Dyskusja na temat kursu BTC. [Archiwum]

Regulamin forum
1. Dział tylko do odczytu dla żółtodziobów

Czy Twoim zdaniem kurs w terminie 04-28 IX

1. Wzrośnie
35
49%
2. Spadnie
23
32%
3. Pozostanie w konsolidacji
13
18%

Liczba głosów: 71
Dyskutant
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu BTC.

Postautor: cezarx77 » piątek, 14 lutego 2014, 08:04

Lorraine pisze:Cześć.
W gwoli ścisłości, by przedstawić sytuacje jak głęboki jest problem na goxie ( z wlasnej perspektywy) powiem wam że czekam na przelew z Goxa już niemal 3ci miesiąc.

Pieniądze zostały skierowane do przelewu w 2giej połowie listopada w 2 transzach, myślę że to czego jesteśmy teraz wszyscy świadkami ma swoją wypadkową
w wydarzeniach o których nie mielismy pojęcia w momencie kiedy kurs sięgał szczytów...
Lorraine, ja dostałem 7.02 przelew zlecony na początku listopada, także może nie pogrążaj się w całkowicie czarnych myślach ;)

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 14 lutego 2014, 08:25

Dobiliśmy do 300, teraz powinna być korekta i lecimy dalej w dół.
Może jutro jakaś zielona świeczka się pojawi, bo jak widzę to dziś nadal parcie w dół jest.
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Weteran
Reputacja: 11213
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 14 lutego 2014, 08:27

smok pisze:Jak myślicie sprawdzi się stara reguła weekend = spadki (przelewy nie dochodzą ) ?? Dlaczego patrzycie na giełdę trup
A może fakt, że wszyscy wciąż patrzą na tego "trupa" a inne giełdy idą za nim, choć za diabła nie muszą, jest dowodem że trupem jeszcze nie jest?
smok pisze: czyli mtgox która prawdopodobnie straciła BTC i gra na spadki, żeby je odkupić po najniższej cenie ?
Piękne słówko "prawdopodobnie". Ale wg mnie nie usprawiedliwia trolowania Smoku :evil:
Masz jakieś dowody, to pokaż.
Bo to, że "prawdopodobnie" gox jest bankrutem czytałem tutaj już poprzedniej wiosny :P

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitdreamer » piątek, 14 lutego 2014, 08:29

@Lorraine To może nie warto już wypłacać kasy z Gox. Anulować przelew obkupić się w najtańsze na świecie bitcoiny i czekać na wprowadzenie poprawek i rozpoczęcie wypłat bitcoinów?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 14 lutego 2014, 08:33

kierownik pisze:
smok pisze:Jak myślicie sprawdzi się stara reguła weekend = spadki (przelewy nie dochodzą ) ??
A kto rozsądny widząc aktualny kurs BTC wysyła teraz kasę na giełdy? Bo raczej na pewno nie "nowy kapitał".
Hmmmm.... tu mnie zbiłeś z tropu. Bo naturalną dla mnie odpowiedzią jest: KAŻDY ROZSĄDNY, kto widział wykres D3 :)
Nawet jeśli nie kupuje na spadkach, co zawsze dotąd okazywało się rozsądna strategią, to dobrze mieć kasę pod ręką na giełdzie, bo tym razem może się ruszyć nie stary, dobry pociąg tylko rakieta.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 14 lutego 2014, 08:38

Lorraine pisze:Cześć.

Witajcie moi drodzy, postanowiłam po przerwie powrócić do was.

W gwoli ścisłości, by przedstawić sytuacje jak głęboki jest problem na goxie ( z wlasnej perspektywy) powiem wam że czekam na przelew z Goxa już niemal 3ci miesiąc.

Pieniądze zostały skierowane do przelewu w 2giej połowie listopada w 2 transzach, myślę że to czego jesteśmy teraz wszyscy świadkami ma swoją wypadkową
w wydarzeniach o których nie mielismy pojęcia w momencie kiedy kurs sięgał szczytów...

Sukces bitcoina pod koniec u.r. stał się podwaliną jego sromotnej klęski na największej giełdzie.
Co do supportu to napisali mi 25 stycznia że mają jakiś ogromny backlog z banków więc to wszystko się wydłuży, wiadomo co się stało po 25tym.
Nie wiem, nie mam pojęcia co będzie z goxem.

zamknięcie silkroad 2.0 tylko pogłębiło negatywne nastroje na giełdach.
Milo Cie znow "widziec" Lorraine. Myslalem ze moze wrocilas zagrac, bo cena spadla ponizej Twojego pulapu wyjscia :)
Co do kasy: opoznienia są ogromne i chyba coraz wieksze, ale Gox podał, że kasę wypłaca "normalnie", tzn ostatnie decyzje o zamknieciu wyplat BTC nie miały wpływu na wyplyw gotowki.
Oczywiscie, teraz pewnie tyle ludzi ucieka z kasą z Goxa, ze kolejki siegną jesieni, ale jeśli tylko zachowują uczciwie kolejkę wypłat to powinnaś dostać kasę lada dzień.
W wątku poświęconym Goxowi ktoś pisał parę dni temu, że własnie dostał przelew zlecony bodaj w listopadzie właśnie.
W sumie i tak nic nie możesz na razie zrobic oprocz bombardowania ich supportu :/

