Dyskusja na temat kursu BTC dla POCZĄTKUJĄCYCH[Archiwum2015]

Rozmowny
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Re: Dyskusja na temat kursu dla ŻÓŁTODZIOBÓW

Postautor: mika » sobota, 23 listopada 2013, 09:49

Czy ktoś wsiada do tego tzw. pociągu czy za duże ryzyko na ta chwile ?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mika » sobota, 23 listopada 2013, 09:55

Re:SkyWalley patrzę właśnie na to wszystko i próbuje sobie to poukładać...ale to jest niestety 50/50. Pięknie idzie w gore ale...ale nie wiadomo co nastąpi za chwile ;)

Gaduła
Reputacja: 10
Reputacja postu: 
0

Postautor: Disi » sobota, 23 listopada 2013, 09:56

@Mika SkyValley odpowiedział Ci przed chwilą jakie to sztuczne i dziwne. Napisał również że tylko krótkoterminowo można wsiąść. Ja nie ryzykuję, lepiej odpuścić sobie teraz i wsiadać jak kurs się ustabilizuje np. powyżej 900. IMHO obecnie można raczej więcej stracić niż zyskać.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 23 listopada 2013, 09:58

@Mika

To już Twoja decyzja. Jesteś początkującym graczem i łatwo wtopić kasę. Nie chcę mówić Ci co masz robić, ale skoro pytasz i jak widać, jesteś zdezorientowana - odradzałbym kupno teraz. Poczekaj aż spadnie. Nawet jeśli wzrosty są "zdrowe", to korekty będą, mniejsze czy większe, ale będą. A jeśli to pułapka na byki (dołączam bardzo ważny schemat, często się do niego odwołują ludzie), to może być bardzo duży spadek. Korzystasz z jakiś wykresów? Jeśli nie to koniecznie obserwuj http://bitcoinity.org/markets/mtgox/USD, miej włączone cały czas, oglądaj, śledź, porównuj, analizuj.

PS. Masz 2 wiadomości ode mnie - ważne, w zw. ze sprawą bidextr.

EDIT: sprzedaż 1000btc na goxie to spadek ok 10%
sprzedaż 100btc na curexie to spadek ok 14% :-)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Weteran
Reputacja: 310
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » sobota, 23 listopada 2013, 10:07

mika pisze:Czy ktoś wsiada do tego tzw. pociągu czy za duże ryzyko na ta chwile ?
Ryzyko wsiadania nie ma.
Ryzyko jest ze nie będziesz wiedzieć kiedy wysiąść :-).

Tak poważnie;
Nikt z zaawansowanych graczy, jak sobie poczytasz,
czegoś takiego nie widział:
wzrost 450-900 (100%) - 60 godzin - to się już wydarzało - potem wszystko pada
spadek 900-450 - 36 godzin - to kontynuacja przebicia bańki
wzrost 450-900 - 72 godziny - to się z niczym nie zgadza.

Takie ruchy nie są zgodne z paniką po stracie połowy środków ( domniemanych bo zdobytych w 60 godzin ).

Ale jeśli założyć że połowa obrotu bitcoina to nadal przemysł hazardowy.
To właściciele połowy przychodów w bitcoinach
lubią takie klimaty :-).

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mika » sobota, 23 listopada 2013, 10:11

Dzięki za pomoc ;) jestem początkująca ale przyznan się, ze narazie sporo udało mi się ugrać chociaż opierała się tylko na tzw. Kobiecej intuicji. Ale teraz jak czytam i patrzę na wykresy to raczej miałam więcej szczęścia niż rozumu :) falę Eliota już mam przerobione tylko, że trzeba jeszcze umieć je ładnie dopasować do sytuacji ;)

Początkujący
Reputacja: 12
Reputacja postu: 
0

Re: Odp: Dyskusja na temat kursu dla ŻÓŁTODZIOBÓW

Postautor: conrrrad » sobota, 23 listopada 2013, 10:13

Moim zdaniem to tylko korekta. Kurs wyskoczyl maksymalne do góry podczas dyskusji Kongresu w USA. Musiała przyjść korekta, po której została zasiana niepewność. Nowa kasa jednak spokojnie czekała na rozwój sytuacji. Kurs się uspokoil, nie było panicznej wyprzedaży, dobre newsy odnośnie akceptacji BTC, plus "pomoc grubaska" i mamy otwartą drogę do ATH...

