatnio stało to proszę się nie dziwić..
Byłoby naprawdę miło, gdyby w biurze ktoś był i chociaż odpowiadał na mejle..
Byłoby miło gdybyście z implementacją czatu poczekali aż skrypt giełdy okrzepnie - po co ułatwiać sprawę i ujawniać konta użytkowników??
Zwłaszcza, że nie można się do Was zalogować z wykorzystaniem 2FA..
No i strona wymaga dopracowania jeśli chodzi o działanie w przeglądarkach mobilnych (w moim przypadku Dolphin)..

--
Nabazgrane z telefonu!!

Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado-sysadm » wtorek, 18 marca 2014, 13:16

W 100% się z Panem zgadzam, co do maila proszę o wyrozumiałość -
może komuś umknął bo sporo korespondencji ostatnio dostajemy, jeśli wysłałby Pan
jeszcze raz byłbym wdzięczny,w pilnych sprawach możliwy jest także
kontakt telefoniczny - podaliśmy numer na stronie.
Co do czatu nie zamierzamy oczywiście ujawniać loginów użytkownikow !
Pracuje nad nim dedykowana osoba i tu pragne uspokoić nie włączymy nic
bez gruntownego sprawdzenia i testów bezpieczeństwa.

Sam "skrypt giełdy" się nie zmienia, modyfikujemy troche ergonomie interfejsu frontendu,
reagując na uwagi użytkownikow, jest to całkowicie bez wpływu na silnik platformy.
pozdrawiam i dziekuję za przekazane uwagi.

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » wtorek, 18 marca 2014, 15:00

grzem pisze:
arturus pisze:Kupowałem przed chwilą u Was litecoin. Były oferty sprzedaży po 50 51 51.4 Wybrałem kup za 51.4 i policzyło mi wszystko po 51.4 również to co było wystawione za 50 i 51.
bitorado-sysadm pisze:dzięki za uwage, zweryfikujemy przypadek,
To taki żart?
Czy może jeszcze projektujecie silnik giełdy?
Słuchajcie jeszcze raz, też to sprawdziłem, proszę niech ktoś weźmie do ręki kalkulator i skoryguje stan mojego konta na taki jak powinien być.
Edit: Okazało się, że niepoprawna wartość transakcji widnieje na liście, ale stan konta jest liczony jak trzeba.
Ostatnio zmieniony wtorek, 18 marca 2014, 16:41 przez grzem, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Reputacja postu: 
0

Postautor: bitorado-sysadm » wtorek, 18 marca 2014, 15:27

Ma pan racje, skorygujemy konto,rozumiem ze pisze Pan w imieniu arturusa ?

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: buckar2o » środa, 19 marca 2014, 22:53

Fakt, że ostatnio dosyć gorąco w tematach nowo powstałych giełd, a sytuacja curexa dodatkowo pomogła w promocji chyba wszystkim nowym. Sytacja jednak wraca do normy. Wydaje mi się, że stabilizacja wymusi na Was teraz ciężką pracę w ugruntowywaniu pozyskanych pozycji. @bitorado-sysadm - bez urazy, nie sugerowałem 14 marca żadnych złych intencji, ani złodziejstwa. Fakt - niektórzy z nas są upierdliwi (np. ja ostatnio starłem się z bitmarketem), ale myślę że to dla dobra wszystkich wyjdzie. Koledzy wyżej też pewno nie chcieli źle. I @bambak - myślę że takie wytykanie niedociągnięć jednemu czy drugiemu (celowe czy nie - trudno powiedzieć?) jest lepsze niż wazeliniarstwo, którego było ostatnio również sporo w temacie curexa - w styl "Kochani, nic się nie stało!". Jeśli ktoś ma dobre intencje to przyjmie do siebie uwagi i poprawi co trzeba. Myślę, że macie równe szanse z resztą i tylko kwestia kto dłużej zdoła przetrwać na wstrzymanym odechu (czytaj: bez prowizji)?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: pierwszy » czwartek, 20 marca 2014, 00:19

Dzis probowalem handlu z LTC. Przelew ltc ok, przyszlo szybko. Sprzedaz dosc szybko bo malo chyba ludzi jeszcze jest. Ale wyplata pln to troche zagwostka. Od prawie 13 do zdaje sie 21 czekal przelew. Na stronie napisane jest tylko ze robicie przelewy ra dziennie. Ale brak informacji kiedy-> chocby orientacyjnej.
A jak juz pln'y przyszly na konto to jeszcze wisialy na stronie w wychodzacych - to troche mylace.
Ogolnie 1ltc sprzedany pln juz na koncie i to w jeden dzien. Pierwsze koty za ploty - szlak przetarty.

Początkujący
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0

Postautor: gringos » czwartek, 20 marca 2014, 14:36

nie chce nic mówić, ale bitorado chyba zostało jedyną jescze nie zhakowaną polską giełdą
czyżby byli rzeczywiście najbezpieczniejsi ?
może bitorado wyznaczy jakąś dodatkową nagrodę za znalezienie błedu :) ?

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”