Bi•Fury | 5+ GH/s [Najszybszy USB Miner na świecie!]

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Bi•Fury | 5+ GH/s [Najszybszy USB Miner na świecie!]

Postautor: bigosu » sobota, 23 listopada 2013, 00:40

Kupiliście więcej sztuk?. Czy tylko 1 na próbę?.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: pajak666 » sobota, 23 listopada 2013, 02:42

Rafi pisze:Gdyby wypuścili to dzisiaj ze względu na mały pobór prądu po 1btc pewnie sporo chętnych by było. Jeśli będzie jeszcze obsługiwało LP to mają szansę ale jeśli za 2-4 tygodnie przy obecnym wzroście trudności to cena 0.5 btc może być maksymalną jaką ktokolwiek rozsądny by zapłacił.
topnetdeal pisze: Poprzednia cena, choć nie była rewelacyjna, to przy obecnym kursie BTC była na upartego do zniesienia, mimo że wtedy z niewielką szansą na odkopanie, teraz to znów porażka...
no nie dogodzisz...:)

Weteran
Reputacja: 251
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » sobota, 23 listopada 2013, 03:00

pajak666 pisze:
Rafi pisze:Gdyby wypuścili to dzisiaj ze względu na mały pobór prądu po 1btc pewnie sporo chętnych by było. Jeśli będzie jeszcze obsługiwało LP to mają szansę ale jeśli za 2-4 tygodnie przy obecnym wzroście trudności to cena 0.5 btc może być maksymalną jaką ktokolwiek rozsądny by zapłacił.
topnetdeal pisze: Poprzednia cena, choć nie była rewelacyjna, to przy obecnym kursie BTC była na upartego do zniesienia, mimo że wtedy z niewielką szansą na odkopanie, teraz to znów porażka...
no nie dogodzisz...:)
A jak chcesz dogodzić ? Nie wspomniałeś, że Rafi napisał to niemal 30 dni temu, a ja tylko potwierdzam teraz jego "proroctwo" - minęły ponad 4 tygodnie trudność jest dużo większa i nikt rozsądny nie zapłaci za Bi-Fury 0,55 BTC, których może nawet w połowie nie odkopać. Przed manewrem ze zmianą ceny Bi-Fury kosztował około 0,33 BTC co też nie było małą kwotą, ale niektórzy mogli ją zaakceptować. Obecnie jest to chyba najwyższa cena za 1 GH/s na rynku, nawet taniej (o 30%) można kupić, nie mające szans na wykopanie wydanych bitcoinów, udziały na cex.io ...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinpl87 » sobota, 23 listopada 2013, 03:02

@pajak666 , no narazie nie dogodziłeś (nie dogodziliście) nikomu

* na allegro napisane "wysyłka w 24h." a przy zakupie przedmiotu w niedzielę przesyłka dotarła w piątek
* wcześniej ani słowem nikt z was się nie zająknął nawet o tym że bi*firy wymaga aktywnego chłodzenia, dopiero dzisiaj o 20:00 mail "ATTENTION MINERS REQUIER ADDITIONNAL COOLING!! USB powered fan is enough, otherwise miners will achieve very high
temperature (above 100 Celcius degrees)." - ciekawe co zrobili ludzie którzy dostali od rana to urządzenie i trzymali to cały czas w porcie USB, ciekawe czy uszkodzili swoją koparkę.
* przez cały tydzień żadnego kontaktu mailowego, musiałem codziennie dzwonić do Irwina żeby wydusić z niego jakiekolwiek informacje o przesyłce
* zero supportu/pomocy w kwestii instalacji/konfiguracji urządzenia - mail wysłany dzisiaj o 20:00 właściwie bezwartościowy bo na usb3.0 i tak to nie działa (bo zadig nie działa), a na usb2.0 też nie zadziała bo nie ma wystarczającego zasilania w porcie. Jedyna możliwa do działania konfiguracja to USB2.0 + mocny hub lub zewnętrzy zasilacz który uciągnie 5V 1A, ale w waszej instrukcji nie było o tym mowy, użytkownicy musieli sami dojść do tego metodą prób i błędów.
* ponoć miało być 5gh/s tymczasem niektórzy piszą że mają 2,5 inni 3,5 niektórym udało się osiągnąć prędkość 5gh/s . Na moim bi*fury mam w tej chwili 2,8gh/s a próbowałem kilka razy uruchamiać cgminera i kombinowałem z chłodzeniem i ustawieniami cgminera i udawało mi się osiągać maksymalnie 3 do 3,5gh/s
* hejtu na bitcointalk nie trzeba komentować, mam nadzieję że twórcy ogarną się i poprawią kwestie software'owe. Sam zamówiłbym jeszcze kilka-kilkanaście bi*fury bo sprzęt jest świetny, ale błagam - popracujcie trochę chłopaki nad obsługą klientów bo jak tak dalej będziecie traktować ludzi to nigdy tego nie sprzedacie.