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 23 listopada 2013, 10:16

garmont pisze: wzrost 450-900 - 72 godziny - to się z niczym nie zgadza.
Oj nie twórz faktów:) Gox nie doszedł do 900 teraz, doszedł do 890. 900 to byłaby duuuża różnica psychologiczna a także w analizie choć % malutka w por. do 890.

@Mika
Kobieca intuicja jest bezcenna. Nie widziałem, żeby przy graniu ktoś ją stosował. Masz przewagę nad nami:) Mów nam częściej co Ci podpowiada:)
Ostatnio zmieniony sobota, 23 listopada 2013, 10:17 przez SkyValley, łącznie zmieniany 1 raz.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mika » sobota, 23 listopada 2013, 10:17

Re:SkyValley bitcoinity mam na ekranie non stop color ;) aż mi się śni po nocach ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » sobota, 23 listopada 2013, 10:19

Jak sobie chcesz zobaczyć co naprawdę się TERAZ dzieje,
to zobacz sobie
http://bitcoinwisdom.com/markets/mtgox/btcusd

na wykresie 3 lub 5 minutowym.

Tak wygląda atak na ATH.
(albo przekłucie bańki ) :-).
Ostatnio zmieniony sobota, 23 listopada 2013, 10:21 przez garmont, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 23 listopada 2013, 10:21

Dobrze:-)

No i spadamy. Curex spadł o ponad 100zł, gox o 50$. Szczęśliwi, którzy ostrożnie podeszli. Aczkolwiek nie jest źle. Przekroczenie 700 będzie złym znakiem.

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mika » sobota, 23 listopada 2013, 10:23

Re:SkyValley dzięki ! dzięki ! dzieki ! Zostań moim prywatnym Guru ;)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » sobota, 23 listopada 2013, 10:27

SkyValley pisze:Dobrze:-)

No i spadamy. Curex spadł o ponad 100zł, gox o 50$. Szczęśliwi, którzy ostrożnie podeszli. Aczkolwiek nie jest źle. Przekroczenie 700 będzie złym znakiem.
Jeśli to atak na ATH
nie zejdzie ponizej 820$

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 23 listopada 2013, 10:28

Nie nabijaj się ze mnie;) To, że teraz spadnie było jasne, ale spadło coś mało i wraca, zwykła szybka korekta, co dobrze świadczy o kursie;) Zobaczymy jak dzień przyjdzie w USA co porobią z kursem.

@garmont
Masz rację, za mało spabło, jest parcie;)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: mika » sobota, 23 listopada 2013, 10:32

SkyValley ja się absolutnie nie nabijam ! Jesteś bardziej doświadczony w temacie a ja prawie 0 doświadczenia wiec biorę pod uwagę to co piszesz :)

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » sobota, 23 listopada 2013, 10:33

SkyValley pisze:Nie nabijaj się ze mnie;) To, że teraz spadnie było jasne, ale spadło coś mało i wraca, zwykła szybka korekta, co dobrze świadczy o kursie;) Zobaczymy jak dzień przyjdzie w USA co porobią z kursem.

@garmont
Masz rację, za mało spabło, jest parcie;)
To co się dzieje przypomina wypychanie samochodu zakopanego w piasku.
Jak nie pojdzie tyl- przód-tył...

To wogóle nie pójdzie.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: SkyValley » sobota, 23 listopada 2013, 10:37

mika pisze:SkyValley ja się absolutnie nie nabijam ! Jesteś bardziej doświadczony w temacie a ja prawie 0 doświadczenia wiec biorę pod uwagę to co piszesz :)
Mika, jeśli masz prawie 0 doświadczenia to ja mam 1.5 w skali 0-10. Czytaj w wątku drugim https://forum.bitcoin.pl/dyskusja-na-te ... 34-20.html koniecznie - prawdziwym Guru jest w szczególności Bitmar, no i Ekonomik.

