Nowy kantor - BTCspot.com

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nowy kantor - BTCspot.com

Postautor: shman » niedziela, 26 czerwca 2011, 16:02

BTCspot.com

https://btcspot.com/

Zapraszam do testowania nowego kantoru, UWAGA dopiero rozpoczynamy i dostępna jest opcja zakupu i sprzedaży BTC.
Zasada działania jest trochę inna niż na giełdach typu bitomat czy tradehill. Kurs jest uzależniony od giełd. Istnieje możliwość otrzymania faktury na zakup BTC.

Opcje które dojdą w tym tygodniu:

- SSL (https) powinien być jutro
- płatności dotpay (może zaproponujecie jakieś inne? mamy mieszane uczucia co do dotpay)
- płatność przelewem na mbank w pln, euro i usd
- sprzedaż BTC

Plany na przyszłość:

- giełda
- api dla sklepów
- escrow
- płatności w telefonie komórkowym :)
Ostatnio zmieniony piątek, 1 lipca 2011, 10:33 przez shman, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam na https://BTCspot.com

Dyskutant
Reputacja postu: 
0

Re: Nowy kantor

Postautor: Muniek » niedziela, 26 czerwca 2011, 16:25

Daj znać jak znajdzie się jakikolwiek klient.
Przy tak wysokiej cenie musiałby to być wyjątkowy naiwniak.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: shman » niedziela, 26 czerwca 2011, 16:28

Lub firma, która chce otrzymać fakturę na zakup BTC. Tego jak na razie nikt nie oferuje.

Weteran
Reputacja: 1215
Reputacja postu: 
0

Postautor: qertoip » niedziela, 26 czerwca 2011, 17:04

shman pisze:BTCspot.com
1. Świetnie, że wystawiacie faktury - każdy krok w kierunku oficjalności i legalizacji kantorów jest mile widziany.
2. Czy podana cena obowiązuje również przy zakupie 100 BTC, 1000 BTC, 10000 BTC?
3. Z escrow to bardzo ostrożnie. Żeby nie doszło kiedyś do nieszczęścia, potrzebny jest backend klasy bankowej.
We only have one shot at making digital scarcity experiment work. If Bitcoin fails within a timeframe relevant for a human, then digital scarcity claim gets falsified. Like it or not, Bitcoin must succeed for your coin to succeed.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: shman » niedziela, 26 czerwca 2011, 17:49

Prz kwotach większych niż 100 BTC można spokojnie negocjować, wszystko zależy od metody płatności, wiadomo karty kredytowe - drogo, przelew bankowy - bardzo tanio. Inną kwestią jest zebranie takiej kwoty BTC z rynku, żeby nie wzbudzać paniki i wzrostu kursu. Zakładając najtańszą opcję prowizja powyżej 100 BTC mogła by wynosić 2 %, powyżej 1000 BTC 1 %. Przy kwotach powyżej 100 BTC czas realizacji mógłby się również nieco wydłużyć.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 1
Reputacja postu: 
0

Postautor: Przemo » niedziela, 26 czerwca 2011, 21:17

płatności dotpay (może zaproponujecie jakieś inne? mamy mieszane uczucia co do dotpay)
platnosc.pl to lepszy system pod kazdym wzgledem: latwa integracja, latwiejszy panel admina, szybciej dochodzi kasa, lepsza marka (allegro)

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja: 2
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » niedziela, 26 czerwca 2011, 23:34

Nie wiem, jak Wy, ale ja tu widzę jakąś stronę w obcym języku i na dodatek chcącą handlować ze mną w dolarach amerykańskich. Ani słowa o złotówkach, przelewach polskich czy fakturach.
BTCspot is an exchange. It allows you to exchange US Dollars (USD) for Bitcoins (BTC). In our price we include all fees. Due to Bitcoin exchange rate instability, Your order will be completed in 24 hours or earlier. If we won't be able to complete order, we will inform You about this and send Your money back. All orders are completed by human not computer to guarantee best support and security.
A ten tekst naprawdę bardzo zabawny :-). Kto to pisał? Kolega z sąsiedztwa znany z tego, że miał piątkę z angielskiego w gimnazjum?
Every decent man is ashamed of the government he lives under.
H. L. Mencken

Obrazek
18CkxM3HfPsJkUgfi4xfXo8k8iE5HwXtEo
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: shman » niedziela, 26 czerwca 2011, 23:43

Po polsku: "UWAGA dopiero rozpoczynamy". I jak słusznie zauważyłeś wielu rzeczy jeszcze nie ma :) lub są niedokończone. Handlu w PLN się doczekasz jak tylko wyprowadzę na prostą wszystkie podstawowe kwestie związane z handlem USD. Jutro update o postępach.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: shman » wtorek, 28 czerwca 2011, 09:20

SSL podpięty https://btcspot.com/ :)

Jak zdążę, to dojdą dzisiaj przelewy i sprzedaż. Oraz kilka innych drobnych poprawek.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » wtorek, 28 czerwca 2011, 09:49

A masz zamiar ten opis kreolski zastąpić którymś ze znanych powszechnie języków? :-)
H. L. Mencken

Obrazek
Rozkręćmy razem konspiracyjny biznes bitcoinowy: VxFvhUFU@jabber.org (przez pidgin-otr i Tor)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: shman » wtorek, 28 czerwca 2011, 10:10

Owszem, to jedna z poprawek która jest na liście do zrobienia.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kapsel » wtorek, 28 czerwca 2011, 11:14

może moneybookers?
Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: shman » wtorek, 28 czerwca 2011, 18:24

A przypadkiem nie jest z nimi tak jak z paypal?

