Koparka 1600Khashy, energooszczędna :)

Regulamin forum
1. Podanie ceny oferowanego towaru jest obowiązkowe !
2. Ogłoszenia żółtodziobów muszą zawierać możliwość wystawienia towaru na serwisach aukcyjnych typu allegro które zabezpieczają kupującego.
3. Ogłoszenia oferujące zakup towarów przez paypal dozwolone tylko dla użytkowników z minimum pół rocznym stażem i pomarańczowym kolorem.
4. Podanie czasu dostawy jest obowiązkowe.
5. Żółtodzioby nie mogą oferować "udziałów", "preorderów" i "zamówień grupowych"
Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Koparka 1600Khashy, energooszczędna :)

Postautor: rezacz » czwartek, 6 lutego 2014, 12:19

Witam w związku z pewnymi dalszymi inwestycjami. Mam do sprzedania jedną koparkę która dzielnie kopała od końca grudnia tego roku:

Wydajność: 1580Khashy/s stabilne jak skała (395Khashy per karta)
Pobór prądu z gniazdka 580W, jest to najbardziej wydajna koparka pod względem zużyty prąd / osiągnięta moc.

Wszystkie części są nowe na 2 letniej gwarancji (Grudzień 2013)

CPU: Intel G1620
Mobo: Z77A-GD55 (wzmocniona sekcja zasilania w stosunku do Z77A-G45)
RAM: Goodram 4gb 1333Mhz
Grafiki: Club 3d HD 7850 (4szt)
Zasilacz: LEPA 800W (1 wspólnia linia 12v !! )
System na pendrive Kingstona 8gb SE9 (SMOS)
Obudowa: Skrzynka zaadaptowana (powycinane otwory, płyta zamocowana na kołkach osadczych.
Risery: 2szt z molexem + 2szt bez molexu

W warunkach pokojowych koparka osiąga następujące temp na kartach: 69,68,68,67 (od lewo najbliżej CPU do prawo najbliżej PSU)
Cena 3400zł do lekkiej negocjacji, możliwy dowóz gratis do 100km od Krakowa lub kurier (lecz wtedy koparkę rozkładam na części pierwsze i pakuje w pudełka a ty opłacasz przesyłkę) Możliwość przetestowania, pokazania itp itd. zapraszam na PW lub na maila robroypl@gmail.com

http://s28.postimg.org/tm0x3t6dp/DSC_0034.jpg
http://s28.postimg.org/yw5vv3qml/DSC_0037.jpg
http://s28.postimg.org/blrpzfe6l/DSC_0036.jpg
http://s28.postimg.org/ba5o8x8ct/DSC_0035.jpg
http://s28.postimg.org/oxkx8mh71/DSC_0038.jpg
http://s28.postimg.org/w8bu7087h/DSC_0032.jpg

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Re: Koparka 1600Khashy, energooszczędna :)

Postautor: artur » czwartek, 6 lutego 2014, 14:57

Wystawiasz FV ?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: rezacz » czwartek, 6 lutego 2014, 17:14

Bez faktury FV, kopie zakupowych oczywiście dołączam do zestawu.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: jata » czwartek, 6 lutego 2014, 20:05

Świetny pomysł na obudowę!!!!

--
Nabazgrane z telefonu!!

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: artur » czwartek, 6 lutego 2014, 20:51

Jak bez FV to cena kosmos. Za ta cene kupisz spokojnie zestaw 2x 280x wiec interesu w tym nie ma dla kupujacego - do tego sprzet uzywanym - zuzycie pradu dla 2x280x podobne jak u Ciebie

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: papaxpapa » czwartek, 6 lutego 2014, 21:08

artur pisze:Jak bez FV to cena kosmos. Za ta cene kupisz spokojnie zestaw 2x 280x wiec interesu w tym nie ma dla kupujacego - do tego sprzet uzywanym - zuzycie pradu dla 2x280x podobne jak u Ciebie
Artur z całym szacunkiem .....................
To wez sobie dokup płyte ,procesor, zasilacz i inne takie
A przede wszystkim przestan śmiecic koledze w poscie o SPRZEDAZY!!!
Pzdr

Papus

Ps.
Cena dobra
Giełda ::: https://www.cryptsy.com/users/register?refid=8747
Giełda ::: https://vircurex.com/welcome/index?refe ... =659-35853

Kupię stare monety ---oferty na priv
1NjN2dcvunAACrzcBpUGxoEw8Gpb7VAneP

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » czwartek, 6 lutego 2014, 21:30

artur pisze:Jak bez FV to cena kosmos. Za ta cene kupisz spokojnie zestaw 2x 280x wiec interesu w tym nie ma dla kupujacego - do tego sprzet uzywanym - zuzycie pradu dla 2x280x podobne jak u Ciebie
no tak "cwaniaki" co wrzucaja wszystko w koszty tylko na fv heh ;]

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: zonkul » czwartek, 6 lutego 2014, 21:45

wystaw na allegro, może się ktoś trafi chętny na gotowy, skonfigurowany sprzęt kopiący, bo suma cen samego sprzętu to ok 2500 zł.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: rezacz » czwartek, 6 lutego 2014, 23:38

Jeśli zonkul uważasz że 2x r9 280x dajmy na to Vapor-X które osiągają po 750Khashy sztuka i ssają 640W równają się tej koparce która wyciąga 400Khashy (395) dając sumarycznie 1600Khashy, ciągnąc z gniazdka 600W to nie mam pytań. Pozatym podałem Cena do NEGOCJACJI, jestem otwarty na oferty, sam nie mam jej gdzie już trzymać, bo sam jestem zaprany 4x po 5 kart r9 280x i nie mogę obciążyć kolejnej fazy na której mieszkam.

