Powitania, jak dowiedziałeś/łaś się o Bitcoin?

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Jak dowiedziałeś/łaś się o Bitcoin?

Postautor: petse » wtorek, 19 listopada 2013, 13:14

ja dowiedziałem się od kumpla jakiś miesiąc temu - ale dopiero teraz wchodzę w temat głębiej ;-)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jogi » wtorek, 19 listopada 2013, 20:48

o BTC dowiedziałem się na początku roku z jakiejś strony informacyjnej. Chciałem zainwestować ok 4tys. zł.... oczywiście żona wybiła mi to z głowy. Dopiero dzisiaj rano kupiłem co nie co za 600zł przy kursie 2260zł. I co było do przewidzenia znając moje szczęście od razu nastąpił spadek :cry: Poczekam aż urośnie do kwoty zakupu i sprzedam. Nie na moje nerwy taka zabawa :D

Weteran
Reputacja: 869
Reputacja postu: 
0

Postautor: bl4ck » wtorek, 19 listopada 2013, 21:36

No to chłopie wszedłeś w interes na górce :)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jogi » wtorek, 19 listopada 2013, 22:03

no niestety... a mogło być tak pięknie :mrgreen: :mrgreen:

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Promotor » piątek, 22 listopada 2013, 16:17

O bitcoinach czytałem parę lat temu jakiś artykuł, chyba Bendyka. A jak tu? Od jakiegoś czasu głośna jest kwestia firm pijarowych płacących za edytowanie Wikipedii. Wklepałem w Googla wikipedia + promocja i ustawiłem na ostatni miesiąc. Przejrzałem co się dzieje, sprawdziłem ;) ShadowOfHarbringera i postanowiłem się tu wpisać. cdn.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: erizon » środa, 27 listopada 2013, 23:03

Dowiedziałem się lata temu(na oko 4), w kontekście ciekawostki kryptograficznej(podczas studiów informatycznych na uniwersytecie), świadomość że nie jest marginalny i jest dobrym środkiem przelewów międzynarodowych przyniósł mi wykop.pl

Wygadany
Awatar użytkownika
Reputacja: 7
Reputacja postu: 
0

Postautor: staar2 » piątek, 29 listopada 2013, 21:49

bl4ck pisze:No to chłopie wszedłeś w interes na górce :)
tak tak, bl4ck, tak tak :)
Jak widzisz, ta "górka" okazała się niezłą promocją :)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: vanpytel » piątek, 29 listopada 2013, 22:36

Ja od kilku lat znam tą walutę, ale myślałem, że ona upadnie - coś takiego jak inne formy "zarabiania w internecie". Jakiś czas temu na FB ktoś o tym przypomniał, więc w tym tygodniu przyglądnąłem się temu dokładniej i kilka groszy zainwestowałem w BTC/LTC/GLD. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Porter » sobota, 30 listopada 2013, 10:51

Ja dowiedziałem się dzięki SilkRoad w marcu tego roku i jako że nie jestem zbyt zainteresowany dragami, główną rzeczą która zwróciła moją uwagę był system płatności. Zacząłem drążyć głębiej no i w ciągu tygodnia miałem już zarys jak to działa i główna rzecz która przykuła moją uwagę były niesamowite wahania wartości, dlatego zainteresowałem się tym głębiej :)

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: s_matysik » niedziela, 1 grudnia 2013, 13:57

Przez artykuł w focus ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: a-nowax » poniedziałek, 2 grudnia 2013, 18:21

Wszystkim zainteresowanym tematem zakupu bitcoinów polecam artykuł http://independenttrader.pl/165,bitcoin ... dalej.html

"Mimo, iż Bitcoin staje się coraz bardziej rozpoznawaną marką na świecie to za jego ceną nie stoi materialna wartość. Wzrost ceny nie jest napędzany rosnącą użytecznością alternatywnej waluty lecz wiarą, że znajdzie się kolejny naiwny, który odkupi od nas nasze BTC na giełdzie. Obecnie niemalże 100 % wszystkich nabywców kupiło Bitcoiny w oczekiwaniu na wyższe ceny. Mało kto dokonuje przy ich udziale rzeczywistych transakcji.
Nowa rola wirtualnej waluty sprowadziła się do oczekiwania wzrostu wartości zamiast do narzędzia umożlwiającego przeprowadzenie transakcji handlowej".