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » piątek, 14 lutego 2014, 08:39

ekonokomik pisze:
smok pisze:Jak myślicie sprawdzi się stara reguła weekend = spadki (przelewy nie dochodzą ) ?? Dlaczego patrzycie na giełdę trup
A może fakt, że wszyscy wciąż patrzą na tego "trupa" a inne giełdy idą za nim, choć za diabła nie muszą, jest dowodem że trupem jeszcze nie jest?
nie jest trupem bo ma dobre API i nawet jak ktoś ma boty na innych giełdach to niekiedy jest skazany mieć mtgox jako "giełdę źródło", dobre API do transakcji z działającym argumentem "since". Np. bitstamp w październiku zeszłego roku bez zapowiedzi i informacji zmienił swoje API usuwając ten parametr z metody, btc-e nigdy nie miało. Pewnie skala tego nie jest wielka ale na pewno ma wpływ na to że giełdy idą z kursem za goxem.

Wygadany
Reputacja: 135
Reputacja postu: 
0

Postautor: TypowyFacet » piątek, 14 lutego 2014, 08:40

Może się okazać,że ci którzy mają dziś kasę na goxie będą największymi wygranymi w tym "małym" krachu ;)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » piątek, 14 lutego 2014, 08:40

bitdreamer pisze:@Lorraine To może nie warto już wypłacać kasy z Gox. Anulować przelew obkupić się w najtańsze na świecie bitcoiny i czekać na wprowadzenie poprawek i rozpoczęcie wypłat bitcoinów?
Przelewy, które uzyskały status confirmed nie ma możliwości cofnąć, testowałem na sobie;-)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 14 lutego 2014, 08:43

kierownik pisze:
smok pisze:Kupuj gdy leje się krew. Ale bez pośpiechu .... - Porzekadło stare jak świat , znasz to ?
http://www.pb.pl/2398892,20729,maksyma- ... e-sie-krew
Znam, ale na razie wygląda mi to na drobne skaleczenie. Z zakupem poczekam aż zostanie przerwana tętnica ;)
Hehe, ale wiesz, że to jest tak samo jak z decyzją kiedy sprzedać, gdy bańka się kończy? :) I tu i tu łatwo się spóźnić. Obecna dynamika spadków jest analogiczna do koncowych wzrostów bańki. Odbicie powinno mieć analogiczną dynamikę, szczególnie że wyzwalaczem najprawdopodobniej będzie jeden news. Po godzinie może być pozamiatane.
A jesli "tego newsa" od Goxa nie bedzie, to wogole lepiej nie kupować chyba ;)

Kluczowym słowem jest tu jak zwykle CHCIWOŚĆ :D

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: neomm » piątek, 14 lutego 2014, 08:56

neomm pisze:Jak napisze, że spotkamy sie okło 250$ to mnie pewnie zjecie, ale według mnie tak bedzie, nie wiem czemu ;)))

no jeszcze 100$ w dół i sie dokladnie potwierdzi...:DDD

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: ekonokomik » piątek, 14 lutego 2014, 09:04

neomm pisze:
neomm pisze:Jak napisze, że spotkamy sie okło 250$ to mnie pewnie zjecie, ale według mnie tak bedzie, nie wiem czemu ;)))
no jeszcze 100$ w dół i sie dokladnie potwierdzi...:DDD
Tylko widzisz to jest bardzo ważne $100. Bo jak kurs spadnie <$266 (szczytu poprzedniej bańki) to wpadamy w czarną dziurę - zdarzyć może się wszystko włącznie ze słynnymi $10 za BTC.
Zakupy wtedy to będzie dopiero test tytanowych jaj ;)
Ale patrząc w szerszej skali bidy zaginają się do nieba dopiero gdzieś przy $160 więc kto wie...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 2358
Reputacja postu: 
0

Postautor: prezes » piątek, 14 lutego 2014, 09:08

Jeżeli ostatni szczyt był pierwszą falą to 266 $ nie ma żadnego znaczenia, bo jest już tylko historią bez wpływu na teraźniejszość a jeżeli był 3 falą to też może nie mieć większego znaczenia bo fale Elliotta nie zawsze się sprawdzają czyli wszystko się może zdarzyć :D
Jestem pasjonatem świadomego życia. Inwestuję na rynkach od 2011 roku m.in. w kryptowaluty, kruszce, akcje.
Blog prezesa
Youtube
Facebook
X
linktr.ee
Inwestycje Giełdy Kryptowaluty

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: neomm » piątek, 14 lutego 2014, 10:13

Ciezko mi rozmawiać z Wami giełdowym językiem, ale miałem na mysli wlasnie to ze kurs spadnie maksymalnie w okolice 160- 260$ i dłuzszy czas bedzie wracał do normy, taka sytuacja juz miała miejsce tylko w mniejszej skali. Według mnie sytuacja w której kurs jest niski, a trudność kopania wysoka musi mieć miejsce, żeby rynek własciwie prosperował.

