Z blockchain.info może być gorzej niż myślimy

Gaduła
Awatar użytkownika
Reputacja: 3
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Z blockchain.info może być gorzej niż myślimy

Postautor: opengrid » niedziela, 17 listopada 2013, 02:10

Źle się dzieje Panowie. Security blockchain.info nie jest najlepszym stanie, do tego dochodzą jeszcze kwestie dot. prywatności danych.

Weteran
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0

Re: Z blockchain.info może być gorzej niż myślimy

Postautor: lenny » niedziela, 17 listopada 2013, 05:35

Też mnie to martwi, co tam się dzieje, dlatego już dwa tygodnie temu usunąłem wszystkie moje dane, e-mail, adresy i klucze z portfela blockchain.info (bo samego konta portfela nie da się usunąć, taką odpowiedź dostałem w supporcie). Nie mam w tej chwili żadnego portfela online, poza Mycelium na komórce i mogę spać spokojnie.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » niedziela, 17 listopada 2013, 08:12

Ja nigdy nie miałem żadnego portfela online, to jest z założenia złe. Podobnie jak wszelkie inne systemy chmurowe, w których trzymamy jakieś ważne lub średnio dla nas ważne dane.
W takich systemach można trzymać jedynie jakieś śmieci. A w takich waletach jakieś bitcenty, których utrata nam nie zaszkodzi.

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » niedziela, 17 listopada 2013, 10:50

Ja od zawsze tylko QT. Tak czy siak weszły duże pieniądze więc zaczynają się dziać dziwne rzeczy.

Admin
Awatar użytkownika
Reputacja: 5211
Reputacja postu: 
0

Postautor: Bitmar » niedziela, 17 listopada 2013, 10:58

A liczba użytkowników ich walleta rośnie: http://blockchain.info/pl/charts/my-wallet-n-users

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: riax » poniedziałek, 25 listopada 2013, 11:51

Musiało kiedyś do tego dojśc nie oszukujmy się... Za szybko się wybili...

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » poniedziałek, 25 listopada 2013, 12:37

Ja miałem z blockchain.info problemy już w lutym tylko chodziło o API dla sprzedawców.

Bitfona próbowałem na tym oprzeć.

Nie działało to dobrze, jakieś drobne mi pożarło a support nie odezwał się do dziś ;)

PS Ciekawe kiedy będzie jakiś fuckup z Bitpayem ;)
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » poniedziałek, 25 listopada 2013, 12:43

Ostatnio był fuck-up z BIPS, czyli europejski odpowiednik BitPay, prowadzony przez Krisa Henriksona, z siedzibą w Amsterdamie. Mieli ostatnio DDoSa, zhackowali im wszystkie serwery i ukradli kasę z hot-walleta (niewiele to było, bo już stanęli na nogi i działają) i wyczyścili do czysta, musieli wszystko przywracać od zera włącznie ze ściąganiem blockchaina :P Na szczęście pozbierali się już na nogi i działają. Czyżby to amerykańska konkurencja chce ich wykończyć? :D (BitPay zapowiedział na ostatniej konferencji w Amsterdamie otwarcie europejskiego biura swojej firmy właśnie w Amsterdamie).

Wróć do „Bezpieczeństwo”