Nowa bańka BTC - Amerykańska?! - prośba o analizę

Początkujący
Reputacja: 0
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0 BTC

Nowa bańka BTC - Amerykańska?! - prośba o analizę

Postautor: Qcaa-19-1SOL » czwartek, 29 stycznia 2015, 02:34

Temat ważny, a nawet bardzo ważny dla mnie osobiście!

Obrazek

Czy rakieta już wystartowała i jesteśmy w fazie bear trapu ?
nexushash pisze:Tak właśnie tak USA to dla większości jej obywateli cały świat jak tam się coś przyjmie i stanie modne to przyjmie się wszędzie. McDonalds, Microsoft, PayPal.
Nową bańkę już powoli możemy nazywać bańką amerykańska, szczególnie jak btc wejdzie na wall streat i zlecą wszelakiej maści Warren Buffetty, każdy z nas stanie się EA.
Czy by zostać EA bańki amerykańskiej, muszę już teraz kupić bitki na longterm, czy jeszcze poczekać?
Jeśli czekać to na przełamanie mid czy long?

Nie chciałbym przegapić nowej bańki, by sąsiedzi którzy wyczeszą fortunę, będą mówili mi potem o peaku:

Cholernie się boję, że rakieta już wystartowała - beze mnie i nie będzie lądowania na drodze do łamerykańskiej bańki:

Czy już wchodzić?
nexushash pisze:Ale puki co jeszcze poszuramy po dnie aby wyrobić solidne fundamenty.
Kolejne pytanko: czy już wyrabiamy te fundamenty? Na czym one polegają? Na powstawaniu super nowych giełd - wreszcie na światowym poziomie jak te nowe coinbase?
ShadowOfHarbringer pisze:Ja uważam, że Bitcoin jest wart 100.000 USD / jednostka, po prostu społeczeństwo tego jeszcze nie zrozumiało.
Ostatnie pytanie - dość ważne. Powyższa wypowiedź to nie słowa byle burka jak np. ja, ale elitarnego użytkownika - zatem jego zdanie należy traktować poważnie.
Jego wycena 100.000 USD to może być nasze nowe amerykańskie ath po ubiciu teraz fundamentów o których pisze Nex??

Czyli musi się ono wiązać z przemianą świadomości społeczeństwa (dojrzewaniem do zrozumienia wielkości btc)? Czy to będzie związane z tzw. erą wodnika?
Czy tak duże ath - 100.000 USD w nowej amerykańskiej bańce będzie równoznaczne z upadkiem dolara i globalną akceptacją BTC?

Czy opłaca się wtedy sprzedawać bitki, czy lepiej trzymać dalej? Boję się, że wtedy sprzedam i wyjdę na frajera, bo dolce nie będą już nic warte.
Czy taka amerykańska bańka pęknie jak każda, czy będzie bardziej wytrzymała i po prostu podniesie nas na górną krawędź S-curve, na której zostaniemy, bo społeczeństwa zdobędzie dużo exp?

Czy trzymając dużo bitków do tej bańki amerykańskiej, będę elitą nowo powstałego w pełni świadomego społeczeństwa??

Prosiłbym o analizę sytuacji zwłaszcza osoby obeznane w temacie i mające informacje o bańce amerykańskiej, jak panowie, których cytowałem. Najbardziej interesuje mnie czas, ath i spekulacje nt sytuacji dolara gdy społeczeństwo w końcu zrozumie, że bitcoin jest wart 100.000 USD.

Proszę tylko o poważne odpowiedzi. Wbrew pozorom temat jest zupełnie poważny.
Chciałbym się załapać na amerykańską bańkę.
Pozdrawiam
dawny Sky

Orator
Reputacja: 49
Reputacja postu: 
0

Re: Nowa bańka BTC - Amerykańska?! - prośba o analizę

Postautor: tomko222 » czwartek, 29 stycznia 2015, 03:04

Obrazek
Qcaa-19-1SOL pisze:dawny Sky
Oh, wait.

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0001 BTC

Postautor: konkor » czwartek, 29 stycznia 2015, 10:03

@Sky bierz kredyt (najlepiej w walucie dla dodatkowego dreszczyku emocji) i się pakuj pod korek :D Przecież to zbyt oczywiste, żeby takie pytania jeszcze zadawać...