Orator
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » sobota, 23 listopada 2013, 03:08

Da radę jescze to gdzieś kupić?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » sobota, 23 listopada 2013, 03:09

kingscrown pisze:Da radę jescze to gdzieś kupić?
Pierwsza strona, pierwszy post, link do sklepu...

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » sobota, 23 listopada 2013, 03:37

Dzięki - mały ten link to przeoczyłem!

Pyt dodatkowe - które HUBy obsługują USB 3.0 ? Ja obecnie bawię się na http://www.dlink.com/us/en/home-solutio ... sb-2-0-hub a on zapewne nie ruszy bo jest 2.0

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » sobota, 23 listopada 2013, 03:44

kingscrown pisze:Dzięki - mały ten link to przeoczyłem!

Pyt dodatkowe - które HUBy obsługują USB 3.0 ? Ja obecnie bawię się na http://www.dlink.com/us/en/home-solutio ... sb-2-0-hub a on zapewne nie ruszy bo jest 2.0
Nie potrzebujesz HUB-a USB 3.0, problemem jest zbyt mały prąd podawany na standardowe USB 2.0 w komputerze, twój HUB dostaje prąd z zasilacza zewnętrznego, więc starczy go nawet na 3 sztuki Bi-Fury...

Orator
Reputacja postu: 
0

Postautor: kingscrown » sobota, 23 listopada 2013, 03:59

Dzięki, kupię i zobaczymy co w naszym pięknym klraju powstało.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bigosu » sobota, 23 listopada 2013, 09:42

marcinpl87 pisze:@pajak666 , no narazie nie dogodziłeś (nie dogodziliście) nikomu

* na allegro napisane "wysyłka w 24h." a przy zakupie przedmiotu w niedzielę przesyłka dotarła w piątek
* wcześniej ani słowem nikt z was się nie zająknął nawet o tym że bi*firy wymaga aktywnego chłodzenia, dopiero dzisiaj o 20:00 mail "ATTENTION MINERS REQUIER ADDITIONNAL COOLING!! USB powered fan is enough, otherwise miners will achieve very high
temperature (above 100 Celcius degrees)." - ciekawe co zrobili ludzie którzy dostali od rana to urządzenie i trzymali to cały czas w porcie USB, ciekawe czy uszkodzili swoją koparkę.
* przez cały tydzień żadnego kontaktu mailowego, musiałem codziennie dzwonić do Irwina żeby wydusić z niego jakiekolwiek informacje o przesyłce
* zero supportu/pomocy w kwestii instalacji/konfiguracji urządzenia - mail wysłany dzisiaj o 20:00 właściwie bezwartościowy bo na usb3.0 i tak to nie działa (bo zadig nie działa), a na usb2.0 też nie zadziała bo nie ma wystarczającego zasilania w porcie. Jedyna możliwa do działania konfiguracja to USB2.0 + mocny hub lub zewnętrzy zasilacz który uciągnie 5V 1A, ale w waszej instrukcji nie było o tym mowy, użytkownicy musieli sami dojść do tego metodą prób i błędów.
* ponoć miało być 5gh/s tymczasem niektórzy piszą że mają 2,5 inni 3,5 niektórym udało się osiągnąć prędkość 5gh/s . Na moim bi*fury mam w tej chwili 2,8gh/s a próbowałem kilka razy uruchamiać cgminera i kombinowałem z chłodzeniem i ustawieniami cgminera i udawało mi się osiągać maksymalnie 3 do 3,5gh/s
* hejtu na bitcointalk nie trzeba komentować, mam nadzieję że twórcy ogarną się i poprawią kwestie software'owe. Sam zamówiłbym jeszcze kilka-kilkanaście bi*fury bo sprzęt jest świetny, ale błagam - popracujcie trochę chłopaki nad obsługą klientów bo jak tak dalej będziecie traktować ludzi to nigdy tego nie sprzedacie.
Witam,
Po całej nocy kopania. Koparka sprawuje się dość dobrze. O to dowód:
Obrazek
Średnia to 4.7Gh/s. Zaraz po odpaleniu cgminer'a przez ok 15min jest 5Gh/s później spada nie wiem czym to jest spowodowane. Chłodzenie u mnie wygląda następująco:
1) mały cooler podczepiony do radiatora,
2) na tą konstrukcje skierowany wentylator usb.

Marcinpl87:
Masz mój config i sprawdź czy się u Ciebie poprawi.

Kod: Zaznacz cały

{
"pools" : [
	{
		"url" : "http://mint.bitminter.com:8332",
		"user" : "*****",
		"pass" : "*****"
	}
],
"worksize" : "1024",
"failover-only" : true,
}
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sobota, 23 listopada 2013, 09:52 przez bigosu, łącznie zmieniany 2 razy.

