Sprzedawco! Akceptuj BTC dostawaj EUR na konto w Polsce [1%]

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Sprzedawco! Akceptuj BTC dostawaj EUR na konto w Polsce [1%]

Postautor: qertoip » wtorek, 21 stycznia 2014, 08:31

Masz sklep internetowy?

Akceptuj bitcoiny i dostawaj gwarantowaną kwotę EUR na rachunek bankowy w Polsce.

Nie musisz dotykać się do bitcoinów. Nie musisz rozwiązywać kwestii podatkowych związanych z bitcoinami!

BitPay to procesor płatności, który za 1% prowizji:
- obsłuży cały proces płatności w bitcoinach od strony technicznej
- zdejmuje z Ciebie ryzyko kursowe
- przeleje Ci gwarantowaną kwotę EUR na Twój rachunek bankowy w Polsce

Z punktu widzenia sklepu internetowego wygląda to tak jakby sprzedał coś za 20 EUR i dostał na konto bankowe 20 EUR.

PS Nie mam nic wspólnego z BitPay - reklamuję to bo sklepy internetowe długo czekały na taką możliwość, żeby w Polsce wygodnie akceptować bitcoiny i dostawać fiaty - teraz jest to możliwe i bardzo łatwe.

PS2 Nie wiem od kiedy jest ta możliwość w BitPay ale nie widziałem nigdzie wyraźnego info o tym, więc nagłaśniam.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Re: Sprzedawco! Akceptuj BTC dostawaj EUR na konto w Polsce

Postautor: Bit-els » wtorek, 21 stycznia 2014, 10:26

to genialnie!
a jak ma się do tej prostoty problem z vatem ewentualnym na taką usługę, który musiałby ponosić właściciel sklepu.
Skąd, jeśli to takie proste, nasz Inpay wciąż nie może ruszyć na całego?
i jeszcze jedno, wiesz może czy organizacje charytatywne też będą płacić ten 1%, cxy może dla nich Bitpay ma darmową ofertę?
aaaa, i jeszcze, wiesz może czy Coinbase podobnie w Polsce działa? Bo oni mają promocję- do mln$ bez prowizji.

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 21 stycznia 2014, 10:42

Ta opcja jest już od dawna i to żadna rewelacja, kto w Polsce będzie chciał dostawać EUR zamiast PLN?

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » wtorek, 21 stycznia 2014, 10:50

Bit-els pisze:to genialnie!
Skąd, jeśli to takie proste, nasz Inpay wciąż nie może ruszyć na całego?
Obawiam się, że to dlatego, że Inpay chce robić biznes w Polsce.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » wtorek, 21 stycznia 2014, 10:54

lenny pisze:Ta opcja jest już od dawna i to żadna rewelacja, kto w Polsce będzie chciał dostawać EUR zamiast PLN?
Ale o jakich złotówkach tu mowa? Chodzi o zamiane z bicoinów na euro a nie ze złotówek. Tu jest wybór czy chcesz otrzymywać BTC czy EUR. A PLN oni nie zamieniają (w szczególności na EUR) ztcw

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 21 stycznia 2014, 10:56

skrzypu pisze:
lenny pisze:Ta opcja jest już od dawna i to żadna rewelacja, kto w Polsce będzie chciał dostawać EUR zamiast PLN?
Ale o jakich złotówkach tu mowa? Chodzi o zamiane z bicoinów na euro a nie ze złotówek. Tu jest wybór czy chcesz otrzymywać BTC czy EUR. A PLN oni nie zamieniają (w szczególności na EUR) ztcw
Przeczytaj jeszcze raz mój post, a potem jeszcze raz, aż zrozumiesz. Ludzie chcą dostawać PLN na konto, a nie EUR, koniec kropka. Oferta BitPay to nie jest żadna rewelacja dla naszego kraju.

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » wtorek, 21 stycznia 2014, 11:02

lenny pisze: Ludzie chcą dostawać PLN na konto, a nie EUR, koniec kropka. Oferta BitPay to nie jest żadna rewelacja dla naszego kraju.
W warzywniaku i na bazarze, to może i chcą PLN, ale wiele biznesów zaopatrujących się w towar nie tylko w kraju, dostanie łatwiej wymienialną walutę.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » wtorek, 21 stycznia 2014, 11:05

Już widzę te hordy polskich biznesmenów rejestrujących się na BitPay, aby dostawać EUR do banku.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » wtorek, 21 stycznia 2014, 11:06

lenny pisze:Ludzie chcą dostawać PLN na konto, a nie EUR, koniec kropka. Oferta BitPay to nie jest żadna rewelacja dla naszego kraju.
Uważam, że to jednak jest rewelacja :)

Jak bardzo przeszkadza dostawanie EUR?

1. Można podać rachunek PLN i bank to automatycznie przeliczy. Prosto i wygodnie, tyle że trochę spread uszczknie. Ale co to za koszt za możliwość akceptowania bitcoinów z całego świata?
2. Można podać rachunek EUR i samemu wymieniać na PLN np. na walutomacie po rynkowej cenie.
lenny pisze:Już widzę te hordy polskich biznesmenów rejestrujących się na BitPay, aby dostawać EUR do banku.
Myślę, że głównym blockerem nie jest EUR tylko brak powszechnej wiedzy wśród sklepów, że już da się łatwo akceptować bitcoiny w Polsce przez BitPay bez problemów z podatkami.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » wtorek, 21 stycznia 2014, 11:09

Bit-els pisze:a jak ma się do tej prostoty problem z vatem ewentualnym na taką usługę, który musiałby ponosić właściciel sklepu.
Nie znam się na podatkach ale wydaje mi się, że ten problem w ogóle nie dotyczy opisanej sytuacji. Sklep nie sprzedaje bitcoinów. Sklep ma przychód w EUR.
Bit-els pisze:i jeszcze jedno, wiesz może czy organizacje charytatywne też będą płacić ten 1%, cxy może dla nich Bitpay ma darmową ofertę?
Wydaje mi się, że trzeba o to indywidualnie aplikować i po zatwierdzeniu będzie 0%.
Bit-els pisze:aaaa, i jeszcze, wiesz może czy Coinbase podobnie w Polsce działa? Bo oni mają promocję- do mln$ bez prowizji.
Nie wiem niestety.

