Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Kantor BTC / PLN -- Potrzebni testerzy bitomat.pl

Postautor: wiciovega » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:41

Ja popłynąłem na 55 BTC, ale też nie zamierzam tego nigdzie zgłaszać. Żeby rozwalać człowiekowi życie dla 2 tysi ..... Czego to ludzie nie zrobią dla kasy.
Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:41

swoją drogą ktoś przedchwilą na kwejk.fm pozdrowił i podziękował Bartkowi za "te 600 tysięcy". :D
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:42 przez Notrem, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Jestem studentem: 1BX61uvuP59bAHz9tf88kFP9XJHxL4Ev42

Internetowe Radio Bitcoin - Status: Nadajemy!(http://www.radiobitcoin.pl)
Stan dotacji dla radia: 4.18 BTC

Początkujący
Reputacja: 16
Reputacja postu: 
0

Postautor: Infinum » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:42

recive pisze:Stracilem 10BTC. Z tego wzgledu ze bitomat byl zawsze za darmo , nie zamierzam zglaszac niczego na policje.
Chcecie pozwac czlowieka ktory za darmo wlozyl mase czasu i pieniedzy zeby wypromowac Bitcoiny w polsce i pozwalal Wam na tym zarabiac?
Ja osobiscie zarobilem na bitomacie ponad 1000zl, stracilem 1/3 tego co zarobilem ale gdyby nie Bartlomiej to niemialbym nic.
Od poczatku bylo pisane ze jest to "beta" do testowania. Nikt Wam nie kazal wsadzac tam duzej ilosci BTC bo to nie portfel tylko kantor.
Co innego gdyby wlasciciel bitomatu pobieral oplaty. Wtedy jak nabardziej wszystko powinno byc zabezpieczone jak trzeba ale nie powinnismy mu robic problemow z policja przez blad.
Kazdy sie moze pomylic i kazdy je popelnia.
Zastanawiam sie gdzie sa ci wszyscy ludzie ktorzy tak upierdali sie jaki to Bitcoin nie jest super bo rzad , zus i policja nie moga nam niczego zabrac a teraz wielki placz i ciagnie sie po sadach.
Zastanowcie sie jeszcze raz czy warto niszczyc czlowiekowi zycie o kilka bitcoinow kiedy on sam probuje rozwiazac ten problem na wszelkie sposoby.
Rozumiem osoby ktore wtopily duze sumy ale jak widzicie Bartlomiej nie znikl nagle a stara sie rozwiazac ten spor.

Czekam na uruchomienie serwisu i zamierzam z niego korzystac jak dawniej.
Popieram w całej rozciągłości.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: ramzes » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:44

Czekam na uruchomienie serwisu i zamierzam z niego korzystac jak dawniej.

Tym bardziej po tej awarii, jestem pewien, że teraz pan Szabat zadba o zabezpieczenia ...

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:52

Uważam, że należy poczekać.

Uważam, że proszenie o interwencję macek reżimu państwowego na tym etapie to zły pomysł.

Uważam, że dziadom-samowozwańczym-negocjatorom nie należy ufać i żadnych danych - a już najbardziej tych osobowych - podawać. A już na pewno nie upoważniać nikogo takiego do dysponowania własnymi wieżytelnościami.

Uważam, że kredyt bankowy to oprócz sprzedaży serwisu chyba najlepsze wyjście, jeśli Pan Bartłomiej nie ma środków ani niczego, co można spieniężyć.

Uważam, że Pan Bartłomiej powinien działać szybko. Tu nie chodzi tylko o reakcje ludzi, ale wyobraźcie sobie, co bo się stało, gdyby w ciągu tego tygodnia cena BTC wzrosła np. do swojego maksimum albo to maksimum przekroczyła. Odkupić bitcoiny za 600 tys. to co innego niż wydać na to samo np. półtora miliona.

Sam straciłem kilkukrotnie więcej niż kwoty, o których się tutaj mówi.
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitek » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 16:54

bezawaryjna maszyna pisze:Witam,
Osoby zainteresowane są informowane na bieżąco o postępujących pracach mailowo.
Dlatego Wasze niepokoje, aczkolwiek zrozumiałe, są niepotrzebne.
Spróbujcie się przyłączyć zamiast siać niepotrzebną panikę.

