Kopanie scrypto waluty warunki techniczne

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Kopanie scrypto waluty warunki techniczne

Postautor: Vesper » sobota, 11 stycznia 2014, 22:46

Witam Panowie,

Planuję przenieść koparkę do garażu blaszanego bo za ciepło się robi w chacie a poza tym w nocy pomimo iż stoi w innym pokoju to i tak słyszę lekki szum a mam bardzo lekki sen i czasem mi przeszkadza to. Garaż mam dosłownie 30m od domu ale niestety część budynku go zasłania i przez sygnał wi-fi mi nie dociera.

Stąd moje pytanie jakie łącze muszę doprowadzić do koparki aby śmigała? Czy wystarczy jej 512kb/s? Aero takie rozdaje za darmo i sie zastanawiałem właśnie nad wykorzystaniem tego patentu.

Czy minusowe temperatury mogą wpłynąć negatywnie na pracę koparki? Myślę raczej że nie ale wole się upewnić!

Czy ktoś sprawdzał ile danych dziennie, na godzinę pobiera koparka do obsługi samego cgminera? Bo jak 512kb/s to za mało to pomyśle o jakimś LTE tyle że tam są wszędzie limity transferu danych ;/

Jak ktoś może się podzielić jakąś wiedzą to niech się nie krępuje.

Z góry dzięki

Wygadany
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Re: Kopanie scrypto waluty warunki techniczne

Postautor: gorlik » sobota, 11 stycznia 2014, 22:50

Nie wiem na ile stabilnie działa połączenie aero ale na tablecie potrafił nie połączyć się ponownie dopóki nie zrobiłem reboota. Tutaj bym nie ryzykował tym iż może zerwać połączenie i praca na marne. Najlepiej to rzucić skrętkę :) Co kabel to kabel i spokojna głowa :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Azeldoh » sobota, 11 stycznia 2014, 22:51

Aero rozłącza się co godzinę.
Co do przenoszenia sprzętu - zawsze możesz zamontować chłodzenie wodne na sprzęt i nie musisz go wtedy przenosić :)
Będzie znacznie ciszej + niższe temperatury.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » sobota, 11 stycznia 2014, 22:52

No aero2 już odpada bo maksymalnie 60 minut stałego połączenia daje...

Skrętka była by dobra ale nie ma możliwości technicznej przeciągnięcia kabla ;/

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » sobota, 11 stycznia 2014, 22:56

Azeldoh pisze:Aero rozłącza się co godzinę.
Co do przenoszenia sprzętu - zawsze możesz zamontować chłodzenie wodne na sprzęt i nie musisz go wtedy przenosić :)
Będzie znacznie ciszej + niższe temperatury.

Dla 4 Toxiców to za duży koszt i utrata gwarancji a nówki sztuki są. Poza tym garaż ma jedną super rzecz to co jest tematem Tabu czyli "Free Energy Power" I nie nie kradne prądu tylko mamy z 30 garaży i każdy kto wynajmuje to ma wliczone w czynsz a skąd administracja czy tam właściciel to bierze to mnie nie interesuje choć jestem święcie przekonany że jest podpięty do latarni...

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: menesis » sobota, 11 stycznia 2014, 23:23

Internet Aero2 wraz ze skonfigurowanym routerem sam wznawia połączenie. Czasem trwa to jakiś czas (parę minut - dokładnie nie mierzyłem ;)) Także można tak dostarczyć internet to garażu. Pozostaje tylko sprawa zasięgu. I ryzyka, że wprowadzą kapća code.

Ps Jesteś chyba pierwszym człowiekiem którego "poznałem", który ma prawdzie Free Energy. :)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: gerg » sobota, 11 stycznia 2014, 23:29

E tam, Tesla miał... :P A tak serio- to kabel od internetu raczej nie wchodzi w grę. W play masz teraz ofertę internetu LTE bez ograniczeń transferu do 20Mbit/s przez pół roku, drugie pół jest z limitem. Dodatkowo Ci powiem, że ten limit nie powinien stanowić problemu- mi cgminer hulał przy szybkości 16KB/s!
EDIT: nie wiem jak ze zdalnym puplitem- jeśli miałbyś te 16KB/s, wtedy raczej nie będzie działać (zdalny pulpit oczywiście)
Ostatnio zmieniony niedziela, 12 stycznia 2014, 00:07 przez gerg, łącznie zmieniany 2 razy.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » sobota, 11 stycznia 2014, 23:43

menesis pisze:Internet Aero2 wraz ze skonfigurowanym routerem sam wznawia połączenie. Czasem trwa to jakiś czas (parę minut - dokładnie nie mierzyłem ;)) Także można tak dostarczyć internet to garażu. Pozostaje tylko sprawa zasięgu. I ryzyka, że wprowadzą kapća code.