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: Frozen » wtorek, 28 czerwca 2011, 19:12

Kimono pisze:A masz zamiar ten opis kreolski zastąpić którymś ze znanych powszechnie języków? :-)
Lubisz tylko krytykować? Skoro widzisz błędy i głupoty popraw je, a nie trujesz bez sensu. Jak nie umiesz poprawić, to po prostu zamilcz.

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Naven » wtorek, 28 czerwca 2011, 20:08

Odnosnie watpliwosci do dotpay to polecam bluecash.pl
Obrazek

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: kapsel » wtorek, 28 czerwca 2011, 20:09

a co jest z paypal? chodzi o to że jest poprawne politycznie i jak działa to działa, a jak robi się gorąco to nie działa i olewa użytkowników? czy chodzi o jakieś problemy natury technicznej? bo jeśli nie ma przeszkód technicznych to jestem i za paypalem i za moneybookers itd. Odpowiedzialność po stronie tego kto to używa.
Obrazek

Gaduła
Reputacja postu: 
0

Postautor: LordNET » wtorek, 28 czerwca 2011, 20:44

paypal? ja jestem regolarnie okradany dzieki mozliwosci wyparcia sie ze produkt nie spelnia oczekiwan :) na ok 60 sprzedazy kazda po 50$ (kupujacy z calego swiata) mialem:
-6 przypadkow ze zakupiono i pobrano moj produkt elektroniczny skradzionymi danymi. Ktos nie pilnuje swojego hasla a ja dostaje po dupie i trace na tym kase a jakis rusek sobie kupuje lewymi kontami. Takie lewe konta mozna sobie wygooglac w necie - sam testowo znalazlem plik z 20k takich kont i na jedno losowe (z dwóch prob) udalo sie zalogowac.
-3 przypadki cfaniakow ktorzy zaplacicli pobrali a potem zglosili ze im cos nie pasi (przegralem spor w paypal)
-1 przypadek cfaniakow ktorzy zaplacicli pobrali a potem zglosili ze im cos nie pasi - wygralem tylko dla tego ze w mailach do mnie sie przyznal ze ma piracka wersje softu do ktorego ja sprszedaje dodatek.

Niestety nie ma nic bardziej uniersalnego w branzy z ktorej mam klientow. Moze kiedys bitcoin go wreszcie zastapi.

Weteran
Reputacja: 4
Reputacja postu: 
0

Postautor: Prze_koles » wtorek, 28 czerwca 2011, 20:58

LordNET pisze: -3 przypadki cfaniakow ktorzy zaplacicli pobrali a potem zglosili ze im cos nie pasi (przegralem spor w paypal)
-1 przypadek cfaniakow ktorzy zaplacicli pobrali a potem zglosili ze im cos nie pasi - wygralem tylko dla tego ze w mailach do mnie sie przyznal ze ma piracka wersje softu do ktorego ja sprszedaje dodatek.
Mi się wydaje, że większość tych spraw jest rozwiązywana przez losowanie heheh. BTW, uważaj żebyś nie przekroczył 9600zł wpłat rocznie (czy coś koło tego), bo wtedy ci konto zamrażają. Chyba, że już przekroczyłeś.

Orator
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Kimono » wtorek, 28 czerwca 2011, 21:50

Frozen pisze:Lubisz tylko krytykować? Skoro widzisz błędy i głupoty popraw je, a nie trujesz bez sensu. Jak nie umiesz poprawić, to po prostu zamilcz.
Ale dlaczego miałbym się mieszać w cudzy biznes? Kolega umieścił opis dobrowolnie i to na forum publicznym, zapewne będąc gotowym przyjąć właśnie oceny. Ba, być może ja też bym tak zrobił na jego miejscu i do głowy by mi nie przyszło, że mieć coś przeciw negatywnym opiniom (co już nawet wynika z faktu, że publikuję dobrowolnie). Takie rzeczy, jeśli startujesz z nowym przedsięwzięciem są zresztą bardzo, ale to bardzo potrzebne. Patrz: bitcoin7.com albo nawet Mt Gox, zwłaszcza: jak temu pierwszemu udało się właśnie przez miażdżącą krytykę przejść na właściwy tor.
H. L. Mencken

Obrazek

Początkujący
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: Lenny_ » wtorek, 28 czerwca 2011, 22:18

@LordNET - ja miałem jeden przypadek z cfaniakiem, który złożył dość duże zamówienie po czym zażądał zwrotu kasy, na szczęście PP odmówił uwzględnienia "reklamacji" tłumacząc że usługi niematerialne nie są objęte ich "ochroną".

@Prze_koles: zamrożą ale gdy już podasz wszystkie dane wraz z numerem buta to zwolnią ;)
Przydatne programy / linki -- http://bitcoin.pl/forum/viewtopic.php?f=17&t=534 -- dorzuć swoje znaleziska!

Wróć do „Projekty związane z Bitcoin”