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja: 42
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 29 stycznia 2015, 11:29

Sky robi sobie bękę z tego co tutaj niektórzy pisali :P

Swoją drogą albo ktoś widzi że BTC nie ma sensu, przewartościowane, to może sprzedać i zapomnieć albo shortować,
zaś drudzy że super i będzie rosnąć, więc są na bieżąco i piszą. Stąd może mylny obraz tylu tudamoonów :P

Weteran
Reputacja: 140
Reputacja postu: 
0

Postautor: AdamM » czwartek, 29 stycznia 2015, 11:39

majkel_94 pisze:Sky robi sobie bękę z tego co tutaj niektórzy pisali :P
Ta, siedzi w lasach posadzonych przez leafcoin fundation i śmieje się z ludzi, którzy fanatycznie wierzą w bitcoina. ;)

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Qcaa-19-1SOL » czwartek, 29 stycznia 2015, 12:12

Problem w tym, że ja tylko stawiam pytanie - owszem, humorystyczne, ironiczne itd., ale bądź co bądź oparte na poważnych słowach elitarnych użytkowników. Co do ShadowofHabr..., to można założyć temat typu "studium psychiatryczne manii", zaobserwowałem ostatnio znakomity przykład sprzeczności u tego pana - między tym, co potrafi pisać o cenie, a tym, co potrafi pisać o wstrętnej spekule i gadaniu o cenie - w opozycji do projektu. Stan BTC to w dużej mierze nie tyle aktualny popyt i podaż w dt, ale stan umysłowy tych hold-maniaków - w miarę jak się osłabia u nich wiara lub dochodzi do dziwnych fiksacji poprzez spadek ceny, jest to znaczący czynnik ułatwiający spadek ceny. Cenę BTC w dużej mierze trzymają holderzy. Wystarczy, że kilka czy kilkanaście % zechce opróżnić sakiewki i jesteśmy w d... (nie mówię o ea, ale szerzej, o perma holderach).

Dlatego warto analizować wypowiedzi użytkowników, którzy są w temacie od dawna i często fluktuacje w ich argumentacji, różne fiksacje, emocje itd. wskazują wyraźnie "kondycje" od strony ceny i kierunku, gdzie idzie. Akcja "kupujemy żarcie za btc" brzmi bardzie fajnie i wiele mówi jak się zestawi to z bełkotem o tym, że btc to Bóg, który wygra z fiatami szatana.

Druga kwestia (insider news??!) to bańka amerykańska i nie można moim zdaniem pominąć takich przecieków, skoro są na forum. Ja jej póki co nie widzę, a bardzo bym chciał, stąd prośba o pro analizę :)

Ziele66 analizował, że 10,000 $ w 1 kwartale 2015. Może on jest częścią tego elitarnego grona, które wie więcej niż my? Fajnie, jakby chłopaki się podzielili swoimi informacjami, zwłaszcza ShadowofHabr... który ma nawet info o prawdziwej wartości BTC.

Niestety BTC zmienił się w małe pump and dumpy - np. ten ostatni. To żenada. To pump na poziomie altów, na podstawie tego, że jakaś giełda ma się pojawić. To żałosne. Pozwolę sobie co jakiś czas wpisywać tu w tym wątku moje obserwacje w temacie bańki amerykańskiej (dla mnie to teraz nazwa-symbol tego co się dzieje teraz z BTC). Oczywiście, jeśli będę widział pozytywy, to te zwrócę na nie uwagę. Jeśli dla kogoś to troll-thread, to uprzedzę, że taki thread charakteryzuje się ogromna aktywnością autora, jak np. krystkiom, ja będę wpisywał tylko naprawdę ważne info, jak te od Nexa i Shadowa.

Dyskutant
Reputacja: 8
Reputacja postu: 
0

Postautor: TheDealer105 » czwartek, 29 stycznia 2015, 12:57

Jeśli ktoś byłby insiderem i miałby taką wiedzę to w jego interesie na tym etapie hipotetycznej bańki(akumulacji) jest raczej jej nie wyjawiać. Dopiero później jest etap naganiania na kupno, więc trochę za wcześnie taki temat:)

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: damo123 » czwartek, 29 stycznia 2015, 15:40

Miałeś opuscić to forum gimbusie.