Trend się chyba odwrócił, nie sądzicie? Może niewidzialna ręka coś znów poratuje:)

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Postautor: bitdreamer » sobota, 23 listopada 2013, 10:43

Z wątku dla PRO:
ekonokomik pisze:Heh myślałem, że tylko ja się pomyliłem co do przewidywanych spadków i jestem kompletnie zagubiony, ale jak przeczytałem posty z ostatnich 16 godzin to widzę, że jest to powszechne :)
Ogólnie, średnią poglądów z forum można streścić jako: "no powinno spaść ale coś cholera nie chce, więc może i urośnie do 1300" ;)
Bitmar pisze:Gdyby nie news o Virgin kto wie jak to by się mogło potoczyć :) Trzeba zawsze brać pod uwagę, że rynek bitcoina jest szalenie podatny na wszelkie spekulacje.
Jeśli przebijemy 900$ pociąg jedzie dalej i to rozpędzony. Możemy też teraz odbić się od 900$ i zrobi się nam podwójny szczyt, o tym ostrzegał Guru.
To ja już nic nie rozumiem. Jak zaczęło spadać, jest szansa, że wreszcie poleci i zacznie się upragniona fala C. Odwołujecie ją jednak? he he :/ :/

Wygadany
Reputacja postu: 
0

Postautor: jata » sobota, 23 listopada 2013, 10:51

Mogłoby zejść do 600.. ale chyba się odbije od 820..
Co do intuicji.. jeśli mam czas siedzieć przy kompie, to gram "na świeczki".. czyli patrzę na chartsy i jeśli aktualnie są czerwone swiece, to czekam aż pokaże się zielona, najlepiej wyższa od poprzedniej czerwonej.. jeśli następna to też zielona, wtedy wchodzę za jakieś drobne (bo grubych nie mam) i czekam na czerwoną.. jeśli rysuje się na większą od poprzedzającej ją zielonej, wtedy wychodzę..
Kokosów mi ta metoda nie przynosi, ale 10-20 dolarów przy takich ruchach jak czw/pt na 2-3 godziny udało mi się wyciągnąć.. niby nic, ale np. na karmę dla kotów w sam raz..;)

A jeśli muszę kończyć nasiadówkę, to sprzedaję.. bez kontroli ta zabawa nie ma sensu..
--
Nabazgrane z telefonu!!
Ostatnio zmieniony sobota, 23 listopada 2013, 10:54 przez jata, łącznie zmieniany 1 raz.

Weteran
Reputacja postu: 
0

Postautor: garmont » sobota, 23 listopada 2013, 10:51

bitdreamer pisze:Z wątku dla PRO:
ekonokomik pisze:Heh myślałem, że tylko ja się pomyliłem co do przewidywanych spadków i jestem kompletnie zagubiony, ale jak przeczytałem posty z ostatnich 16 godzin to widzę, że jest to powszechne :)
Ogólnie, średnią poglądów z forum można streścić jako: "no powinno spaść ale coś cholera nie chce, więc może i urośnie do 1300" ;)
Bitmar pisze:Gdyby nie news o Virgin kto wie jak to by się mogło potoczyć :) Trzeba zawsze brać pod uwagę, że rynek bitcoina jest szalenie podatny na wszelkie spekulacje.
Jeśli przebijemy 900$ pociąg jedzie dalej i to rozpędzony. Możemy też teraz odbić się od 900$ i zrobi się nam podwójny szczyt, o tym ostrzegał Guru.
To ja już nic nie rozumiem. Jak zaczęło spadać, jest szansa, że wreszcie poleci i zacznie się upragniona fala C. Odwołujecie ją jednak? he he :/ :/
Zaczęlo spadać?

5% które zostało urobione w przeciągu ostatnich 2 godzin
z woluminem zaledwie 2500 BTC?

Wątpię.

Według mnie jest to napięcie trampoliny do dołu.

Wróć do „Przedszkole”