Ps Jesteś chyba pierwszym człowiekiem którego "poznałem", który ma prawdzie Free Energy. :)

znaczy się free płace co miesiąc dodatkowo 20zł za to że mam prąd i nikt nie pyta czy korzystam czy też nie, więc dlaczego nie skorzystać zawsze w kieszeni pozostaje jakieś 600zł

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucas788 » niedziela, 12 stycznia 2014, 00:33

spróbuj w garażu antenę na zewnątrz wystawić, blaszak tłumi a wręcz odbija fale radiowe ....

Wygadany
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: gorlik » niedziela, 12 stycznia 2014, 00:36

może nie ukradną :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: lucas788 » niedziela, 12 stycznia 2014, 00:47

no anteny pewnie nie...

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » niedziela, 12 stycznia 2014, 00:55

chłopaki spokojnie ja już sprawdzałem te patenty. Choć do mojego wifi w lini prostej jest 20 metrów to jeden budynek zasłania garaż i tłumi cały sygnał. Bez repetera się nie obędzie a nie ma gdzie zainstalować. blaszak sam w sobie nie tłumi sygnału wifi bo inne sieci widze ale nie chcę się do nich włamywać. Juz i tak sąsiedzi się zastanawiali dlaczego po całym polu biegałem z laptopem... jedyne rozwiązanie to modem 3g/4g lte

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 479
Reputacja postu: 
0
Napiwki: 1AqwNEzAp5GE46jebmZYqvq3tXt19iChJN

Postautor: powered » niedziela, 12 stycznia 2014, 01:01

Jeszcze ktoś pomyśli że w blaszaku coś uprawiasz :)
Cały czas coś w środku będzie szumiało, i będzie się wyróżniał od innych blaszaków na których będzie śnieg a na tym jednym nie :)

Jeżeli to 30m to ja bym się postarał zrobić sieć po wi-fi. Anteny kierunkowe i może dodatkowo router jako accesspoint.

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Vesper » niedziela, 12 stycznia 2014, 09:43

No z tym szumem też się zastanawiałem ale ogolnie luz bo garaż po lewej i po prawej też mój a przed garażem docelowym do samej bramy przyklejony tyłem dostawczak. A nawet jak by ktoś słyszał szum no cóż mam stary radziecki prostownik ;). Z tym śniegiem nie wiem czy da rade nagrzać. Garaż jest wysoki na 3,5m bo był stawiany pod dostawczaka. Do tego ma dość dużo nieszczelności między dachem a ścianami. Poza tym sąsiedzi i tak więdzą że ja w tym garażu nie parkuje tylko trzymam dużo narzędzi i to jest raczej baza wypadowa. Z tymi AP i antenami kierunkowymi to tak: Jak by było gdzie władować to już by to śmigało. Dwa antena kierunkowa wystająca z garażu bądź z mojego okna wycelowana w stronę garaży rzeczywiście nie będzie sie rzucać w oczy...

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » niedziela, 12 stycznia 2014, 09:48

Zobacz sobie jak wygląda antena panelowa.

PS
Może LTE na kartę ?

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: gawroniec » niedziela, 12 stycznia 2014, 11:50

powered pisze:Jeszcze ktoś pomyśli że w blaszaku coś uprawiasz :)
Cały czas coś w środku będzie szumiało, i będzie się wyróżniał od innych blaszaków na których będzie śnieg a na tym jednym nie :)

Jeżeli to 30m to ja bym się postarał zrobić sieć po wi-fi. Anteny kierunkowe i może dodatkowo router jako accesspoint.

Z tym śniegiem to bym się nie śmiał.

Kolega w zeszłym roku wynajmował mieszkanie (27m2) tylko pod BTC- w sumie 12 grafik - około 3kWh poboru.

Na początku było ok, potem sąsiedzi zaczęli się skarżyć właścicielowi, że w mieszkaniu jest coś nie tak:
najpierw, okna w zimę przez całą dobę otwarte, potem jak pozamykał to że "czuć" ciepło w mieszkaniu wyżej i
na klatce schodowej.

Na własnym przykładzie: pokój 17m2 - 7 grafik, na zewnątrz w nocy minusowa temperatura, a ja przy otwartym oknie spałem-
nie było czuć aż tak zimna- tylko hałas ... :)

Tak więc wszystko uzależnione jest od podejrzliwych sąsiadów :)

Wróć do „Scrypt”