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 3879
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bit-els » wtorek, 21 stycznia 2014, 11:15

jest ogromna ilość firm, które mają rachunki także w €.
Bo exportują, importują. To jest duży krok na przód.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: skrzypu » wtorek, 21 stycznia 2014, 11:17

lenny pisze:
skrzypu pisze:
Przeczytaj jeszcze raz mój post, a potem jeszcze raz, aż zrozumiesz. Ludzie chcą dostawać PLN na konto, a nie EUR, koniec kropka. Oferta BitPay to nie jest żadna rewelacja dla naszego kraju.
Przeczytałem i zrozumiałem, ale Ty nie rozumiesz w czym rzecz, więc wytłumacze.

Prowadzisz sklep i przyjmujesz płatność tylko w PLN. Przychodzi klient i chce kupić coś za BTC, ale nie przyjmujesz zapłaty w BTC, więc klient wychodzi oburzony i nie bedzie przychodzil do twojego sklepu. Natomiast jesli powiesz, ze przyjmujesz platnosc BTC to chetnie zrobi zakupy u ciebie za BTC, a one zostana wymienione na EUR. I dzięki temu, że zgodziłeś się przyjąć BTC masz nowego klienta i prawdopodobnie ZYSK! I np. sprowadzasz teraz towar zza granicy zachodniej i nie musisz kupować EUR (kolejny plus). A złotówki przyjmujesz nadal.

A co do pytania
lenny pisze:kto w Polsce będzie chciał dostawać EUR zamiast PLN?
To np. ja ostatnio przyjąłem (chętniej) zapłate w EUR zamiast PLN (oczywiście w Polsce :D )

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: alojzikftp » piątek, 24 stycznia 2014, 11:57

qertoip pisze: 1. Można podać rachunek PLN i bank to automatycznie przeliczy. Prosto i wygodnie, tyle że trochę spread uszczknie. Ale co to za koszt za możliwość akceptowania bitcoinów z całego świata?
Sorry, ale bezsensowna logika. Patrzysz na każdego przedsiębiorcę jak na fanatyka BTC.
Nikt nie będzie wprowadzał BTC tylko po to, żeby... wprowadzić BTC.

Że niby zarobi więcej?
Już widzę te tłumy klientów z Mozambiku wykupujące polskie towary, bo wprowadzono BTC.
Standardem w rozliczeniach międzynarodowych są dolary i euro. Ilu będzie takich przedsiębiorców, którzy korzystają z rzadkich walut?

Tylko bezpośrednia wymiana na złotówki ma jakikolwiek sens, na zasadzie: "a dodam sobie opcje płacenia BTC, nic nie muszę robić żeby je akceptować".

Pozdrawiam

Weteran
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: virus » piątek, 24 stycznia 2014, 12:44

http://prisonwars.pl/ ? :)

Mamy bitpay od kad dostalem info ze niebawem rusza przelewy euro do polski.
zakaldasz rachunek walutowy w mbanku i po sprawie.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: s1lverbox » niedziela, 2 marca 2014, 21:45

Cala sprawa z BTC opiera sie na używaniu BTC a nie fiat. po co wprowadzać BTC skoro zaraz to zamienisz na fiat?

Nie ma w tym zadnej logiki. Ja na razie kupujac probuje znalezc towar czy usluge za ktora ja dostane BTC i np uslugi badz przemioty za ktore zaplace tymi BTC.

W ten sposób BTC bedzie miało przyszlosc.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bajtcoin » poniedziałek, 3 marca 2014, 01:31

To pochwal się jakie masz usługi i jakich potrzebujesz?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » poniedziałek, 3 marca 2014, 01:34

s1lverbox pisze:Cala sprawa z BTC opiera sie na używaniu BTC a nie fiat. po co wprowadzać BTC skoro zaraz to zamienisz na fiat?

Nie ma w tym zadnej logiki. Ja na razie kupujac probuje znalezc towar czy usluge za ktora ja dostane BTC i np uslugi badz przemioty za ktore zaplace tymi BTC.

W ten sposób BTC bedzie miało przyszlosc.
To jest tymczasowa proteza. Od czegoś trzeba zacząć.
Już za parę lat będzie to miało więcej sensu, gdy zaczną częściej pojawiać się konta bankowe z Bitcoin takie jak buduje teraz NEO & BEE na Cyprze.

szymon1051
Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szymon1051 » niedziela, 9 marca 2014, 20:57

Jak zapłaci się 30 usd to nie ma prowizji ale jest to na 30 dni?

Rozmowny
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: szafir » niedziela, 9 marca 2014, 22:47

A co myślicie o takiej akcji : http://www.pledgebitcoins.com , większość polskich i nie tylko polskich firm nie ma pojęcia że istnieje coś takiego jak Bitcoin, może taka oddolna akcja uświadamiająca więcej by zdziała niż setki artykułów w gazetach.

Wróć do „Rozwój projektu”