Bardzo Zły Moderator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2683
Reputacja postu: 
0

Postautor: rav3n_pl » sobota, 23 listopada 2013, 09:48

@bigosu, nie trolluj.
Ten konfig jest do bani.
1. intensity i worksize są TYLKO do kopania GPU
2. scypti to walut na SCRYPT (czyli też tylko GPU)
3. "no submit stale" przy kopaniu w p2pool przynosi STRATY
Piffko: PLC/BTC 1Rav3nkMayCijuhzcYemMiPYsvcaiwHni
BIP39 Mnemonik z talii kart
Bitcoin Core 0.29
Linki do YT, TT, LI i reszty

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dj_drops » sobota, 23 listopada 2013, 11:32

U mnie po nocce tak:
Obrazek
Co do faktycznie "wsparcia" - można się czepiać. Ale szkoda mi klawiatury na przelewanie nerwów :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: bigosu » sobota, 23 listopada 2013, 11:38

Wszyła nowa wersja cgminer'a 3.8.3. Właśnie ją testuje.
http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » sobota, 23 listopada 2013, 11:42

bigosu pisze:Wszyła nowa wersja cgminer'a 3.8.3. Właśnie ją testuje.
http://ck.kolivas.org/apps/cgminer/
Tylko, tak jak Ci pisał @rav3n, wywal całkowicie config-a i uruchom cgminera z "gołymi" parametrami logowania...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinpl87 » sobota, 23 listopada 2013, 13:05

panowie dzięki za podpowiedzi, jest już trochę lepiej z prędkością mojej koparki choć jeszcze trochę brakuje do 5gh/s.
Jednak jak w nocy (ok. 2-3) stworzyłem nowego minera w polmine na którym kopałem tylko przy użyciu tego Bi•Fury to wykres prędkości wygląda tak:
Obrazek
Jak widać między 3 a 6 rano prędkość sama skoczyła automagicznie z 3,2 do 4,2. Wiecie z czego to może wynikać? Spałem już więc nie robiłem nic na tym komputerze, ale wcześniej też niewiele robiłem prócz uruchomionej przeglądarki więc nie ogarniam dlaczego jak wyłączyłem przeglądarkę i zostawiłem komputer sam sobie to nagle zaczął szybciej kopać.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: topnetdeal » sobota, 23 listopada 2013, 13:22

Możliwe, że wcale nie zaczął kopać szybciej, tylko statystyki na polmine odświeżają Twoją prędkość w pewnych przedziałach czasowych i z opóźnieniem...

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinpl87 » sobota, 23 listopada 2013, 13:39

tak, zgadzam się że te statystyki są uśrednianie ale w mniejszej skali - to znaczy jeśli w ciągu jednej godziny np. wyłączę program na 5 minut i włączę to wtedy prędkość trochę spadnie, ale nie jest tak że ta prędkość jest odświeżana raz na 3 godziny. Te prędkości które tam są na wykresie też są zgodne z tym co widzę w konsoli cgminera, wczoraj w nocy było 3,2 a teraz jest 4,2.

Pytanie jeszcze z innej beczki -> czy ktoś próbował uruchomić to urządzenie na linuxie?
ja jak podłączam bi*fury do komputera z linuxem to

ls /dev/*USB*
nic mi nie zwraca co oznacza że system nie wykrywa go w ogóle jako urządzenia usb

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: dj_drops » sobota, 23 listopada 2013, 15:33

marcinpl87 pisze: Pytanie jeszcze z innej beczki -> czy ktoś próbował uruchomić to urządzenie na linuxie?
Dzisiaj będe siedział nad tym żeby odpalić na rpi, więc jak nikt Ci nic nie podpowie - to może mi się uda

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: marcinpl87 » sobota, 23 listopada 2013, 15:48

dzięki, też właśnie siedzę nad tym, zauważyłem że po podłączeniu pojawia się w /dev/ urządzenie "ttyACM0" szybkie googlanie doprowadziło mnie do instrukcji uruchomienia BlueFury - https://bitcointalk.org/index.php?topic=319419.0 i tam jest napisane żeby uruchamiać bfgminera tak:

sudo bfgminer -o [pool name] -u [username] -p [password] -S bitfury:/dev/ttyACM0
jednak z bi*fury to nie działa, pytanie - czy ma sens ponowne kompilowanie bfgminera z parametrami

--disable-opencl --disable-adl --enable-bflsc --enable-bitforce --enable-icarus --enable-modminer --enable-ztex --enable-avalon --enable-bitfury
czy raczej oznacza to że bfgminer jeszcze nie wspiera bi*fury ?

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: lenny » sobota, 23 listopada 2013, 17:03

Czy ktos z Was zechce przetestowac to urzadzenie na P2pool? Chcialbym sie dowiedziec, jak sobie radzi z work restart/LP.

Wróć do „Sprzęt (hardware) do miningu”