Bitstamp - Dyskusja ogólna

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bitstamp - Dyskusja ogólna

Postautor: vi-bee » poniedziałek, 25 listopada 2013, 23:31

po tygodniu przeszła weryfikacja, wystarczyły foty paszportu i wyciągu z konta (który wcześniej sobie sam wydrukowałem;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jahe » środa, 27 listopada 2013, 09:12

Dzisiaj jest piąty dzień, kiedy status konta to 'PENDING'. Wczoraj otworzyłem ticket, ale nikt nie odpisał na niego. Trochę za długo to trwa.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » środa, 27 listopada 2013, 15:27

Współpraca z Bitstampem zaczyna mnie drażnić, po 5 dniach od zlecenia przelewu dostałem maila:

Dear ***,

We received your withdrawal request. As your withdrawal request met some of our volume and frequency thresholds, we will have to kindly ask you to help us better understand the nature of your relationship with Bitstamp. In order to do so, we require that an additional KYC (know your customer) procedure is completed before we can proceed with the processing of your transfer.
We kindly ask you to send us a high resolution image double page of your international passport and answering the following KYC questioner:

1. How did you learn about Bitcoin?
2. The purpose of trading on Bitstamp?
3. What is the origin of the deposited Bitcoins?
4. When and how did you obtain your Bitcoins?
5. What is the reason for your activity - depositing BTC, selling, withdrawing?
6. What are your future plans and activities planned on our exchange?
7. Do you plan more of such withdrawals in the future? If yes, how many and why?
8. Which bank are you using? Please provide the complete address and SWIFT code.
9. How do you plan to use your withdrawn funds?

In order to ensure the safety of your information, please send us your passport image and your answers to our questionnaire by opening a support ticket here: https://www.bitstamp.net/support/

Best regards,

Benedikt Potisek

na 9 odpowiem im booze&bitches :mrgreen:

Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 220
Reputacja postu: 
0

Postautor: GetBitCoin_pl » środa, 27 listopada 2013, 16:59

dlatego ciągle powtarzam żeby najpierw zrobić weryfikację a dopiero później wpłacać kasę
Polecam Złoto, srebro i diamenty za BTC Flyingatom.gold

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » środa, 27 listopada 2013, 17:16

GetBitCoin_pl pisze:dlatego ciągle powtarzam żeby najpierw zrobić weryfikację a dopiero później wpłacać kasę
Widzę że mało uważnie śledzisz ten temat :P
Konto mam zweryfikowane od 14.11.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jahe » środa, 27 listopada 2013, 18:32

Jest jakakolwiek giełda, która nie robi problemów tego typu przy wypłacie? MtGox również jest niestabilny w tej kwestii :/

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: MusX » środa, 27 listopada 2013, 19:23

jahe pisze:Jest jakakolwiek giełda, która nie robi problemów tego typu przy wypłacie? MtGox również jest niestabilny w tej kwestii :/
kraken, sepa w 2 doby, koszt to 0.09euro, jak masz rachunek eur to jest to jedyny koszt, jak nie to dochodzi przewalutowanie po kursie Twojego banku

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: jahe » czwartek, 28 listopada 2013, 19:49

Konto na Bitstampie zweryfikowane, zaryzykuję i wpłacę tutaj kilkaset złotych. Jeśli wyjdą jakieś duże problemy, wtedy zmienię giełdę.

Wygadany
Reputacja: 64
Reputacja postu: 
0

Postautor: gorlik » czwartek, 28 listopada 2013, 22:10

Spotkało mnie coś dziwnego na bitstampie :/ mianowicie po kilku w sumie może kilkunastu transakcjach i wypłatach SEPA chciałem spróbować przelew międzynarodowy w USD. Okazało się iż w tym momencie bitstamp zechciał skan paszportu zasłaniając się ichnim KYC standards. Cóż paszport wygasł z rok temu więc im napisałem iż jest już nieważny i dlaczego robią problem skoro moje konto zostało zweryfikowane na podstawie dowodu osobistego. Podejrzewam iż właśnie chodzi o przelew międzynarodowy. Oczekuję teraz na odpowiedź supportu aby anulować ten przelew ponieważ wisi jako in progress i kaska leży zablokowana. Ot taka mała przygoda ze stampem a chciałem ich okrzyknąć jednak dobrą giełdą a tu taki psikus. Na dodatek teraz też mają jakieś problemy z tego co piszą w newsach i support delikatnie kuleje.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szczur » czwartek, 28 listopada 2013, 22:43

w porownaniu do mt gox sa szybcy, ale BTCchina.com wydaje sie najbardziej profesjonalna ze wszytkich serwisow… heh zostaje czekac na dodatkowa weryfikacje

