Może ktoś - w chwilach przerwy pomiędzy odświeżaniem aktualnych cen na bitomacie - podjął by się wykonania sklepu akceptującego płatności WYŁĄCZNIE w btc.
Jak ja to widzę (okiem zupełnego nieprofesjonalisty w temacie IT):
1. sklep składać się będzie maksymalnie z 15 produktów w ilości jedna sztuka każdego.
2. ceny podawane tylko w btc, ale muszą być aktualizowane wg. bieżącego kursu - najlepiej tego z britcoin.co.uk, jeżeli się nie da to bitomatu ewentualnie trade hill/mtgox- wtedy dochodzi dodatkowo konweresja PLN/$ na GBP.
Czyli: zakładam, że produkt A kosztuje xGBP, skrypt(?) ma dokonać konwersji xGBP po aktualnym kursie na xBTC i ta cena ma być pokazywana na stronie produktu.
3. Sklep MUSI być - od strony administracyjnej - BARDZO prosty w obsłudze - tak, aby moja żona potrafiła sobie z tym poradzić

4. Po "zakupie" do klienta wysyłany jest adres btc na który należy wysłać bcoiny (ten adres jest już wczesńiej wygenerowany i przypisany do produktu). Po sprawdzeniu, że coiny zostały wysłane/transakcja jest potwierdzona (da się to chyba sprawdzić bez uruchamiania klienta btc[?]) system wysyła info do właściciela sklepu, że wszystko jest ok i można wysyłać produkt.
5. Produkt jest usuwany ze strony, ewentualnie pokazuje się info "sprzedane".
Ten projekt traktuję (na razie) jako swego rodzaju test sprawdzający jakie będzie ewentualne zainteresowanie (tym bardziej że produkty są dość specyficzne i trafiają do wąskiej grupy). W związku z tym proszę tę ofertę potraktować głównie jako swego rodzaju wyzwanie a nie jako okazja na zrobienie dużych... bitcoinów

Ewentualna płatność - oczywiście - tylko w btc.
Mam nadzieję, że wysztko jest opisane w miarę jasno - proszę o wybaczenie, ale nie jestem fachowcem w temacie "jak to wszystko działa od strony technicznej"

I jeszcze słowo do adminów. Może już czas dodać dział typu "Zlecę/wykonam zlecenia za btc"?