Jestem zwolennikiem alternatywnych walut ale trzeba poznać wszystkie za i przeciw zanim ślepo podąży się za tłumem.

Rozmowny
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: jarr25 » czwartek, 5 grudnia 2013, 11:42

W sumie to dowiedziałem się kilka lat temu, gdzieś w internecie przeczytałem lub na jakimś forum ktoś podał luźną informację, ponownie od lis tego roku gdy sobie przypomniałem o nim,z racji wysokiego skoku z 200 do 800$ w wcześniejszym miesiącu zainteresowałem się ltc.

Początkujący
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: raflas » piątek, 6 grudnia 2013, 23:40

2 lata temu dostaliśmy propozycję nie do odrzucenia... atak ddos na nasze serwery albo 6 bitów

Początkujący
Reputacja: 27
Reputacja postu: 
0

Postautor: ewelina » sobota, 7 grudnia 2013, 00:43

O BTC dowiedziałam się w lipcu 2011 z jakiegoś portalu internetowego. Spodobała mi się idea i kupiłam trochę na Bitomacie (przy kursie ~30PLN) i zapomniałam o sprawie. Przypomniałam sobie niedawno i sprzedałam ok. 10% przy kursie 1200 USD. A resztę trzymam i kibicuję dalej kursowi.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Preludius » poniedziałek, 9 grudnia 2013, 21:36

O bitcoin dowiedziałem się z Internetu z tzw. źródeł biernego dochodu. Pozdrawiam.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: randomuser » czwartek, 12 grudnia 2013, 15:09

Kiedyś obiło mi się o uszy jednak nie podjąłem żadnych działań w celu zgłębienia tematu. Dopiero artykuł o milionerze ze Skandynawii mnie poruszył. Jako, że cena BTC była dość wysoka ukierunkowałem swoją uwagę na potencjalną alternatywę i dzięki temu udało mi się nabyć LTC jeszcze po kursie ~$10.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: allus92 » czwartek, 12 grudnia 2013, 18:59

dowiedzialem sie z tej strony nudząć się w pracy :) poczytalem i kupilem 0.2 BTC za 500 zł -.- ciekawe czy zarobie, planuje zamrozic kase na dluzszy czas

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: omg_scout » poniedziałek, 16 grudnia 2013, 17:02

Dowiedziałem się od znajomego, który kopie. Tzn kopał, póki to jeszcze opłacało się to robić na kilku gpu.

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: bogusia-kowal » środa, 18 grudnia 2013, 20:33

Ja również od znajomego

Rozmowny
Reputacja: 20
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kossa » środa, 18 grudnia 2013, 23:30

Jak zamknęli Silkroad to gdzieś przeleciała mi ta informacja na jakiejś stronce o zabezpieczeniach sieciowych. Przeczytałem o tym, że bańka pękła, a bity zaliczyły potężny spadek wartości. Uznałem, że poza handlem dragami nie ma to większego zastosowania i zaraz padnie. Teraz przed bańką znowu pojawiły się w sieci informacje, że bitcoin zalicza kolejne wzrosty. Zobaczyłem, że cena skacze z dnia na dzień i czym prędzej kupiłem na Curexie. Z dnia na dzień cena rosła i rosła, więc myślałem, że to tak w nieskończoność i za tydzień Branson zadzwoni do mnie czy bym nie poleciał w kosmos ;) Jednak coś mnie tknęło, żeby pograć tym na giełdzie, bo a nuż kasa się bardziej rozmnoży. Póki co była to zupełnie fatalna decyzja. Moja widza o szybkości zmian kursu tutaj była zerowa, więc dałem się nieźle wyleszczyć. Na szczęście zaczynałem z niskiej półki (400$), więc straciłem tylko większość zysków, a nie własne oszczędności.
Co innego jak teraz poleci do piekła, wtedy będzie już smutno.

Wróć do „Bitcoin”