Początkujący
Reputacja postu: 
0
Napiwki za post: 0.0002 BTC

Postautor: Qcaa-19-1SOL » czwartek, 29 stycznia 2015, 18:14

damo123 pisze:Miałeś opuscić to forum gimbusie.
damo123 pisze:Lecimy po ath.zapiszcie ten post

Bardzo chcę dostać bana dlatego wysyłam ten podpis z mojego HTC Wildfire S A510e za pomocą Tapatalk 2
No problemo, zapisuję.
https://forum.bitcoin.pl/post142730.html#p142730

Obrazek
damo123 pisze: LTC 100$ na przełomie czerwca/lipca
https://forum.bitcoin.pl/post145399.html#p145399

Obrazek

Prowadzisz może płatną subskrypcję? Dużo zarobiłeś na krypto?
Mogę Ci pomóc - proponuję zacząć od klasycznego schematu bańki (jak widać nie czaisz nawet tego!), prostej analizy wolumenu, podstawowych formacji i wyczajenia faz akumulacji, dystrybucji oraz trendów wzrostowego i spadkowego. ;)

Weteran
Reputacja: 6
Reputacja postu: 
0

Postautor: konkor » czwartek, 29 stycznia 2015, 18:25

@Sky to już podchodzi pod znęcanie się nad @damo123 :lol:

Weteran
Reputacja: 775
Reputacja postu: 
0

Postautor: redbog » czwartek, 29 stycznia 2015, 19:44

Sky masakruje :mrgreen:

Rozmowny
Reputacja postu: 
0

Postautor: damo123 » czwartek, 29 stycznia 2015, 20:51

zarobiłem na krypto 8k na czysto

biznesmen here ;]

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 29 stycznia 2015, 21:21

@Sky, czy to już dobry moment na sprzedaż Leaf?
Kupiłem przed wejściem na cryptsy po 27 sato, miała być pompa, ale nie ma więc czekam :P

A sorry, już nie ma nawet marketu, cała liściowa eko-nagonka poszła w las (dosłownie) :D

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Qcaa-19-1SOL » czwartek, 29 stycznia 2015, 22:57

damo123 pisze:zarobiłem na krypto 8k na czysto

biznesmen here ;]
Jak na to krypto "all profits", to są grosze, ale najważniejsze, że na + ;)
Także nie level biznesman ale raczej level dobry ziomek spod budki z piwem co zna fajne sztuczki z monetą.
Wielu jest na - i to takim permanentnym, nie grają albo bagholding albo nie wyjdą raczej łatwo na 0.
majkel_94 pisze:@Sky, czy to już dobry moment na sprzedaż Leaf?
Kupiłem przed wejściem na cryptsy po 27 sato, miała być pompa, ale nie ma więc czekam :P

A sorry, już nie ma nawet marketu, cała liściowa eko-nagonka poszła w las (dosłownie) :D
Ja z leafem miałem realne nadzieję na 60 satoshi. Czułem się bardzo średnio sprzedając kilkadziesiąt mln leafa po 21-25 sato, chociaż kupione po 4-5 i profit wyszedł kilkanaście k. Ale to już był czas, że wszyscy byli podjarani Dogiem i oczekiwało się po prostu tych 1000% czy więcej. A rynek i tak był super pompowany... ech złote czasy - NIGDY nie wrócą. Wtedy już pojawiały się masowo scamy, ja nie czaiłem tego wtedy. Był hype to dla mnie było ok i kupować i trzymać. A instamined wtedy szło jak zaraza.

Znając wyłącznie ATH doge, blackcoin, darkcoina i aurory, z sumy rzędu 100 czy 1000 zł można było zostać multimilionerem ;)
Z tych altów w sumie doge się trzyma nawet nawet (jestem pewny wzrostu kiedyś, ale nie wiem kiedy i nie do ath) oraz DRK.

Ps. Jeśli kupiłeś po 27 sato to cóż... Od 4 sato było dużo szumu na forum o leafie włącznie z pisaniem gdzie kupić od kopaczy po taniości, wtedy się kupowało. Co do leafa to zaskakujące jak długo dev pracował nad tym, nawet jak już było przy glebie. nie wiem czy teraz pracuje, może już nie on.

Weteran
Awatar użytkownika
Reputacja postu: 
0

Postautor: majkel_94 » czwartek, 29 stycznia 2015, 23:08

Ja myślę, że gdy będzie bańka na BTC, albo przynajmniej będą nastroje, nowi ludzie i hype, to znowu będzie czas altów, tylko nie szał na nazwy, ale przebiją się realne projekty tak jak teraz ludzie tworzą, tylko już bez aplauzu publiczności :P

Początkujący
Reputacja postu: 
0

Postautor: Qcaa-19-1SOL » czwartek, 29 stycznia 2015, 23:15

Ja cały ten rynek traktuję jako jedną wielką bańkę, która w zasadzie pękła/pęka i czas korekty w long.
A właśnie, przy okazji leafa przypomniałem sobie, jak tam cycki? Czyżby pękły przy ssaniu i okazały się implantem? ;)
Raz z nich ssałem i wydawały się naturalne :mrgreen:

Wróć do „Przedszkole”