Quarkcoin - 18 krotny wzrost

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Quarkcoin - 18 krotny wzrost

Postautor: MusX » poniedziałek, 16 grudnia 2013, 16:24

JURCZ91 pisze:Quark to scam?

Gdzieś ktoś powoływał się, że spora część BTC też była wykopana przez wąską grupę ludzi.
Jednak punkt 3. z załaczonego linku dobrze challanguje ten argument i wrzuca quarka do worka SCAM. Na BTC nigdy nie było zmowy, nikt nie wiedział, że jest za tym taki pieniądz.
Taki coin (jak opisany w linku) musiał kiedyś powstać. Jeśli te zarzuty są kłamliwe to poprostu oznacza że to nie jest jeszcze ten coin, ale pewne jest że on powstanie.
Coinów jest zbyt dużo by każdy sobie wykopał każdego i opisany w linku proces według mnie jest bardzo prawdopodobny. Wykopać coś czym się mało kto interesuje, potem zmowa i promocja w mediach.

swoją drogą komentarze na reddicie też warte poczytania, można się nawet tam doczytać sugerowanych powodów czemu Max Keiser usunął swojego tweeta o quarku :)
na bitcointalk też zresztą nie brakuje info na temat tego coina

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Postautor: sna25 » poniedziałek, 16 grudnia 2013, 22:36

Czyli co? Wzrostów tych Quarków nie będzie tylko spadki, dobrze rozumiem powyższy post?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » wtorek, 17 grudnia 2013, 00:50

Nic nie chce sugerówać, jak rozdadzą trochę quarków odpowiednim osobom to jeszcze długo mogą być wzrosty.
Fakty są bardzo przykre, zrobili tak algo żeby większość monet wykopała wąską grupa ludzi, obecnie czym mniej wypuszczają dla ludzi tym bardziej windują cenę, wystarczy wspomnieć na tweeterze czy na jakimś wątku o pompowaniu i mogą upłynniać kolejne ilości.
Powstał też jakiś poprawiony klon quarka gdzie ten okres minowania jest już bardziej ludzki, ale wygląda na to że nie stoi za nim żaden marketing, więc pewnie was nie zainteresuje :)

Weteran
Reputacja: 88
Reputacja postu: 
0

Postautor: grzem » wtorek, 17 grudnia 2013, 11:12

Nie byłem z nikim w zmowie, a posiadałem ponad 1% emisji. Nie zauważyłem braku podaży w tamtym czasie, były dla każdego na Cryptsy po 0,00000050 do woli, ja nabrałem średnio po 0.00000100.
Oczywiście Keiser przyczynił się do szalonego wzrostu ceny, wycofał się, gdy sobie uświadomił jak ogromny miał wpływ.
Po fakcie każdy widzi mechanizm, dlaczego nikt nie pokusił się o wykonanie takiej "oczywistej" akcji wcześniej, dlaczego nie ostrzegał o scamie przy cenie 0.00000050 ?
To był przypadek, wszystkich zaskoczył.
Tak samo szczekają na Bitcoina Ci, którzy się nie załapali.
Zapraszam na https://cryptox.pl

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: alex69 » wtorek, 17 grudnia 2013, 12:26

quark jest idealnym barometrem kompletnej waluty - jeśli upadnie będzie to zły sygnał dla wszystkich krypto-walut

najlepszym wzorcem byłoby szybkie ustabilizowanie się kursu względem jego protoplastów

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » wtorek, 17 grudnia 2013, 12:40

Jedynym takim barometrem jest Bitcoin:)
To, że quark utrzymuje się na 5-cyfrowym wyniku po przeskoku z 2-cyfrowego jest już jego dużym sukcesem.

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 18
Reputacja postu: 
0

Postautor: alex69 » wtorek, 17 grudnia 2013, 12:51

quark jest idealnym barometrem kompletnej waluty ukopanej w 98%
jeśli upadnie będzie to zły sygnał dla wszystkich krypto-walut

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: menesis » wtorek, 17 grudnia 2013, 13:43

Wybaczcie kompletny offtop, ale nie chcę zakładać nowego wątku, tym bardziej że dla zaawansowanych odpowiedź będzie typu tak/nie.

Zatem: kopałem ostatnio kwarki na p2pool, przestałem, a waluta nadal spływa (od 24 h). Czy to możliwe?

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: jata » wtorek, 17 grudnia 2013, 13:47

quark ma chyba coś ok. 180 bloków potwierdzenia.. więc jak najbardziej możliwe...

Weteran
Reputacja: 852
Reputacja postu: 
0

Postautor: pabloj » czwartek, 19 grudnia 2013, 11:59

Bill Still gościnnie u Maxa Keisera w Keiser Report.

Rozmowa odnośnie Bitcoina i Quarkcoina zaczyna się od 15:55
http://rt.com/shows/keiser-report/episo ... eiser-443/

Stacja RT ma około 500 milionową publiczność. Ile z tego zgarnia Keiser Report trudno powiedzieć natomiast to spotkanie było bardzo oczekiwane od kilkunastu dni. Bill Still wypowiedział się pozytywnie, Keiser pozostał w sumie obojętny.
Za kilka godzin budzą się amerykańce, którzy gorączkowo oczekiwali na to video, informacje pójdzie w eter. Możliwy napływ świeżaków chętnych kupować quarka.

Może być ciekawie, zapraszam do oglądania :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » czwartek, 19 grudnia 2013, 19:18

Bill Still ściemniał nt. zespołu developerów, co zresztą na forum samego quarka można wyczytać w wypowiedziach former developera quarka. Jak na moje oko nadal pompują swoje zbiory. Choć tym co zainwestowali życzę abym się mylił. Przykro tylko, że takie "scamy" albo "semi scamy" - wykopane na szybko - mogą uderzyć w zaufanie do idei kryptowalut.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Matchek » czwartek, 13 marca 2014, 12:28

Coś wątek umarł, a ludzie kopią quarka.
Dodaliśmy Quarka do naszej kopalni http://qrk.eminer.pl

Wróć do „Pozostałe”