Odnośnie zbierania informacji o deklarowanych kwotach:
Pamiętajmy, że z właścicielem Bitomatu negocjujemy. Nie jesteśmy po tej samej stronie, a staramy się znaleźć kompromis. Nasza pozycja jest mocniejsza, gdy stoją za nami „grube portfele” osób rozważających ugodę na sensownych warunkach.
To, że Pan Szabat ma swoją listę jest osobną sprawą. Nie możemy ufać bezgranicznie, bo to naiwność.
A przekazanie informacji o liczbie utraconych btc traktowane przez niektórych jako potworne ryzyko ich ponownej utraty jest doprawdy kalamburem myślowym.

Zamiast biadolić proponuję zgłaszać się z informacją o stratach:
bezawaryjnamaszyna@hotmail.com
Szanowny Panie bezawaryjna maszyna,

to co piszesz na forum nie ma pokrycia w rzeczywistości. Jako jeden z pierwszych, od razu po opublikowaniu postu podałem maila i jedyna informacja jaka otrzymałem była po dobie i brzmiała mniej więcej: "proszę podać ilość straconych BTC i gwarantowaną ilość do zainwestowania".

Zgodnie z tym co odpisałem, w obecnej sytuacji nie widzę pola do negocjacji poprzez osoby trzecie. Całe zamieszanie, które Panowie (wraz z DjVcostam) robicie uważam za niepoważne. Odbieram to jako próbę ugrania bliżej nieokreślonego "czegoś" jako pewnego rodzaju "samozwańczy arbiter". Nie widzę w tym niczego złego, ale sama organizacja "na hura" nie da zamierzonego efektu, a jedynie pogrąży Panów na tym forum.

Ta sprawa nie rozwiąże się w dzień, ani w dwa. Do tego trzeba się przyłożyć - czego Panom serdecznie życzę.

Z poważaniem,
Marcin K.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: ramzes » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:00

Kimono pisze:Uważam, że należy poczekać.

Uważam, że proszenie o interwencję macek reżimu państwowego na tym etapie to zły pomysł.

Uważam, że dziadom-samowozwańczym-negocjatorom nie należy ufać i żadnych danych - a już najbardziej tych osobowych - podawać. A już na pewno nie upoważniać nikogo takiego do dysponowania własnymi wieżytelnościami.

Uważam, że kredyt bankowy to oprócz sprzedaży serwisu chyba najlepsze wyjście, jeśli Pan Bartłomiej nie ma środków ani niczego, co można spieniężyć.

Uważam, że Pan Bartłomiej powinien działać szybko. Tu nie chodzi tylko o reakcje ludzi, ale wyobraźcie sobie, co bo się stało, gdyby w ciągu tego tygodnia cena BTC wzrosła np. do swojego maksimum albo to maksimum przekroczyła. Odkupić bitcoiny za 600 tys. to co innego niż wydać na to samo np. półtora miliona.

Sam straciłem kilkukrotnie więcej niż kwoty, o których się tutaj mówi.
Twoje rozumowanie jest strasznie naiwne. Myślisz że jeśli nie uda się sprzedaż serwisu Szabat wyda chociaż złotówkę żeby oddać nam te BTC?

Nie ma możliwości udowodnienia kto ile stracił, jeśli przypadkiem za minutę baza danych wyparuje [?]

Bitcoin jest o tyle anonimowy, że każde śledztwo zostanie umorzone z braku dowodów potwierdzających wypłatę, czy jej brak...

Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?‏
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:03 przez ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitomat_pl » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:03

Witam

Aktualizacja

https://bitomat.pl/Home/Statement

Proszę wybaczyć, ale udam się teraz na chwilę snu.
https://bitomat.pl Kupuj i sprzedawaj Bitcoiny za złotówki

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bezawaryjna maszyna » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:05

do Bitek:
Witam ponownie,
Dziękuję za twórczą krytykę, ale oczywiście nie podzielam Pańskiego zdania.
Z jednej strony dotyka Pana, że odpowiedź na odpowiedź czekał Pan długo i nie otrzymał wiążących propozycji, a z drugiej twierdzi Pan, że nie da się problemu rozwiązać w ciągu 2 dni.
Myślę, że czas jest teraz wartością nie do przecenienia i ciągłe odpowiadanie na zarzuty bez pokrycia zużywają go bezpowrotnie.
Proszę o danie nam i sobie szansy.
Brakuje mi natomiast lepszego planu niż nasz. Samą krytyką się nie wyżywimy.

Dlatego mój apel o zgłaszanie roszczeń jest ciągle aktualny.
Dzisiaj zaczęliśmy prowadzić mailing z osobami, których kontakty mamy w bazie.
Mam nadzieję, że również Pan otrzymuje informacje na bieżąco.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: ConradC » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:06

bitek pisze:
bezawaryjna maszyna pisze:Witam,
Osoby zainteresowane są informowane na bieżąco o postępujących pracach mailowo.
Dlatego Wasze niepokoje, aczkolwiek zrozumiałe, są niepotrzebne.
Spróbujcie się przyłączyć zamiast siać niepotrzebną panikę.

Odnośnie zbierania informacji o deklarowanych kwotach:
Pamiętajmy, że z właścicielem Bitomatu negocjujemy. Nie jesteśmy po tej samej stronie, a staramy się znaleźć kompromis. Nasza pozycja jest mocniejsza, gdy stoją za nami „grube portfele” osób rozważających ugodę na sensownych warunkach.
To, że Pan Szabat ma swoją listę jest osobną sprawą. Nie możemy ufać bezgranicznie, bo to naiwność.
A przekazanie informacji o liczbie utraconych btc traktowane przez niektórych jako potworne ryzyko ich ponownej utraty jest doprawdy kalamburem myślowym.

Zamiast biadolić proponuję zgłaszać się z informacją o stratach:
Szanowny Panie bezawaryjna maszyna,

to co piszesz na forum nie ma pokrycia w rzeczywistości. Jako jeden z pierwszych, od razu po opublikowaniu postu podałem maila i jedyna informacja jaka otrzymałem była po dobie i brzmiała mniej więcej: "proszę podać ilość straconych BTC i gwarantowaną ilość do zainwestowania".

Zgodnie z tym co odpisałem, w obecnej sytuacji nie widzę pola do negocjacji poprzez osoby trzecie. Całe zamieszanie, które Panowie (wraz z DjVcostam) robicie uważam za niepoważne. Odbieram to jako próbę ugrania bliżej nieokreślonego "czegoś" jako pewnego rodzaju "samozwańczy arbiter". Nie widzę w tym niczego złego, ale sama organizacja "na hura" nie da zamierzonego efektu, a jedynie pogrąży Panów na tym forum.

Ta sprawa nie rozwiąże się w dzień, ani w dwa. Do tego trzeba się przyłożyć - czego Panom serdecznie życzę.

Z poważaniem,
Marcin K.
A pozniej sie okaze ze Bartek Szabat oddal kase bezawaryjnej maszynie ktora zniknela i zostaniemy wydymani po raz 2 ? to mi przypomina metode afrykanskich oszustow kupujesz od nich cos za np. 100zl wysylasz im kase, po czym oni pisza ze musisz jeszcze wplacic 10zł oplat manipulacyjnej zeby wyslali ci towar, i tak dalej beda wolac o te 10zl dopoki nie zmadrzejesz :) Podobna sytuacje widze tutaj, Szabat stracil nasze BTC a bezduszna maszyna i DJVcos tam beda przyslowiowymi oplatami manipulacyjnymi a kasy nigdy nikt nie zobaczy :D

SHV
Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: SHV » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:09

bitomat_pl pisze:Witam

Aktualizacja

https://bitomat.pl/Home/Statement

Proszę wybaczyć, ale udam się teraz na chwilę snu.
UPDATE 2011-08-01:
Bitomat z nowym portfelem został przywrócony do działania.
Wreszcie! Handelek czas zacząć :P Trochę brakowało mi bitomatu :P tak sobie obliczyłem, że około 1/30 wszystkich transakcji na bitomacie była moja :)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: kik1 » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:12

Jak aktualnie zabezpieczony jest plik portfela?