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » piątek, 29 listopada 2013, 13:04

W końcu otrzymałem przelew z Bitstampa.
Poniżej podaję dane dla zainteresowanych:

Czas trwania od zlecenia do otrzymania na konto: poniedziałek zlecenie -> piątek wpłata na konto EUR w mBanku (z tym że musiałem przejść w międzyczasie dodatkową weryfikację KYC)

Kwota wypłacana: 10 000 usd (licząc po kursie z dnia dzisiejszego na www.cinkciarz.pl 30 783 pln)
Kwota otrzymana: 7 330 EUR (licząc po kursie z dnia dzisiejszego na www.cinkciarz.pl 30 731 pln)

Całkowite koszty przelewu SEPA wraz z przewalutowanie pary USD-EUR w banku Bitstampa: tylko 52 pln (sic!)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: szczur » piątek, 29 listopada 2013, 13:47

tez mialem podwojna weryfikacje z glupimi pytaniami co dlaczego…
jednak po 3 dniach zweryfikowali i juz podobno wyslali kase wiec czekam na sianko :twisted: :D

Dyskutant
Awatar użytkownika
Reputacja: 54
Reputacja postu: 
0

Postautor: fraktal » piątek, 29 listopada 2013, 18:09

@gorlik

Udało ci się anulować wypłatę?
Mam podobną sytuację też mnie nagabują o paszport tylko że ja go nie mam bo nie jest mi potrzebny
Ticket do supportu otwarty dwa dni temu i cisza.
Drażnią ludzi a tu kasa się marnuje :/

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: gorlik » wtorek, 3 grudnia 2013, 13:50

Nie udało się. I nie odpisują na tickety ... fakt iż trochę im im nawaliłem bo straciłem cierpliwość. Od kilku miesięcy robiłem przelewy SEPA i nie było problemu. Konto zweryfikowane na podstawie dowodu osobistego. A teraz nagle skan paszportu. Zapomnieli przewidzieć iż może ktoś nie posiadać aktualnego (jak ja) i albo anulować przelew albo wyjaśnić sprawę o co chodzi. Zapewne myślą iż pieniądze są prane za pomocą ich giełdy. Support to farsa na dziś dzień od czwartku brak kontaktu.

Jakaś słaba ta ich weryfikacja, ktoś kto chce robić interesy nagle dowiaduje się o tym iż musi wysłać skan paszportu. Ale oczywiście konto wcześniej jest jako verified.

Rozmowny
Reputacja: -5
Reputacja postu: 
0

Postautor: krzynek1 » wtorek, 3 grudnia 2013, 14:08

Z tego co ustaliłem z supportem to dodatkowa procedura weryfikacyjna jest dla kont dla których obrót jest większy niż 10k $ zgodnie z zasadami UK AML:

Obrazek

Support do najszybszych nie należy, ale jest.

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: cezarx77 » wtorek, 3 grudnia 2013, 14:10

Ja na szczęście miałem paszport i odblokowali wypłatę, ale tak jak u Ciebie w międzyczasie poprosiłem o anulowanie wypłaty (była piękna różnica kursowa bitstamp-bitcurex) i niestety żadnej reakcji supportu na to...

@krzynek1: ale dopiero przy wypłacie środków domagają się weryfikacji, ja przed wypłatą miałem obroty 190k usd i nie było zadnych pytań...

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: krzynek1 » wtorek, 3 grudnia 2013, 14:14

Zgadza się, dopóki nie wypłacamy to nie weryfikują. W dzisiejszym tickecie zapytałem czy można przejść tą procedurę przed wypłatą.

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: gorlik » wtorek, 3 grudnia 2013, 14:40

A czy ta weryfikacja jest również związana z typem przelewu international w USD albo SEPA w EUR??

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: krzynek1 » wtorek, 3 grudnia 2013, 15:24

Sądzę że chodzi po prostu o wypłatę środków inną niż BTC czy Ripple.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: plociarz » wtorek, 3 grudnia 2013, 22:19

Ktoś wie co sie dzieje ze stampem od 1,5 h po potwierdzeniu przelewu bitcoin mam ciągle "Waiting to be processed" no masakra jakś czy przy wypłacie bitcoinów wymagają również jakiegos potwierdzenia dodatkowego? konto standardowo zweryfikowane do tej pory z wypłatami bitcoin nie miałem problemow

Wróć do „Giełdy, kantory, bitomaty”