Czas trwania przelewu

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Czas trwania przelewu

Postautor: AQuatro » niedziela, 10 lipca 2011, 22:55

Nie znalazłem informacji, jaki jest czas trwania przelewu.
Jeżeli miałoby to w przyszłości służyć w sklepach do zakupów, to powinien być błyskawiczny.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Re: Czas trwania przelewu

Postautor: Szala » niedziela, 10 lipca 2011, 23:01

Jeśli zwiększy się opłatę za "przelew" z 0.01 na większą (na wiki jest wzór) to wraz z następnym blokiem płatność na pewno będzie wykonana. W innym wypadku może to trwać nawet kilka godzin.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » niedziela, 10 lipca 2011, 23:01

Przelew pojawia się natychmiast, w kilka sekund. Jednak oczekiwanie na potwierdzenie trwa kilkanascie minut czasem w godzinach obciazenia moze to trwac nawet godzine, jesli nie zostala zaplacona oplata za przelew.
Przelewu niepotwierdzonego nie da sie cofnac, wiec jesli to jest sklep, ktory wysyla towar albo inna forma, ktora umozliwia zatrzymanie procesu dostarczenia/swiadczenia uslug to zamowienie moze byc zrealizowane juz kilka sekund po wplacie. A w przypadku jakiegos bledu, kiedy przelew nie zostanie potwierdzony przez siec (co sie raczej nie zdarza) to wtedy dostarczenie bedzie przerwane/wstrzymane.

Nie wiem nic wiecej na temat szybkosci potwierdzania przez siec, czy ta predkosc bedzie rosnac czy malec?

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: KiLeRrosS » niedziela, 10 lipca 2011, 23:06

Skoro sieć dąży do stałej ilości wydobycia bloków, a przelewy idą z blokami, to prędkość się nie zmieni. Mam rację?
Z drugiej strony sieć zwiększa moc, a więcej minerów to krótszy czas na zdobycie potwierdzeń, hmmm :roll:
Powyższy post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podania przyczyny.
Obrazek

Obrazek Piszę poprawnie po polsku.

Wróć do „Bitcoin”