Sa zrobione jakies kopie?
Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: pr0myk » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:13

Maszyno a jak taki użytkownik Bitek ma nie krytykować skoro są plany i zapewnienia o trwaniu negocjacji z adminem bitomat.pl,a których to pan Szabat nawet nie potwierdził.

Nie mam kapitału na takie inwestowanie, a wchodzenie w inwestycje z zaskórniakami uważam za bezcelowe. Jednak czytam uważnie pana informacje i nie widzę w nich żadnego konkretnego celu do osiągnięcia, gdy skończy się zbieranie chętnych do tej inicjatywy.
Ostatnio zmieniony poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:18 przez pr0myk, łącznie zmieniany 2 razy.
1Gaf6bHMZf7RRF2PtTns1weWJhrNCgMccY

Nie mogę patrzeć jak ściągają się bloki. Nie mogę... 1,5,20,43,79,40,20,4,...,0.5 dzizas,kur*a,ja pie*dole ;)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitek » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:15

bezawaryjna maszyna pisze:do Bitek:
Witam ponownie,
Dziękuję za twórczą krytykę, ale oczywiście nie podzielam Pańskiego zdania.
Z jednej strony dotyka Pana, że odpowiedź na odpowiedź czekał Pan długo i nie otrzymał wiążących propozycji, a z drugiej twierdzi Pan, że nie da się problemu rozwiązać w ciągu 2 dni.
Błąd logiczny. Poddałem w wątpliwość mailowanie z osobami, które "zapisały się" do Państwa planu naprawczego. Napisał Pan, że są rozmowy. Więc ja, jako jedna z tych osób, z którymi te rozmowy są, dementuję: nie ma żadnych rozmów.
bezawaryjna maszyna pisze: Myślę, że czas jest teraz wartością nie do przecenienia i ciągłe odpowiadanie na zarzuty bez pokrycia zużywają go bezpowrotnie.
Proszę o danie nam i sobie szansy.
Brakuje mi natomiast lepszego planu niż nasz. Samą krytyką się nie wyżywimy.
Jakiego planu? Bo ja żadnego planu na oczy nie widziałem, a jedynie wołanie o ilość straconych BTC i maile.
Plan powinien określać po kolei w punktach strategię działania - jak na razie odbieram to tak, że sami nie wiecie co robić i robicie "cokolwiek", aby mieć poczucie, że coś się dzieje.
bezawaryjna maszyna pisze: Dlatego mój apel o zgłaszanie roszczeń jest ciągle aktualny.
Dzisiaj zaczęliśmy prowadzić mailing z osobami, których kontakty mamy w bazie.
Mam nadzieję, że również Pan otrzymuje informacje na bieżąco.

A to się pewnie zgadza, bo mailing, to jest w potocznej nazwie E-mail marketing:
http://pl.wikipedia.org/wiki/E-mail_marketing

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: ConradC » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:22

Bartek charytatywny - koduje dniami i nocami i otwiera bitomat
Bartek zapracowany - kiedy obroty sie zwiekszaja - zwieksza sie praca bartosza za zysku wcale
Bartek przepracowany - traci portfel przez pomyłkę wyszukując amazon sposród setek tysiecy innych providerów - ma pecha biedak, to nawet nie jest nieudacznik czy brak backupu - to jest po prostu amazon
Bartek charytatywny -oddaje wszystko ze skruchą i chętnie pomaga innym jak zwykle.

Podziwiam tego człowieka, dla mnie jest monumentalny jak posąg. koder, pionier, darczyńca, i ludzki - bo popełnia ludzkie błędy, wynajdując na lokalizację portfela ramdysk serwera amazonu - ale jest ofiarny do końca. Legenda na pewno przetrwa.

aha no i nic nie traci - on zawsze wszystko oddaje za darmo

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: Notrem » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:24

ConradC pisze:Bartek charytatywny - koduje dniami i nocami i otwiera bitomat
Bartek zapracowany - kiedy obroty sie zwiekszaja - zwieksza sie praca bartosza za zysku wcale
Bartek przepracowany - traci portfel przez pomyłkę wyszukując amazon sposród setek tysiecy innych providerów - ma pecha biedak, to nawet nie jest nieudacznik czy brak backupu - to jest po prostu amazon
Bartek charytatywny -oddaje wszystko ze skruchą i chętnie pomaga innym jak zwykle.