I sam ci dam 100zł jak mi kupisz ten zestaw za 2500zł. Płyta główna na dzień dzisiejszy dostępna jest o 40zł drożej niż ja sam płaciłem.

svd
Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: svd » piątek, 7 lutego 2014, 00:19

Jak masz problemy z zasilaniem moze chcesz sie wymienic na troche sprzetu pod sha256 ?
Pokopiesz sobie polcoiny firefly asicoiny uno i inne perelki.

Za ten zestaw oferuje komplet dla gornika kolekcjonera:
stary blade 13GH
bitfury 50GH
antminer U1 2.2GH

daj znac :)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: artur » piątek, 7 lutego 2014, 00:40

wookie85 pisze:
Wypraszam sobie - działalność zgodna z zakupami - jak masz z tym problem to nie moja sprawa - jak jestes bogaty to kupuj... kto bogatemu zabroni. Ja wszystko 2x przelicze i sie zastanowie a ze zainteresowalem sie oferta to nic Ci do tego - Tobie się opłaci - mi nie. A wyzywanie od "cwaniakow" pozostawie bez komentarza...

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: wookie85 » piątek, 7 lutego 2014, 07:17

artur pisze:
wookie85 pisze:
Wypraszam sobie - działalność zgodna z zakupami - jak masz z tym problem to nie moja sprawa - jak jestes bogaty to kupuj... kto bogatemu zabroni. Ja wszystko 2x przelicze i sie zastanowie a ze zainteresowalem sie oferta to nic Ci do tego - Tobie się opłaci - mi nie. A wyzywanie od "cwaniakow" pozostawie bez komentarza...
Bogaty? pfff

Nie wyzywam od cwaniakow, napisalem chyba to w nieco zgryzliwej formie.

Wybacze ze mam racje. Do mnie na allegro tez pisali "cwaniaki" ze za tyle kopark nie sprzedami wezma za 2/3 z faktura lol , gdzie za tyle by kart nowych nie kupili na fakture. Ja rozumiem Wasze podejscie. Ale marudzenie, ze jak nie ma FV to cena z kosmosmu bo zyje sie cenami na fakturke to po prostu smieszne ;)

Nie kazdy ma firme zeby mogl tak robic jak Ty i kalkulowac sobie fakturkami... :roll:

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: papaxpapa » piątek, 7 lutego 2014, 09:16

Napiszę to jeszcze raz:
Artur przestan dyskutowac nie na temat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To jest temat dotyczący sprzedazy Urzadzenia!!
NIe kupujesz nie komentuj!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cena dobra.....
Dam każdemu cwaniakowi 200zł kto złoży taki zestaw za 2500 tys :P
Zamknąć sie!!!
Admina proszę o usuniecie niepotrzebnych postów!
Pozdrawiam
Papus

/Nie będziemy usuwać tych wszystkich niepotrzebnych postów o ile mieszczą się w regulaminie. Potem ktoś nam zarzuci, że pomagaliśmy w nieuczciwej transakcji. Niech kupujący wie, jaką opinie mają inni - do robienia wałków na jeleniach to na allegro zapraszam. Tu chcemy pokazać, że można uczciwie handlować. hiera

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: artur » piątek, 7 lutego 2014, 12:44

A gdzie tu moja dyskusja nie na temat - z całym szacunkiem do Ciebie....jestem zainteresowany zakupem oraz staram się negocjować cenę bo taka tez sprzedający wyraził chęć w opisie.
Podaję swoje argumenty za i liczę.
4x gpu 7850 - na allegro były nówki po 499pln brutto/szt - z VAT by nie było - to są używki roczne - na allegro też znajdziesz - cena ta sama
1x płyta - 329 pln brutto - nówka - co prawda G43 bo model sprzedawany już nie jest produkowany od dawna ale dla 4 kart i kopania płyta nie ma tu znaczenia żadnego.
1x ram - 149 pln brutto nówka
1x cpu -149pln brutto nówka
1x zasilacz - nie wiem jaki model bo sprzedający nie podał - Bronze - 359 brutto, Gold - 459 brutto
1x pendrive, skrzynka i risery + poskładanie - 200pln z mega nadwyżka
-------------
Suma : 3182 pln brutto z zasilaczem BRONZE i 3282 pln brutto z zasilaczem GOLD