Edit: Co do słynnego 10$ za BTC, jesli sie tak stanie to ja zrobie zakupy za 10k, a Ty ;)? :D!
Ostatnio zmieniony piątek, 14 lutego 2014, 10:34 przez neomm, łącznie zmieniany 1 raz.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Radzio1234 » piątek, 14 lutego 2014, 10:34

Według mnie źle byłoby gdyby kurs spadł poniżej 260$, ale na wszystkich giełdach, a nie tylko na goxie. Poza tym traktowanie go jako wyrocznia ukazuje jak bardzo rynek jest związany z tym co pierwsze. Bitcoin mimo, że nieidealny i istnieją alternatywy był pierwszy, a przywiązanie do goxa można odzwierciedlić w przywiązaniu do Bitcoina. Więc wieszczenie jego upadku i powrotu kursu do poziomu 10$ jest trochę przesadzone.

Poza tym zawsze uspokaja mnie dzisiejsza trudność i grube miliony władowane w jej uzyskanie ;) Upadek byłby bardziej realny, ale w czasach GPU, a teraz przy takim kapitale i liczbie inwestorów zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał napompować kurs. Poza tym gdzieniegdzie BTC jest akceptowany jako płatność, co również wpływa na niego pozytywnie ;)

Gaduła
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: LordNET » piątek, 14 lutego 2014, 10:51

bitstamp dzis wznawia wyplaty
mtgox na githubie pisze ze juz wprowadzil zmiany i testuje
a cena dalej leci :)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: neomm » piątek, 14 lutego 2014, 11:02

Bo zapewne grube ryby postanowily skorzystać na okazji, w skali 1h, wydaje mi sie ze mozna to dostrzec, za kazdym razem jak kurs sie chcial odbudowac, to ktos wrzucał na bid'y duzo BTC

Gaduła
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: cyklop » piątek, 14 lutego 2014, 11:04

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: -19
Reputacja postu: 
0

Postautor: smok » piątek, 14 lutego 2014, 11:08

@ekonomik: Wasz problem jest taki, że wierzycie w kreski i w te wykresy. Gdzieś tam się Wam przetną czy coś podobnego i nagle jest wniosek - będzie spadać. To już piata panika którą widzę pękanie bańki na bitcoinie i o której czytam i zawsze macie te same argumenty. Obecnie mamy sytuację typu "śpieszmy się sprzedawać jak inni sprzedają, żeby nie zostać ostatni" ale każdy w kiblu siedzi najkrócej (albo z tabletem) 'bo jakby odbiło w górę żeby być pierwszym który kupi . Spokojnie w bitcoinie jest życie. Za chwile podskoczy do góry to Wam zęby powybija :P

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 119
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lorraine » piątek, 14 lutego 2014, 11:09

bitdreamer pisze:@Lorraine To może nie warto już wypłacać kasy z Gox. Anulować przelew obkupić się w najtańsze na świecie bitcoiny i czekać na wprowadzenie poprawek i rozpoczęcie wypłat bitcoinów?
Nie ma takiej opcji na koncie gox, wyplata widnieje jako "confirmed" od niemal 3 miechów.

Nie ma już odwrotu, nie wplacam nowych środków... mam nadzieje że uda mi się odzyskać część chociażby w trakcie tego dołka...
Miałam określony udział środów który brał udział w zabawie z bitcoinem i na przestrzeni miesiecy nic w tej kwestii się nie zmieniło.
ekonokomik pisze: ...oprocz bombardowania ich supportu :/
Witaj eko, stęskniłam się za wami:)
A tak na poważnie... to chodzi o to że bombardowanie supportu to jest takie kopanie piłką o sciane, kopiesz piłke, a ona zawsze wraca do ciebie...
Napisałam 2 tickety i nic z nich totalnie nie wynikło...
No nic, będę musiała być uzbrojona w cierpliwosc.

P.s pierwszy withdraw z pazdziernika dotarł do mnie dokładnie 2 miesiace pozniej, ten lada dzień będzie 3 miesiące.

Wróciłam bo kurs przekroczył tak jak wspomniałeś kurs mojego wyjścia (570USD) a ponadto lubię z wami dyskutować tutaj na forum.

Dobrze ze rozwialiscie moje wątpliwości dot wypłat.

Wróć do „Rozważania ekonomiczne”