Podziwiam tego człowieka, dla mnie jest monumentalny jak posąg. koder, pionier, darczyńca, i ludzki - bo popełnia ludzkie błędy, wynajdując na lokalizację portfela ramdysk serwera amazonu - ale jest ofiarny do końca. Legenda na pewno przetrwa.

aha no i nic nie traci - on zawsze wszystko oddaje za darmo

Podziwiasz?

co chwile pisałeś jakieś totalnie durne posty obrażające go i bitomat
Witam, wracam właśnie z komisariatu, gdzie zgłosiłem się jako osoba oszukana. Tak jak część z was jestem jednym z poszkodowanych w sprawie bitomatu. Tydzień przed tą całą awarją przelałem na bitomat pieniądze, żeby kupić troche tych monet. Stało się jednak tak, że nie mam ani swoich pieniędzy, ani ...
Obrazek
Jestem studentem: 1BX61uvuP59bAHz9tf88kFP9XJHxL4Ev42

Internetowe Radio Bitcoin - Status: Nadajemy!(http://www.radiobitcoin.pl)
Stan dotacji dla radia: 4.18 BTC

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bezawaryjna maszyna » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:26

do Bitek

Rozumiem.
Powiem tak: jutro o godz 7am jest spotkanie robocze po którym mamy nadzieję na konkretniejszą informację.
Proszę się jednocześnie nie dziwić brakiem wiążących informacji. Nie możemy decydować ani jednoznacznie w imieniu poszkodowanych, ani w imieniu bitomatu.
Mamy plan do którego chcemy przekonać drugą stronę. Następnie po ujednoliceniu stanowisk przedstawić do aprobaty naszym poszkodowanym. W przeciwnym wypadku każde oświadczenie będzie na wyrost.

PS> Mailin=reklama, że niby co Panu zareklamowaliśmy? Nieprzespaną noc kilku osób???

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bezawaryjna maszyna » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:28

A tymczasem Pan Szabat doprowadził do pełnej funkcjonalności bitomatu..
Z tego co widzę.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitek » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:32

bezawaryjna maszyna pisze:do Bitek

Rozumiem.
Powiem tak: jutro o godz 7am jest spotkanie robocze po którym mamy nadzieję na konkretniejszą informację.
Robocze? Czyje? Kto na tym spotkaniu będzie? Gdzie to spotkanie będzie miało miejsce? Jakie tematy będą poruszane? Jaki jest cel (lub cele) spotkania?
bezawaryjna maszyna pisze: Proszę się jednocześnie nie dziwić brakiem wiążących informacji. Nie możemy decydować ani jednoznacznie w imieniu poszkodowanych, ani w imieniu bitomatu.
Mamy plan do którego chcemy przekonać drugą stronę. Następnie po ujednoliceniu stanowisk przedstawić do aprobaty naszym poszkodowanym. W przeciwnym wypadku każde oświadczenie będzie na wyrost.

PS> Mailin=reklama, że niby co Panu zareklamowaliśmy? Nieprzespaną noc kilku osób???
Nikt nie oczekuje wiążących informacji, bo takich udzielić nie możecie, bo nie macie wystarczających uprawnień [edited]. W dalszym ciągu nie widzę planu - czyli krok po kroku uwzględniając warianty, w jaki sposób będziecie starali się rozwiązać problem.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: camel » poniedziałek, 1 sierpnia 2011, 17:34

bezawaryjna maszyna pisze:A tymczasem Pan Szabat doprowadził do pełnej funkcjonalności bitomatu..
Z tego co widzę.
jasne - tylko czy ktoś ma tam jeszcze złotówki aby przeprowadzic jakąś transakcję ??

Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”