Także jak sam widzisz - 3400 to dobra cena - kupuj...
A jeśli jeszcze masz możliwość zbić z podatku... a jak nie masz to poproś znajomego który weźmie to na siebie wyjdzie Cie odpowiednio 2587 pln netto za NOWY sprzęt z pełną gwarancją gdzie od tej ceny znajomy odliczy jeszcze dodatkowe 19% mniej podatku dochodowego - a to już o wiele mniej niż 2500 pln które podałeś i to za nowy sprzęt - a że to sprzęt komputerowy używany jak sam wiesz to na allegro złożysz go spokojnie za Twoje 2500pln brutto i te 200 pln sobie browarów nakupisz bo ja ich od Ciebie nie chce.
Oczywiście rozumiem też, że nie każdy ma takie możliwości albo takich znajomych więc skupmy się na cenie brutto i wyliczeniach. Jak wiesz już ile co kosztuje to Twoja cena dobra nie jest już taka dobra - o co najmniej parę stówek które chętnie starguje :)

Oczywiście dla osób które mają kasę i nie orientują się w ogóle cenach - allegro im nie działa, albo google się zawiesza i nie wiedzą w którym kościele dzwoni i chcą to mieć bo tak to cena nie gra roli.

I nie unoś się i wyzywaj bo to tylko świadczy o samym Tobie. Mogę kupić i chcę negocjować - ma do tego prawo i do tego właśnie jest ten dział i ten wątek :)

Jeśli kogoś uraziłem to sorry

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: rezacz » piątek, 7 lutego 2014, 12:55

Ależ płyta Z77A-GD55 jest dalej sprzedawana drogi arturze choćby w komputroniku za jedyne 469zł
Zasilacz to Bronze, a co do kart, jeśli podajesz za przykład te przelatane karty Gigabyte za 499zł z Maja 2013 to "lekko" naginasz pod siebie.

Jak mówiłem cena do negocjacji, mam już paru zainteresowanych z którymi toczą się rozmowy. Natomiast wywalanie gorzkich żali że 2500zł to jest warte jest tak dziecinne. Nie chcesz nie kupuj. Nie naginaj jednak proszę rzeczywistości wyrzucając nagięte wyliczenia z płytą która ma ledwo 5 PCI-E (powodzenia w żonglerce na niej i robieniu zworek aby zadziałały karty).

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: papaxpapa » piątek, 7 lutego 2014, 13:30

Na zakończenie tej nierównej walki :P Chcesz mi powiedziec ze znajdziesz sobie kolege z DG któremu nie musisz oddac VAT-u (no bo wczesniej musi go zapłacić) :P .Rozumiem że kolega jest dobrym wójkiem i po prostu ci daruje 600zł :P . No to powodzenia.

Brak mi słów.
Pozdrawiam
Papus

Ps.
Załóz sobie DG i bedziesz mógł sobie VAt odliczac :P !!!!!!!
Ostatnio zmieniony piątek, 7 lutego 2014, 13:31 przez papaxpapa, łącznie zmieniany 1 raz.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: artur » piątek, 7 lutego 2014, 13:31

Kolego model płyty Z77A jest już od dawna nie produkowany i został zastąpiony przez nowy model Z87. Na allegro jak dobrze poszukasz to znajdziesz i nowego poloneza, malucha i może nową nokie 6310i :) Oczywiście są dostępne - masz rację ale to resztki magazynowe. do 4xgpu nie potrzeba takiej super płyty;) i wogóle nie naginam - przy 3 letniej gwarancji jakie ma znaczenie czy grafika ma 3 miesiące czy jest z maja 2013 - na koniec gwarancji sprzedaż.. tzn może znajdziesz kogoś kto to za flaszkę weźmie :)
OK nie hejtujmy więcej i dyskutujmy kto ma racje - wiadome jest, że chcesz sprzedać jak najdrożej a kupujący chce zapłacić jak najmniej - odezwij się do mnie na PW - jestem zainsteresowany - może się dogadamy - do krakowa mam rzut beretem

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: artur » piątek, 7 lutego 2014, 13:35

papaxpapa pisze:Na zakończenie tej nierównej walki :P Chcesz mi powiedziec ze znajdziesz sobie kolege z DG któremu nie musisz oddac VAT-u (no bo wczesniej musi go zapłacić) :P .Rozumiem że kolega jest dobrym wójkiem i po prostu ci daruje 600zł :P . No to powodzenia.

Brak mi słów.
Pozdrawiam
Papus

Ps.
Załóz sobie DG i bedziesz mógł sobie VAt odliczac :P !!!!!!!
Masz rację - brak słów.. albo kolegów lub wiedzy co i jak ;)

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: papaxpapa » piątek, 7 lutego 2014, 13:39

No jak widac do podstawówki czas wrócić bo na studia nie ma szans!!
pozdrawiam
Papus

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: rezacz » piątek, 7 lutego 2014, 16:41

Koparka sprzedana. Temat do zamknięcia :)

Wróć do „Sprzedam”