mess_on_a_mission pisze: ↑ czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:31W dodatku na ath pewnie spora część chciałaby się przynajmniej częściowo wyładować, zobaczymy czy dostaną taką szansę
Nie rozumiem tego zdania, mowisz o psychologii ludzkiej czy o czyms innym?
Jak ktos siedzi od wielu lat zaladowany w ETH w okolicach ATH (powiedzmy 4,5-4,8k) to czy obecny kurs wynosi 4700$ czy 4850$ to co to za roznica przy sprzedazy obecnie?
Jak kogos torby doluja od lat to wg mnie nie ma zadnego znaczenia czy je odda po 4,7k czy 4,8k, inflacja i tak zezarla juz z polowe tej kasy.
Pleasek89 pisze: ↑ czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:34Na ETH wszystko poniżej 4,3 - 4,5k to dobra okazja do skupu jeżeli ktoś stoi z boku a nie chce wchodzić po obecnych cenach.
Bylbym BARDZO ostrozny w tego typu ocenach.
W grudniu byla podobna narracja, ETH wywalilo na 3700$, dominacja w koncu zaczela spadac z 60% i narracja byla podobna --> "od teraz juz tylko up".
A skonczylo sie tak, ze 8 mies czekalem na break-even jezeli chodzi o BTC/ETH ^^
mess_on_a_mission pisze: ↑ czwartek, 14 sierpnia 2025, 12:58Ja tam mam na uwadze raczej zejście do 3 k i zgaszenie euforii a nie korektę o 300 usd
100% zgody. Od tego punktu ryzyko zawrotki jest duzo wieksze niz kontynuacja wzrostow poki co.
Niech ETH wybije na te marne 6k chociaz i pokaze pazur, wtedy bedzie mozna mowic o zmianie trendu, lepszej narracji niz z Genius ACT i kupowaniem po 1B$ dziennie przez ETFy raczej miec juz nie bedzie. A do tego czasu to tylko poklepywanie sie po plecach niestety.
--------------
PS. Wczoraj do ETF na ETH wpadlo kolejne 700M$, nie biora jencow